🔴 اداره بانک
🔹مقام معظم رهبری میفرمایند: "امروز فقه ما باید احکام معاملات را خوب برسد؛ احکام اجاره را به شکل جهانی خوب نگاه کند؛ احکام انواع و اقسام قراردادها را از شرع مقدس استنباط و بیان کند. خیلی از اینها هست که امروز برای ما روشن نیست. شما ببینید یک مضاربهی ما - که برای آن خیلی هم تره خرد نمیکردیم - میتواند علیالفرض بانکداری را اداره بکند. خیلی خوب، چرا ما در کتب فقهیه و ابواب مختلف فقهیه تفحص لازم نکنیم، تا راههایی را برای ادارهی زندگی پیدا نماییم؟" (بیانات در آغاز درس خارج فقه۱۳۷۰/۰۶/۳۱)
🔻 نکات ویژه
👈 قرار نیست در اداره بانک با رویکرد اسلامی بهره و کارمزد وجود نداشته باشد.
👈 اداره بانک با رویکرد اسلامی را میتوان در چهارچوب معاملات اسلامی و رعایت احکام آن پیاده سازی کرد.
👈 سود فی نفسه ایرادی نداره
👈 اینکه فکر کنیم در بانکداری اسلامی نباید هیچ بهره و کارمزد و درآمدی باشد اشتباه محض است.
🔴 بانکداری اسلامی بزرگترین سنگر اقتصادی امروز دنیا
🔹 بانکداری اسلامی - پول را در جامعه به شکل اسلامی مطرح کردن و داد و ستد کردن - مسألهی بسیار مهمی است. اگر بتوانیم این حقیقت را به معنای جامع کلمه در جامعه به وجود بیاوریم، فتح عظیمی در دنیا خواهد بود. فتح، فقط فتح قلعهها و سنگرها نیست.
🔹 اگر کارگزاران دستگاه بانکی بتوانند این را به معنای جامع و کامل مسأله اجرا و پیاده کنند، بزرگترین سنگر اقتصادی امروز دنیاست.
🔹 خصوصیت بانکداری اسلامی و از لوازم آن، دادوستد پول بر اساس غیر ربا، تنظیم مبادلات پولی بر اساس قوانین اسلامی و معاملات اسلامىِ صحیح است، که در آنها ظلم و استثمار و کنز و تبعیض و اختلاف طبقاتی و امثال اینها به وجود نمیآید.
۱۳۶۹/۰۶/۰۷
🔻 بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از آزادگان و مسئولان بنیاد مستضعفان و جانبازان
سلام علیکم
وقت بخیر
آقا سید خیلی عالی
استفاده میکنیم
فقط یه سوال ایجاد شده:
اینکه چرا قاعده اینه که برا رشد اقتصاد باید به سمت بازار آزاد حرکت کرد؟ مگر تصدیگری حداکثری دولت چه اشکالی دارد؟ اگر بفرمایین که اشکالش همین وضعیت موجود هس در جواب نمیشه گفت که اصل قانون تصدیگری درسته ولی در اجرا برخی مشکلات را داشته ایم؟
آخه از طرفی هم ما شاهد رشد اقتصاد کشورهایی هستیم که مبنای کارشان بر اساس تصدیگری دولته و رشد خوبی هم دارند مثل چین!!!
پاسخ 👇👇
3.73M
🔴 ضعف در نظریه پردازی اقتصاد اسلامی
🔹 تفاوت ایدئولوژی و علم
👈 نظریه پردازی
👈 مدل سازی
👈 پیاده سازی
🎙 سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
@s_a_razavi
سید احمد رضوی | صراط
🔴 ضعف در نظریه پردازی اقتصاد اسلامی 🔹 تفاوت ایدئولوژی و علم 👈 نظریه پردازی 👈 مدل سازی 👈 پیاده سازی
🔴 میلیاردها بار مرگ بر لیبرالیسم
🔴 میلیاردها بار مرگ بر کمونیسم
🔴 میلیاردها بار مرگ بر نهیلیسم
🔴 میلیاردها بار مرگ بر امانیسم
🔴 میلیاردها بار مرگ بر هر چی ایسم
✅ خب؛ حالا بفرمائید مدل عملیاتی شما چیه؟ چه ویژگیهایی داره؟ چطور باید اجرا بشه؟ هزینه و فایده اش چیه؟ محاسنش نسبت به مدلهای مشابه چیه؟ و ...
