✅ خوب دقت کنیم
🔹در فتوای حضرت آیتالله خامنهای آمده است: «به طور کلی حکم خرید و فروش و تولید ارزهای دیجیتال #تابع قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران است.»
🔸چنین فتوایی متضمن دو معناست؛
▪️اول آنکه #حکم_تحریم درباره آن وجود ندارد زیرا اگر چنین بود، به صراحت حکم به حرامبودن معاملات ارز دیجیتال داده میشد
▪️و دیگر آنکه ارجاع یک حکم شرعی به «قوانین و مقررات» آن هم از سوی ولی فقیه، #تکلیفی_مهم را بر دوش مجلس شورای اسلامی میگذارد که در این زمینه اقدام به #وضع_قانون کند تا هم مردم و هم نظام پولی و بانکی تکلیف خود را درباره ارزهای دیجیتال بدانند.
🔹به نظر میرسد شایسته این است که دستگاه تقنینی، پیش از ظهور و شیوع یک پدیده بویژه در حوزههای اقتصادی که ابعاد حقوقی، قضایی و اجتماعی فراوان دارد و میتواند آثار گستردهای در زندگی مردم داشته باشد، چند گام از جامعه جلوتر باشد و با یک کار کارشناسی قوی و قانونگذاری صحیح، علاج واقعه را قبل از وقوع کند.
🔸گرچه ممکن است جسته و گریخته بخشنامهها یا دستورالعملهایی در این زمینه وجود داشته باشد اما قطعا اهمیت این موضوع و تبعاتی که خواهد داشت به حدی است که مسأله با چند بخشنامه و دستورالعمل فیصله نمییابد و باید سندی عالی در حد قانون مصوب مجلس که مستظهر به تایید شورای نگهبان یا تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام است، اقتصاد دیجیتال را با ابزار جدید آن سامان ببخشد؛ بویژه در شرایط حاضر که پدیدههایی مانند معاملات متاورسی نیز ظهور کرده و #قطعا در آیندهای نزدیک #فراگیر خواهد شد.
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ آیا خرید و فروش رمزارزها شرعاً مجاز است/ نظر خاص رهبر انقلاب
🔹پاسخ حجتالاسلام طباطبایی کارشناس مسائل دینی حرم امام رضا (ع)
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
فعلا اینا رو مطالعه کنید تا نکات دیگه رو هم در طول روز خدمتتون عرض کنم
✅ ارجاع رهبری به نهادهای قانونی به خاطر این است که کار بر اساس اسلوب منطقی پیش برود
🔻حجتالاسلام و المسلمین حسین بنیادی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم
🔹آنچه مهم است رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی نسبت به همین استفتاء و سوالی که نسبت به رمزارزها وجود دارد این را به مراجع قانونی ارجاع دادند که دلیلش هم همان فرایندی است که عرض کردم؛ یعنی نهادهای قانونی مثل بانک مرکزی که شورای فقهی دارد یا مثل شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی و سازمان بورس، اینها همه شورای فقهی دارند و نسبت به مباحث فقهی رمزارزها ورود پیدا میکنند. از این جهت ارجاع مقام معظم رهبری به نهادهای قانونی یک کار منطقی محسوب میشود تا این مسئله بر اساس یک منطق و اسلوب صحیح درباره موضوعشناسی، حکم شرعی و اعتبار مبادلهای، پیش برود.
https://www.mbri.ac.ir/IslamicBanking/IslamicBanking_Page?News_ID=355706
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ بلاکچین و ارزهای رمزپایه، فرصتها و چالشهای دینی
🔸حجت الاسلام صدوق
🔻کارشناس دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🔹یکی از نگاههای اشتباه این است که تلقی میشود همه رمزارزها، قابل استخراج هستند در حالیکه آن دسته از رمزارزها که پروتکل اثبات کار دارند، قابل استخراج است نظیر «بیتکوین» و «اتریوم». اما برخی از رمزارزها مثل «تتر»، با ساز و کار تولید سکه، مثل بانک عمل میکنند. منظور از استخراج نیز فرایندی است که طی آن با استفاده از سختافزارهای خاص کامپیوتری در شبکه رمزارزها، قادر به حل مسائل رمزنگاری شده، تأیید صحت یک تراکنش و نهایتاً ایجاد یک بلوک در زنجیره بلوکی (بلاک چین) رمزارزها خواهیم بود.
