🔴سیاست نماز
🔸🔹خطیب جمعهی این هفتهی پایتخت، حضرت ولی فقیه، رهبرمان آیتالله خامنهای خواهند بود. این اتفاق حتی اگر در امتداد رویدادهای سریالی دو هفتهی اخیر هم نمیافتاد، باز پس از ۸ سال قابل توجه بود. آخرین حضور آقا در تریبون نماز جمعه به بهمن سال ۹۰ برمیگردد و حالا در ادامهی دور تند اتفاقات این روزها، حضور رهبر در نماز جمعه معنای دیگر میگیرد. اگر قرار صرفاً بر صحبت با مردم بود، در همان حسینیهی امام خمینی این اتفاق میافتاد، اما این نماز در این روزهای خاص، خود اتفاقی خاص است. به عقل زمینی من میآید که رهبر شخصاً آمدهاند تا فضای روانی جامعه را مدیریت کنند در روزهایی که حال دل و روح مردم خوب نیست. این حضور البته نمیتواند خالی از پیام بینالمللی باشد، از این منظر نماز جمعهی این هفتهی پایتخت ایران یک تیر است و هزار و یک نشان!
♦️آیت الله خامنهای نشان داده رهبری نیست که مردم را به دنبال خود بیرون بکشد و اردوکشی خیابانی راه بیندازد؛ بارها ملت را «غیرمستقیم» به راهپیماییهای ۲۲ بهمن یا تشییع شهدا دعوت کرده، اما خود در آنها حضور نداشته است. مواردی همچون تجمعاتِ کمنظیر ۸ و ۹ دی ۸۸ هم بوده که ایشان در شکلگیری آن نقش ایفا نکرده است، اما آنچه مردم انجام دادهاند، دقیقاً مطابق با اعتقاد قلبی رهبر بوده و تایید و تشکر مکرر ایشان را به همراه داشته است. همهی این تجمعات، در نهایت به تقویت انسجام و امنیت داخلی کشور و استحکام موقعیت بینالمللی ایران کمک کرده است. این همان چیزیست که رهبری میخواهند؛ شخص خود را دارای موضوعیت نمیبیند و همواره حامیانش را به عملکردی دعوت میکند که به تقویت ایران بینجامد.
♦️حالا هم این نماز، امتداد همین سیاست سی ساله است، امتداد همهی زمانهایی که آقا تجمعات و حضورهایی را که تعبیر به حمایت از ایران میشود (چه راهپیمایی، چه انتخابات، چه تشییع شهدا و...) پر تعداد و وزین میخواهند. حال اما رهبری خود قدم به میدان گذاشته است؛ دعوت نمیکند کسی بیاید، اما همین که او میآید، یعنی حامیانش خواهند آمد. اگر تا دیروز گزارههای دعوت غیرمستقیم مردم را در افعال آینده و پیشبینی گونه عیان میکرد و مثلاً میگفت «مردم در ۲۲ بهمن به میدان خواهند آمد» و این یعنی که مردم بیایید، حالا این گزارهی دعوت غیرمستقیم، بجای جملات پیشبینی کننده، در «آمدن خود او» تجلی یافته است. او دیگر نمیگوید «مردم به فلان راهپیمایی خواهند آمد» تا مردم بیایند، بلکه خودش میآید و میداند حامیانش به صرف حضور او، خیابانها را پر خواهند کرد و در این حضور، به او اقتدا خواهند کرد. از این منظر، حضور آیت الله خامنهای در نماز جمعه پس از ۸ سال، یک «مانور قدرت» تمام عیار است، حتی اگر این مانور قدرت هدف اصلی نباشد.
♦️او دو ماه پس از آشوبهای بنزینی آبان ۹۸، دو هفته پس از ترور یکی از عالی رتبهترین فرماندهان نظامی که بسیاری در جهان او را نفر دوم ایران میدانستند، و ۱۰ روز پس از حمله به پایگاه آمریکایی عینالاسد و فاجعهی هدف گرفتن اشتباهی هوای مسافری اوکراین توسط ایران، و آشوبهای کوچک براندازان در تهران و درخواست مضحک استعفای رهبر، به نمازجمعه میآید و به عنوان رهبر ایران، حامیانش را که نه، بلکه مولفهی اصلی قدرت ایران را به رخ جهان خواهد کشید؛ و آن چیزی نیست جز پایگاه اجتماعی نظام. مولفهای که رسانههای مخالف ایران تلاش میکنند با جا زدن جمعی چند صد نفرهی براندازان بجای جمعیت چند میلیونی تشییع فرمانده نیرو قدس سپاه، آن را به چالش بکشند.
♦️رهبری قدرتش را و در واقع قدرت ایران در دو چیز میداند، ایمان و مردم. جمعه روز نشان دادن این قدرت است. نماز جمعهی این هفته نماد اقتدای ملت به ولی فقیه خواهد بود، اقتدا به اصل حضور ایشان، و اقتدا به سیاستهای ایشان و اقتدا به نماز ایشان؛ و اینگونه نماز جمعه بخشی از سیاستورزی اسلامی است.
♦️ایشان یقیناً در این خطبهها برای ما مردم، تبیینهای رهبرانه و هدایتگرانهی خاص خود را خواهند داشت، اما اصل حضور ایشان و اصل حضور مردم اولین پیام به همه است تا اگر تصاویر هوایی تشییع سردار را نخواستند ببینند، تصاویر مصلای تهران در روز ۲۷ دی ۹۸ را بخاطر بسپارند.
روزنامهی جوان
۲۶ دی ماه ۹۸
🔖کانال خبری 20:30👇
🌐
eitaa.com/joinchat/2748973056C49bc959112