🔰 مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:
📌مکتب شیعه، یک مکتب غنیّ و بینیاز از مباحث و مکاتب دیگر است.
📌نخستین کسی که از احیاگران احادیث خشنود میشود، امام زمان علیهالسلام میباشند.
📆 عصر روز سه شنبه ۹ شعبانالمعظم ۱۴۳۹ (۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷) جمعی از دست اندرکاران همایش «#واکاوی_اصالت_میراث_حدیثی_شیعه» با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی دامتبرکاته دیدار کردند.
💬در ابتدای این دیدار، مسئولان برگزاری، گزارشی از فعالیتها و برنامههای این همایش ارائه دادند.
🔹معظّمله نیز با اشاره به اهمیت موضوع این همایش فرمودند:
▫️كاری که شما شروع کردهاید، كار بزرگ و با اهميتی است و بدانید اول کسی که از اقدامات شما در احیاء احادیث اهل البیت علیهمالسلام، خشنود میشوند، وجود مبارک حضرت ولیّ عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف هستند. باید قدر خودتان را بدانيد و از این توفیق و فرصت، نهایتِ بهره را ببرید.
🔹ایشان، معارف قرآن و اهل بیت علیهمالسلام را موجب بینیازی از مطالب دیگر دانسته و افزودند:
▫️قرآن و حدیث، همهی علم هستند و ما چیزی بالاتر این دو نداریم. الحمدلله مکتب شیعه، یک مکتب غنیّ و بینیاز از مباحث و مکاتب دیگر است، باید اهتمام کنیم احاديث و معارف اهل بیت علیهمالسلام را آنگونه كه هست برای جامعه تبیین نماییم.
🔹مرجع عالیقدر در ادامه، ضمن اشاره به مقام بالای راویان احادیث، بیان داشتند:
▫️معاویة بن عمّار میگوید: «قلت لأبي عبدالله عليهالسلام رجل راوية لحديثكم يبثّ ذلك في النّاس ويشدّده في قلوبهم و قلوب شيعتكم و لعلّ عابداً من شيعتكم ليست له هذه الرواية أيّهما أفضل؟
قال : الراوية لحديثنا يشدّ به قلوب شيعتنا أفضل من ألف عابد».
▫️یعنی کسی که حدیث ما را روایت کند و قلوب شیعیان ما را با آن، نیرو و توان بخشد، برتر از هزار عابد است.
🔹آیة الله العظمی صافی، در بخش دیگری از بیانات خود، تحقیق و پژوهش در احادیث را، بسیار مهمّ توصیف کرده و افزودند:
▫️البته کار پژوهش و فهمِ احادیث، بسیار دقیق و مهمّ است، مثلاً در بعض روایات نمیتوان به صرف سند آن را ردّ کرد، بلکه علوّ متن احادیث نیز، ملاکی برای بررسی اعتبار اخبار محسوب میشود. ضمن اینکه باید توجه داشت روایات، از طریق علما و محدّثان بزرگ به دست ما رسیده است و اگر امروزه در برخی مواقع، افرادی علیه احادیث، موضوعاتی را مطرح میکنند، باید آن را از روی کمتوجهی و شاید جهل ایشان، محسوب نمود.
🔹معظّمله در قسمت دیگری از این دیدار، با اشاره به عظمت کتاب بحار الأنوار، تأکید کردند:
▫️بايد ديد مقصود مرحوم علّامه مجلسی از جمع آوری روايات و احاديث در بحارالأنوار چه بوده است و بعد، عالمانه در این ارتباط صحبت کرد، چرا که ممکن است در برخی از احاديث در سند دچار ضعف باشیم، امّا از متن و محتوا به صحت و اعتبار آن یقین حاصل کنیم، چرا که نمیتوان پذیرفت برخی از متون را کسی جز اهل بیت علیهمالسلام فرموده باشند.
💬در پایان دیدار، معظّمله، برای همه احیاءکنندگان میراث روایی اهل بیت علیهمالسلام و حاضران در جلسه، از خداوند متعال، مسألت توفیقات روزافزون نمودند.