https://www.mbri.ac.ir/IslamicBanking/IslamicBanking_Page?News_ID=344932
▪️ محتوای تشریحی این صفحه رو مطالعه کنید؛ اطلاعات فنی خوبی در شناخت رمز ارزها بهتون میده
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅سه دیدگاه درباره ارزهای دیجیتال
🔸حجتالاسلام والمسلمین مجید رضایی
🔻عضو شورای فقهی بانک مرکزی و عضو هیئتعلمی دانشگاه مفید
🔹برخی از افراد، این را فرصتی برای کشور تلقی میکنند و به ویژه در شرایط تحریمی که ایران به راحتی نمیتواند به ارزهای جهانی دست پیدا کند از این طریق میتواند مبادلات تجاری خارجی خود را به سهولت انجام دهد.
🔹برخی از افراد نیز به این دلیل که منشأ این پدیده مشخص نیست و روشن نشده است که اصل آن تحت حاکمیت چه کشوری و یا احیاناً چه نهادی است. بنابراین خوف دارند که مبادا این امر باعث تحولات منفی به میزان زیادی در کشور شود و ممکن است برخی از کشورها برای ضربه زدن به اقتصاد کشورهای دیگر در حال انجام چنین کاری باشند.
🔹دسته سوم معتقدند با فرض اینکه از این جنبههای بدبینانه هم به ماجرا نگاه نکنیم، چنین اقدامی برای کشور دارای برخی آثار است و میتواند جای ارزهای کنونی را بگیرد
🔸معتقدم با توجه به همه این موارد، جا دارد که کشور ما هم مانند سایر کشورها برخی از اقدامات اولیه را در این مورد و از جمله درباره تولید و ارزشگذاری آن انجام دهد و به جمعبندی سریعتری برسیم، چراکه هم بازار بورس و هم بخش بانکی و مبادلات بینالمللی ما میتواند از این موضوع تأثیر بپذیرد.
🔸امیدواریم مجموعه تصمیمگیران در کشور از جمله بانک مرکزی، سازمان بورس، وزارت اقتصاد و حتی نهادهای امنیتی، کمیتههای مشخص و توانمندی را به این موضوع اختصاص دهند تا با توجه به شرایط کشور بتوانیم از مزایای این پولهای مجازی استفاده کنیم.
https://www.mbri.ac.ir/IslamicBanking/IslamicBanking_Page?News_ID=314520
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ ارز دیجیتال ملی
🔹 علی صالحآبادی، رئیسکل بانک مرکزی:
🔸 موضوع رمزپول بانک مرکزی از مدتها قبل در نهاد سیاستگذار پولی و بانکی مطرح بوده، لیکن در این دوره کارگروهی متشکل از کارشناسان اقتصادی، فنی و نشر اسکناس این موضوع را تا مرحله عملیاتی به صورت آزمایشی به سرانجام رساندند.
🔸در کنار عملیاتیکردن این طرح بهصورت آزمایشی حتماً باید آموزشهای لازم و فرهنگسازی در این زمینه توسط کارشناسان انجام گیرد.
🔸بعد از این بازه زمانی ضمن آسیبشناسی موضوع، گزارش این طرح در اختیار صاحبنظران اقتصادی و بانکی قرار میگیرد تا از نقطهنظرات فرهیختگان در این حوزه بهره گرفته شود.
🔹مصطفی قمری وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی
🔸رمزریال ابزاری نوین در کنار مابقی ابزارهای پرداخت روزمره مانند کارت بانکی، اینترنت بانک، همراه بانک و غیره است که بهزودی از آن هم رونمایی میشود. رمزریال، شکل دیگری از اسکناس است؛ منتها کاملاً دیجیتال بوده و با سرعت بالاتر در انجام پرداخت در اختیار مردم قرار میگیرد.
