◾️عدم رشد سیاسی مردم یعنی مردم منافع «جمعی» و «بلندمدتِ» خود و راه رسیدن به آن را نشناسند
◾️چرا مردم مدینه گریههای فاطمه(س) را تحمل نمیکردند؟ چون نمیفهمیدند ایشان برای منافع بلندمدتِ آنها گریه میکند
◾️چرا ولایت در میان مردم رشدنیافته از نظر سیاسی، غریب میماند؟ چون ولایت تنها راه تأمین منافع کلّ جامعه و منافع بلندمدت و پایدار است
🔻عدم رشد سیاسی مردم؛ علت اصلی مظلومیت فاطمه(س)
➖ منظور از رشد سیاسی جامعه چیست؟ وقتی مردم منافع جمعی و منافع بلندمدت خودشان را نشناسند و راه رسیدن به این منافع بلندمدت و منافع جمعی خودشان را درک نکنند یعنی رشد سیاسی ندارند.
➖ من اگر درک کردم که تأمین منافع فردیام منوط به تأمین منافع کلّی جامعه است، یک رشد سیاسی پیدا کردهام. و اگر فهمیدم که باید «منافع بلندمدت» خودم را هم ببینم، گام دیگری در رشد سیاسیام پدید آمده است.
➖ چرا ولایت در میان مردم رشدنیافته از نظر سیاسی، غریب میشود؟ چون ولایت، تنها راه تأمین منافع کلّ جامعه است. ولایت طراح افقهای بلندمدت برای رسیدن به منافع پایدار و منافع بلندمدت است. لذا در جامعهای که رشد سیاسی پیدا نکرده، معمولاً درک نمیشود و توسط مردم غریب میماند.
➖ چرا مردم نمیتوانستند گریههای فاطمه(س) را تحمل کنند و میگفتند «یا علی، به فاطمه بگو یا شب گریه کند یا روز»؟ برای اینکه نمیدانستند حضرت دارد برای منافع بلندمدت آنها گریه میکند.
➖ فاطمه(س) به آنها فرمود که از تغییر دادن مسیر خلافت، شیر نخواهید دوشید؛ بلکه خون خواهید نوشید. یعنی شما دارید به سمت پرتگاه میروید، ولی مردم این را درک نکردند. این یعنی عدم رشد سیاسی مردم؛ یعنی درکنکردن منافع بلندمدت و منافع جمعی خودشان.
➖ مردم این را درک نکردند که مخالفت با ولایت، ممکن است یک منفعت جزئی و موقتی برای چند نفر یا چند گروه داشته باشد، ولی منافع جمعی درنظر گرفته نمیشود و در دراز مدت هم بسیاری از مردم دچار محرومیتها و ظلمهای فاحش میشوند.
👤علیرضا پناهیان
🚩 نجف اشرف- گفتگوی زندۀ تلویزیونی - ۹۹.۱۰.۲۷
@Panahian_ir