هدایت شده از تنهامسیرآرامش 💞
🌹 یادت باشه که وقتی زیاد گناه کردی و خواستی که خدا حتما تو رو ببخشه
بعد از کلی اقرار به گناه
بگو خدایا تو مولای منی...
من کسی غیر از تو ندارم...
اگه در خونه تو نیام کجا برم...😓
میدونم بد کردم ولی خب من همینم، زشتی های روح خودمو اوردم با خودم
اما تو خوبی... تو هم خوبی هاتو بیار...
تو نشون بده که بخشنده ی عبد خودتی...
من عبد توام...
من مال توام....😭
🌺 @IslamLifeStyles
بــســم الله الــرحــمن الــرحــــیم
📖 کُتِبَ عَلَیْهِ أَنَّهُ مَنْ تَوَلَّاهُ فَأَنَّهُ یُضِلُّهُ وَیَهْدِیهِ إِلَیٰ عَذَابِ السَّعِیرِ
💠 (در لوح تقدیر) بر آن شیطان چنین فرض و لازم شده که هر کس او را دوست و پیشوای خود سازد وی او را گمراه کند و به عذاب سوزان دوزخش رهبر شود.
#حج_آیه_۴
#تفسیر_صفحه_۳۳۲
🔑 پیروی از شیطان، پذیرفتن ولایت اوست.
@saLhintanhamasir
تعجیل در استجابت دعا/ شرح دعای روز هجدهم
در دعا هر دو دستتان را بلند کنید و هرچه میتوانید دستان خود را بلند کنید. در این حالت خدا زودتر حاجت میدهد.
بسم الله الرحمن الرحیم
اللّهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ
خدایا آگاهم نما در آن برای برکات سحرهایش
ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ
و روشن کن در آن دلم را به پرتو انوارش
وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الی اتّباعِ آثارِهِ
و بکار به همه اعضایم به پیروی آثارش
بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین
به نور خودت ای روشنی بخش دلهای حق شناسان
شرح فرازهای دعا
«اللّهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ»
خدایا متوجه کن من را تا از برکات سحر ماه رمضان استفاده کنم. مردم از برکات سحر غالباً استفاده نمیکنند. در طول سال از سحر باید استفاده کرد به خصوص در ایام ماه رمضان. حافظ میگوید :
آن گنج خداداد که خدا داد به حافظ از ورد شب و روز و دعای سحری بود
یکی از دعاهایمان باید این باشد که خدایا هنگام مردن لال نمیریم، شهادتین را به زبان بیاوریم و دعای عدیله بخوانیم.
ارزش اسحار ماه مبارک رمضان”
سحرهای ماه مبارک رمضان از ارزش والا و ویژهای برخوردار است به طوری که اعمال بسیاری در هنگام سحرهای این ماه تاکید شده است، مثل (دعای ابوحمزه ثمالی، دعای سحر، قرائت قرآن، خوردن سحری و...) که از خداوند میخواهیم که ما را در سحرهای این ماه از خواب غفلت بیدار سازد تا بتوانیم از فیوضات و برکات آن بهرهمند گردیم.
حال شاید در اینجا این سوال پیش آید که چرا از خداوند، این درخواست را مینماییم؟ که در جواب باید گفته شود که این درخواست ارزشمند از خداوند عزوجل برای این است که انسان در تمام ماههایی که بر او میگذرد از عبادت و اطاعت الهی در وقت سحرها محروم گردیده و به قولی از فیوضاتی که در سحرها میتواند کسب کند، غافل است که همین باعث گردیده که از خداوند بخواهیم که ما را یاری دهد تا از خواب غفلت بیدار گشته و بتوانیم از سحرهای این ماه پربرکت کمال استفاده را نماییم، تا شاید سحرهای این ماه باب فیضی شود برای ماههای دیگر سال، چرا که سحرها نسبت به دیگر اوقات از شبانه روز دارای فضیلت و برتری خاصی میباشند، به طوری که در آن هنگام که اکثر انسانها در خواب غفلت خود فرو رفتهاند، عده قلیلی به عبادت و اطاعت خداوند میپردازند که ما نیز از خداوند در این روز خواستاریم که ما را از خواب غفلت بیدار ساخته و مشمول این آیه شریفه قرار دهد: ”وَالصَّادِقِینَ وَالْقَانِتِینَ وَالْمُنفِقِینَ وَالْمُسْتَغْفِرِینَ بِالأَسْحَارِ ”(آل عمران ، 17) یعنی ”(تقوا پیشه گان) صابران و راستگویان و فرمان برداران و انفاق کنندگان و استغفار کنندگان در سحرگاهانند” تا بتوانیم به درجات عالی معنوی دست یابیم...