👈تمرکز ما باید بر اثبات خود با چاشنی نفی جریان باطل باشه، نه اینکه مدام بر تکفیر او بکوبیم بی آنکه خود حرف قابل اعتنائی بزنیم.
2.23M
🔴 چند نکته پیرامون تحصیلات و تخصص اندیشمندان و نظریه پردازان
🎙 سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
@s_a_razavi
✅ برای شناخت بهتر مبانی اقتصاد اسلامی میتوانید کتب ذیل را تهیه و مطالعه کنید
🔹 نظام اقتصادی اسلام - شهید مطهری
🔹 بانکداری بدون ربا از نظریّه تا عمل - سیدعباس موسویان
🔹 نظام اقتصادی اسلام - سیدحسین میرمعزی
🔹 نظام اقتصادی در اسلام - شهید بهشتی
🔹 اقتصاد ما جلد١و٢ - شهید سید محمد باقر صدر
👈 این کتابها نگاه معقولانه ای به مباحث اقتصادی در ذهن خواننده ترسیم و تبیین میکنه
🔴 حرفهای نوی جمهوری اسلامی
🔹 یک امتیاز دیگرِ این دوران این است که در سطح جهان، یک #احساس_خلأ_فکری و نیاز به یک فکر جدید موج میزند؛ در سطح جهان اینجور است؛ دلزدگی و سرخوردگی از «ایسم»های مختلف -چه «ایسم»های چپ، چه «ایسم»های راست- در بین کشورها و بین اندیشمندان و بین جوانها بسیار زیاد شده؛ یک حالت خلأ فکری [وجود دارد]، حرف نو جا میافتد.
🔹 جمهوری اسلامی، هم در مسئلهی انسان، هم در مسئلهی جامعه، هم در مسئلهی سیاست حرفهای نو دارد؛ اسلام حرفهای نو دارد. ما اگر بتوانیم این حرفهای خودمان را حرفهای نویی است در دنیا منتشر کنیم و به گوشها برسانیم، پذیرنده و طلبکار زیاد خواهد داشت. این یکی از خصوصیّات امروز است.
🔹یک روزی بود که اینجور نبود؛ «یک روزی» که عرض میکنم، نه صد سال پیش، [بلکه] همین زمان جوانی ما. فرض بفرمایید مارکسیسم، در بین جوانها در اغلب کشورها [رایج بود]؛ فقط در بعضی از کشورها مثل آمریکا یا بعضی کشورهای اروپا به این شدّت نبود امّا در اغلب کشورها جاذبهی مارکسیسم [بود]؛ بخصوص در زمینهی اقتصادی،جاذبهی سوسیالیسم، یک جاذبهی همهگیر بود؛ [حتّی] در کشورهای اسلامی. در کشور خود ما و در بین علاقهمندانِ همین خطّ اسلامی، کسانی بودند از #معاریف -که اگر بگویم میشناسید؛ یعنی همهتان میشناسید- که صریحاً با همین تعبیر «سوسیالیسم» از آن دفاع میکردند و حمایت میکردند و میل داشتند که فکر اقتصادی اسلامی را تطبیق بدهند با سوسیالیسم یا آن را در قالب تعبیرات سوسیالیسم بیان کنند.
۱۳۹۶/۰۶/۰۶
🔻 بیانات مقام معظم رهبری در دیدار طلاب حوزههای علمیه استان تهران
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=37528
👈 توصیه میکنم بیانات کامل آقا در این جلسه را مطالعه کنید، نکات فوق العاده ای را بیان کرده اند.