🗣💎 سلام و صلوات بر حضرت رضا علیه السلام در روز 23 ذی القعده به نیابت از مولایمان امام زمان علیه السلام
1) سلام بر حضرت رضا علیه السلام
مرحوم علامه مجلسی زیارت شریفی را به نقل از مرحوم سید بن طاووس برای حضرت رضا علیه السلام نقل می کند که خواندن این زیارت به نیابت از مولایمان حضرت مهدی علیه السلام در روز 23 ذی القعده توصیه می شود:
«السَّلَامُ عَلَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى، سَمِيِّ سَيِّدِ الْوَصِيِّينَ، وَ إِمَامِ الْمُتَّقِينَ، خَلِيفَةِ الرَّحْمَنِ، وَ إِمَامِ أَهْلِ الْقُرْآنِ، وَ صَاحِبِ التَّأْوِيلِ، وَ مَعْدِنِ الْفُرْقَانِ، وَ حَامِلِ التَّوْرَاةِ وَ الْإِنْجِيلِ، وَ إِفْنَاءِ الْخَبِيثَاتِ وَ الْأَبَاطِيلِ، وَ الْقَائِلِ الْفَاعِلِ، وَ الْحَاكِمِ الْعَادِلِ، وَ الصَّادِقِ الْبَرِّ، وَ الْحَائِزِ الْفَخْرِ، جَدُّهُ سَيِّدُ النَّبِيِّينَ، وَ أَبُوهُ سَيِّدُ الْوَصِيِّينَ، وَ إِلَيْهِ مَآبُ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ.
السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا الْحَسَنِ عَلِيَّ بْنَ مُوسَى الرِّضَا وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِ مُحَمَّدٍ، وَ كَمَا أَكْرَمْتَهُ بِمُحَمَّدٍ رَسُولِكَ، وَ جَعَلْتَهُ فِي الْحَقِّ دَلِيلَكَ، فَدَعَا إِلَى سَبِيلِكَ بِالْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ، فَأََكْمِلْ لَهُ الْعَهْدَ، وَ تَمِّمْ لَهُ الْوَعْدَ، وَ أَيِّدْهُ وَ ذُرِّيَّتَهُ وَ أَوْلِيَاءَهُ بِالنَّصْرِ وَ الْجُنْدِ، لِيُخَلِّصَ الدِّينَ بِالْجِدِّ، فَيَعْمَلَ فِي ذَلِكَ بِالْجَهْدِ، وَ يُصَيِّرَ لَكَ الدِّينَ خَالِصاً وَ الْحَمْدَ تَامّاً.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَيْهِ حَيّاً وَ مَيِّتاً، وَ عَجِّلْ فَرَجَنَا بِهِ وَ بِالْوَصِيِّ مِنْ بَعْدِهِ، وَ انْصُرْهُ عَلَى أَهْلِ طَاعَةِ الشَّيْطَانِ، وَ أَعْزِزْ بِهِ الْإِيمَانَ، وَ أَذْلِلْ بِهِ الشَّيْطَانَ». (بحارالأنوار، ج102، ص225-226به نقل از فلاح السائل)
2) صلوات بر حضرت رضا علیه السّلام منقول از حضرت عسکری علیه السلام
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا، الَّذِي ارْتَضَيْتَهُ وَ رَضَّيْتَ بِهِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ، اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهُ حُجَّةً عَلَى خَلْقِكَ، وَ قَائِماً بِأَمْرِكَ، وَ نَاصِراً لِدِينِكَ، وَ شَاهِداً عَلَى عِبَادِكَ، وَ كَمَا نَصَحَ لَهُمْ فِي السِّرِّ وَ الْعَلَانِيَةِ، وَ دَعَا إِلَى سَبِيلِكَ بِالْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ، فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ خِيَرَتِكَ مِنْ خَلْقِكَ، إِنَّكَ جَوَادٌ كَرِيمٌ». (بحارالأنوار، ج94، ص76 به نقل از جمال الاسبوع)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
https://eitaa.com/s09159107429
ـ🌺🍂🍃🍂🍃🍂
ـ🍃
ـ 🍂
ـ🍃
ـ🍂
🛑 حجامت
#حجامت یکی از راه های پیشگیری و درمان در طب سنتی است که به طور معمول در بیشتر نسخ طبیبان و حکیمان یک پای ثابت است. حجامت یک سنت الهی و اسلامی است.