از برکات سحر استفاده کنیم و حتی اگر به دلایل شرعی روزه هم نمیگیریم هنگام سحر بیدار شویم و دعا کنیم و از برکات سحر بهره ببریم .
«ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ»
منظور از نور فیه قلبی بضیاء انواره چیست؟”
در این روز قلبم را به انوار سحر نورانی کن” همان نور هدایت است که بر قلب انسان تابیده میشود و او را از ظلمتهای جهل و نادانی و دوری از خداوند نجات میبخشد و به قول خداوند (عزوجل:) ”اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّوُرِ ”(بقره ،257) یعنی ”خداوند ولی و سرپرست کسانی است که ایمان آوردهاند که خارج میکند ایشان را از تاریکیهای جهالت (و وارد میکند) به سوی نور و هدایت” که این نور همان هدایتی است که انسان را به مسیر سعادت میکشاند...
قلبهای ما زنگ زده و چشم و گوش ما آلوده شده است؛ دیگر مانند گذشته با شور عبادت نمیکنیم. در ماه رمضان از خدا بخواهیم تا قلبمان را نورانی کند.
«وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الی اتّباعِ آثارِهِ»
”توکل بر ذات اقدس الهی”
در این قسمت از دعا از خداوند میخواهیم که تمام اعضا و جوارح ما را مسخر فرماید تا اینکه به انجام اعمال این روز مشغول گردیده و از آثار و برکات آن بهرهمند گردیم، حال میخواهیم بدانیم که منظور از ”اعضای مرا مسخر گردان” چیست؟
در اینجا منظور از ”اعضای مرا مسخر گردان” به نوعی همان توکل بر ذات اقدس پروردگار است تا اینکه ما را به حسن و نیکوترین ثوابها در این روز موفق بدارد چرا که خداوند متعال عالم به تمام امور است و از هر چیز نهان و آشکار باخبر است ”
یَعْلَمُ سِرَّكُمْ وَجَهرَكُمْ ”(انعام ،3) یعنی ”میداند (اعمال) نهان و آشکارتان را” و او میداند که چگونه بندگان خویش را راهنمایی نموده و آنها را به نور هدایت منور و نورانی گرداند ؛ چنانچه رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمودند: ”ما منکم احد الا و له الشیطان، قالوا ”ولا انت یا رسول الله؟ قال و لا انا الا ان الله عزوجل اعاننی علیه فاسلم” ؛ ”ابلیس برای هر انسانی شیطانی را گمارده ا
#دلنوشته❤️💠
🌙سحر هجدهم...
✍ و.....
هجدهمین سحر رمضان، "دردناک ترین" ساعات این ضیافت است...
❄️آسمان و زمین، عجیــب بوی درد گرفته اند.
میدانی.... ؛
شق القمری در کوفه، درپيش است،
که بر غربت هزار ساله تو، تلنبار شده است.
❄️بی قراری، جان مرا به آتش کشانده است...
حِصن حَصین زمین، آماده پرواز می شود.
و این اولین بار است که شیعه، درد یتیمی را به جان خویش، می خرد!
تصور دردهای فردا، استخوان سوز است!
عـلـی، با همه هیبتی که آسمان را به تعظیم واداشته است، به محرابی میرود، که قرار است، ماه را در آن بشکافند.
وای، که درد این ثانیه ها، پای قلمم را لنگ می کند!
❄️یوسفم...
من نخستین بار، بوی درد را از مشام رمضان، ادراک کرده ام.
علــی... همه پناه من... و همه پناه اهل زمین و آسمان است.
من؛ بی علی، هزار بار، یتیمی را تجربه کرده ام.
❄️فاجعه ایست رمضان های بدون تو!
نميدانیم... بر کدامین درد، شکیبایی پیشه کنیم؟
بر هیبت آنکس، که از دست میدهیم،
یا بر غربت آنکس که بدستش نمی آوریم؟
❄️تو بگو.....
شیعه چند سال دیگر، به تحمل این درد، محکوم است؟
لیلةالقـــ✨ـدر در پیش است...
و مـــن..
فقط یک نشانی از پیراهنت، می خواهم!
تقدیر مرا، به همین یک نشانه، زیبـــا کن.
💠✨✨💠
خدایا! تقدیر ما را در شب قدر به گونه ای رقم بزن که در دنیا و آخرت، بالاترین افتخار ما شیعه بودن ما باشد؛ شیعه واقعی
حضرت امیر(ع). همین و بس.