🔸در رمزریال اصل و ذات پول بهصورت الکترونیکی منتقل میشود و نیاز به تسویه بینبانکی نیست. در تراکنشی هم که بهواسطه رمزریال انجام میشود، کسبه بلافاصله میتوانند وجوهات را دریافت کنند و پرداخت نیز برای مردم بهصورت آنی انجام میشود.
◀️ به زودی رمز ارزها نیز در کنار دیگر ابزارهای پرداخت روزمره بصورت قانونی در اختیار مردم قرار میگیرد.
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
🔸 ویژگیهای رمز ارز ملی👆
🔹مدیرعامل «شرکت خدمات انفورماتیک» طراح و توسعهدهنده ارز دیجیتال ملی، این ارز دیجیتال به هر میزان که بانک مرکزی تصمیم داشته باشد با پشتوانه ریال قابل صدور است
https://arzdigital.com/details-of-iran-first-national-cryptocurrency-tomancoin/
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
خب؛ تا اینجا تقریبا کلیات بحث رمز ارزها از حیث قانونی بودن و شرعی بودن تبیین شد
◀️ این نکته رو هم بگم که شنیده های #غیررسمی گواه این نکته هست که #برخی از افرادی که در حال حاضر در نکوهش و حرمت رمزارزها در فضای مجازی برای مخاطبینشون مطلب مینویسند، خود یا دوستانشان در حال تولید رمزارز و فروش آن هستند!!!
🔸 در واقع باید گفت:
▪️واعظان کاین جلوه در محراب و منبر میکنند
▪️چون به خلوت میروند آن کارِ دیگر میکنند
✅ همیشه عقب هستند!!
🔹 در طول تاریخ همیشه افرادی بوده اند که با #سرعت_تحولات_زندگی سرعتشان کوک نبوده است. همیشه در مقابل تحولات نوین مقاومت کرده و گاها از ابزارهای شرعی نیز در جهت این مقاومت بهره برده اند، اما به مرور زمان و اهسته آهسته، به موضوعات نوینی که در زندگی ساری و جاری شده است تن داده اما در مقابل موضوعات نوین روز مجددا مقاومت کرده اند!!
🔸 برای مثال میتوان مقاومت و بهره گرفتن از فتوای شرعی در مقام شیر آب و دوش حمام را نام برد که در گذشته چالش هایی را در حوزه سنت و مدرنیه بوجود اورد. در دوره کنونی نیز هنوز هستند افرادی که خود و شاگردان خود را از استفاده از فضای مجازی برحذر میدارند!!!
🔸 در حوزه پولی نیز، در اوایلی که دستگاههای کارتخوان به چرخه فعالیتهای اقتصادی وارد شده بود، بخشی از افراد با نگرانی نسبت به آن برخورد میکردند و زمان برد که کارت های عابربانک و دستگاههای پوز جایگزین حجم بالایی از پول فیزیکی شوند.
🔹 مخالفت با رمز ارزها و متاورس نیز از همین جنس است، چه بخواهیم چه نخواهیم، رمزارزها به سرعت در حال گسترش در جهان کنونی است و آهسته آهسته جایگاه خود را در میان ابزارهای پرداخت و وجوه مالکیت حوزه اقتصاد تثبیت و گسترده میکند. دیری نمیپاید که شاهد استفاده اکثریت افراد جوامع بشری از این ابزار نوین در چرخه اقتصادی شخصی خود خواهیم بود که ایرانیان نیز مستثنی از این قائده نخواهد بود.
✅ منطقی ترین کار، همان نقشه راهی است که رهبری در مقابل رمزارزها طراحی نمودند . آن هم قانون مند شدن رمزارزها
✅ نهادهای قانونی میبایست با وضع قوانین و استفاده از این ابزار نوین در چرخه اقتصاد کشور در مسیر پیشرفت ج.ا.ایران اقدام کنند تا در سایه ساختارهای قانونی، معاملات رمزارزها با شفافیت و قاعده مندی انجام گردد و موجبات خسارت و زیان افراد جامعه برچیده شود.
