✅ پاسخ سازمان برنامه به ۶۱ اقتصاددان منتقد
🔻 ادامه پست قبل
۳- دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ در واقع #در_نظر_داشت که بخشی از #فشار رو به تزاید بر پول پرقدرت - که چند سال اخیر به اشتباه بر سایر عوامل انتشار پایه پولی اضافه شده بود- را مخصوصا در درازمدت #کم_نماید و به دنبال آن یکی از عوامل ساختاری موجد #تورم_فزاینده در آینده را از بین ببرد. به عبارت دقیقتر، دولت اراده کرده است که روش تأمین منبع ریالی مربوط به شکاف قیمتی ارز از محل پایه پولی را کنار گذاشته و تامین آن را تا حد امکان به خود اقتصاد واگذار کند ولی با علم به اینکه این اقدام با #کاهش_نسبی_رفاه مصرفکننده در #کوتاهمدت همراه میشود، در تلاش بوده بخشی از آن را با پرداخت یارانه هدفمند حتی تا ۹ دهک در مدتی جبران نماید و یارانه مستقیم به مصرفکننده نهایی برسد، شرایط پیش روی این میراث اقتصادی گرفتار، انتخاب بین بد و بدتر است و نظر کارشناسان دخیل در امر برنامهریزی بر این بوده که اگر فشار متوالی ماهانه بر پایه پولی از این مقطع به بعد کم نشود، آثار بودجهای و نقدینگی و تورم فزاینده آن در بلندمدت دارای زیان رفاهی بیشتری بر شهروندان خواهد داشت. به عبارتی دیگر اگر تأمین شکاف قیمتی ارز در پی حفظ سیاست نرخ ارز ترجیحی ادامه داشته و فنر ارزی فشرده بماند، رهایی از #دور_باطل ارز و تورم در آینده امکانپذیر نخواهد بود. اصرار بر حفظ ارز ترجیحی جدا از جنبه رانتجویانه و عدم تخصیص بهینه منابع، شتاب در تورم در آینده را در پی خواهد داشت.
۴- نکته بسیار مهمی که در اثر بازخورد سیاستهای گذشته به دست آمده این است که اگر قرار است یارانهای به کالای اساسی مد نظر دولت اختصاص دهیم، #چرا آن را به صورت ریالی و #شفاف اختصاص ندهیم و چرا بیجهت مسیر ارزی قیمتگذاری شده برای آن تعریف کنیم؟ پاسخ آن است که با کارایی حاصل از قیمتگذاری دستوری ارز به سایر بازارها تسری مییابد و بازارها را دچار عدم تعادل مینماید و ناخواسته کارایی و بهرهوری را به صورت چشمگیر در اقتصاد کاهش داده که این خود یکی از عوامل فرار سرمایه محسوب میشود، دولت #قادر_است بدون مداخله در بازار ارز و رانتهای متعدد آن و به صورت مستقیم و ریالی، یارانه کالای اساسی را به صورت هدفمند و تعریف شده طبق الگوهای توافق شده اختصاص دهد که به شفافتر شدن بازارها نیز کمک شایانی میکند.
▪️ ادامه نامه در پست بعد...
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ پاسخ سازمان برنامه به ۶۱ اقتصاددان منتقد
🔻 ادامه پست قبل
۵- بازار ارز یک #بازار_مسلط بر همه بازارها در اقتصاد محسوب میشود و هر نوع #دوگانگی قیمت و عدم تعادل در آن، دوگانگی قیمت و عدم تعادل را به سایر بازارها تزریق میکند. به عبارتی هر کالای اقتصادی میتواند ذاتا با ارز جایگزین شود، بنابراین عدم تعادل ارزی نیز متقابلا میتواند بازار هر کالایی را #دچار_تلاطم نماید. از این رو است که کارشناسان اصرار دارند هر چه مداخله بیمورد در این بازار کمتر شود به تعادل مطلوب در اقتصاد نزدیکتر خواهیم شد.
۶- نکته نهایی در این خصوص این است که هر چند با حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی، گران شدن کالاهای اساسی طی چند ماه دور از انتظار نبود، ولی حداقل میتوان اطمینان داد، بخشی از فشار رو به تزاید از روی پایه پولی طی ماهها و سالیان آینده برداشته شده و به تبع آن بخشی از تورمی که آینده میتوانست از این محل ایجاد شود حذف شده است.