🌹کلمات_قصار_نهج_البلاغه
#حکمت_81
قِيمَةُ کُلِّ امْرِئ مَا يُحْسِنُهُ.
امام(عليه السلام) فرمود:
قيمت و ارزش هر کس به اندازه کارى است که مى تواند
آن را به خوبى انجام دهد.(1)
مرحوم سيّد رضى مى گويد: اين از کلماتى است که قيمتى براى آن تصور نمى شود و هيچ سخن حکيمانه اى هم وزن آن نيست و هيچ سخنى نمى تواند هم رديف آن قرار گيرد
شرح و تفسير
معيار ارزش انسان
امام(عليه السلام) ارزش هر انسانى را در اين عبارت حکيمانه کوتاه به روشنى بيان کرده است مى فرمايد: «قيمت و ارزش هر کس به اندازه کارى است که مى تواند آن را به خوبى انجام دهد»; (قِيمَةُ کُلِّ امْرِئ مَا يُحْسِنُهُ).
اشاره به اين که حسب و نسب، مقام و مال و پست هاى اجتماعى و رسمى هيچ کدام دليل بر ارزش انسان نيست. ارزش واقعى انسان را کارهاى مهمى تشکيل مى دهد که از عهده آن بر مى آيد. جراحى بسيار ماهر، معلمى شايسته، شاعرى توانا، نويسنده اى قوى و فقيهى ماهر که مى تواند مردم را به احکام الهى آشنا سازد ارزش آنها به قدر همان کارى است که به خوبى از عهده آن بر مى آيند.
نه تنها در نزد مردم چنين است، در نزد خداوند هم کسانى قيمت و ارزش دارند که اعمال شايسته تر و مجاهدت هاى بيشتر و اصلاحات بهترى انجام مى دهند.
براى اين حديث شريف جز آنچه در بالا آمد تفسيرهاى ديگرى هم شده است. بعضى گفته اند منظور از «مايُحْسِنُهُ» علم و دانش هايى است که شخص دارد، بنابراين ارزش هر انسان به مقدار معرفت و علم و دانشى است که به خوبى آن را فرا گرفته است.
بعضى اين دو را با هم آورده اند: معرفت بالا و عمل با ارزش.
برخى ديگر تفسير چهارمى براى اين حديث شريف ذکر کرده اند و «مايحسنُهُ» را به معنى احسان و نيکوکارى تفسير نموده گفته اند: ارزش هر کس به اندازه احسان و نيکوکارى اوست.
گرچه جمع بين هر چهار تفسير در مفهوم جمله امکان پذير است، زيرا استعمال لفظ در بيش از يک معنا کاملاً بى مانع است; ولى تفسير اول صحيح تر و مناسب تر به نظر مى رسد.
شاهد اين سخن حديث زيبايى است که امام جواد(عليه السلام) از پدرانش از اميرمؤمنان(عليهم السلام) نقل کرده است که فرمود: «چهار سخن را من گفتم و خداوند متعال تأييد آن را در کتابش نازل فرمود. من گفتم: «الْمَرْءُ مَخْبُوءٌ تَحْتَ لِسَانِهِ فَإِذَا تَکَلَّمَ ظَهَرَ; شخصيت انسان در زير زبانش نهفته است هنگامى که سخن بگويد آشکار مى شود». خداوند اين آيه را نازل فرمود: «(وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِى لَحْنِ الْقَوْلِ); منافقان را از طرز سخنانشان مى شناسى». من گفتم: «فَمَنْ جَهِلَ شَيْئاً عَادَاهُ; کسى که نسبت به چيزى جاهل است با آن دشمنى مى کند». خداوند اين آيه را نازل فرمود: «(بَلْ کَذَّبُوا بِما لَمْ يُحِيطُوا بِعِلْمِهِ); آنها (دشمنان) چيزى را که از آن آگاهى نداشتند تکذيب کردند» نيز گفتم: «قَدْرُ أَوْ قِيمَةُ کُلِّ امْرِى مَا يُحْسِنُ; ارزش هر انسانى به اندازه چيزى است که به خوبى انجام مى دهد». خداوند اين آيه را در قصه طالوت نازل کرده: «(إِنَّ اللّهَ اصْطَفاهُ عَلَيْکُمْ وَزادَهُ بَسْطَةً فِى الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ); خداوند او (طالوت) را بر شما برگزيده و از نظر علم و جسم او را افزايش داده است». و نيز گفتم: «الْقَتْلُ يُقِلُّ الْقَتْلَ; کشتن (قصاص) کشتن را کم مى کند» خداوند اين آيه را نازل فرمود: «(وَلَکُمْ فِى الْقِصاصِ حَياةٌ يا أُولِى الاَْلْبابِ); قصاص مايه حيات و زندگى شماست اى صاحبان مغز و خرد».(1)
مرحوم سيّد رضى بعد از ذکر اين گفتار حکمت آميز جمله اى بيان کرده که نشان مى دهد تا چه اندازه اين سخن حکيمانه در دل و جان اين مرد فصيح و بليغ تأثير گذاشته مى گويد: «اين از کلماتى است که قيمتى براى آن تصور نمى شود و هيچ سخن حکيمانه اى هم وزن آن نيست و هيچ سخنى نمى تواند هم رديف آن قرار گيرد»; (قالَ الرَّضىُ: وَهِي الْکَلِمَةُ الَّتي لا تُصاب لَها قيمَةٌ، وَلا تُوزَنُ بِها حِکْمَةٌ، وَلا تُقْرَنُ إلَيْها کَلِمَةٌ).
