سبک_زندگی_اسلامی غذا خوردن ـ مستحب است انسان : 1 ـ دست ها را قبل از غذا و پس از آن بشويد . 2 ـ در اول غذا «بسم الله »و در پايان «الحمدالله » بگويد . 3 ـ با دست راست غذا بخورد . 4 ـ لقمه را کوچک بردارد . 5 ـ غذا را خوب بجود . 6 ـ ميوه را پيش از خوردن با آب بشويد . 7 ـ اگر چند نفر سر سفره نشسته اند ، هر کسي از غذاي جلوي خودش بخورد . 8 ـ ميزبان پيش از همه شروع به غذا خوردن کند و بعد از همه دست بکشد . مکروهات : 1 ـ درحال سيري غذا خوردن . 2 ـ پرخوري . 3 ـ نگاه کردن به صورت ديگران هنگام غذا خوردن . 4 ـ خوردن غذاي داغ . 5 ـ فوت کردن به غذايي که مي خورد . 6 ـ پاره کردن نان با کارد . 7 ـ گذاشت نان زير ظرف غذا. 8 ـ دور انداختن ميوه ، پيش از آن که کاملاً آن را بخورد . آداب آب نوشيدن : مستحب است انسان : 1 ـ در روز ، ايستاده آب بخورد . 2 ـ پيش از آشاميدن آب «بسم الله » و بعد از آن «الحمدالله » بگويد . 3 ـ با سه نفس آب بياشاميد . 4 ـ پس از آشاميدن آب ، حضرت امام حسين (ع)و خاندان و ياران او را ياد و قاتلان ايشان را لعن کند . مکروهات : 1 ـ زياد آشاميدن . 2 ـ آشاميدن آب بعد از غذاي چرب . 3 ـ با دست چپ آب نوشيدن . 4 ـ درشب ، ايستاده آب نوشيدن . مِهترِ همۀ خوراکی‌ها پیامبر خدا(ص) می‌فرمایند: «اللَّحمُ سَیِّدُ الطَّعامِ فِی الدُّنیا وَ الآخِرَةِ»؛ گوشت، مِهترِ غذاها در دنیا و آخرت است. ایشان هم‌چنین فرمودند: «خَیرُ الإِدامِ فِی الدُّنیا وَ الآخِرَةِ اللَّحمُ»؛بهترین خورش دنیا و آخرت، گوشت است. و نیز فرمودند: سَیِّدُ طَعامِ أهلِ الدُّنیا وَ الآخِرَةِ اللَّحمُ، ثُمَّ الأَرُزُّ؛ مهترِ غذاهاى ساکنان دنیا و آخرت، گوشت و سپس برنج است. خواصّ گوشت‌ در روایات: پیامبر اکرم(ص) دربارۀ خواص گوشت میفرمایند: ـ أکلُ اللَّحمِ یُحَسِّنُ الوَجهَ و یُحَسِّنُ الخُلُقَ؛ خوردن گوشت، روى را نکو مى‌سازد و خوى را هم نکو مى‌سازد. ـ إنَّ لِلقَلبِ فَرحَةً عِندَ أکلِ اللَّحمِ؛ هنگام خوردن گوشت، قلب را شادى‌اى است. ـ اللَّحمُ بِالبَیضِ یَزیدُ فِی الباءَةِ؛ گوشت با تخم‌مرغ، بر توان جنسى مى‌افزاید. امام على(ع) نیز فرمودند: ـ عَلَیکُم بِاللَّحمِ فَإِنَّهُ یُنبِتُ اللَّحمَ؛ بر شما باد گوشت، چراکه [خوردن‌] گوشت، گوشت مى‌رویاند. ـ کُلُوا اللَّحمَ فَإِنَّهُ یُنبِتُ اللَّحمَ کُلوهُ فَإِنَّهُ جِلاءٌ لِلبَصَرِ؛ گوشت بخورید، چراکه گوشت مى‌رویاند. آن را