با توجه به دلایل فوق که بدان اشاره شد میتوان گفت که دولت به دنبال یک اقدام موقت برای حل مشکل کسری بودجه نبوده و شتابزده و بدون تمهیدات مقدماتی عمل نکرده، بلکه نگاه دولت #بلندمدت و با #تکیه_بر_اصلیترین_اصول_علم_اقتصاد 👈(پرهیز از اسراف و هدررفت منابع) 👉 صورت گرفته است. البته همه اقتصاددانان عزیز مستحضر هستند که فشار بر پایه پولی، عوامل مهم ساختاری دیگری نیز دارد که تا آن ساختارها چه در حالت کلی و چه در حالت جزئی حذف یا اصلاح نشوند، فشار از ناحیه آنها سبب افزایش تقدینگی بیپشتوانه و نهایتا افزایش سطح عمومی قیمتها و از جمله نرخ ارز است، لذا در اصلاح این ساختارهای اقتصادی نیازمند مشارکت تمامی دستگاهها میباشد. از این رو هشدار اقتصاددانان به دولتمردان در خصوص وضعیت بسیار شکننده کشور قابل درک است. دولت در حال حاضر با کمک گرفتن از تمامی #ارکان_حاکمیت در تلاش است با کمک همه #متخصصان_خبره و #مجرب در علم اقتصاد، اصلاحات ساختاری را بر اساس آموزههای جریان اصلی این علم ـ 👈که هرگونه اسراف و تبعیض در برخورداری از منابع و مواهب و فرصتهای اقتصادی را نفی میکند👉- به نحوی مدیریت نماید که مانع روند نزولی و سقوط شاخصهای توسعه نظیر فضای عمومی کسب و کار، کیفیت حکمرانی، ادراک فساد و خروج سرمایه انسانی از کشور شود و بدینترتیب انتظارات منفی نسبت به متغیرهای کلان را ثبت نماید. لذا دولت و حاکمیت و رسانههای آن در راستای مثبت شدن انتظارات در خصوص تولید تجارت، سرمایهگذاری مسوولیت سیاستهای اجراشده و همه پیامدهای اجتماعی و سیاسی آن را از همان ابتدای شروع به خدمت بر عهده گرفتهاندو بنا نیست که ناکاراییهای گذشته و حال به فشارها و القائات افرادی از خارج نسبت داده شود. در این نامه اشاره شده که «کسری بودجه منشأ اصلی شتابگیری تورم است و منتج از رشد غیرمتعارف هزینههای دولت و افزایش مستمر نرخ ارز است.» در این خصوص انضباط بودجهای کماکان مدنظر دولت بوده و اتفاقا حذف ارز ۴۲۰۰ دقیقا در همین راستا بوده است. دولت در سال گذشته توانسته از حجم بدهی خود به بانک مرکزی بکاهد و حتی آن را منفی کند ولی در باب تسهیلات دستوری و همچنین بودجهریزی، همچنان اصلاحات ساختاری مدنظر بوده که نیازمند همکاری تمام قوا است.
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
🔹 جناب اقتصاددانان اقتصاد اسلامی و مخالف لیبرال و نئولیبرال و بچه های شیکاگو و نیویورک و لس آنجلس و اوهایو و ...
🔸 به نظر شما:
▪️ آیا وقتی در نامه ای نوشته میشود " با تکیه بر اصلیترین اصول علم اقتصاد" و سپس در پرانتز بصورت توضیحی ذکر میشود: " (پرهیز از اسراف و هدررفت منابع) " یعنی نئولیبرال؟!! آیا توضیح پرهیز از اسراف و هدر رفت منابع به معنای مقصود اصلی نگارنده از جمله پیشین نیست؟!!!
▪️وقتی نگارنده مجددا مینویسد " بر اساس آموزههای جریان اصلی این علم" مجددا در توضیحش مینویسد " ـ که هرگونه اسراف و تبعیض در برخورداری از منابع و مواهب و فرصتهای اقتصادی را نفی میکند- " به چه معناست؟! آیا معنایی جز همان توضیح داخل پرانتز دارد؟!!
▪️ آیا اقتصاد اسلامی با اسراف و تبعیض مخالف دارد؟!
🔸 گاهی به نظر می آید چون #برخی افراد از دایره #متخصصان_خبره و #مجرب در علم اقتصاد به دلیل تحلیل های اشتباه، نظرات غیر کارشناسی، سوگیری های جریانی جهت مشورت کنار گذاشته شده اند، دست به تخریب در فضای مجازی رها میزنند تا شاید کمی غرور جریحه دار شده خود را تسکین دهند!
🔹 اینکه با چند کلید واژه نئولیبرال و بچه های شیکاگو و نفوذ و تابعیت از فلان نهاد غربی، اقدام به تخریب اقدامات دولت کنید، نشانه سواد و علم و اشراف شما به اقتصاد و اسلام نیست، اگر نقدی دارید، بر اساس استدلالات منطقی و مستندات متقن، بصورت شفاف و صریح بیان کنید، نه اینکه با یک برچسب مجهول و عمومی، کل تصمیمات دولت را زیر سوال ببرید.
🔹 آیا رویه رسانه ای شما در نقد و تخریب اقدامات دولت، یک رویه منطبق بر اصول اسلامی است؟! مورد تائید رهبری هست؟!
