🔵در آستانه دومین سالگرد رحلت عالم ربانی بزرگ مرجع شیعیان جهان آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره چهارشنبه شب جمعی از علماء گرامی و فضلای محترم گلپایگانی حوزه علمیه قم با حضور در دفتر معظم له با استاد عالیقدر حاج شیخ محمد حسن صافی گلپایگانی دیدار و گفتگو کردند .
🔺در این دیدار استاد صافی گلپایگانی دام ظله در ضمن سخنان ارزشمندی گوشه ای از سیره علمی و عملی آیت الله العظمی صافی قدس سره را برای حاضران تبیین نمودند.
🔹لازم به ذکر است در ابتدای این جلسه با شکوه بعضی از فضلا و نخبگان حوزه علمیه سخنرانی و یاد و خاطره آن مرجع عظیم الشأن را گرامی داشتند .
🌐https://www.saafi.com/node/9053
⭕️https://eitaa.com/joinchat/851705861C0738d08e6a
🆔 @Saafi_com
⭕️https://t.me/+O5uoAqKfzxAySG68
🌐https://m.facebook.com/profile.php/?id=61551890666652
📲https://www.instagram.com/ayatollahsaafigolpayegani
▪️گزارش تصویری مراسم عزاداری شهادت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام
🔹حسینیه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
🔺۲۵ رجب المرجب ۱۴۴۵
🌐https://www.saafi.com/node/9057
⭕️https://eitaa.com/joinchat/851705861C0738d08e6a
🆔 @Saafi_com
⭕️https://t.me/+O5uoAqKfzxAySG68
🌐https://m.facebook.com/profile.php/?id=61551890666652
📲https://www.instagram.com/ayatollahsaafigolpayegani
📚نوشتاری از مرجع ولائی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره بمناسبت عید بزرگ مبعث
🌐https://www.saafi.com/node/8415
⭕️https://eitaa.com/joinchat/851705861C0738d08e6a
🆔 @Saafi_com
⭕️https://t.me/+O5uoAqKfzxAySG68
🌐https://m.facebook.com/profile.php/?id=61551890666652
📲https://www.instagram.com/ayatollahsaafigolpayegani
👇👇👇👇
🔰نوشتاری از مرجع ولائی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره بمناسبت عید بزرگ مبعث
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹بعثت، سرآغاز ابلاغ وحى و عرضه نظامات فراگیر و همه جانبه اسلام، تا تشكیل حكومت اسلامى و حاكمیت الله به رهبرى شخص رسول اعظم صلّى الله علیه و آله و سلّم است.
بعثت، اصل، اساس و پایه انقلاب الهى، جهانى و جاودانى اسلام و این روز عظیم در بقا، پیش آهنگ غدیر است.
چهارده قرن است كه از آن واقعه بزرگ تاریخى مى گذرد، و هرچه گذشتِ زمان بیشتر شده و نیروى خرد و اندیشه بشر، تواناتر و دورپروازتر گشته، اهمیّت این واقعه بزرگ آشكارتر شده است.
زمان ها و قرن ها و قرن ها و ادوار تاریخ هرچه بیشتر مى گذرد، بشر بر ارزش و اهمیّت دعوت اسلام آگاه تر مى شود.
🔹آن شخصیتی که در این روز عزیز و بزرگ و جاودانی، نقش اصلی و محوری را دارد وجود مبارک پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله است. سیره زندگانی آن حضرت و مکتب ایشان، برای جامعه بزرگ بشریت، آموزنده ترین و سازنده ترین درس است که آن را باید به عنوان یک علم جهانی، بلکه بالاتر معرّفی نمود که جامعه متحیّر و سرگردان، نیازمند شناخت بیشتر این سیره و بحث و کاوش در آن می باشند.
بزرگان عرصه علم و ادب و فصاحت و بلاغت و شجاعت درباره آن شخصیّت عظیم، صاحب روز بزرگ مبعث هر چه بنویسند و بگویند باز هم قطره ای از آن اقیانوس بیکران را به کام تشنه لبان معرفت و بینش نچشانده اند. باید در این امر به سرچشمه ناب قرآن و اهل بیت علیهم السلام رهسپار شویم و از باب «ما لایدرک کله لایترک کله» جرعه نوش زلال آن بحار عمیق و ژرف گردیم، که از هر چه ما بگوییم و دیگران اعتراف كنند، قرآن و روایات از همه بالاتر و رساتر است.
🔹آنجا که خداوند متعال می فرماید: «لَقَدْ مَنَّ اللهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَ یُزَكِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ إِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلاَلٍ مُبِینٍ.» ما چه سخنی بگوییم؟!
آری، باید مدح پیغمبر اكرم صلى الله علیه و آله را از زبان گوهرافشان امیرالمؤمنین علیه السلام بشنویم، و اوصاف نبى را از ولىّ فرا بگیریم، چرا كه پیغمبرشناس و اسلام شناس و قرآن شناسى آگاه تر و داناتر از على علیه السلام نداریم، و هیچ كس به حقیقت نمى تواند پیغمبر را مانند او توصیف نماید. هرچه على علیه السلام بفرماید، متن واقع و عین حقیقت است زیرا حضرتش نمایش و جلوه وجود پیغمبر و آیینه تمام نماى كمال او و دین او و قرآن او و برادر او و وصىّ او و خلیفه و جانشین او و وارث او و باب مدینه علم او و محبوب ترین خلق بعد از اوست.
🔹آنجا که در خطبه 26 مى فرماید: «إِنَّ اللَّهَ بَعَثَ مُحَمَّداً صَلَّى اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِه نَذیراً لِلعالَمینَ، وَ أَمیناً عَلَى التَّنزیلِ. وَ أَنتُم مَعشَرَ العَرَبِ عَلى شَرّ دینٍ، وَ فی شَرِّ دارٍ. مُنیخونَ بَینَ حِجارَةٍ خُشنٍ، وَ حَیّاتٍ صُمٍّ. تَشرَبونَ الكَدِرَ، وَ تَأكُلونَ الجَشِبَ، وَ تَسفِكونَ دِماءَكُم، وَ تَقطَعونَ أَرحامَكُم.الأَصنامُ فیكُم مَنصوبَةً، وَ الأثامُ بِكُم مَعصوبَةٌ؛ به درستى كه خداوند متعال برانگیخت محمّد صلى الله علیه و آله را نذیر و ترساننده جهانیان، و امین بر آنچه نازل مى گردید. و شما گروه عرب بدترین كیش را داشتید، و در بدترین خانه مقیم بودید، و در میان سنگهاى درشت به سر مى بردید، و با مارهاى گزنده همخانه بودید. آبهاى ناصاف مى نوشیدید، و غذاى غلیظ و بى خورش مى خوردید، و خون یكدیگر را مى ریختید، و ارحام را قطع مى نمودید. بتها در میان شما برپا بودند و گناهان به شما بسته.»
🔹و یا در خطبه 85 مى فرماید: «وَ أنزَلَ عَلَیكُمُ الكِتابَ تِبیاناً لِكُلِّ شَی ءٍ، وَ عَمَّرَ فیكُم نَبِیَّهُ أَزماناً حَتّى أَكمَلَ لَهُ وَ لَكُم فیما أَنزَلَ مِن كِتابِه دینَهُ الَّذی رَضِیَ لِنَفسِه ، وَ أَنهى إِلَیكُم عَلى لِسانِه مَحابَّهُ مِنَ الأَعمالِ وَ مَكارِهَهُ وَ نَواهِیَهُ وَ أَوامِرَهُ. فَأَلقى إِلَیكُمُ المَعذِرَةَ، وَ اتَّخَذَ عَلَیكُمُ الحُجَّةَ، وَ قَدَّمَ إِلَیكُم بِالوَعیدِ، وَ أَنذَرَكُم بَینَ یَدَی عَذابٍ شَدیدٍ؛ بر شما نازل فرمود كتاب (قرآن) را كه برهان هر چیزى در آن است، و پیغمبرش را مدّتى در میان شما زنده نگه داشت تا براى وى و براى شما در آنچه از كتاب نازل كرده دین خود را كه مورد پسند اوست كامل گرداند، و بر شما با زبان پیغمبر اعمالى را كه محبوب و مكروه اوست و نهى ها و امرهاى خود را اعلام نمود. پس القا كرد به سوى شما عذر خود را [در عذاب و مؤاخذه شما]، و از شما اخذ حجّت نمود، و مقدّم داشت به سوى شما وعید و تهدید را، و ترسانید شما را از عذاب شدید.»
و نیز در جایی دیگر مى فرماید: «حَتّى أَفضَت كَرامَةُ اللَّهِ سُبحانَهُ إِلى مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّه عَلَیهِ وَ آلِه فَأَخرَجَهُ مِن أَفضَلِ المَعادِنِ مَنبِتاً، وَ أَعَزِّ الأُروماتِ مَغرِساً، مِنَ الشَّجَرَةِ الَّتی صَدَعَ مِنها أَنبِیاءَهُ، وَ انتَجَبَ مِنها أُمَناءَهُ. عِترَتُهُ خَیرُ العِتَرِ، وَ أُسرَتُهُ خَیرُ الأُسَرِ، وَ شَجَرَتُهُ خَیرُ الشَّجَرِ؛ نَبَتَت فی حَرَمٍ، وَ بَسَقَت فی كَرَمٍ، لَها فُروعٌ طِوالٌ وَ ثَمَرَةٌ لا تُنالُ. فَهُوَ إِمامٌ مَنِ اتَّقى ، وَ بَصیرَةُ مَنِ اهتَدى ، سِراجٌ لَمَعَ ضَوؤُهُ، وَ شِهابٌ سَطَعَ نورُهُ، وَ زَندٌ بَرَقَ لَمعُهُ. سیرَتُهُ القَصدُ، وَ سُنَّتُهُ الرُّشدُ، وَ كَلامُهُ الفَصلُ، وَ حُكمُهُ العَدلُ. أَرسَلَهُ عَلى حینِ فَترَةٍ مِنَ الرُّسُلِ، وَ هَفوَةٍ عَنِ العَمَلِ، وَ غَباوَةٍ مِنَ الأُمَمِ؛ تا اینكه كرامت الله سبحان (كه منصب نبوّت و رسالت باشد) منتهى شد و رسید به محمّد صلى الله علیه و آله. پس بیرون آورد او را از بهترین معدنها از جهت روییدن، و عزیزترین اصلها از حیث نشاندن، از درختى كه بیرون آورد از آن پیغمبران خود را، و برگزید از آن امینان خود را. عترت آن حضرت بهترین عترت ها، و قبیله او بهترین قبیله ها، و درخت او بهترین درختهاست؛ درختى كه در حرم روییده، و در مجد و كَرَم رشد و نمو كرده، و از براى آن شاخه هاى بلند و میوه اى است كه دست [تطاول و خیانت ] به آن نمى رسد (اشاره به مقام والاى آن حضرت و اهل بیت طاهرین اوست كه براى كسى دسترسى به آن حاصل نخواهد شد). پس او پیشواى كسى است كه پرهیزكارى كرد، و بینایى كسى است كه هدایت جست، و چراغى است درخشان، و ستاره اى است كه نور از آن ساطع است، و روشن كننده اى است كه لمعان آن برق مى دهد. سیره و روش او میانه روى است، و سنّت و طریقه او رشد و صواب است، و سخن او جداكننده [میان حقّ و باطل ] است، و حكم او عدل است. فرستاد او را در هنگام انقطاع فرستادگان، و زمان لغزش [عاملان ] از عمل، و غفلت امّتها.»
🔹و یا در خطبه 147 مى فرماید: «فَبَعَثَ الله مُحَمَّداً صَلَّى اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِه بِالحَقِّ لِیُخرِجَ عِبادَهُ مِن عِبادَةِ الأَوثانِ إِلى عِبادَتِه ، وَ مِن طاعَةِ الشَّیطانِ إِلى طاعَتِه ، بِقُرآنٍ قَد بَیَّنَهُ وَ أَحكَمَهُ لِیَعلَمَ العِبادُ رَبَّهُم إِذ جَهِلوهُ، وَ لِیُقِرُّوا بِه بَعدَ إِذ جَحَدوهُ، وَ لِیُثبِتوهُ بَعدَ إِذ أَنكَروهُ. فَتَجَلّى لَهُم سُبحانَهُ فی كِتابِه مِن غَیرِ أَن یَكونوا رَأَوهُ بِما أَراهُم مِن قُدرَتِه ، وَ خَوَّفَهُم مِن سَطوَتِه ؛ خداوند محمّد صلى الله علیه و آله را به حق برانگیخت تا بیرون آورد بندگانش را از پرستش بتها به سوى پرستش خود، و از طاعت شیطان به سوى طاعت خود، با قرآنى كه آن را مبین و محكم گرداند تا بندگان بشناسند پروردگار خود را وقتى كه به او جاهل بودند، و به او اقرار نمایند بعد از آنكه نفى اش نمودند، و او را اثبات كنند بعد از آنكه انكارش مى كردند. پس تجلّى كرد بر ایشان خداى سبحان در كتابش بدون اینكه ببینند او را به آنچه ارائه داد به ایشان از توانایى خود، و ترسانید ایشان را از خشم و سطوت خود»
از این خطبه ها و خطبه هاى دیگر، مطالب بلند و ارجمند و ارزنده بسیار پیرامون عنایت كبراى الهى به بعثت حضرت خاتم الانبیاء صلى الله علیه و آله، اوضاع جوامع بشرى در عصر ظهور رسالت آن حضرت، اهداف و نتایج و آثار این رسالت بزرگ و شؤون ممتاز و مقامات عالیه آورنده آن، كمال و جامعیّت كتاب اسلام، و عملیّات اصلاحى و جنبش هاى اجتماعى و انقلابىِ این دین كه هر یك فعلى از افعال عظیم الهى، و دلیلى محكم بر وجود عالَم غیب است استفاده مى شود که اشاره به آن خود کتابی مستقلّ می طلبد.
🔹در پایان، ابیاتی را به محضر پیروان مکتب جهانی حضرت رسول خاتم صلی الله علیه و آله و سلّم به عنوان شادباش تقدیم می دارم:
مژده یاران عید مبعث شد پدید * رحمت رحمان بُوَد اندر مزید
عالم امروز است در سور و سرور * به به از این روز و این عید سعید
نو شد اوضاع جهان از دین نو * گشت ظاهر ز امر حق عصر جدید
خواجه عالم محمّد آن که کرد * پر جهان از نور ایمان و امید
تا زند بر ریشه ظلم و ستم * تا اساس معدلت سازد سدید
پرچم توحید در عالم فراشت * پرده های شرک و نادانی درید
از ظهورش صولت کسری شکست * رنگ از رُخسار جبّاران پرید
منقرض شد دور استبداد و جهل * دور علم و دور آزادی رسید
الحق اندر انبیا و رهبران * کس چو احمد فارِس میدان ندید
تا قیامت دین او پاینده است * لایزول و لایزال و لا یبید
🔹توصیه های مرجع ولائی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
جهت بهره مندی از ماه مبارک شعبان المعظم
🌐https://www.saafi.com/node/7722
⭕️https://eitaa.com/joinchat/851705861C0738d08e6a
🆔 @Saafi_com
⭕️https://t.me/+O5uoAqKfzxAySG68
🌐https://m.facebook.com/profile.php/?id=61551890666652
📲https://www.instagram.com/ayatollahsaafigolpayegani
👇👇👇👇
🔹توصیه های مرجع ولائی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
جهت بهره مندی از ماه مبارک شعبان المعظم
بسم الله الرحمن الرحیم
✍️«قالَ رَبُّکُمُ ادْعُونی أَسْتَجِبْ لَکُم»
اللّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ لاسِیّمَا عَلی وَلِیّکَ الْمُحْیی سُنَّتَکَ القَائِمِ بِأمْرِکَ الدَّاعِی إلَیکَ الدَّلیلِ عَلَیکَ. اللّهُمَّ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَ ارْزُقْنَا لِقَائَهُ وَ اجْعَلْنَا مِنْ أنْصَارِهِ وَ أعْوَانِهِ
با عرض تبریک و تهنیت، حلول ماه مبارک شعبان، ماه نزول برکات، ماه اعیاد شریفه، ماه تجلّی انوار الهیه را گرامی میداریم.
🔸این ماه شریف، فرصتی بسیار مناسب و عزیز و شکوهمند برای دعاء و طلب فرج آل محمد علیهم السلام و درخواست تعجیل در ظهور و تحقّق وعده الهی به انبیاء عظام و همه ملل و امم، مخصوصاً مستضعفان و مشتاقان روزگار آن عدل جهانی و حکومت توحیدی اسلامی و تعظیم شعائر و احیاء امر اهل بیت علیهم السلام و اعلام حیات ولایی و برنامههای وسیع دعایی است.
🔹سزاوار است در سراسر این ماه، یاد و ذکر فضایل اهل بیت علیهم السلام و معالی مقامات و درجات عالیات ایشان از زبانها نیفتد و مجالس و محافل و سخنرانیها همه را به سوی عوالم قرب و کمال معنوی سوق دهند، مخصوصاً در دعا برای تعجیل فرج حضرت بقیهالله مولانا المهدی علیه السلام در تمام این ماه، همگان؛ به طور فردی و همگانی، در خلوت و جلوت، اصرار و اهتمام ویژه داشته باشند.
🔹دعا برای آن حضرت و برای تعجیل در ظهور، دعا برای همه بشریّت، برای همه طوائف و قبایل و اقویاء و ضعفاء، عالم و جاهل و فقیر و غنیّ است.
ظهور آن حضرت و تعجیل در امر فرج آن یگانه خلیفه الهی و خلف یکتای همه انبیاء مرسلین و ائمه طاهرین، نجات همگان از جهالت و ضلالت و گمراهی از ظلم و جور است.
▪️بخش مهمّی از تعلیمات اسلام و هدایتهای اولیاء دین، توصیه به دعا و نیایش و خواندن خدا و مناجات با خداست تا آنجا که فرمودند: «الدُّعاءُ مُخُّ العِبادَهِ؛ مغز عبادت و پرستش، دعا است.»
آیات قرآن و احادیث و روایات همه با تأکیدات مؤکد توصیه به دعا و خواندن خدا به اسماء الحسنی نمودهاند: «وَ للهِ الأسْماءُ الْحُسْنى فَادْعُوهُ بِها» دعا به هر کدام از اسماء الحسنی آثار خاص و پیامهای بزرگ معرفتبخشی دارد.
دعا، قلب را روشن و نورانی مینماید، ظلمتها را از بین میبرد، بنده را بالا میبرد و سبب عروج او میشود. این دعا اگر برای حوائج عامه و خیر و سعادت همگان باشد، اجرش بیشتر و فضیلتش زیادتر است و اگر برای ولیّ امر و حجّت خدا دعا شود، درک اجر و فضلش برای ما قابل تصوّر نیست. دعا برای آن حضرت، دعا برای هر موجودی از جنّ و انس و ملائکه است. فرج آن حضرت، فرج همه انبیاء و اولیاء و شیفتگان عدالت، علم، آگاهی، بیداری، امنیّت و آسایش است.
🔸در این فرصت، فوائد بزرگ و آثار عظیمه آن به شمار در نمیآید و نمیتوان از معانی و مطالب و هدایتهایی که بعض ادعیه مرویّه برای آن حضرت مشتمل بر آن است سخن گفت.
دعا مکتب است، دعا درس و دانشگاه الهی و همگانی است، درس شناخت خدا و پیغمبر و امام است. سزاوار است برنامههای دعا برای حضرت صاحب الأمر علیه السلام گسترده، فراگیر و همگانی مخصوصاً در این ماه شریف برگزار شود و همه از برکات ماه شعبان و عید نیمه شعبان مستفیض گردند، به ویژه در شب نیمه ماه مبارک، شب با عظمت و پر خیر و برکت میلاد آن یگانه موعود انبیاء و اولیاء که از شبهای بسیار با فضیلت و همطراز با شبهای قدر بلکه یکی از لیالی قدر است.
🔹امید است در اثر دعاهای مؤمنین و اصرار آنها بر دعا برای تعجیل فرج، اسباب فرج آن حضرت فراهم گردد. اللّهُمَّ عَجِّلْ فَرَجَ وَلِیکَ وَ حُجَّتِکَ وَ صَلِّ عَلَیهِ وَ عَلى آبَائِهِ الطَّاهِرینَ وَ اجْعَلْنَا مِنْ أنْصَارِهِ وَ أعْوَانِهِ.
خجسته بر همگان ماه فرّخ شعبان