◀️پ.ن:
🔻 اگر از روز اولی که فضای مجازی ایجاد و زمزمه های گسترش آن در کشور شنیده شد، دستگاههای مسئول، برای فعالیت در بستر فضای مجازی، قوانینی را وضع و فعالیت در آن را در چهارچوبی منطقی مدیریت میکردند، اکنون شاهد این ولنگاری فعالیت ها و عدم مدیریت درست و کارامد فضای مجازی نبودیم.
🔻 مشکل ما این است که به جای مدیریت ابزارهای نوین، در ابتدا به تقابل با آن اقدام میکنیم، پس از فراگیری، نسبت به مدیریت آن اقدام میکنیم!!
✍️ سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
سید احمد رضوی | صراط
✅ این دو تصویر در کنار هم یک حس خوب به آدم تزریق میکنه #رئیسی_مچکریم
🔹 گاهی اوقات، وقتی مظلومیت این سید بزرگوار رو میبینم، توی ذهنم فرمایش حضرت امام ره پس از شهادت شهید بهشتی نقش میبنده که فرمودند:"و این را من کراراً گفته ام که مرحوم آقاى بهشتى در این مملکت مظلوم زیست"
🔸 در طول یک سالی که سکان مدیریت اجرایی کشور رو دست گرفته، روز و شب نداره، آروم قرار نداره، چندین برابر فعالیت 8 ساله دولت روحانی رو در یکسال انجام داده و ...
🔸 اما نه تنها ازش قدردانی نمیشه بلکه چپ و راست میکوبنش، تخریبش میکنن، نقدش میکنن!!! بخصوص نیروهای جریان انقلاب!!!!
🔹 رئیسی مظلومانه داره به انقلاب و کشور و مردم خدمت میکنه، در مقابلش هم چپ و راست با سنگ پرانی ازش پذیرائی میکنن!!!
🔹یک روزی کسانی که مسئول بودن، میگفتن میهمانان بلندپایه خارجی رو به دیدار رهبری نبریم! چرا؟! چون نمیخواستن جایگاه رهبری در دنیا تقویت و تثبیت و محکم بشه!
🔸اما، حالا به برکت رئیس جمهوری انقلابی و ولایتمدار، میهمانان بلندپایه خارجی، به صف ایستاده اند برای دیدار با #زعیم_شیعه تا ارادت قلبی پیدا کنند به الهی ترین رهبر جهان در دوره کنونی
🔹ما تا قیامت هم که از رئیسی بابت این اقدامش تشکر کنیم، باز هم نمیتوانیم #حق_شکر این اقدام ایشون رو بجا بیاریم
سید احمد رضوی | صراط
✅ چند نکته از مذاکرات احیاء برجام 1️⃣ تحریم تنها ابزار آمریکا برای تحت فشار قرار دادن ایران و تسلیم
◀️ یادآوری و خواندن این تحلیل پس از چند ماه خالی از لطف نیست
سید احمد رضوی | صراط
5️⃣1️⃣ کانال گامی نو کانال دکتر ابرهیمی نیز یکی از کانال خوب تحلیلی هست ایشون کم مینویسند اما خوب
6️⃣1️⃣ کانال بدون سانسور
بدون شک کانال بدون سانسور یکی از کانالهای جریان ساز در ایتا هست با یک مدیر انقلابی و پای کار
هر چند مثل سابق فعال نیست، اما همچنان اخبارش قابل اعتماد هست
هر چند با برخی نظرات و تحلیل هاش اختلاف نظر دارم، اما آنچه معتقد هست و باور دارد را مینویسد( پشت پرده فضای مجازی، بارها و بارها من و سید با هم بحث بر سر موضوعات مختلف بحث کرده ایم و پاهی کار به ناراحتی کشیده😄)
با این حال کانال بدون سانسور، ظرفیت خیلی بالایی در ایتا داره که متاسفانه بیشتر این ظرفیت همچنان بالفعل نشده
http://eitaa.com/joinchat/404946944Ceab6f2b794
✅ پاسخ سازمان برنامه به ۶۱ اقتصاددان منتقد
🔹 در مقدمه لازم است توجه همه عزیزان را به این نکته مهم جلب نماییم که اقتصاد ایران بویژه بعد از انقلاب اسلامی، #همیشه_با_استناد به عبارت «شرایط حساس کنونی» از اصلاحات علمی و ساختاری در اقتصاد به ویژه در موضوع بغرنج «قیمتگذاری دستوری» دور شده و در نتیجه آن اقتصاد کشور #به_تدریج از تعادل در بازارهای مختلف فاصله گرفته و قیمت متغیرهای کلان دچار اختلال گردیده است.