🌐 Saafi.com/news/7094
🆔 @Saafi_com
📷 دیدار وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی.
🌐 Saafi.com/gallery/7095
🆔 @Saafi_com
🔰 پیام مرجع عالیقدر، محدّث خبیر، حضرت آیة اللّه العظمی صافی گلپایگانی مدّظلهالوارف، به . . .
📌همایش «#واکاوی_اصالت_میراث_حدیثی_شیعه»
▫️بسم اللّه الرحمن الرحیم
الحمدللّه رب العالمین و صلّی اللّه علی سیّد المرسلین محمد و آله الطاهرین لا سیّما بقیّة اللّه فی الأرضین.
▫️قال الإمام أبوعبداللّه جعفر الصادق علیه السلام: إعرِفُوا مَنَازِلَ شِيعَتِنَا عِنْدَنَا عَلَى قَدْرِ رِوَايَتِهِمْ عَنَّا وَ فَهْمِهم مِنَّا.
السلام علیکم و رحمة اللّه و برکاته.
🔹حرکت علمی فرخندهای که طلیعهی آن، همایش با شکوه «واکاوی اصالت میراث حدیثی شیعه» عنوان گرفته است، بشارت به آیندهای درخشان در دفاع از حدیث شیعه و مبانی و اصول آن میدهد.
🔹در عظمت کار حدیث و فعالیت برای تقویت و استحکام اعتقادات، هرچه بگوییم و هرچه روایت بخوانیم، باز هم نمیتوان حدّ آن را استقصا نمود.
🔹قرآن و سنّت و حدیث، همهی حقایق است و همهی حقایق در قرآن و حدیث است. تفسیر اهل بیت صلوات اللّه علیهم اجمعین، علوم مأثوره و احادیث شریفه، آثار نبویّه، معارف نهج البلاغة، صحیفهی سجادیّه، صحیفهی ثالثه و رابعه و خامسه، کتب شریفه اربعه، گنجینههای ادعیه، موسوعه بحارالأنوار ، کتاب مکارم الأخلاق و دهها و صدها اصل و کتاب ، همه ذخایر و گنجهای ارزشمندی هستند که بشر، همیشه در مسیر حرکت به سوی کمال، به آنها احتیاج مبرم دارد.
🔹تراوش این علوم از بیت نبوی صلّی اللّه علیه و آله از آیات عظیمهی نادره و دلایل شافیهی کافیه بر وجود خداوند متعال و عالم غیب است.
🔹متأسّفانه برخی که به اصطلاح دانشپژوه و اهل تحقیق شمرده میشوند، از این یگانه دریای علم و معرفت، غافل مانده و چنان که سزاوار است قدر این نعمت را نمیدانند و چه بسا به مکتبهایی نظر دوختهاند که غیر از ظلمات و تاریکی و سرگردانی، کسی را به جایی رهنما نیستند و سراب را نشان میدهند و با تضعیف غیرعلمی و غیر منصفانهی مبانی، اسناد و محتوای احادیث، به اصل دین و مخصوصاً رکن رکین امامت و مقامات ائمهی معصومین علیهمالسلام لطمه میزنند.
🔹در این میان، از علمای حدیثشناس و محقّقانی که به موازین رجالی و دقّتهای متنی و سندی مسلّط هستند و نگاهی راهگشا و پایهای به حدیث دارند، به گونهای که حدیث را درمتنِ استنباطها و دقائق خویش قرار میدهند و حفظ میراث حدیثی را در اولویت مطالعات و تحقیقات خویش میدانند، انتظار میرود با نگاهی فراسندی و واقعنگرانه، با توجّه به قرائن و دقائقِ روش های محدّثین و فقها و اصحاب بزرگوار در نقل و حفظ این تراث عظیم و در عین حال به طور علمی و بسیار عالمانه به این وادی وارد شوند تا مراکز علمی از تحقیقات آنها بهره مند گردند. این حرکت و به این کیفیت بسیار لازم است و در این جهت زمان زیادی از دست رفته است.
