کاچی یا آش خانم فاطمه زهرابه زبان خوانساری ها یه دسر سنتی و قدیمی و البته خوشمزه. قدیم ترها برای زائو استفاده میشده ویا حتی سفره های نذری الان هر موقع که هوس کنیم میتونیم درستش کنیم. البته همه جا دستورهای متفاوتی برای درست کردن کاچی وجود داره و هر کس بنا به ذائقه خودش میتونه موادش را تغییر بده،مثل برخیکه به از کره و روغن مایع استفاده میکنیم یا برای شیرینیش از شکر استفاده میکنند که من همیشه نبات میریزم. شما حتی میتونید عسل هم بریزید. درمورد ادویه اش هم چیزهای مختلفی داره از جمله زیره،هل،دارچین،زنجبیل،زعفران،رازیانه و... که باید بگم اگر کاچی را برای پسربچه ها درست میکنید یا آقایون بخوان بخورن باید رازیانشو حذف کنید،یا اگر برای زائو یا زمان دل درد درست میکنید زعفران را حذف کنید، بدون زعفران دوای دل درده. (حالا دیدید همین کاچی ساده چقدر قوانین پیچیده داره) ضرب المثلم داریم که کاچی به از هیچی ولی بنظرم بهتراست بگوییم کاچی بهترازهرچی. من خودم آردسبوس داررااول ماه رمضان دراصطلاح بومیدهم وهروقت بخواهم آماده است. مامانم مثل خوانساری هابه "کاچی" میگفتند"آش خانم فاطمه زهرا"وبا وضو وآداب خاصی درست میکردندوهنگام درست کردن حدث کسا میخواندندویاقبل از خوردن " حدیث کسا" میخواندیم وای چقدر خوشمزه بود آخ مامان مامان دلم خیلی گرفته. نپسند که من بیشترازاین دوریتان راتحمل کنم. طرزتهیه عمومی: ابتدا ۳لیوان آب را با ۳تیکه نبات میزارم بجوشه چند جوش که زد یک ق چ پودر هل و یک ق م زعفران زدم و گاز راخاموش کردم. ۳ق غ آرد نانوایی را الک کردم کمی تفت دادم بعد ۳ق غ کره و ۳ق غ روغن کنجداضافه کردم کمی هم زدم تا تفت بخوره،زردچوبه و پودر زنجبیل از هر کدام یک ق چایخوری زدم بعد از کمی تفت دادن،شربت که از دما افتاده بود را اضافه کردم و تند تند هم زدم تا یکدست بشه.🥣 شعله را حسابی کم میکنیم در ظرف را گذاشتم حدود ۲۰ دقیقه صبر میکنیم تا کاچی به روغن بیافته وحالا دو سه ق گلاب میزنیم از روی شعله برمیداریم. گاهی هم که عجله دارم آرد بوداده شده رادرظرف میریزم بعد آب سرد هم می ریزم وتندتندهم میزنم که گلوله گلوله نشود وکره وشیره انگوررا می ریزم. وقتی غلیظ شد گلاب وتمام & شاید فست فودترین دسرایرانی باشد که ۵دقیقه ای آماده میشود. نوش جان. حواستون باشه کاچی نباید مثل حلوا غلیظ بشه(غلظتش شبیه ماست باشه،کافیه) نکته برای مقوی تر شدنش میتونید از انواع مغزها هم استفاده کنید.🌰🥜 این میزان مواد که گفتم به اندازه همین کاسه کاچی میده،بیشتر خواستید میتونید مواد را دو برابر یا حتی بیشتر کنید. @zibaeihai_zendegi https://eitaa.com/joinchat/266797082Cfbb150bb47