🔸در اثر همین #روندهای_اشتباه میزان نقدینگی در هشت سال گذشته بیش از هشت برابر و تورم ۵۰ درصدی به سفره مردم تحمیل شد؛ اما با همین نقدینگی متوسط رشد اقتصادی نزدیک صفر بود؛ روند اشتباه توزیع ارز ترجیحی به غیر از ۱۲۵۰ پرونده مفاسد موجب افزایش فاصله طبقاتی و عبور ضریب جینی از ۰.۴ شد. هزینههای جاری دولت طی هشت سال بیش از ۱۰ برابر شد و دولت قبل، تنها در ۵ ماه پایانی خود ۵۴ هزار میلیارد تومان تنخواه بانک مرکزی را هزینه کرد.
🔹لذا دولت امروز، #ارثیهای از ساختارهای بلندمدت ناسازگار با شرایط واقعی اقتصاد را حمل میکند. برای اصلاح تکتک آن ساختارها لازم است که شعارها، تعارفها و مصلحتاندیشیهایی که صرفا مشکلات را به آینده موکول میکند، کنار گذاشته شوند. در اثر همین رویکرد بود که #دولت_سیزدهم کسری ۴۸۰ هزار میلیارد تومان سال ۱۴۰۰ را بدون استقراض از بانک مرکزی #حل_کرد و #حتی_توانست میزان اعتبارات عمرانی و اشتغال را به #رقم_تاریخی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برساند؛ در پایان شش ماه دوم سال گذشته خالص بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی ۸۰ هزار میلیارد تومان #کاهش پیدا کرد.
▪️ ادامه نامه در پست بعد...
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ پاسخ سازمان برنامه به ۶۱ اقتصاددان منتقد
🔻 ادامه پست قبل
🔹طبق آنچه در فوق بدان اشاره شد #دلایل_اقدام در خصوص حذف ارز ۴۷۰۰ تومانی #در_شرایط_فعلی به صورت زیر است:
۱- دایره شمول ارز ۴۲۰۰ تومانی در سالهای #گذشته، بسیار #بیشتر از زمان فعلی بوده است. برای مثال حتی گوشت قرمز و برنج را نیز شامل میشده است. ولی توصیه کارشناسان در راستای پرهیز از هدررفت منابع، از گذشته تاکنون همواره بر تغییر روش پرداخت یارانه بوده که دولتهای وقت نیز در برهههایی از زمان، برخی کالاها را از شمول کالای اساسی خارج کرده اند.
۲- اقتصاددانان محترم به لزوم فراهم نمودن #پیشنیازها و لوازم جراحی اقتصادی و عوامل غیر اقتصادی نظیر برجام، FATF، ساختار حکمرانی کشور و نیز ثبات اقتصادی اشاره داشتهاند که باید گفت بسیاری از موارد فوق #برونزا و خارج از اختیارات دولت است. برای مثال، احیا نشدن برجام متأثر از زیادهخواهیهای طرفهای مقابل بوده که بهترین راه دفع آن افزایش قدرت چانهزنی از طریق افزایش قدرت اقتصادی کشور و مخصوصا بالا بردن سهم تجارت بینالملل (به ویژه در امور غیرنفتی) است که دولت مترصد آن هست، ولی مستحضر هستید این موضوع در #کوتاهمدت حاصل نمیشود و نیاز به اولویتسازی برای پیشرفت و توسعه، افقگشایی و ایدهپردازی در خصوص فضای کسب و کار و رفع موانع تولید و تجارت در داخل و خارج و رفع انواع و اقسام انحصار در اقتصاد داخلی دارد که در نامه این عزیزان نیز به درستی بدان اشاره شده است.