#انواع_حجامتها برای افراد مختلف در اندام های مختلف بدن انجام می شود. حجامت عام شایعترین حجامت ها است که بین دوکتف انجام می شود.
حجامت مانند تمام روش های طب سنتی آدابی دارد که برای اینکه نه تنها مشکلی برای فرد حجامت کننده به وجود نیاورد بلکه بهترین ره آورد و نتیجه را برای وی داشته باشد باید آن آداب را رعایت نماید.
در این مطلب می خواهیم به بیان آداب توصیه شده در طب سنتی برای قبل، حین و بعد از حجامت بپردازیم. امید است با رعایت این توصیه ها بیشترین بهره را از این سنت ببریم.
✅توصیه #قبل_از_حجامت
۱. با شکم گرسنه یا با شکم پر حجامت نکنید.
۲. یک ساعت قبل و بعد از حجامت نباید شکم پر باشد و غذایی خورده شود.
۳. حجامت با شکم خالی به خصوص صبح قبل از مصرف صبحانه باعث ایجاد ضعف در قوای بدن می شود و همچنین موجب خروج مقدار زیادی خون تمیز به جای خون کثیف می شود و حجامت بلافاصله پس از صرف غذا سبب اخلال در عمل هضم و جذب ماده غذایی می گردد.
۴. درصورت امکان، در روزهای قبل ازحجامت (از 3 روز قبل)، برای دفع بهتر مواد زاید از بدن، آش آلو ، خاکشیر با آب گرم ، سوپ جو ، آب انار (یا انارملس(ترش وشیرین)) و آب زرشک میل کنید تا غلظت خونتان، کمتر و خروج آن به هنگام حجامت آسانترگردد.
۵. از 3 روز قبل از حجامت از خوردن غذاهایی چون جگر، ماهی، پنیر و تخم مرغ و غذاها با طبع سرد و غذاهایی که باعث غلظت خون می شوند، بپرهیزید.
۶. از 12 ساعت پیش ازحجامت، از رابطه زناشویی بپرهیزید.
۷. برای انجام حجامت، لباسهای راحت بپوشید.
۸. افراد با خون غلیظ، یک ساعت قبل از حجامت حمام بروند تا خون غلیظ کمی رقت پیدا کرده و به سطح بدن نزدیک شود. اما افرادی که خونشان رقیق است از ۱۲ ساعت قبل از حجامت نباید استحمام کنند .
۹. قبل از انجام حجامت، وضو بگیرید.
۱۰. قبل ازانجام حجامت، صدقه بدهید.
✅ توصیه های طب سنتی
#در_حین_حجامت
۱. به هنگام حجامت، به حالت چهارزانو، بدون کفش و ترجیحا بدون جوراب و رو به قبله بشینید.
۲. حجامت کننده و حجامت شونده پاک و با وضو باشند.
۳. قبل از شروع حجامت، سه بار، از خداوند، طلب خیر کنید. (برای مثال، سه بار بگویید: اَستخیرُ اللّهَ بِرَحمَتِهِ خِیَرَهً فی عافیَهٍ: از رحمت خداوند، برای سلامتی، طلب خیر می کنم).
جنبه معنوی حجامت را رعایت کنید و در حین حجامت قرائت آیت الکرسی و ذکر صلوات را هرگز فراموش نکنید.
۴. در حین حجامت، تمرکز داشته باشید و به شفابخشی عملی که دارید انجام می دهید فکر کنید.
۵. هنگام شروع حجامت دعای حجامت را بخوانید:
(بـِسْمِ اللَّهِ الـرَّحْـمنِ الـرَّحِیمِ اعـُوذ باللهِ الکَریـم فی حِجـامَتی مِنَ العـَین فی الدَّم وَ مِن کُلِّ سوءٍ و اَعـلالٍ و اسـقام و اوْجـاع و امْـراض و اساَلُکَ الـعـافـیـه والـمـعـافــاه والــشـــِّفـاءَ مِــن کُـلِّ داء: به نام خداوند بخشنده مهربان، درحجامت خویش، به خداوند کریم پناه می برم از انحراف درخون و از تمام بدی ها، بیماری ها، ناخوشی ها، دردها و مـرض ها، و عـافیت و دور شدن مریضی ها و شفای تمام بیماری ها را از او درخواست می کنم).