🔹حقیر نیز برای همراهی با این حرکت علمی، در حدّ بضاعت خویش، توجّه فضلای گرامی را اجمالاً بدین نکته معطوف میدارم:
▫️با بررسی قرائن در کتب حدیثی، رجالی و غیره میتوان دریافت که تعداد زیادی از کتبی که در قرون سوم و چهارم بلکه در قرن دوّم به رشته تألیف درآمده و از مصادر کتابهای بزرگانی، همچون شیخ صدوق، شیخ طوسی، نعمانی و دیگران أعلی اللّه مقامهم میباشد، در حین تألیف جوامع حدیثی در نزد آنان موجود بوده است و لیکن رسم و روش ناقلین بر این بوده که تنها براساس نقل اساتید و اجازهی آنها در روایت عمل کرده و بدون واسطهی آنان از کتاب نقل نمینمودند. بر این پایه، هر چند در برخی اسناد مخصوصاً در کتب اربعه یا دیگر کتب، نقاط ضعفی هم وجود داشته باشد، امّا این نقاط ضعف، آسیبی به اعتبار روایت و اعتماد و استدلال به آن نمیرساند و از دیگر سو، شدّت امانتداری بزرگان و محدثین متقدّم ما را نشان می دهد.
🔹به عنوان نمونه میتوان شواهد این مسأله را در کتاب فهرست شیخ طوسی و روش ابن ادریس دید. هم چنین نمونهی روشنی برای این مطلب در کتاب مقتضب الأثرِ ابن عیاش جوهری آمده است. حقیر به تفصیلِ این نکتهی مختصر امّا بسیار مهمّ، در ابتدای کتاب منتخب الأثر در بحث از ائمه اثنی عشر صلوات اللّه علیهم أجمعین پرداختهام.
🔹در انتها با سپاس از دست اندرکاران و فضلا و علمای حاضر در این جلسه تقارن آن با طلیعهی ایام میلاد موفور السرور حضرت ولیّ عصر ارواح العالمین له الفدا را به فال نیک و مبارک گرفته و امیدوارم تحت عنایات ولی اللّه الأعظم عجّل اللّه تعالی فرجه الشریف بیش از پیش به خدمتگزاری موفّق باشید، والسّلام علیکم و رحمة اللّه و برکاته.
یازدهم شعبان المعظم ١٤٣٩
لطف الله صافی
🌐 Saafi.com/gallery/7097
🆔 @Saafi_com
🔰ویژهنامه «او خواهد آمد».
📌 بیانات مرجع عالیقدر حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی مدظلهالوارف، پیرامون حضرت حجّت بن الحسن العسکری مولانا المهدی ارواح العالمین له الفدا.
🌐 Saafi.com/news/4965
🆔 @Saafi_com
🔰 روز رهايی.
📌سروده مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمی صافی گلپايگانی در وصف عيد بزرگ نيمه شعبان.
شُكر فراوان كه از عنايت يزدان
بار دگر شد پديد نيمهی شعبان
فخر، زمين میكند به روضهی رضوان
از قَدَم پيشوای عالم امكان
«حضرت صاحب زمان، ولیّ جهانبان»
*
حجّتِ بِن عسكری، امام معظّم
آن كه نظام جهان به اوست منظّم
پيشرو و پيشوای اكبر و اعظم
علّتِ غايی ز خلق عالم و آدم
«سايهی حقّ، عين حقّ، خليفهی يزدان»
*
شمسِ ولايت بود به نور فِشانی
در طرب و شوق و ذوق، عالی و دانی
ريزد از بهر طبع، دُرّ معانی
از پی مدح خدايگانِ جهانی
«حضرت مهدی، امين قادر سبحان»
*
حامی مستضعفان، خلاصهی ايجاد
آنكه جهان را ز عدل، میكند آباد
و آن كه كَنَد ريشهی جهالت و بيداد
محو نمايد رسوم باطل و الحاد
«قدرت حقّ، نور حقّ، يگانهی دوران»
*
مولد سلطان دين، امام مبين است
مبدأ عصر جديد و دور نوين است
خرّم و بَهّاج، آسمان و زمين است
محفل جشن ولا، بهشت برين است
«عيد سعيد است و خلق، خرّم و شادان»
***
روز ظهورش، بزرگ روز خدايی است
روز كمال عقول و جهلزدايی است
روز عدالتمآب و عدل نهايی است
روز فلاح و نجات و روز رهايی است
«روز امان است و روز عزّت انسان»
🆔 @Saafi_com
✨ولادت يگانه منجی عالم بشریت، موعود انبيا و اوصيا و صفی انبيا، صاحب زمان و كهف امان، حضرت بقية الله ارواح العالمين له الفداء، بر عموم شيعيان مبارک باد.