(1). شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد، ج 7، ص 382; بحارالانوار، ج 1، ص 165، ح 5.
💠کلام بزدگان
💠آیت الله حق شناس
(رحمه الله علیه):
بگو : پروردگار عزیز
#خیر مرا پیش بیاور
اما مصداق خیر را
برای خدا معین نکن!!
مصداق خیر را
به خودش واگذار ڪن
تو عقلت به چه مـــےرسد؟!!
📚 یڪ قدم تا خدا
صفحه۱۰۴
💠✨💠
هدایت شده از تنهامسیرآرامش 💞
142985_690.mp3
4.16M
🔷جزء خوانی سریع قرآن کریم
#جزء18
استاد معتز آقایی
🌹🌹🌹
به نیت فرج امام عصر (عجل الله)🌷✨
@IslamLifeStyles
💠قرآن
سفره رحمت رحيميه الهيه است كه فقط براى انسان گسترده شده است.
🔸طعام اين سفره غذاى انسان است
🔸 كه به ارتزاق آن متخلق به اخلاق ربوبى مى گردد
🔸و متصف به صفات ملكوتى میشود.
📔انسان و قران
🌿علامه حسن زاده املی
✨💠✨
صالحین تنها مسیر
#برنامه_جامعه_تربیت_دینی12 زندگی لذت بخش، مانع اصلی گناه 🔺🔷🔹✔️👆 یه سوالی فرمودن یکی از عزیزان. 🔹ح
#برنامه_جامعه_تربیت_دینی14
🔸🔹📊⚪️▫️🔹
#مبارزه_با_هوای_نفس 2
(شناخت ریشه ی گناهان)
⛔️هوای نفس همون "شیطان درونیِ انسان" هست.
🔴اون یه موجود بسیار دروغگو، احمق، لجباز، حسود، پر رو، فضول، مغرور و نامرد هست.
در هر موقعیتی سعی میکنه "تا اونجا که میشه انسان رو به خطا بندازه".
⁉️یه سوال خیلی مهم رو حتما تا حالا چندین بار پرسیدید و احتمالا جوابی براش پیدا نکردید:
⭕️اینکه یه نفر با اینکه میدونه کارش اشتباه هست چرا اون کار رو انجام میده؟
⁉️
اونی که می دونه سیگار کشیدن اشتباهه و ضرر داره چرا سیگار میکشه؟
چیه؟ ایمان نداره به اینکه سیگار بد هست؟
❗️
🔴نه عزیزم. طرف حتی ممکنه دکتر هم باشه اما میبینیم بازم سیگار میکشه! کاملا هم "ایمان داره که سیگار براش ضرر داره".
علت چیز دیگه ای هست.☺️
👈علتش اینه که "یه برنامه ی منسجم مبارزه با نفس نداشته".
🔶اونی که غیبت میکنه میدونه بد هست و انجام میده. اونی که حسادت میکنه، اونی که ارتباط با نامحرم داره و ....
تقریبا 99 درصد گناهانی که انسان ها انجام میدن رو میدونن بد هست اما انجام میدن.درسته؟!
علتش چیه؟
🔴 "عقل" انسان میفهمه که اون کار غلط هست، اما "هوای نفسش" انقدر قوی شده که اجازه نمیده عقلش حرف بزنه. "میزنه توی دهن عقل! "
⭕️چرا ما که میدونیم یه کاری بد هست اما انجامش میدیم؟
⛔️چون هیچ برنامه ی منسجمی برای "قوی کردن عقل" و "زدن هوای نفس" نداریم.
حله؟!
روی این حرفا فکر میکنی دیگه؟!
😊👌🌺
🌱🔸🌿▫️🔹🌳
🌺تنهامسیر آرامش