✅توصیههای #پس_از_حجامت
۱. پس از انجام حجامت، به دلیل موفقیت در انجام یکی از سنت های الهی، خدای تعالی را شکر کنید.
۲. بعد از انجام حجامت، از کشیدن سیگار، ورزش و فعالیت سنگین، عصبانیت، آمیزش جنسی تا 24 ساعت خودداری کنید.
۳. محل حجامت را با عسل مرهم کنید تا جای حجامت ضدعفونی شود و جای زخم نماند.
۴. 12 ساعت بعد از حجامت میتوانید استحمام کنید. موضع حجامت را لیف و صابون نزنید.
۵. در صورت امکان ۵ تا ۷ ساعت بعد از انجام حجامت از خوابیدن پرهیز شود.
۶. کبـودی، تورم و اندکی خـارش در محل حـجـامـت، طبیعی است و پس ازگذشت چند روز، خود به خود، مرتفع می شود.
۷. تا 24 ساعت پس از حجامت، باید از خوردن ترشی، نمک و لبنیات و به طور کل غذاها با طبع سرد پرهیز شود.
۸. خوردن انار و آب و رب انار، پس از حجامت بسیار توصیه شده است زیرا صفرا را فرو مىنشاند و خوردن انار شیرین بعد از حجامت، خون را ساکن و صاف مىکند.
۹. بعد از حجامت شربت عسل، ماءالشعیر طبی، سیاهدانه، زرشک سیاه، سماق، خاکشیر، سکنجبین، عرق شاهتره و عرق کاسنی بنوشید.
۱۰. بعد از انجام عمل حجامت در صورت احساس سرگیجه، سردرد و ضعف از خوراکی های شیرین طبیعی مانند عسل و خرما استفاده کنید.
🧑⚕👩⚕ 🩺
🎙لطفا انتشار دهید👌
https://eitaa.com/s09159107429
20.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ـ🌺🍂🍃🍂🍃🍂
ـ🍃
ـ 🍂
ـ🍃
ـ🍂
✍درمان کمبود ویتامین D ⁉️
🎥 دکتــــــــــر اکبــــــــری
🎙لطفا انتشار دهید👌
https://eitaa.com/s09159107429
37.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دغدغه های شهید جمهور در حوزه طب ایرانی
✅در این ویدیو با حضور دکتر خامه چی در مورد دغدغه ها و دستاوردهای دولت سیزدهم در بخش های طب ایرانی اتفاق افتاده است
https://eitaa.com/s09159107429
29.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حجره شده کربلا ، فاطمه صاحب عزا
«شهادت جوادالائمه علیهالسلام تسلیت»
https://eitaa.com/s09159107429
💠سخنرانی حکیم دکتر حسین روازاده
زمان : چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
🔴مکان : مشهد مقدس،خیابان آیت الله بهجت، چهارراه زرینه، مسجد حجت،بعد از نماز ظهر و عصر
https://eitaa.com/s09159107429
خواص برگها
✨برگ تربچه: 5 برابر تربچه ویتامین C
✨برگ هویج : بمب منیزیم و استخوان ساز
✨برگ مو: ضدعفونی کننده روده
✨برگ چغندر:ضدیبوست
✨برگ بروکلی:3برابر بروکلی ویتامین C
https://eitaa.com/s09159107429
مُربا
🔸مربا در لغت به معنی تربیت شده،تربیت یافته و هرچیز پرورده را می گویند. در اصطلاح هر چیزی که آن را در عسل پرورانده باشند،
🔸مازیانه،مازیاره،مازیاری،ربید،رچال،لیجار و مربا می گویند. به مربای دوشاب یا شیره انگور «ریچار» هم گفته می شود.
🔸روایات مختلفی در مورد وجه تسمیه(نامگذاری) مربیات و انبه جات وجود دارد. به نقلی مربیات را در قدیم انبه جات می گفتند؛زیرا میوه انبه را که از درختی هندی است اَنبَج می گفتند. آن را مربا می کردند و به عراق می بردند؛چون مورد استقبال مردم قرار گرفته بود و وقتی مردم نامش را می پرسیدند،آن را اَنبَج می گفتند؛بنابراین،نام اَنبَج به کل مرباها تعمیم داده شد و مربیات به انبه جات شهرت یافت،ولی برخی اعتقاد دارند که انبه جات، مرباهایی هستند که در آن ها چیزهایی را با عسل یا غیر عسل مخلوط کرده اند؛به گونه ای که کاملا درهم ادغام و یک دست شده اند؛
🔸مثل جَلَنجَبین وخمیر بنفشه.مرباهانیز چیزهایی هستند که با عسل یا غیر عسل آمیخته شده اند؛به نحوی که هر کدام قوت ها و خواص یکدیگر را کسب کرده باشند،ولی کاملا با یکدیگر آمیخته نشده باشند؛ مثل مرباهای هلیله و زنجبیل. بعضی اَنبه جات و مربیات را مترادف یکدیگر می دانند.