از این رو در شرایط فعلی، دولت سیزدهم که #مسوولیت_اداره_اقتصاد را بر عهده دارد با نگاه به آینده، عملگرا بودن را جایگزین کمالگرایی میکند. اگر برای اجرای هر طرح و اقدام اصلاحی، در انتظار اولویتسازیها، نگرشها و شرایط مناسب، و فراهم شدن زیرساختها باشیم، شاید هرگز نتوانیم یک قدم موثر به جلوبرداریم و نهایتا تداوم این وضعیت حکمرانی در آینده نزدیک #غیر_ممکن خواهد شد.
▪️ ادامه نامه در پست بعد...
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ پاسخ سازمان برنامه به ۶۱ اقتصاددان منتقد
🔻 ادامه پست قبل
۳- دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ در واقع #در_نظر_داشت که بخشی از #فشار رو به تزاید بر پول پرقدرت - که چند سال اخیر به اشتباه بر سایر عوامل انتشار پایه پولی اضافه شده بود- را مخصوصا در درازمدت #کم_نماید و به دنبال آن یکی از عوامل ساختاری موجد #تورم_فزاینده در آینده را از بین ببرد. به عبارت دقیقتر، دولت اراده کرده است که روش تأمین منبع ریالی مربوط به شکاف قیمتی ارز از محل پایه پولی را کنار گذاشته و تامین آن را تا حد امکان به خود اقتصاد واگذار کند ولی با علم به اینکه این اقدام با #کاهش_نسبی_رفاه مصرفکننده در #کوتاهمدت همراه میشود، در تلاش بوده بخشی از آن را با پرداخت یارانه هدفمند حتی تا ۹ دهک در مدتی جبران نماید و یارانه مستقیم به مصرفکننده نهایی برسد، شرایط پیش روی این میراث اقتصادی گرفتار، انتخاب بین بد و بدتر است و نظر کارشناسان دخیل در امر برنامهریزی بر این بوده که اگر فشار متوالی ماهانه بر پایه پولی از این مقطع به بعد کم نشود، آثار بودجهای و نقدینگی و تورم فزاینده آن در بلندمدت دارای زیان رفاهی بیشتری بر شهروندان خواهد داشت. به عبارتی دیگر اگر تأمین شکاف قیمتی ارز در پی حفظ سیاست نرخ ارز ترجیحی ادامه داشته و فنر ارزی فشرده بماند، رهایی از #دور_باطل ارز و تورم در آینده امکانپذیر نخواهد بود. اصرار بر حفظ ارز ترجیحی جدا از جنبه رانتجویانه و عدم تخصیص بهینه منابع، شتاب در تورم در آینده را در پی خواهد داشت.
۴- نکته بسیار مهمی که در اثر بازخورد سیاستهای گذشته به دست آمده این است که اگر قرار است یارانهای به کالای اساسی مد نظر دولت اختصاص دهیم، #چرا آن را به صورت ریالی و #شفاف اختصاص ندهیم و چرا بیجهت مسیر ارزی قیمتگذاری شده برای آن تعریف کنیم؟ پاسخ آن است که با کارایی حاصل از قیمتگذاری دستوری ارز به سایر بازارها تسری مییابد و بازارها را دچار عدم تعادل مینماید و ناخواسته کارایی و بهرهوری را به صورت چشمگیر در اقتصاد کاهش داده که این خود یکی از عوامل فرار سرمایه محسوب میشود، دولت #قادر_است بدون مداخله در بازار ارز و رانتهای متعدد آن و به صورت مستقیم و ریالی، یارانه کالای اساسی را به صورت هدفمند و تعریف شده طبق الگوهای توافق شده اختصاص دهد که به شفافتر شدن بازارها نیز کمک شایانی میکند.