بخورید، چراکه جلاى دیده است. ـ عَلَیکُم بِهذَا اللَّحمِ فَکُلوهُ فَإِنَّهُ یُحَسِّنُ الخُلُقَ و یُصَفِّی اللَّونَ و یَخمُصُ البَطنَ؛ بر شما باد این گوشت! آن را بخورید، چراکه خوى را خوش مى‌سازد، رنگ را صفا مى‌دهد و شکم را کوچک مى‌کند. امام صادق(ع) فرمودند: اللَّحمُ مِنَ اللَّحمِ مَن تَرَکَهُ أربَعینَ یَوما ساءَ خُلُقُهُ کُلوهُ‌ فَإِنَّهُ یَزیدُ فِی السَّمعِ وَ البَصَرِ؛گوشت، از گوشت است. هر کس چهل روز، آن را وا گذارد، بدخوى مى‌شود.آن را بخورید، چراکه بر شنوایى و بینایى مى‌افزاید. خواصّ گوشتِ همراه با شیر: پیامبر خدا(ص) فرمودند: نوح از ضعفِ بدن، به درگاه پروردگار خویش شکایت برد. خداوند به او وحى فرستاد که: «گوشت را همراه با شیر، طبخ کن و بخور، چراکه من، قدرت و برکت را در آن‌ها نهاده‌ام.» ایشان هم‌چنین فرمودند: اللَّحمُ وَ اللَّبَنُ یُنبِتانِ اللَّحمَ و یَشُدّانِ العِظامَ وَ اللَّحمُ یَزیدُ فِی السَّمعِ وَ البَصَرِ وَ اللَّحمُ بِالبَیضِ یَزیدُ فِی الباءَةِ؛ گوشت و شیر، گوشت مى‌رویانند و استخوان‌ها را استحکام مى‌بخشند. گوشت، شنوایى و بینایى را افزون مى‌کند و گوشتِ همراه با تخم‌مرغ، بر نیروى جنسى مى‌افزاید. هم‌چنین امام على(ع) فرمودند: «إذا ضَعُفَ المُسلِمُ، فَلیَأکُلِ اللَّحمَ بِاللَّبَنِ»؛ مسلمان، اگر ضعیف شد، گوشت با شیر بخورد. 1. خواصّ گوشت شتر در روایات: از پیامبر گرامی اسلام(ص) روایت شده است: ـ عَلَیکُم بِأَکلِ لُحومِ الإِبِلِ فَإِنَّهُ لا یَأکُلُ لُحومَها إلّا کُلُّ مُؤمِنٍ مُخالِفٍ لِلیَهودِ أعداءِ اللّهِ؛بر شما باد خوردن گوشت شتر! زیرا این گوشت را تنها مؤمنان مخالفِ یهود (که دشمنان خدایند) مى‌خورند. ـ لایَأکُلُ الجَزورَ إلّا مُؤمِنٌ؛ [گوشتِ] شتر را جز مؤمن نمى‌خورد. خواصّ طبی گوشت شتر: ـ گوشت شتر، طبیعتِ گرم و خشکی دارد و بهترین آن‌ها برای سرد‌مزاج‌ها، شترِ دو ساله آن است. ـ خوردن گوشت‌ شتر، قوۀ باء، آلات جماع و اعضا را تقویت و تب دائمى، عرق النسا، یرقان و سوزش بول را رفع می‌کند. ـ بول شتر، مسهل سردمزاج‌ها و رافعِ زرداب، سرفه، زکام، وَرَم جگر، طحال‌، سستى عضلات، فلج و وَرَم است. ـ مالیدن ساییدۀ گوشت سوزاندۀ او بر جرب و زخم و جوش و جراحات خارش‌دار جلد، باعث علاج آن امراض می‌شود. ـ گذاشتن شش تازۀ شتر که هنوز گرم باشد، لک و پیس را پاک می‌کند. ـ دمیدن ساییدۀ سرگین او در بینى، خون‌دماغ را قطع می‌کند. ـ ما