🔸مربا را از میوه تر یا خشک یا پوست یا گل میوه یا ریشه گیاه یا دیگر اجزای گیاه تهیه می کنند. در ادامه،علت مربا کردن مواد مختلف بیان شده است.
🔸با مربا کردن میوه هایی مثل سیب و به،مقداری از رطوبت میوه در آن باقی مانده و در مواردی که تازه آن ها در دسترس نیست می تواند به عنوان جایگزین مصرف شود.
🔸در مورد میوه هایی مثل هلیله،مربا کردن موجب از بین بردن طعم بد و نامطبوع آن ها می شود و تا حدی آن ها را خوش طعم می کند.
🔸در مواردی مثل مربای ترنج،جرم پوست ترنج غلیظ و غیر قابل خوردن است که مربا کردن آن موجب نرم شدن جرم آن می شود و آن را قابل خوردن می کند.
🔸در مواردی مثل گل بنفشه که حفظ خواص و قوت مواد برای مدت طولانی برای ما مهم است،مربا کردن،به ویژه با عسل می تواند موجب حفظ قوت مواد،و مانع خرابی و فاسد شدن آن ها شود.
🔸مصرف مواد مربا شده آسان و مطبوع است،به خصوص برای افرادی که به دلیل ضغف قوت یا مصرف زیاد داروها،از مصرف دارو بیزار شده اند.
🔸اگرچه هریک از اجزای مورد استفاده میوه در مربا بعد از مربا شدن با قبل از آن تفاوتی نمی کند،ولی به دلیل آمیختگی با عسل و افاویه(داروهای معطر خوش بو که طبیب با آن بیماران را معالجه کند(بحرالجواهر،دهخدا). ادویه خوش بو را نامند که در اطعمه و اشر به داخل می کنند؛مانند میخک و دارچین(مخزن)) با آن ها،قوت های دیگری را نیز کسب می کنند؛
🔸مثل:
تقویت معده؛
تنقیه و پاکسازی مواد زاید و رطوبت های باقیمانده از غذاهای قبلی؛
خوشبو کردن رائحه دهان؛
تقویت باه(نیروی جنسی)،مثل مربای زنجبیل؛
روش های مختلفی برای تهیه انواع مرباها وجود دارد. هدف از تهیه این مجموعه بیان روش تهیه مربا با طبق منابع طب سنتی ایرانی است. برخی از مرباها با افاویه ای(دواهای خوش بو) درست می شود که امروزه ممکن است به راحتی در دسترس نباشند. نکات جالبی در بررسی روش تهیه مرباها وجود دارد که در ادامه بیان می شود.
🔸ظرف پخت مربا در اکثر منابع،ظروف سنگی است.
نگهداری مرباها باید در ظروف چینی یا سبوچه (کوزه کوچک را می گویند).لعابدار باشد.
🔸پس از تهیه،سطح بیرونی ظروف نگهداری مرباها به مدت چهل روز باید با آب سرد شسته شود جز ظرف مربای بالنگ.
🔸برای تهیه مربا از میوه هایی مثل آلو که چندان آب دار نیستند شربت عسل استفاده شده باید رقیق باشد.
🔸بهتر است اَفاوِیه(دواهای خوشبو) مثل زعفران،هل،میخک،دارچین و مشک را بکوبند و در کیسه کتانی بریزند و در مربا بیندازند. سپس ساعت به ساعت کیسه را بمالند و لفشارند تا قوت ادویه به مربا باز داده شود.
✅ برخی مرباها که در کتاب قرابادین کبیر ذکر گردیده و خواصی برای حفظ الصحه دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
https://eitaa.com/s09159107429
🍒مربای آلبالو
🔸قَراصِیا یا جَراسِیا نوعی میوه است که نوع ترش آن را آلبالو و نوع شیرین آن را گیلاس می گویند. آلبالو به واسطه ترشی خود موجب تقطیع فضول بلغمی(پخته شدن و تکه تکه شدن بلغم) می شود؛بنابراین، برای افراد با معده بلغمی مفید است.