▪️ ادامه نامه در پست بعد...
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ پاسخ سازمان برنامه به ۶۱ اقتصاددان منتقد
🔻 ادامه پست قبل
۵- بازار ارز یک #بازار_مسلط بر همه بازارها در اقتصاد محسوب میشود و هر نوع #دوگانگی قیمت و عدم تعادل در آن، دوگانگی قیمت و عدم تعادل را به سایر بازارها تزریق میکند. به عبارتی هر کالای اقتصادی میتواند ذاتا با ارز جایگزین شود، بنابراین عدم تعادل ارزی نیز متقابلا میتواند بازار هر کالایی را #دچار_تلاطم نماید. از این رو است که کارشناسان اصرار دارند هر چه مداخله بیمورد در این بازار کمتر شود به تعادل مطلوب در اقتصاد نزدیکتر خواهیم شد.
۶- نکته نهایی در این خصوص این است که هر چند با حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی، گران شدن کالاهای اساسی طی چند ماه دور از انتظار نبود، ولی حداقل میتوان اطمینان داد، بخشی از فشار رو به تزاید از روی پایه پولی طی ماهها و سالیان آینده برداشته شده و به تبع آن بخشی از تورمی که آینده میتوانست از این محل ایجاد شود حذف شده است.
با توجه به دلایل فوق که بدان اشاره شد میتوان گفت که دولت به دنبال یک اقدام موقت برای حل مشکل کسری بودجه نبوده و شتابزده و بدون تمهیدات مقدماتی عمل نکرده، بلکه نگاه دولت #بلندمدت و با #تکیه_بر_اصلیترین_اصول_علم_اقتصاد 👈(پرهیز از اسراف و هدررفت منابع) 👉 صورت گرفته است. البته همه اقتصاددانان عزیز مستحضر هستند که فشار بر پایه پولی، عوامل مهم ساختاری دیگری نیز دارد که تا آن ساختارها چه در حالت کلی و چه در حالت جزئی حذف یا اصلاح نشوند، فشار از ناحیه آنها سبب افزایش تقدینگی بیپشتوانه و نهایتا افزایش سطح عمومی قیمتها و از جمله نرخ ارز است، لذا در اصلاح این ساختارهای اقتصادی نیازمند مشارکت تمامی دستگاهها میباشد. از این رو هشدار اقتصاددانان به دولتمردان در خصوص وضعیت بسیار شکننده کشور قابل درک است. دولت در حال حاضر با کمک گرفتن از تمامی #ارکان_حاکمیت در تلاش است با کمک همه #متخصصان_خبره و #مجرب در علم اقتصاد، اصلاحات ساختاری را بر اساس آموزههای جریان اصلی این علم ـ 👈که هرگونه اسراف و تبعیض در برخورداری از منابع و مواهب و فرصتهای اقتصادی را نفی میکند👉- به نحوی مدیریت نماید که مانع روند نزولی و سقوط شاخصهای توسعه نظیر فضای عمومی کسب و کار، کیفیت حکمرانی، ادراک فساد و خروج سرمایه انسانی از کشور شود و بدینترتیب انتظارات منفی نسبت به متغیرهای کلان را ثبت نماید. لذا دولت و حاکمیت و رسانههای آن در راستای مثبت شدن انتظارات در خصوص تولید تجارت، سرمایهگذاری مسوولیت سیاستهای اجراشده و همه پیامدهای اجتماعی و سیاسی آن را از همان ابتدای شروع به خدمت بر عهده گرفتهاندو بنا نیست که ناکاراییهای گذشته و حال به فشارها و القائات افرادی از خارج نسبت داده شود. در این نامه اشاره شده که «کسری بودجه منشأ اصلی شتابگیری تورم است و منتج از رشد غیرمتعارف هزینههای دولت و افزایش مستمر نرخ ارز است.» در این خصوص انضباط بودجهای کماکان مدنظر دولت بوده و اتفاقا حذف ارز ۴۲۰۰ دقیقا در همین راستا بوده است. دولت در سال گذشته توانسته از حجم بدهی خود به بانک مرکزی بکاهد و حتی آن را منفی کند ولی در باب تسهیلات دستوری و همچنین بودجهریزی، همچنان اصلاحات ساختاری مدنظر بوده که نیازمند همکاری تمام قوا است.