🆔 @Saafi_com
🔰 بخشی از بیانات ارزشمند مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی مدظلهالوارف پیرامون حضرت صاحب الزّمان مولانا المهدی ارواح العالمین له الفداء
📌باید همه بدانند و باور کنند که تاریکیهای جهان معاصر برطرف میشود، و به حکم « وَيَأْبَى اللَّهُ إِلَّا أَنْ يُتِمَّ نُورَهُ »، نور حقایق، نور اسلام، نور ایمان، نور عدل، و نور علم و معرفت کامل، سراسر جهان را فرا میگیرد.
🆔 @Saafi_com
‼️اطلاعیه‼️
🔰عرضه آثار مرجع عالیقدر آیة الله العظمی صافی گلپایگانی مدظلهالعالی در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران.
📅 ۱۲ لغایت ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷
🆔 @Saafi_com
🔰 اظهار تأسف مرجع عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظلهالوارف . . .
📌از حادثه تروریستی مسجد امام حسین علیهالسلام در آفریقای جنوبی.
🔹صبح روز جمعه ۲۶ شعبانالمعظم ۱۴۳۹، مرجع عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظلهالوارف، طی تماس تلفنی با حجة الاسلام آقای سید آفتاب حیدر امام جماعت مسجد جامع اهل البیت علیهمالسلام کیپ تاون، حادثه تروریستی مسجد امام حسین علیهالسلام شهر دوربان آفریقای جنوبی و شهادت یکی از دوستداران اهل البیت علیهمالسلام را محکوم نموده و به همگان مخصوصاً خانواده آن شهید، تسلیت گفتند.
🔹معظمله با ابراز تأسف از این حادثه دردناک، فرمودند:
▫️گروهی گمراه و جاهل و خشن، چهره رحمانی اسلام عزیز را مخدوش نموده و اسلام را که دین صلح و مهربانی است، به عنوان دین خشونت، به جهانیان معرفی کردهاند. همه باید بدانند که مکتب اهل البیت علیهمالسلام، مکتب رحمانیت و صلح است و این خشونتها در آن جای ندارد.
🔹ایشان با فراخواندن همه مسلمانان به همدلی در برابر دشمنان اسلام، افزودند:
▫️وظیفه فعلی مسلمانان، اتحاد، همدلی و یکرنگی در برابر دشمنان قسم خوردهی اسلام عزیز است. باید فرقه گراییها و سیاست بازیها کنار برود و همه امت اسلام در برابر کسانی که میخواهند با حیله و تزویر و خشونت، چهره رحمانی اسلام را مخدوش نمایند بایستند.
🔹مرجع عالیقدر در پایان این تماس تلفنی، با مسئلت شفای عاجل مجروحان این حادثه از خداوند متعال، ابراز امیدواری کردند که با همدلی و اتحاد مسلمانان، از تکرار امثال این حوادث دردناک ، جلوگیری شود.
🌐 Saafi.com/news/7143
🆔 @Saafi_com
🔰 در گردهمائی مبلّغان دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی دامت برکاته به مناطق محروم مطرح شد:
📌خانه نشستن و گوشه گیری، هنر نيست. بايد ایستاد و قیام به وظائف مخصوصاً امر به معروف و نهی از منکر کرد.