✍️ سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ رفقا؛ نامه را دقیق و کامل بخوانید، نکات بسیار قابل تاملی در آن ذکر شده که پاسخ به برخی از شبهات و سوالات ذهنی شماست
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #سخن_نگاشت | رهبر انقلاب: هر کسی مردم را از آینده ناامید کند برای دشمن دارد کار میکند؛ چه بداند، چه نداند. ۱۴۰۱/۳/۲۲
📥 متن کامل بیانات👇
https://khl.ink/f/50494
سید احمد رضوی | صراط
🔰 #سخن_نگاشت | رهبر انقلاب: هر کسی مردم را از آینده ناامید کند برای دشمن دارد کار میکند؛ چه بداند، چ
برخی عکس آقا را در دست دارند، اما عکس آقا عمل میکنند!!
دم این نوع ولایتمداری گررررم😉
سید احمد رضوی | صراط
✅ راهِ نقد بسته نیست 🔰 راهِ نقد بسته نیست، همه و در هر زمانی میتوانند برنامه ها و عملکرد دولت را نق
✅ راهِ نقد بسته نیست ( حتما مطالعه شود )
سید احمد رضوی | صراط
✅ آسیب شناسی فعالان رسانه ای جریان انقلاب در شرایط فعلی 🔰 آنچه که امروز در عرصه فضای مجازی و رسانه
✅ آسیب شناسی فعالان رسانه ای جریان انقلاب در شرایط فعلی ( حتما مطالعه شود )
سید احمد رضوی | صراط
✅ آنها در باطل خود متّحدند و شما در حقّتان پراکنده! 🔰 امیرالمومنین علیه السلام در بخشی از خطبه 21 ن
✅ آنها در باطل خود متّحدند و شما در حقّتان پراکنده! ( حتما مطالعه شود )
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب: #نیروی_انتظامی تعدادی دزد را در۴۸ساعت پس از دزدی دستگیر میکند؛ خب باید تشویق بشوند. در #رسانه_ملی خود ما جوری حرف زده میشودکأنه سرزنش میشوند!
🔺 مسلما عمدی نیست اما غفلت است این غفلتها به سود دشمن تمام میشود.
👈🏻 هر کس مردم رااز آینده ناامید کندبرای دشمن داردکارمیکند؛ چه بداند چه نداند.
📥 متن کامل بیانات👇
https://khl.ink/f/50494
سید احمد رضوی | صراط
📹 ببینید | رهبر انقلاب: #نیروی_انتظامی تعدادی دزد را در۴۸ساعت پس از دزدی دستگیر میکند؛ خب باید تشویق
✅ مقام معظم رهبری فرمودند:
🔹امروز هر کس مردم را از آینده ناامید، ایمانهای مردم را تضعیف، مردم را به تلاشها و #برنامهریزیهای مسئولان #بیاعتقاد یا #بدبین کند، چه بداند و چه نداند به سود دشمن کار میکند
🔰 سوال مهم:
◀️ اینکه مدام در رویه رسانه ای خود بگویید دولت تحت سلطه نئولیبرالها و بچه های شیکاگو هست، دولت در حراجی اقتصادی در حال اشتباه هست و ....
▪️ آیا مصداق بی اعتماد کردن و بدبین کردن مردم از برنامه ریزی مسئولین هست یا نیست؟!
▪️ آیا مصداق بارز خلاف توصیه رهبری عمل کردن هست یا نیست؟!
▪️ آیا با ولایتمداری و انقلابیگری همخوان هست یا نیست؟!
✅ پاسخ شفاف است، اما کمی انصاف و مثقالی وجدان میخواهد برای صراحت در بیان آن در رسانه های کسانی که مدام بر طبق بی اعتمادی و بدبینی مردم میکوبند.
✍️ سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
سید احمد رضوی | صراط
🔻 بندِ دلمان پاره شده 🔸گاهی اوقات انتقاد بایستی عمومی هم باشد؛ ما همیشه معتقد نیستیم که انتقاد بایس
🔻 بندِ دلمان پاره شده
🔸گاهی اوقات انتقاد بایستی عمومی هم باشد؛ ما همیشه معتقد نیستیم که انتقاد بایستی درِگوشی باشد؛ نه، گاهی هم باید عمومی باشد، امّا اینکه ما به نحوی انتقاد بکنیم که آن شنوندهی انتقاد به تعبیر رایج بندِ دلش پاره بشود و بگوید «دیگر همه چیز از دست رفت، پدرمان درآمد»، اینجوری نباید انتقاد بکنیم؛ ما گاهی اوقات اشتباه میکنیم در کیفیّت انتقاد کردن و اینجوری کار میکنیم.
۱۳۹۷/۰۶/۱۵
🔹بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری