🏴 در استقبال از ماه عزای حسین سلام الله علیه
السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح التی حلّت بفنائک علیک منّی سلام الله ابداً ما بقیت و بقی اللیل و النهار و لا جعله الله آخر العهد منّی لزیارتکم السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین
هلال ماه محرّم ز نو هويدا شد
بيا كه رايت سلطان عشق بر پا شد
گرفته دین خدا رونق از وجود حسین
بيا كه آيت فتح و ظفر هويدا شد
درآ به مكتب حرّيت و فداكارى
بيا كه دين ز قيام حسين احيا شد
شعار باطل و شرك و فساد شد محكوم
بيا كه جلوه توحيد، عالم آرا شد
اگر كه حامى حقّى و يار قرآنى
بيا كه پرچم دين و جهاد برپا شد
به ملك غيرت و جانبازى و اراده وعزم
شهيد كرب و بلا قهرمان دنيا شد
به دشت ماريه از همّت بلند حسين
كتاب همت و ايمان و صبر معنا شد
حسين عدل و شهامت، حسين آزادى
فداى دين خدا در هجوم اعدا شد
بزرگتر سند افتخار انسانها
به خون پاك حسين شهيد امضا شد
مرام نامه آزادى و حقوق بشر
از آن مجاهده بى نظير انشا شد
در اين جهاد مقدّس، حسين شد پيروز
يزيد ننگ بشر گشت و خوار و رسوا شد
يزيد كيست؟ هرآنكسكه ضدآزادى است
هر آن كه دشمن قرآن و آل طه شد
فداى رهبر لب تشنهاى كه در ره دين
غريب و بىكس و تنها به سوى هيجا شد
دريغ و درد كه در كربلا ز ظلم خسان
جدا سر از تن پاك عزيز زهرا شد
به زير سمّ ستوران فتاد جسم حسين
خيام محترم اهل بيت يغما شد
نگشت تابع ظالم كه ظلم را كوبيد
اگر چه رنج و بلايش فزون ز احصا شد
بنال «لطفى صافى» كه روز عاشورا
ز خون پاك شهيدان چو عيد اضحى شد
کمترین بنده درگاه دوستان اهل بیت نبوّت سلام الله علیهم
لطف الله صافی
🌐 Saafi.com/news/8478
🆔 @Saafi_com
▪️ صبح عاشورا
السلام علیک یا ابا عبد الله و علی الأرواح التی حلت بفنائک علیکم منّی جمیعاً سلام الله أبداً ما بقیت و بقی اللیل و النهار
صبح روز عاشورا، صبح روز رستاخیز عظیمى است که بشریت در هولناکترین مواقف و هراسانگیزترین ایستگاهها قرار گرفت و در برابر حوادثى واقع شد که فرشتگان آسمانى را هم به شگفتى انداخت.
➖ صبحى است سخت رهیب؛ مخاطراتى که در پى دارد و امتحاناتى که براى انسان پس از آن پیش مىآید، چنان شکننده است که شکستناپذیرى در برابر شداید آن، جلوه امر محال و غیر ممکن را دارد.
➖ اگر آن سختىها بر آسمانها و زمین و کوهها فرود مىآمد، تحمّل آن را نداشتند و اگر توان همه افراد بشر را یک نفر داشته باشد باز هم توان غلبه بر شداید و مصائب این روز از صاحب آن، عجیب و حیرتانگیز است.
➖ استقبال از این روز، تنها در تاریخ انسانیّت، از یک نفر صادر شده است و نه پیش از او سابقه داشته و نه بعد از آن اتفاق مىافتد؛ یک نفر که از نظر ظاهرى یک تن بود، امّا از نظر معنا و بصیرت در معنویت و شخصیت، یک عالم و عالمها و بیش از آسمانها و زمین و بهشت و آنچه در آنهاست بود، و همان مثال حقیقى و اکمل «الصوره الإنسانیه هى أکبر حجج الله على خلقه وهى الکتاب الذى کتبه بیده وهى الهیکل الذى بناه بحکمته …» بود، بزرگ مردى که در این روز و در این میدانِ پر از آنچه در نظر همه وحشتناک و هولانگیز و غیر قابل تحمّل است، ایستاد.
➖ آن کس که اصالت و شرف انسان، اوج عظمت خود و ارزش انسان را در تمام عوالم خلقت به همه مخلوقات و ممکنات نشان داد و آیاتى مثل «لَقَد خَلَقنَا الإنسان فى أحسن تَقویم» و «فَتَبارَکَ اللهُ أحسن الخَالقین»* و «إنّى أعلمُ مَا لا تَعلَمُون» را تفسیر نمود، حسین است؛ حسین انسانیت، حسین ملائکه، حسین انبیا، حسین ابراهیم و موسى و مسیح، حسین محمد و على و فاطمه، حسین حسن، حسین اسلام، حسین قرآن، حسین صبر و استقامت، حسین حق و عدالت، و بالاخره حسین خدا.
➖ صبح روز عاشوراست؛ صبحى که آبستن مصایب جانکاهى است که حسین علیهالسلام و اهل بیت و اصحابش باید به استقبال آنها بروند و از دین و قرآن و شرف آل محمّد صلوات الله علیهم و شرف همه انسانهاى شریف، دفاع نمایند و در این روز، یگانه راهى را که طىکردن آن براى نخبگان در طول قرنها میسّر نمىشود، با عزّت و سرافرازى طى نمایند.
صبح عاشوراست، انبوه لشکر ظلم و ضد انسانى، لشکرى که براى انجام بزرگترین جنایات آماده شده بودند، گروه معدود و به ظاهر اندک و از نخبگان عالم وجود را محاصره کرده بودند.
➖ حسین علیهالسلام و اصحابش با تصمیم قاطع و عزمى راسخ، به تمام دنیا و مردم آینده جهان و فرشتگان و همه، اعلام وجود مىنمایند، و الله اکبر از آن عظمت ایمان و عظمت هدف و مقصد.
➖ حسین علیهالسلام اگر چه وجودش مالامال از توجه خاص به خداوند متعال بود و اگر چه دلش در حدّ کمال، محکم و استوار بود و مىدانست که در آن معرکه که دشمن همه شرارتها را مرتکب مىشود، نه خودش و نه اصحابش شکست نمىخورند، و با روحیه و قوّت ایمان به خدا در خط خود و صراط مستقیم فداکارى در راه دین و استقبال از شهادت، دشمن را بیچاره مىنمایند، با این همه، مرد موحّد و بنده خاص و خالص خدا همه چیز و همه نیروها را از او مىداند و فقط او را حىّ و قیوم مىشناسد، لذا با ابتهال تمام از خدا کمک مىطلبد و اعلام وثوق و اعتماد به خدا مىنماید، و چنان دعا و ابتهال مىکند که زبان و بیان ما از تقریر این حال شور و شوق و توجه حسین و اصحابش به خدا عاجز است.
➖ حسین علیه السلام در این روز آنچه را که به ظاهر براى انسان عزیز است و براى حفظ آنها همه دعا مىکنند، در ورطه خطر قطعى مىبیند. او دعا مىکند، اما دعایش نجات ظاهرى از این ورطه و امتحان بزرگ نیست؛ دعا نکرد که خدایا جوانانم، و برادرانم را از این قتل و شهادت و اهل بیت را از اسارت، نجات بده و آنها و اصحابم را باقى بدار، یا شیر خوارم را مورد ترحّم این اشرار قرار بده؛ نه! از این مقوله دعا نمىکرد و هیچیک از اصحاب و یاورانش هم از این گونه دعاها نمىکردند؛ آنها همه به شهادت مىاندیشیدند؛ به این که انصار خدا و انصار رسول خدا و انصار حق مىباشند خوشحال و مسرور بودند، و چیزى که در فکر آنها نمىآمد، نجات از مرگ بود، آنها همه مستغرق در بحار توجّه به خدا و نیل به فوز شهادت بودند، دعایشان این بود که در شهادت و دادن جان در راه خدا هر چه بیشتر و خالصانه و موفقتر عمل نمایند و فداکارتر باشند و در برابر ضربات تیرها و شمشیرها و نیزههاى دشمن، شایقتر ایستادگى نمایند، کشتهشدن در راه خدا و شهادت، فوز عظیمى بود که بالمعاینه مىدیدند و با اختیار و اشتیاق تمام به سوى آن مىرفتند.
🌐 Saafi.com/news/8480
🆔 @Saafi_com
📌 ادامه در بخش دوم ... ⏬
SAAFI.IR
▪️ صبح عاشورا السلام علیک یا ابا عبد الله و علی الأرواح التی حلت بفنائک علیکم منّی جمیعاً سلام الله
➖ دعاى حسین علیهالسلام در این موقع دعایى است که اوج پرواز روح آن حضرت را نشان مىدهد، و ارتباط خاص و خالص او را با خدا بیان مىکند. نکتههاى بزرگى که در این دعا و در این موقعیت است، چه آموزنده و سازنده است؛ این بالاترین مقام ربط و قرب آنان به خدا است، انسانى که تمام وجودش معناى «إنَّ صَلاتى وَ نُسُکى وَ مَحیَاىَ وَ مَمَاتى للهِ رَبِّ العَالمین» است، دعا این است: «اَللَّهُمَّ أَنْتَ ثِقَتِی فِی کُلِّ کُرْبَهٍ وَ أَنْتَ رَجَائِی فِی کُلِّ شِدَّهٍ وَ أَنْتَ لِی فِی کُلِّ أَمْرٍ نَزَلَ بِی ثِقَهٌ وَ عُدَّهٌ کَمْ مِنْ کَرْبٍ یَضْعُفُ عَنْهُ اَلْفُؤَادُ وَ تَقِلُّ فِیهِ اَلْحِیلَهُ وَ یَخْذُلُ عَنْهُ اَلْقَرِیبُ وَ اَلْبَعِیدُ وَ یَشْمَتُ بِهِ اَلْعَدُوُّ وَ تَعْنِینِی فِیهِ اَلْأُمُورُ أَنْزَلْتُهُ بِکَ وَ شَکَوْتُهُ إِلَیْکَ رَاغِباً فِیهِ عَمَّنْ سِوَاکَ فَفَرَّجْتَهُ وَ کَشَفْتَهُ وَ کَفَیْتَنِیهِ فَأَنْتَ وَلِیُّ کُلِّ نِعْمَهٍ وَ صَاحِبُ کُلِّ حَاجَهٍ وَ مُنْتَهَى کُلِّ رَغْبَهٍ»
➖ در این دعا که جملههاى توحیدى آن را بزرگان علما و اهل معرفت و ارتباط با حقایق عالى و معانى متعالى باید شرح بدهند، و برهان قدرت ایمان و وثوق و اعتماد و امید امام علیهالسلام به خداست به نکتههاى بزرگى اشاره شده است.
اوّل : توحید در مقام وثوق و اعتماد و اتکا، امام علیهالسلام در اندوهها فقط خدا را پشتیبان و تکیهگاه خود مىداند و به احدى و هیچکس غیر از خدا اعتماد و اتکا ندارد.
دوّم : توحید در مقام رجا و امید که در این مرتبه و مقام نیز در هر شدّت و سختى به او و حسن قضاى او امیدوار است.
سوم : خدا را ستایش مىنماید که در همه حالات و همه همّ و غمها هموم و غموم او را بر طرف ساخته و غصههایى را که دل را ضعیف مىنماید و راه چاره در آنها بسته مىشود و در آن دوست، شخص را وامىگذارد و دشمن، شماتت مىنماید بر طرف فرموده است.
➖ در اینجا و در این موقف هولناک نیز از خدا مىخواهد که به او توان حفظ آن موقف را عطا کند و او را در تحمل این همه مصیبتها و بلیّات یارى فرماید که تا پایان راه، همه این مدارج و معارج را خودش و اهل بیت و اصحابش با عزمى خللناپذیر طى نمایند، و مشتاقانه، یکایک گردنههاى خوفناک این وادى را پشت سر گذارند و پیش بروند؛ و بروند و بروند، تا به جایى برسند که دیگر این عقلهاى ما از درک اوج آن عاجز است و همه قلّههاى عظمت را فتح نمایند. این دعا و این ابراز اعتماد و وثوق به بهترین وجهى مستجاب شد، و حسین به آنچه اراده کرده بود و مىخواست، رسید؛ همه مقاصدش حاصل شد، و همه حوایج حقیقى و خواستههایش برآورده شد، همه یاران و اصحابش قلّههاى بلند تقرب به خدا را فتح نمودند و برکات کار آنها تا روز قیامت، شکوفا و زنده و پایدار است و آیه شریفه «مَثَلًا کَلِمَهً طَیِّبَهً کَشَجَرَهٍ طَیِّبَهٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِی السَّماءِ» در طول قرون و اعصار تا روز قیامت، تفسیر شد.
والسلام على الحسین وعلى اولاد الحسین وعلى اصحاب الحسین.
یا لیتنی کنت معکم فأفوز فوزاً عظیماً
عتبهبوس آستان ملکپاسبان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، لطف الله صافی
🌐 Saafi.com/news/8480
🆔 @Saafi_com
▪️ پیام تسلیت دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی دام ظله الوارف در پی ارتحال واعظ وارسته حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ عبدالحسین محمودی(ره)
بسمه تعالی
إنا لله و إنا الیه راجعون
➖ رحلت روحانی متّقی و واعظ مخلص، مرحوم حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ عبدالحسین محمودی رحمة الله علیه موجب تأثر و تأسف گردید.
➖ آن خطیب جلیل القدر که دارای مکارم و فضایل اخلاقی، و دلشیفته مولای انس و جان حضرت بقیة الله الأعظم ارواح العالمین له الفداء بود، عمر شریف خود را در خدمتگزاری به آستان ملکوتی حضرت سید الشهداء سلام الله علیه و نشر معارف نورانی اهل بیت علیهمالسلام سپری نمود؛ شکر الله مساعیه الجمیلة.
➖ ضمن تسلیت این مصیبت، به بیت مکرّم آن فقید سعید و ارادتمندان آن مرحوم، علوّ درجات و حشر و نشر ایشان با حضرت سید الشهداء و اصحاب با وفای آن حضرت صلوات الله علیهم اجمعین و اجر و صبر برای بازماندگان محترم از خداوند متعال مسألت داریم.
عاشورای ۱۴۴۳ هجری
دفتر حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی دام ظله الوارف
🌐 Saafi.com/news/8481
🆔 @Saafi_com
▪️ پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظلهالعالی
📌 بمناسبت ارتحال عالم پارسا حجتالاسلام والمسلمین مرحوم حاج سید کمال فقیه ایمانی(ره)
بسمه تعالی
انا لله و انا الیه راجعون
➖ درگذشت عالم پارسا، خدمتگزار با اخلاص قرآن و عترت، جناب مستطاب حجتالاسلام و المسلمین آقای حاج سید کمال فقیه ایمانی طاب ثراه، موجب تأثر و تأسف گردید.
➖ آن روحانی والامقام، سالیان متمادی در نشر معارف نورانی قرآن و اهل بیت علیهمالسلام خدمات بسیار ارزندهای داشت.
➖ تفسیر قرآن کریم به زبانهای مختلف و خدمت به مردم و تأسیس مراکز علمی و عام المنفعه همه از برکات وجودی آن عالم پر تلاش و وظیفهشناس است.
➖ درگذشت آن فقید سعید را به مردم شریف استان اصفهان و حوزه علمیه و بیت مکرّم ایشان تسلیت گفته؛ رحمت و غفران الهی برای آن مرحوم و حشر و نشر با اجداد طاهرینش علیهمالسلام را از خداوند متعال مسئلت دارم.
۱۲ محرم الحرام ۱۴۴۳
لطف الله صافی
🌐 Saafi.com/news/8482
🆔 @Saafi_com
🏴 مجلس عزاداری شهادت جانسوز حضرت علی بن الحسین امام سجاد علیهماالسلام
📅 جمعه ٢٥ محرم ۱۴۴۳ - ( ۱۲ شهریورماه)
▪️ خیابان انقلاب (چهارمردان) ـ کوی ۶
▪️ دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
🆔 @Saafi_com
▪️ پیام مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی دامتبرکاته، بمناسبت ارتحال آیت الله العظمی آقای سید محمد سعید طباطبایی حکیم(ره)
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و اناالیه راجعون
➖ رحلت عالم ربانی فقیه اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام حضرت آیت الله آقای سید محمد سعید طباطبائی حکیم (رضوان الله تعالی علیه) موجب تأثر و تأسف گردید.
➖ ایشان یکی از استوانههای بزرگ علمی در حوزه علمیه مبارکه نجف اشرف بودند که در میان فضلا و علما جایگاه رفیع و بلندی داشتند.
➖ خدمات این عالم جلیلالقدر در اعلای کلمة لله و نصرت دین مبین و تعظیم شعائر و تأسیس بنای جدید مسجد سهله و عرض اخلاص و ادب ایشان به پیشگاه حضرات معصومین علیهمالسلام به ویژه آستان ملائک پاسبان حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، ذخیره بزرگی برای عالم آخرت آن مرحوم است.
➖ حقیر این ضایعه مولمه را به پیشگاه مقدّس حضرت بقیه الله الأعظم ارواح العالمین له الفدا و علمای اعلام و حوزههای علمیه و خاندان پرافتخار مرحوم آیت الله العظمی حاج سید محسن حکیم (قدسسره) و اخوان مکرّم و فرزندان محترم ایشان تسلیت گفته، علوّ درجات آن فقید سعید را از خداوند متعال مسئلت دارم.
۲۶ محرم الحرام ۱۴۴۳
لطف الله صافی
🌐 Saafi.com/news/8484
🆔 @Saafi_com
▪️ پیام تسلیت دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به مناسبت ارتحال مسئول هیئت بزرگ چهل اختران قم و مسئول سابق شورای هیئات مذهبی حجة الإسلام آقای حاج سیّد عبدالحسین چهل اخترانی(ره)
بسمه تعالی
إنّا للّه و إنّا الیه راجعون
➖ درگذشت مرحوم مغفور سلالة السادات حجة الإسلام آقای حاج سیدعبدالحسین چهل اخترانی رحمة اللّه علیه، موجب تأثر و تأسف گردید.
➖ آن مرحوم یکی از خادمان با اخلاص دربار ملائک پاسبان حضرت سید الشهدا صلوات اللّه و سلامه علیه بود که سالیان متمادی در تشکیل مجالس سوگواری و هیئتهای عزاداری به ویژه در حرم حضرت موسی مبرقع و چهل اختران علیهم السلام خدمات زیادی نمود.
➖ این مصیبت را به خاندان معزّز چهل اخترانی، خاندان مکرّم مدرسی و بستگان محترم و نیز هیئتهای مذهبی شهرستان قم به ویژه اهالی محترم چهل اختران و ارادتمندان ایشان تسلیت گفته، حشر و نشر آن فقید سعید را با اجداد طاهرینش علیهم السلام از خداوند متعال مسئلت داریم.
اول صفر المظفر ۱۴۴۳
دفتر حضرت آیت اللّه العظمی صافی گلپایگانی دام ظله الوارف
🌐 Saafi.com/news/8485
🆔 @Saafi_com
🏴 مراسم عزاداری اربعین حسینی و دهه آخر ماه صفر
📅 از روز دوشنبه ٥ مهرماه الی آخر ماه صفر
▪️ از ساعت ۱۰ صبح
▪️ خیابان انقلاب (چهارمردان) ـ کوی ۶
▪️ دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
⚠️ با رعایت توصیههای بهداشتی
🆔 @Saafi_com
🔰 پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی دام ظله الوارف به مناسبت ارتحال فقیه عالیقدر آیت الله آقای حاج سید محمد رجایی(ره)
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
➖ رحلت فقیه عالیمقام آیت الله آقای حاج سید محمد رجائی رضوان الله تعالی علیه، موجب تأثر و تأسف گردید.
➖ شخصیت بزرگواری که سالیان متمادی در حوزه های علمیه نجف اشرف و قم به تدریس و تالیف کتاب های ارزنده فقهی و ولایی و نشر معارف نورانی اهل بیت علیهم السلام اهتمام زیادی داشت.
➖ عالمی متواضع که دارای مکارم و فضائل اخلاقی بود و فقیهی وارسته که به دور از هیاهوی ظواهر دنیا در اعلای کلمة الله و تحکیم مبانی ولایی سعی فراوانی نمود.
➖ اینجانب این ضایعه مولمه را به حوزههای علمیه و بیت رفیع استاد بزرگوارم مرحوم آیت الله العظمی آقای حاج سید جمال الدین گلپایگانی قدس سره و فرزندان فاضل و محترم و دامادهای دانشمند و مکرم آن فقید سعید، تسلیت گفته؛ علوّ درجات آن عالم ربّانی و حشر و نشر با اجداد طاهرینش صلوات الله علیهم اجمعین را از خداوند متعال مسئلت دارم.
۲۱ صفر المظفر ۱۴۴۳
لطف الله صافی
🌐 saafi.com/news/8492
🆔 @Saafi_com
▪️ جهان بشریت در سوگ خاتم الانبیاء
➖ به مناسبت شهادت پیامبر مکرم اسلام صلی الله علیه و آله
📌 یادداشتی از آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله الوارف / بخش اول
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تعالي : «وَ مَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِين» و «وَ إِنَّکَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ»
➖ با اهدای سلام و تحیّات به پیشگاه مقدّس حضرت ولی الله الأعظم حجة الله امام زمان ارواح العالمین له الفداء و عرض تسلیت به مناسبت شهادت جانسوز پیامبر مکرّم اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله، چند سطری را از باب بهره و تیمّن و تبرّک حقیر از این ایّام الله، به عرض میرسانم :
➖ برای جوامع انسانی و اسلامی، هيچ چيزی مانند شناخت و آشنایی با سيره و مکتب رسول گرامی اسلام صلی الله عليه و آله و اهل بيت آن حضرت، آموزندهتر و سازندهتر نیست.
➖ این معارف و سیره را بايد به عنوان يک علم بزرگ جهانی معرفی نمود چرا که مسلمانان و جامعه بشريت، نيازمند شناخت اين سيره جامع الجوانب و عميق المعاني و پژوهش و درس و بحث و کاوش در آن میباشند، که به یقین، مفيدتر از آن برای اين که سرمشق زندگی و راهنمای سير به سوی تعالی و آگاهی و منشهای نيکو و رفتار و کردار پاک و انديشههای تابناک باشد وجود ندارد، و همه شئون حيات مادی و معنوی و روحی و جسمانی بشر را فراگرفته است.
➖ معرفت اين سيره، علم است و نه يک علم که علوم بسيار، که همه در داخل اين علم تدريس میشود.
➖ مسلمانان خصوصاً در جهان معاصر برای اين که خود، اين علم را فرا بگيرند و به مردم جهان برسانند، و مراکز بزرگ پژوهشی تأسيس نمايند، مسئوليت بيشتری دارند.
➖ بايد پيامهای اين سيره و مخصوصاً سيره حضرت خاتم الأنبياء صلي الله عليه و آله و سلم در همه شعب حيات از معنويات و غيب و شهود و اخلاق و تربيت و روابطی که اسلام بين مردم و خدا، و فرد با جامعه يا عائله حتی با حيوانات برقرار میسازد به جهانيان برساند.
➖ اين مکتب و دعوت اين کتاب مقدس، قرآن مجيد و اين سيره بايد تبليغ شود، که خدمتی و اصلاحی بالاتر از معرفی اين سيره به بشريت نيست.
➖ عالیترين روش انسانی و مقبول فطرت، روش محمدي و سيره علوی است. آیه شریفه «وَ مَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ» تمام هدف و مقصد از دعوت پيامبر عظيم الشأن را بيان میکند.
➖ وجود مقدس حضرت محمّد بن عبدالله صلی الله علیه و آله جامع انواع عظمتهای انسانی و بزرگواریهای يك فرد بینظير و بیمانند بشری بود كه شرح هر يك از آن عظمتها در اين مقاله امكان ندارد و اجمالاً اگر انبياء و پيغمبران را به لقب قهرمانان خواندن مناسب شأن رفيعشان بود بايد آن حضرت را چنانچه موّرخ شهير انگلستان «توماس كارلايل» در بين تمام پيغمبران يگانه قهرمان خوانده، در همه عظمتها قهرمان يگانه و موفّق و بینظير بخوانيم.
🌐 Saafi.com/news/8493
🆔 @Saafi_com
▪️ جهان بشریت در سوگ خاتم الأنبیاء
➖ به مناسبت شهادت پیامبر مکرم اسلام صلی الله علیه و آله
📌 یادداشتی از آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله الوارف / بخش دوم
➖ یکی از مهمترین عظمتهای وجودی پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، عظمت در تشریع قوانین است که برای ایشان نظیری دیگر در آن نیست. در بین مشرعین و قانونگذاران بزرگ، توفیقی که نصیب پیغمبر اسلام شد، نصیب احدی نشده است.
➖ اهمیت این موضوع وقتی بیشتر ظاهر میشود که به قانونگذاریها و همکاریها و همفکریها و مطالعات و مباحثات دامنهداری که پیرامون یک مادهی قانونی میشود و بالاخره به مجالس مقنّنه ارجاع میگردد و تحت شورها و بررسی واقع میشود توجّه نماییم.
➖ آیا این عظمت نیست که شخصی بدون مشاور و معاون و بدون سابقهی مطالعات قانونی و دیدن دانشکدههای حقوق و بدون سابقهی بررسیهای بهداشتی و اجتماعی و تجارب قضایی و مالی و غیره در تمام جهات و حقوق مردم، قوانینی عرضه بدارد که هنوز پس از چهارده قرن، زنده و انسانیترین قانون اجتماع و اصول و مواد آن مورد تصدیق و حمایت حقوقدانان جهان و به عقیدهی اهل تحقیق و انصاف، یگانه راه حل مشکلات کنونی بشریت باشد؟ واقعاً این عظمت حیرتانگیز است و دلیل بر روحی الهی و رسالتی آسمانی است.
➖ از عظمتهای دیگر این یگانه قهرمان جهان، عظمت در بیاعتنایی به دنیا بود. پیامبر گرامی اسلام در اعتنا نداشتن به مظاهر دنیوی، نمونه و سرآمد تمام زهّاد بود.
➖ از نشانههای زهد آن حضرت این بود که در آن وقتی که در اوج عظمت ظاهری و قدرت مادّی قرار گرفته بود با دست خود نعلین خود را میدوخت و لباس خود را وصله میکرد و از تجمّلات دنیا پرهیز داشت و اگر زیوری از زیورهای دنیا را در خانه میدید می فرمود: «آن را از نظر من پنهان کنید؛ مبادا که به دیدنش مشغول شوم و به یاد دنیا افتم»
➖ از دیگر عظمتهایی که پیامبر، قهرمان بینظیر آن است، عظمت در اصلاحات بنیادی اجتماعی میباشد. در تاریخ رهبران انقلابات بزرگ، احدی نیست که مانند رسول گرامی اسلام در مدّتی کوتاه، انقلاب فکری و عملی بینظیر به وجود آورده باشد.
➖ تولستوی میگوید: «شک نیست که محمّد صلی الله علیه و آله از بزرگترین رجال و مردانی است که به اجتماع خدمات بزرگی کردند. همین قدر در فخر او بس است که امّتی را به نور حق هدایت کرد و از خونریزی و زنده به گور کردن دختران و قربانی کردن انسانها بازداشت و مردی مانند او سزاوار احترام و اکرام است.»
➖ شرح عظمت پیغمبر عزیز اسلام در اصلاحات بنیادی اجتماعی و انقلاب بیتوقف و هر زمان و هر مکانی اسلام، بسیار طولانی است و الحق که تاریخ، احدی از رجال اصلاح و انقلاب را در این همه رشتههای گوناگون مادی و معنوی و روحی و جسمی و فردی و اجتماعی – در این مدّت کوتاه – مانند آن حضرت موفّق و پیروز، نشان نمیدهد.
➖ یکی دیگر از جوانب عظمت آن شخصیت بینظیر جهان بشریت، مساوات و برابری بود. پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله علاوه بر آن كه به وسيله وحی الهی و آيات قرآن مجيد برابری و مساوات انسانها را اعلام داشت عملاً نيز آن را به مردم تعليم داد.
➖ مجالس او بالا و پايين نداشت و از چگونگی نشستن آن حضرت و اصحابش پيغمبر شناخته نمیشد تا كسی بگويد آن كه مقدّم بر همه و بالای مجلس نشسته است پيغمبر است؛ يا اينكه اغنيا و اقويا به او نزديكتر بنشينند. اين حرفها كه هنوز هم در دنيای به اصطلاح متمدّن هوادار دارد در مجلس پيغمبر و مكتب تربيتی او وجود نداشت. فقير و غنی و شاه و گدا همه از چشم پيغمبر يكسان بودند.
➖ این فقط قسمتی از عظمتهای شخصیت گرامی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله است و معلوم میشود كه بشریت بخصوص مسلمانان بايد چقدر حقشناس زحمات و هدايتها و راهنمايیهای آن حضرت باشند و فقدان آن شخصیت بینظیر را در سوگ بنشینند و آگاهان و اندیشمندان، خصوصاً نسل جوان متعهّد، رسالت اسلام و پیامبر عظیمالشأن آن را به همه دنيا برسانند و تمام نقاط را به انوار هدايت آن متصل سازند و اعصار طلايی ايمان و عمل را متعهّدانه تجديد نمايند ان شاء الله.
🌐 Saafi.com/news/8493
🆔 @Saafi_com
▪️ مظهر رحمت الهی
📌 نوشتاری از آیة الله العظمی صافی گلپایگانی دام ظله الوارف به مناسبت شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام.
➖ از نگاه دانشمندان اهل سنّت
➖ فضایل بیشمار
➖ مکارم اخلاق
➖ خوف از عذاب الهی
➖ زهد بینظیر
➖ نمایش رحمت الهی
➖ حلم امام
➖ محّبت به مردم
🌐 http://Saafi.com/news/8495
🆔 @Saafi_com
▪️ مظهر رحمت الهی
📌 نوشتاری از آیة الله العظمی صافی گلپایگانی دام ظله الوارف به مناسبت شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام / بخش اول
🔸 از نگاه دانشمندان اهل سنّت
➖ علاوه بر دانشمندان و نویسندگان بزرگ شیعه، علماء و بزرگان اهل سنت کتب بسیاری در شرح احوال و تاریخ زندگی آن حضرت نوشته شده، و در دهها کتاب تاریخی، روایی، تفسیر، اخلاقی، تراجم و …، فضایل و مناقب آن بزرگوار را بیان کردهاند؛ کتبی نظیر: «صحیح بخاری»، «صحیح مسلم»، «سنن ترمذی»، «سنن ابن ماجه»، «طبقات ابن سعد»، «سنن ابی داود»، «خصایص نسایی»، «مصابیح السنّه»، «اسعاف الرّاغبین»، «نورالأبصار»، «تذکره الخواص»، «الاتحاف»، «کفایه الطّالب»، «شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید»، «مرآه الجنان»، «ملتقی الأصفیاء»، «نظم دررالسمطین»، «فراید السّمطین»، «سیره حلبیه»، «اسد الغابه»، «الاستیعاب»، «الاصابه»، «تاریخ الخلفاء»، «الفصول المهمّه» و ….
➖ اینک برای رعایت اختصار، ترجمه قسمتهایی از کتاب «اهل البیت» 📚 (صفحات ۴۱۵- ۲۶۳)، تألیف «توفیق ابوعلم» 📚 (رئیس مجلس اداره مسجد «السیّده نفیسه»، وکیل «وزاره العدل» و از دانشمندان مطّلع) که یکی از تازهترین تألیفات اهل تسنّن در سال ۱۳۹۰ هجری قمری است و در مصر نگاشته شده است را با اندک اضافاتی نقل میکنیم:
🔸 فضایل بیشمار
➖ اهل تشّیع و تسنّن، به اتّفاق بر این عقیدهاند که آن حضرت، یکی از اصحاب «کساء» است که آیه «تطهیر» در شأن آنان نازل شد؛ و طبق حدیث متواتر «ثقلین»، عدل قرآن، و نیز یکی از چهار نفری است که پیغمبر صلّی الله علیه و آله او را برای مباهله با نصارای «نجران»، حاضر فرمود.
➖ «اسامه بن زید» روایت کرده که پیغمبر صلّی الله علیه و آله فرمود: این دو (حسن و حسین)، پسران من، و پسران دخترم هستند. خدایا! من آنها را دوست دارم؛ پس، آنها را دوست بدار و هر که آنها را دوست میدارد، دوست بدار.
➖ «عایشه» نقل کرده که: «اِنَّ النَّبِیَّ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ کانَ یَأخُذُ حَسَناً فَیَضُمْهُ اِلَیهِ ثُمَّ یَقُولُ: «اللّهُمَّ إنَّ هذا ابْنی وَ اَنَا اُحِبُّهُ فَاَحِبَّهُ وَ اَحِبَّ مَنْ یُحِبُّهُ»
📚 (پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله حسن را میگرفت و به خود میچسباند و میفرمود: «خدایا به درستی که این پسر من است. من او را دوست دارم، پس تو او و دوستدار او را دوست بدار.»)
➖ «انس بن مالک» میگوید: حسن علیه السّلام بر پیغمبر صلّی الله علیه و آله وارد شد. خواستم او را از پیغمبر صلّی الله علیه و آله دور سازم که پیامبر صلّی الله علیه وآله فرمود: «وای بر توای انس! پسرم و ثمره زندگی ام را واگذار. هر که او را اذیّت کند، مرا اذیّت کرده؛ و هر که مرا اذیّت کند، خدا را اذیّت کرده است.»
🔸 مکارم اخلاق
➖ امام حسن علیه السّلام در خانه وحی، پرورش یافت و در مدرسه توحید، و در آغوش لطف و مرحمت جدّش پیغمبر صلّی الله علیه و آله وسلّم مورد تربیت قرار گرفت.
➖ ایشان در مکارم اخلاق و خوی پسندیده و روش نیکو، نمونه بود و یکی از علل محبوبیّت فوقالعاده آن حضرت، همان اخلاق کریمهاش بود که همگان او را به خاطر داشتن صفات حمیده میستودند.
➖ ادب، حِلم، فصاحت، صداقت، سخاوت، شجاعت، تقوا، عبادت، زهد، تواضع و سایر خصایص ستوده، همه در او جمع، و خُلق و خوی محمّدی در او ظاهر و هویدا بود.
🔸 خوف از عذاب الهی
➖ امام حسن علیه السّلام عابدترین مردم عصر خود، و زاهدترین و فاضل ترین ایشان بود. هنگامی که قصد حج میکرد با پای پیاده و چه بسا با پای برهنه عزیمت میفرمود. وقتی وضو میگرفت بدنش به لرزه میافتاد، و رنگش زرد میشد، و درهیچ حال، ذکر خدا را ترک نمیکرد. پارسا و بردبار و با فضل بود و از خدا خوف داشت.
🌐 http://Saafi.com/news/8495
🆔 @Saafi_com
▪️ مظهر رحمت الهی
📌 نوشتاری از آیة الله العظمی صافی گلپایگانی دام ظله الوارف به مناسبت شهادت امام حسن مجتبی علیهالسلام / بخش دوم
🔸 زهد بینظیر
➖ زهد امام به حدّی بود که تمام اسباب حب و دلگرمی به امور دنیوی و نعم آن را ترک فرمود و به خانه آخرت و منزلگاه پرهیزکاران اقبال و توجّه داشت و چنان بود که خود فرمود: «مَنْ عَرَفَ اللهُ اَحَبَّهُ، وَ مَنْ عَرَفَ الدُّنْیا زَهَّدَ فیها، وَ الْمُؤْمِنُ لایَلْهُو حَتّی یَغْفُلَ، اِذا تَفَکَّرَ حَزَنَ»
📚 ( اهل البیت، توفیق ابو عَلم، ص ۲۹۶؛ هر کس خدا را بشناسد، او را دوست خواهد داشت و هر کس دنیا را شناخت، به آن بیمیل و رغبت خواهد شد و مؤمن، لهو و لعب تا [از قیامت] غافل شود و چنانکه تفکر کند، غمگین میشود.)
➖ امام علیهالسّلام از حکومت و زمامداری، به خاطر حفظ مصلحت اسلام و مسلمانان چشمپوشی کرد.
هر گاه امام، مرگ و جایگاه انسان را در ذهن خویش تداعی میکرد، ناخودآگاه میگریست و نیز وقتی که ثعب و نشور و گذشتن از صراط را به خاطر میآورد، گریه میکرد. و زمانی که عَرْضِ بر خدا را در موقف حساب متذکّر میشد، در میان ناله و صیحهای که داشت، بی هوش میشد.
🔸 نمایش رحمت الهی
➖ امام حسن مجتبی علیهالسّلام مانند جدّش پیغمبر صلّی الله علیه و آله نمونه بارز رحمت الهی بود که دلهای ناامید و اندوهناک را پر از امید و رحمت میکرد. او به دیدار ضعیفان میرفت؛ بیماران را عیادت میکرد؛ در تشییع جنازهها شرکت میفرمود؛ دعوت مسلمانان را اجابت میکرد و اهتمام او بر این بود که مبادا کسی از ایشان رنجیده خاطر شود. از سوی آن حضرت، به احدی بدی و آزاری نمیرسید. با فقیران همنشین میشد و بدی را با نیکی پاسخ میداد.
🔸 حلم امام
➖ امام حسن علیه السّلام به تمام معنا، انسانی واقعی، و نمونه کامل خلق نیکوی پیغمبر صلّیالله علیه و آله بود. غضب، او را به هیجان نمیآورد و امور شخصی ناخوشایند، او را تکان نمیداد. تحت تأثیر خشم، کاری انجام نمیداد و عمل آن حضرت همواره تداعیگر این آیات شریف بود که: «وَ الْکاظِمینَ الْغَیْظَ وَالْعافینَ عَنِ النّاسِ وَاللهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنینَ»
📚 (سوره آل عمران، آیه ۱۳۴؛ و فرو برندگان خشم و در گذرندگان از مردم که خداوند نیکوکاران را دوست دارد.)؛
«وَلا تَسْتَوِی الْحَسَنَهُ وَلاَالسَیِّئَهُ، اِدْفَعْ بِالَّتی هِی اَحْسَنُ»
📚 (سوره فصلت، آیه ۳۴؛ نیکی و بدی مساوی نیستند، تو بدی را به روشی که نیکوتر است برطرف نما.)
➖ آن حضرت، هر چه از دشمنانش میدید، با صبر و گذشت و عفو، پاسخ میداد؛ تا آنجا که «مروان حکم» یکی از خبیثترین دشمنان اهلبیت علیهم السّلام، حلم و بردباری آن حضرت را به کوه تشبیه کرده بود.
➖ او مانند جدّش، در حلم و گذشت و عفو، نمونه جهانیان بود. تاریخ، از اخلاق او نوادری را حفظ کرده است و بر این دلالت دارد که او در طلیعه اخلاقیّین و بنیانگذاران ادب و اخلاق، در جهان اسلام قرار دارد.
🔸 محّبت به مردم
➖ آن حضرت، شیرینبیان، خوشمعاشرت و با الفت و محبوب بود. پیر و جوان، و عموم مردم او را برای خصایص حمیدهای که داشت، دوست میداشتند. همواره به مردم، عطا و بخشش میکرد؛ چه از او درخواست میکردند و چه تقاضایی نمیکردند.
➖ پس از نماز صبح تا طلوع آفتاب، در تعقیب مینشست، سپس به دیدار کسانی که میبایست میرفت، و به آنان مهر و محبّت مینمود. وقتی نماز ظهر را میخواند، در مسجد مینشست و به مردم علم و ادب میآموخت.
➖ این بود قطره ای از فضایل و مناقب امام حسن مجتبی علیه السّلام که بیش از آن است که بتوان بیان کرد.
📌 در پایان چند بیتی را به محضر آن امام بزرگوار تقدیم میدارم:
آن که حریمش حَرَم کبریا است
خاک درش کعبه اهل وفا است
آن که سراپا همه لطف است و مهر
و آن که دلش منبع فیض خدا است
شخص شرف گوهر بحر کَرَم
و آنکه رُخش آینه حقنما است
اُسوه حلم است و مُدارا و صبر
مظهر بخشایش و صلح و صفا است
عین کمالات و خصال نکو
معدن ایثار و گذشت و حیا است
آن که پس از شاه ولایت على
مقصد و مقصود ز دو انّما است
آیه تطهیر و فمن حاجّک
سورهاى از منقبتش هل اتى است
عالم تفسیر و بطون کتاب
گواه آن کریمه قل کفى است
در کف امرش همه کَون و مکان
تابع فرمان جنابش قضا است
ز ابر عطایش همگان بهرهمند
غمزدگان را کرمش غمزدا است
همچو نبى صاحب صفح جمیل
مُلتزم عهد الست و بلى است
صاحب این وصف و علامات کیست؟
کاین همهاش قدر و مقام و بها است
سبط مهین حافظ شرع مبین
سیّد خوبان حسن مجتبى است
🌐 http://Saafi.com/news/8495
🆔 @Saafi_com
▪️ شرح اشتياق به مناسبت شهادت حضرت علی بن موسی الرضا علیهماالسلام
الا باد صبا اى پيك عشّاق
پيامى بر از اين مهجور مشتاق
به سوى خطّه قدس خراسان
به طور پور موسى قطب امكان
به سوى مقصد پاكان و خاصان
به سوى قبله ي ارباب عرفان
به سوى كعبه ي اصحاب حاجات
به دار معجزات و خرق عادات
مكان علم و توحيد و فضيلت
مقرّ پيكر پاك حقيقت
به درگاه رضا سبط پيمبر
غياث خلق عالم، غوث اكبر
رواقش رشك فردوس برين است
هوايش مشك بيز و عنبرين است
رضا شاهنشه مُلك فضايل
ستوده سيرت و نيكو خصايل
جهان مكرمت، مصباح بينش
سپهر مرحمت، درياى دانش
امام مشرق و مغرب، شه دين
مكان عزّت و اجلال و تمكين
فروزان مهر پر نور ولايت
درخشان درّ درياى امامت
جمال الله و وجه الله اعظم
ولىّ الله و سرّ الله اقوم
سلامم را نما تقديم كويش
مشام جان معطّر كن ز بويش
بگو «لطفى» غمين و دل فكار است
جدا از روضه ات محزون و زار است
ز هجرم آن چنان اندر تب و تاب
كه ماهى آن چنان در خارج از آب
الا اى مظهر الطاف بارى
ز درگاه تو خواهم رستگارى
خجسته درگهت باب نجات است
و ز آن خلق جهان را بس صلات است
خوشا حال نكوى خادمانش
خوشا حال حضور زائرانش
خوشا آنان كه آنجا در نمازند
خوشا آنان كه در راز و نيازند
الا اى معدن لطف و عنايات
الا اى مركز جود و كرامات
از اين بار غم و اين نار هجران
خلاصى ده مرا اى ركن ايمان
قبولم كن كه سر تا پا خطايم
گداى كوى احسان شمايم
📌 تراب اقدام خدّام آستان ملائک پاسبان حضرت علی بن موسی الرضا سلام الله علیهما
لطف الله صافی
🌐 http://Saafi.com/news/8498
🆔 @Saafi_com
▪️ رابطه توحید و ولایت شرح حدیثی از امام علی بن موسی الرضا علیهالسلام
📌 یادداشتی از آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله الوارف به مناسبت شهادت آن امام همام
➖ استقبال همگان از سفر امام رضاعلیه السلام به خراسان
➖ سؤال حکیمانه دلیل بر معرفت سؤال کننده
➖ ارزش حدیث سلسلة الذّهب
➖ عظمت بی اندازه کلمه «لا إله إلا الله»
➖ شناخت خداوند از طریق امام علیه السلام
🌐 http://Saafi.com/news/8497
🆔 @Saafi_com
▪️ رابطه توحید و ولایت شرح حدیثی از امام علی بن موسی الرضا علیهالسلام
📌 یادداشتی از آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله الوارف به مناسبت شهادت آن امام همام/ بخش اول
بسم الله الرحمن الرحیم
➖ در کتاب شریف عيون اخبار الرضاعلیه السلام آمده است:
حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ مُوسَی بْنِ الْـمُتَوَکِّلِ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ قَالَ: حَدَّثَنَا أَبُو الْـحُسَیْنِ مُحَمَّدُ بْنُ جَعْفَر الْأَسَديُّ قَالَ: حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ الْـحُسَينِ الصَّوْليُّ قَالَ: حَدَّثَنَا يُوسُفُ بْنُ عَقيلٍ عَنْ إسْحَاقَ بْنِ رَاهَوَيْهَ قَالَ: لَـمَّا وَافیَ أبُو الْـحَسَنِ الرِّضَا عَلَيْهِ السَّلَامُ نيسَابُورَ، وَأَرَادَ أَنْ يَخْرُجَ مِنْهَا إلی الْـمَأْمُونِ اجْتَمَعَ عَلَيْهِ أَصْحَابُ الْـحَديثِ، فَقَالُوا لَهُ: يَا ابْنَ رَسُولِ الله تَرْحَلُ عَنَّا وَ لَا تُحَدِّثُنَا بِحَديثٍ فَنَسْتَفيدَهُ مِنْكَ؟ وَکَانَ قَدْ قَعَدَ في الْعمَّـارِيَّةِ، فَأَطْلَعَ رَأْسَهُ وَقَالَ: «سَمِعْتُ أَبي مُوسَی بْنَ جَعْفَرٍ يَقُولُ: سَمِعْتُ أَبي جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ يَقُولُ: سَمِعْتُ أَبي مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ يَقُولُ: سَمِعتُ أَبي عَليَّ بْنَ الْـحُسَيْنِ يَقُولُ: سَمِعْتُ أَبي الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ يَقُولُ: سَمِعْتُ أَبِي أَميرَ المُؤْمِنينَ عَلی بْنَ أَبي طَالِبٍ عَلَيهِمُ السَّلَامُ يَقُولُ: سَمِعْتُ النَّبِيَّ صَلَّی الله عَلَيْهِ وَآلِهِ يَقُولُ: سَمِعْتُ جِبْرَئيلَ يَقُولُ: سَمِعْتُ اللهَ عَزَّ وَجَلَّ يَقُولُ: لَا إلَهَ إِلَّا الله حِصْنِي فَمَنْ دَخَلَ حِصْنِي أَمِنَ مِنْ عَذَابي». قَالَ: فَلَمَّا مَرَّتِ الرَّاحِلَةُ نَادَانَا: «بِشُرُوطِهَا وَأَنَا مِنْ شُرُوطِهَا».
🔸 استقبال همگان از سفر امام رضاعلیه السلام به خراسان
➖ در سفر حضرت رضا علیه السلام به خراسان که به حکم و الزام مأمون بر آن حضرت تحميل گرديد در بين راه، به هر شهر و روستایی که امام علیه السلام وارد مي شد، شيعيان و دوستان اهل بيت علیه السلام، و مشتاقان زيارت آن امام همام با شور و شوق و وجد و نشاط بسيار، از آن حضرت استقبال و پذيرایي کرده، و مقدم امام را گرامي داشته، و احساسات ولایي خود را اظهار مي نمودند و عهد ولايت خود را با خاندان رسالت، تجديد و تازه مي کردند، و نيشابور يکي از شهرهاي بين راه امام علیه السلام بود.
➖ همه آماده شده بودند، و به استقبال بيرون رفته، و براي کسب اين فخر و سرافرازي که موکب امام علیه السلام را استقبال کرده و در ميان انبوه جمعيت استقبال کنندگان شرفياب شده اند، در انتظار ورود امام علیه السلام، دقيقه و ثانيه شماري مي نمود. امام علیه السلام با آن جلال ملکوتي و ابهت و عظمت معنوي، شهر نيشابور را مزيّن فرمود.
➖ چنان که نقل مي نمايند: درحالي که امام علیه السلام در عماري نشسته، و روي زيباي دل آرا و جمال همايون حق نمايش از مردم پنهان بود، آن خلق بي شمار که آرزوي زيارت سيماي دلرباي امام علیه السلام را داشتند، از هر طرف هجوم آورده، و شعار و تکبير و صلوات سر مي دادند.
🌐 http://Saafi.com/news/8497
🆔 @Saafi_com
▪️ رابطه توحید و ولایت شرح حدیثی از امام علی بن موسی الرضا علیهالسلام
📌 یادداشتی از آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله الوارف به مناسبت شهادت آن امام همام/ بخش دوم
🔸 سؤال حکیمانه دلیل بر معرفت سؤال کننده
➖ از آن ميان، دو نفر از پيشوايان و حافظان احاديث رسول اکرم صلی الله علیه و آله پيش آمدند، و به تعبير:
«فَعَرَضَ لَهُ الْإِمَامَانِ الْـحَافِظَانِ لِلْأَحَاديثِ النَّبَوِيَّةِ أَبُو زُرْعَةَ وَمُحَمَّدُ بْنُ أَسْلَمَ الطُّوسِيُّ»؛ اين دو شخصيّت بزرگ و پيشواي علم و حديث، به امام علیه السلام چنين خطاب کرده و درخواست و تقاضا نمودند: «أَيُّهَا السُّلَالَةُ الطَّاهِرَةُ الرَّضِيَّةُ، أَيُّهَا الْـخُلَاصَةُ الزَّاكِيَةُ النَّبَوِيَّةُ بِحَقِّ آبَائِكَ الْأَطْهَرينَ وَأسْلَافِكَ الْأَكْرَمينَ إِلَّا أَرَيْتَنَا وَجْهَكَ الْـمُبَارَكَ الْـمَيْمُونَ، وَرَوَيْتَ لَنَا حَديثاً عَنْ آبَائِكَ عَنْ جَدِّكَ نَذكُرُكَ بِهِ».
➖ آري، در روايات است که: «حُسْنُ السُّؤَالِ نِصْفُ الْعِلْمِ»؛ سؤال و درخواست اشخاص از مقامات و بزرگان، دليل معرفت و شخصيت سؤال کننده و نصف تعلّم و دانشجویي است. اين دو شخصيّت، در اين موقف بزرگ و مقام، از امام سؤالي نمودند که امام علیه السلام، آنها و مردم را به روايت و حديثي از رسول خدا صلی الله علیه و آله سرافراز فرمايد.
➖ ما هرچه بينديشيم، سؤالي از اين جامع تر و پرمعني تر در اين فرصت طلایي که براي خلق نيشابور فراهم شده بود، نبود.
➖ هيچ سؤالي مربوط به حوائج دنيا، برکت مال و تندرستي و طول عمر و مقام با اين سؤال برابري نمي کند، خصوصاً که انتخاب موضوع را به خود امام علیه السلام موکول نمودند.
➖ سؤال از حديثي نمودند که در طول ازمنه و اعصار و تا دنيا هست، افتخار نقل آن براي مردم باقي باشد، و زبان به زبان، و قرن به قرن، و قلم به قلم، آن را بگويند و بشنوند، و بنويسند و بخوانند.
➖ به دنبال اين سؤال آگاهانه و معرفت جويانه بود که امام علیه السلام در مقام پاسخ برآمده و مرکبي را که بر آن سوار بود متوقّف نمود، و پرده از جمال مبارک برداشت، و چشم مسلمانان را به ديدار طلعت مبارک و باميمنت روشن فرمود، باز هم به عبارت: «فَاسْتَوْقَفَ الْبَغْلَةَ وَرَفَعَ الْـمِظَلَّةَ وَأَقَرَّ عُيُونَ الْـمُسْلِمينَ بِطَلْعَتِهِ الْـمُبَارَکَةِ الْـمَيْمُونَةِ»؛ خلايق که چشمشان به جمال جهان آراي امام افتاد، همه از خود بي خود شده، همان حالي که براي بانوان مصري به هنگام ديدار جمال حضرت يوسف علیه السلام دست داد، خود را فراموش و زبان حالشان: «مَا هَذَا بَشَراً إِنْ هَذَا إِلَّا مَلَكٌ كَرِيمٌ» بود.
➖ از اين رو، صداي شوق و وجد و شادي آنها بلند، و فرياد تکبير و تهليلشان فضا را پر کرده، گروهي از شوق گريه مي کردند، گروهي رکاب امام علیه السلام يا مرکب او را مي بوسيدند، گروهي محو تماشاي جمال آقا بودند، و صداي شوق و فرياد و شور و نشاط آنها مانع بود که امام علیه السلام آنها را به روايت حديث سرافراز فرمايد.
➖ عبارت در بيان و شرح اين موقف به اين گونه است: «... إِلَی أَنِ انْتَصَفَ النَّهَارُ جَرَتِ الدُّمُوعُ کَالْأَنْهَارِ وَصَاحَتِ الْأَئِمَّةُ وَالْقُضَاةُ: مَعَاشِرَ النَّاسِ إسْمَعُوا وَعُوا وَلَا تُؤْذُوا رَسُولَ الله في عِتْرَتِهِ وَأَنْصِتُوا»؛ مردم، همچنان تا روز به نيمه رسيد، گريه مي کردند، و اشکشان مثل نهرها جاري تا پيشوايان و قضاة علما بر آنها صيحه زدند که اي گروه هاي مردمي! بشنويد، و نگهداريد، و ضبط کنيد، و با به زحمت انداختن امام، پيامبر خدا صلی الله علیه و آلع را اذيّت نکنيد؛ ساکت شويد.
➖ وقتي آن جمعيّت بي شمار ساکت شدند، و براي شنيدن و نوشتن حديث از آن زبان و لسان خدایي آماده شدند، امام علیه السلام شروع به املای حديث فرمود، و مستمليان هم مي گرفتند، و به مستمليان ديگر منتقل مي کردند و در نتيجه به همه مردم مي رساندند.
🌐 http://Saafi.com/news/8497
🆔 @Saafi_com
▪️ رابطه توحید و ولایت شرح حدیثی از امام علی بن موسی الرضا علیهالسلام
📌 یادداشتی از آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله الوارف به مناسبت شهادت آن امام همام/ بخش سوم
🔸 ارزش حدیث سلسلة الذّهب
➖ هرچند اين حديث شريف، از لحاظ سند به سلسلة الذّهب معروف شده، ولي اهل معرفت مي دانند که چيزي از مواد گران بهاي دنيا اگرچه هزاران برابر طلا و جواهرات ارزش داشته باشد با آن برابر نمي شود تا بتوان اين سند را به آن تشبيه کرد.
➖ اگر همه دنيا را در يک کفه ترازو بگذارند، و سند اين حديث يا لفظ آن را در کفه ديگر بگذارند، در جنب سنگيني اين حديث، پر کاهي هم محسوب نمي شود، و اصلاً تشبيهِ صورت و حقيقت به مجاز، و معقول به محسوس، اگر هم کسي يا در موردي شود از تنگي قافيه است.
🔸 شناخت خداوند از طریق امام علیه السلام
➖ بديهي است مجرّد تلفّظ به اين کلمه طيّبه، و شهادت بر رسالت، موجب ترتّب احکام شرعي خاصّ است، امّا آثار معنوي و امان از آتش در صورتي بر آن مترتّب مي شود که توأم با آگاهي و معرفت و بصيرت و شناخت صحيح باشد، و لذا چون اين آگاهي و معرفت، بدون معرفت و ولايت امام علیه السلام محقّق نخواهد شد، و از کمبودها و انحرافات مصون نمي شود، فرمود: «بِشُرُوطِهَا وَأنَا مِنْ شُرُوطِهَا»؛
➖ بايد خدا را از طريق امام - که طريق به سوي خدا است- شناخت، و هيچ راه ديگري، مصون از اشتباه و خطا نيست:
قطع این مرحله بی همرهی خضر مکن
ظلمات است بترس از خطر گمراهی
➖ خطر قول به تجسّم، و قول به تعطيل، و قول به جبر، و قول به تعدّد قدما و قول به وحدت وجود و اقوال و گفته هاي باطل ديگر همه در پيش است که فقط با تمسّک به قرآن و عترت (ثقلين) مي توان از اين خطرات نجات يافت.
🌐 http://Saafi.com/news/8497
🆔 @Saafi_com
▪️ رابطه توحید و ولایت شرح حدیثی از امام علی بن موسی الرضا علیهالسلام
📌 یادداشتی از آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله الوارف به مناسبت شهادت آن امام همام/ بخش چهارم
🔸 عظمت بی اندازه کلمه «لا إله إلا الله»
➖ امّا از لحاظ متن و مضمون و معني، مشتمل بر کلمه توحيد و شأن و جلالت قدر و آثار و برکات آن است؛ کلمه اي که دعوت رسول اعظم خدا، رسول توحيد و يکتاپرستي از آن شروع، و بر آن استمرار و ادامه يافت.
➖ کلمه اي که سعادت دنيا و آخرت بشر، و عزّت و کرامت او در گرو آن، و ايمان به معني و التزام به عمل به آن است. کلمه اي با اشتمال بر يک معناي سلبي و منفي، و يک معناي جليل ايجابي و ثبوتي؛ مشتمل بر طرد شرک و مباني تمام عقايد خرافي و گمراهي هاي اعتقادي و اخلاق رذيله، و متضمّن توحيد و اساس عقايد سليمه، و تمام هدايت هاي انبيا و و اصول اخلاق عاليه و فضايل کامله.
کلمه توحيد، کلمه اي که همه نژادها و همه اصناف، و اهالي همه کشورها و شهرها و روستاها را برابر و مساوي نموده، و امتيازات و افتخارات موهوم را، لغو و بي اثر و بي اعتبار کرده است.
➖ کلمه توحيد و عقيده به توحيد، یعنی عقيده به اينکه خدا، خالق آسمان ها و زمين، و آفريننده تمام ممکنات بزرگ و هزارها و بيشتر، بزرگ تر از آفتاب و بزرگ تر از آن، و کوچک و کوچک و هزاران مرتبه کوچک تر از ذرّه، و روزي دهنده همه، واحد، و يکتا و بي همتا و بي شبيه و نظير، و بي شريک و يار و وزير است.
➖ توحيد، يعني عقيده اي که امروز در بين اديان رايجه به قول پروفسور گوستاولوبون: «تاج افتخاري است که تنها بر سر دين اسلام است».
➖ اين کلمه توحيد «لَا إلهَ إلّا الله»، کلمه اسلام، کلمه خدا، کلمه عالم امکان، کلمه بحر و برّ و زمين و آسمان و درخت و گياه و فرشته و انسان و حيوان، و صداي هر جماد و نبات و قطرات آب درياها و باران ها و اتم ها و همه و همه است: «وَإِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَلَكِنْ لَا تَفْقَهُونَ تَسْبِيحَهُمْ»
➖ اگر در آن مشهد عظيم که در نيشابور برپا شد، کلامي بليغ تر و سخني رساتر و حديثي پرفائده تر و جامع تر از اين حديث بود، امام علیه السلام آن را مي فرمود.
➖ امام هم توحيد و يکتاشناسي و يکتاپرستي را به مردم درس داد، و هم آنها را به آنچه بِدان توحيد، اکمال و اتمام و مبيّن و تفسير تعريف مي شود، يعني ولايت خودش و سایر ائمّه طاهرين علیهم السلام هدايت فرمود.
🌐 http://Saafi.com/news/8497
🆔 @Saafi_com
▪️ پیام مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی دام ظله، به دولتهای مستقل و آزادیخواهان جهان در واکنش به جنایات وحشتناک در افغانستان
بسم الله الرحمن الرحیم
و َما نَقَموا مِنهُم إِلّا أَن يُؤمِنوا بِاللَّهِ العَزيزِ الحَميدِ
➖ جنایات وحشیانه روز جمعه در مسجد قندوز افغانستان - که منجر به شهادت تعداد زیادی از نمازگزاران و مردم بیگناه شد - را به ساحت مقدس حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و خانواده های داغدار و مصیبتزده تسلیت میگویم.
➖ آیا دولتها، ندای مظلومیت آوارگان و برادران و خواهران بیخانمان افغانستانی را نمیشنوند که در این فصل سرما در بیابانها و کوهها با بدترین وضعیت زندگی نموده و از امکانات اولیه محروم هستند!؟
➖ آیا مجامع بین المللی که خود را حامی محرومان و مظلومان میدانند، غارتگری تروریستها و آتشزدن خانه و کاشانه مردم بیدفاع را نمیبینند!؟
➖ آیا مشاهده نمیکنند که هر روز و هر شب تعداد زیادی از انسانها به دست گروهی از خدا بیخبر و دور از انسانیت شهید میشوند و خانوادههایی را داغدار مینمایند؟!
➖ چرا سازمان ملل متحد و مجامع بین المللی به وظیفه خطیر خود عمل نمیکنند!؟
➖ اگر نمیتوانند و یا نمیخواهند اعمال ننگین و ضدبشری آنها را محکوم کنند و از حربه سکوت به نفع آدمکشان استفاده میکنند، لااقل از آنان حمایت ننمایند!
➖ اینجانب از دولتهای مستقل و مردم آزادیخواه جهان میخواهم که نگذارند این گروه ضد انسانی، بیش از این به جنایات هولناک خود ادامه دهد و از تمام کسانی که وجدان انسانی آنها بیدار است بهویژه از برادران و خواهران ایمانی درخواست دارم که در این برهه از زمان، هر اندازه توان دارند به مردم مظلوم و غارتزده افغانستان کمک نمایند و به یاری آوارگان و بیپناهان بشتابند و به وظیفه انسانی و دینی خود عمل نمایند و السلام علی جمیع عباد الله الاحرار الصالحین.
۲ ربیع الاول ۱۴۴۳ ه.ق
لطفالله صافی
🌐 https://saafi.com/news/8499
🆔 @Saafi_com
🔰 تشکر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی دام ظله، از استاد دکتر محقق داماد
➖ در پی شرکت علّامه دکتر سید مصطفی محقق داماد در همایش تغییرات اقلیمی در واتیکان، حضرت آیت الله العظمی صافی دامتبرکاته، از ایشان تقدیر و تشکر نمودند.
➖ معظم له با ارسال پیامی شفاهی، خطاب به ایشان فرمودند: اوّلاًً از شرکت جنابعالی در این کنفرانس و ایراد خطابه ارزشمند به زبان انگلیسی تشکر میکنم و ثانیاً از مطالب بسیار ارزنده و مفیدی که در این اجلاس مطرح نمودید تقدیر میگردد.
➖ معظم له در ادامه فرمودند: شرکت حضرتعالی و سخنان ارزشمندتان، برای حوزههای علمی و مجامع دانشگاهی موجب افتخار است. سربلندی و سرافرازی و موفقیت بیشترتان را برای خدمت به دانشگاه و حوزه از خداوند متعال مسئلت دارم.
➖ لازم به ذکر است علامه دکتر محقق داماد فرزند برومند مرحوم آیت الله العظمی حاج سید محمد محقق داماد و از نوادگان مؤسس عالیمقام حوزه علمیه مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری رضوان الله علیهما میباشند.
🌐 https://saafi.com/news/8504
🆔 @Saafi_com
🏴 مراسم عزاداری شهادت امام حسن عسکری علیهالسلام
◼️ جمعه | ۲۳ مهرماه | ساعت ۱۰ صبح
◼️ دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
◼️ با رعایت توصیههای بهداشتی
🆔 @Saafi_com