روش تهیه
🔸آلبالو را بشویید. دم و هسته اش را بگیرید و در ظرف بریزید. سپس روی شعله با حرارت ملایم بگذارید تا آب خودش را پس بدهد. پس از آن،عسل را بریزید و آن را بجوشانید تا آلبالوها پخته و شهد آن غلیظ و مربا شود.
https://eitaa.com/s09159107429
مربای آلوچه
🔸رفع تشنگی و دفع صفرا می کند. طبع را نرم می سازد. حرارت را کم می کند و مناسب گرم مزاجان است. روش های مختلفی برای طبخ آن ذکر شده است و در تهیه آن می توان از آلوی تازه و خشک یا هر دو استفاده کرد.
روش تهیه
🔸آلوچه سلطانی یا بخارایی را به میزان دلخواه شسته و در دیگ سنگی بریزید و دو سه جوش بدهید تا نیم پخت شود. سپس آن را از روی شعله بردارید و برای بار دوم با عسل بپزید تا قوام بیاید. جُلاب در این مربا باید رقیق باشد. اگر می خواهید از آلوی خشک مربا درست کنید،سه روز آن را در آب بخیسانید و سپس در تهیه مربا طبق دستور به کار ببرید. نیازی به تعویض آب آن نیست. فقط در جای خنک نگه داری شود.
می توان آلوها را هم به شکل درسته مربا کرد و هم بعد از پخت مرحله اول با آب،آن ها را از صافی رد کرد و پوست و هسته آن را گرفت و مرحله دوم پخت را طبق دستور انجام داد.
https://eitaa.com/s09159107429
مربای آمُله(املج)
🔸مقوی(تقویت کننده) قلب و معده و دماغ است. منافع آن مانند منافع مربای هلیله است،اما اثر آن در افزایش حافظه زیادتر از هلیله است. در قطع نزف الدم(خون ریزی ها) نافع است. همچنین مُلین است. روش تهیه آن به چند طریق ذکر شده است که ساده ترین آن ها در اینجا ذکر می شود.
طرز تهیه:
🔸آمله پاک کرده را یک هفته در آب تمیز بخیسانید و در شربت عسل بپزید تا قوام بگیرد.
🔸آمله های رسیده و درشت را انتخاب کنید و با شی ء نوک تیزی زخم های متعدد بر سطح بیرونی آن ایجاد کنید و خوب شست و شو دهید. بعد آن را در آب صاف ریخته و بپزید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن کاملاً خارج شود. باقیمانده رطوبت آن را با پارچه کرباسی بگیرید. عسل که خیلی غلیظ نباشد،روی آن بریزید و با حرارت کم بپزید تا شیره در جرم آن نفوذ پیدا کند و غلیظ شود.
🔸از روی آتش بردارید در ظروف چینی یا سبوچه لعابدار نگهداری کنید. بعد از یک هفته یا بیشتر به ظرف نگهداری مربا سر بزنید؛اگر رطوبتی از جرم امله خارج شده و شیره مربا را رقیق کرده باشد،بار دیگر با حرارت کم چند جوش دهید تا شیره غلیظ شود و دوباره در ظرف نگهداری مربا بریزید و نگه دارید. در بیشتر مرباها مصرف جرم مربا توصیه می شود،اما مصرف شیره مربا چندان توصیه نمی شود. در صورت تمایل به مصرف،یک تا دو عدد آن را با گلاب شسته و با آنچه مناسب باشد از طباشیر و مصطکی و دانه های هل و تخم گشنیز و ... تناول کنید.
روش دوم
🔸آمله های سالم و بدون شکاف و بسیار خوب را مدت هفت روز در آب سرد بخیسانید تا نرم شوند و آب زیادی به خود بکشند و آماسیده شوند.آن ها را بپزید؛یک بار در آب صاف و یک بار در عسل که بسیار غلیظ نباشد و ادویه خوش بوکننده در آن باشد. برای بار سوم با آب بجوشانید تا دو غلت بزند. سپس آن را در ظرفی ریخته و عسل و ادویه خوشبو به آب آن اضافه کرده و مصرف نمایید.
https://eitaa.com/s09159107429