🔹صبح امروز یکشنبه ۲۶ شعبان المعظم ۱۴۳۹ (۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷) جمع زیادی از مبلّغان حوزه علمیّه قم که قرار است ماه مبارک رمضان امسال تحت اشراف دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله الوارف به کشورهای مختلف از جمله برخی کشورهای اروپایی، برزیل، میانمار، بنگلادش و هندوستان و نیز مناطق محروم داخل کشور اعزام شوند، با حضور در دفتر معظّم له از توصیه ها و نصایح استاد درس خارج حوزه علمیه قم حجة الاسلام و المسلمین محمدحسن صافی گلپایگانی، بهره مند شدند.
💬 در ابتدای این دیدار، حجة الاسلام حبیبی تبار، به تبیین برنامه های تبلیغی این مجموعه بزرگ مبلّغان پرداختند.
🔹استاد درس خارج حوزه علمیه نیز بیانات مفصّلی در بیان شرایط امروز دنیا و ویژگی های مبلّغان دینی ایراد نمودند که بخشی از آن در ذیل می آید:
▫️وی ضمن تقدیر و تشکّر از دست اندرکاران این امر مهمّ و ابلاغ سلام مرجع عالیقدر به مبلّغان، امر تبلیغ و هدایت را برترین اعمال دانسته و افزود:
🔹عهده دار شدن مقام تبلیغ دین اسلام، توفیق و نعمت بزرگی است که باید قدردان آن باشیم. منزلت و مقام مبلّغان اسلام، غیر قابل وصف است، آنجا که پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند:
▫️«لَأن يَهدِي الله بِكَ رَجُلاً واحِدًا خَيرٌ لَكَ مِمَّا طَلَعَت عَلَيهِ الشَّمسُ» یعنی اگر يک شخص به دست شما هدايت شود، بهتر است از هر آنچه که خورشيد بر آن بتابد.
🔹مطمئن باشید کار بزرگی که شما می خواهید انجام بدهید، مورد رضایت و عنایت خاصّه حضرت ولی عصر ارواح العالمین له الفداء می باشد.
🔹ایشان در ادامه، انزوا و خانه نشینی در اسلام را مورد مذمّت قرار داده و بیان داشت:
▫️در اوضاع و شرایط فعلی، در خانه نشستن و انزوا و گوشه گیری، هنر نيست. بايد ایستاد و قيام به وظائف کرد. باید امر به معروف و نهي از منکر را احیا نمود. باید با اخلاص کامل وارد شد و به عنوان سربازان و جنود امام زمان علیه السلام، از مرزهای عقيدتی اسلام دفاع کرد.
🔹حجة الاسلام و المسلمین صافی گلپایگانی در بخش دیگری از توصیه های خود، تبلیغ در مناطق محروم را جهاد مضاعف عنوان کرد و افزود:
▫️مناطق محروم با جاهای ديگر فرق می کند. اولاً باید بدانید ثواب و اجر تبلیغ در این مناطق بیشتر است و ثانیاً مدارای با مردم و اخلاق خوب، راز موفقیت در این مناطق می باشد.
🔹استاد حوزه علمیه قم، مبحث ولایت و بخصوص مهدویت را به عنوان مهم ترین مبحث تبلیغی عنوان کرده و گفتند:
▫️حضرت آیت الله والد معظم ما می فرمایند مرحوم استاد اعظم ایشان آیة الله العظمی آقای بروجردی اعلی الله مقامه، همیشه به مبلّغان توصيه می کردند که در منبرها همواره درباره آقا امام زمان عليه السلام صحبت کنيد و مردم را به یاد آن حضرت بیاورید. سعی کنید با آمادگی کامل، مباحث مهدوی را مطرح نمایید و پاسخگوی سؤالات و شبهاتی که در این زمینه، توسط دشمنان مطرح شده است باشید.
🔹ایشان در پایان دیدار، ضمن درخواست توفیقات روزافزون برای مبلّغان، عزّت بیش از پیش امّت اسلام و پیروان مکتب اهل البیت علیهم السلام را از خداوند متعال مسئلت نمودند.
🌐 Saafi.com/news/7150
🆔 @Saafi_com