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
🔹 جناب اقتصاددانان اقتصاد اسلامی و مخالف لیبرال و نئولیبرال و بچه های شیکاگو و نیویورک و لس آنجلس و اوهایو و ...
🔸 به نظر شما:
▪️ آیا وقتی در نامه ای نوشته میشود " با تکیه بر اصلیترین اصول علم اقتصاد" و سپس در پرانتز بصورت توضیحی ذکر میشود: " (پرهیز از اسراف و هدررفت منابع) " یعنی نئولیبرال؟!! آیا توضیح پرهیز از اسراف و هدر رفت منابع به معنای مقصود اصلی نگارنده از جمله پیشین نیست؟!!!
▪️وقتی نگارنده مجددا مینویسد " بر اساس آموزههای جریان اصلی این علم" مجددا در توضیحش مینویسد " ـ که هرگونه اسراف و تبعیض در برخورداری از منابع و مواهب و فرصتهای اقتصادی را نفی میکند- " به چه معناست؟! آیا معنایی جز همان توضیح داخل پرانتز دارد؟!!
▪️ آیا اقتصاد اسلامی با اسراف و تبعیض مخالف دارد؟!
🔸 گاهی به نظر می آید چون #برخی افراد از دایره #متخصصان_خبره و #مجرب در علم اقتصاد به دلیل تحلیل های اشتباه، نظرات غیر کارشناسی، سوگیری های جریانی جهت مشورت کنار گذاشته شده اند، دست به تخریب در فضای مجازی رها میزنند تا شاید کمی غرور جریحه دار شده خود را تسکین دهند!
🔹 اینکه با چند کلید واژه نئولیبرال و بچه های شیکاگو و نفوذ و تابعیت از فلان نهاد غربی، اقدام به تخریب اقدامات دولت کنید، نشانه سواد و علم و اشراف شما به اقتصاد و اسلام نیست، اگر نقدی دارید، بر اساس استدلالات منطقی و مستندات متقن، بصورت شفاف و صریح بیان کنید، نه اینکه با یک برچسب مجهول و عمومی، کل تصمیمات دولت را زیر سوال ببرید.
🔹 آیا رویه رسانه ای شما در نقد و تخریب اقدامات دولت، یک رویه منطبق بر اصول اسلامی است؟! مورد تائید رهبری هست؟!
✍️ سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ رفقا؛ نامه را دقیق و کامل بخوانید، نکات بسیار قابل تاملی در آن ذکر شده که پاسخ به برخی از شبهات و سوالات ذهنی شماست
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #سخن_نگاشت | رهبر انقلاب: هر کسی مردم را از آینده ناامید کند برای دشمن دارد کار میکند؛ چه بداند، چه نداند. ۱۴۰۱/۳/۲۲
📥 متن کامل بیانات👇
https://khl.ink/f/50494
سید احمد رضوی | صراط
🔰 #سخن_نگاشت | رهبر انقلاب: هر کسی مردم را از آینده ناامید کند برای دشمن دارد کار میکند؛ چه بداند، چ
برخی عکس آقا را در دست دارند، اما عکس آقا عمل میکنند!!
دم این نوع ولایتمداری گررررم😉
سید احمد رضوی | صراط
✅ راهِ نقد بسته نیست 🔰 راهِ نقد بسته نیست، همه و در هر زمانی میتوانند برنامه ها و عملکرد دولت را نق
✅ راهِ نقد بسته نیست ( حتما مطالعه شود )
سید احمد رضوی | صراط
✅ آسیب شناسی فعالان رسانه ای جریان انقلاب در شرایط فعلی 🔰 آنچه که امروز در عرصه فضای مجازی و رسانه
✅ آسیب شناسی فعالان رسانه ای جریان انقلاب در شرایط فعلی ( حتما مطالعه شود )