SirePshvayan [@hozebook].pdf
6.39M
📚 سیره پیشوایان
✏️ نویسنده: مهدی پیشوایی
🇮🇷 ناشر: نشر دیجیتال قائمیه
⏳تاریخ نشر: ۱۳۹۰ / چاپ بیست و چهارم
📄 تعداد صفحات: ۷۸۹
📣 زبان: فارسی
#️⃣ #تاریخ #اهل_بیت #تاریخ_صدر_اسلام #امامت #تسنیم #کتابخانه_مجازی #کتابخانه_دیجیتال
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
تسنیم، بزرگترین کتابخانه علوم اسلامی در بستر ایتا 👈 عضو شوید
7.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #موشن_گرافیک| یادی از صاحب مفاتیح الجنان
◻️ مرحوم شیخ عباس قمی، درسال ۱۲۵۴ شمسی در شهرمقدس قم متولد شد. او پس از فراگیری تحصیلات مقدماتی علوم دینی، در سن ۲۲ سالگی به نجف مهاجرت کرد و چون در علوم نقلی به ویژه حدیث استعداد فراوانی داشت؛ از فقیه و محدث زمان خود یعنی محدث نوری بهره برد. سرانجام این محدث بزرگ معاصر در تاریخ در شب ۲۲ ذیالحجه سال ۱۳۵۹ قمری مصادف با اول بهمن سال۱۳۱۹و در سن ۶۵ سالگی در نجف درگذشت و در حرم امیرالمومنین (ع) و در کنار استادش محدث نوری آرام گرفت.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
کتاب شناسی علوم اسلامی استاد سابقی
معرفی کتاب اسرار مباهله
«اسرار مباهله» ماجرای عظیم مباهله بین پیامبر صلیاللهعلیهوآله و مسیحیان نجران و تاریخ هزار و چهارصد ساله آن به قلم محمد رضا انصاری( -۱۳۶۶) است.
جزئیات واقعه مباهله که بیش از یک ماه طول کشیده، برای نسل امروز ناشناخته است. «مباهله» یک ماجرای تاریخی بلند از وقایع سالهای آخر عمر پیامبر صلیاللهعلیهوآله است، که با نامهای از سوی آن حضرت به مسیحیان آغاز شد. پیرو آن در مجلسی عظیم و عمومی پیشگوییهای کتب آسمانی درباره حضرت توسط مسیحیان قرائت شد. سپس نمایندگان نجران به مدینه سفر کردند و پس از مناظره با پیامبر صلیاللهعلیهوآله محکوم شدند.
پس از آن قرار بر مباهله بین آن حضرت و نجرانیان شد، که اثبات حقانیت خود را به خدا واگذار کردند تا هر کدام حق را دانسته کتمان میکند به عذاب الهی گرفتار شود. آیه قرآن به عنوان دستور مباهله نازل شد، و مقام با عظمت اهل بیت علیهمالسلام را به همه فهمانید و علی علیهالسلام را نفس پیامبر صلیاللهعلیهوآله معرفی کرد، تا همه بدانند که جانشینی حضرتش مخصوص علی بن ابیطالب علیهالسلام است.
اینجا بود که مسیحیان چون صدق آن حضرت را به خوبی میدانستند، از مباهله و عذاب الهی وحشت کردند و سرباز زدند. اما پیامبر صلیاللهعلیهوآله آمادگی خود را اعلام کرد، و این گونه حقانیت اسلام نزد همگان ثابت شد.
در پایان ماجرا، مسیحیان که قدرت جنگ با مسلمانان را نداشتند و در مباهله هم شکست خورده بودند، پرداخت مبالغی برای حفظ جان خود در سایه پرچم اسلام را پذیرفتند، و حکم جزیه برای اولین بار در اسلام اجرا شد.
🔰پلان به پلانِ قیام گوهرشاد
📌مروری بر هشتاد و یک قصه از قیام مسجد گوهرشاد در کتاب «مردمان قصه کنند»
📙«مردمان قصه کنند»، کتابی است که مرحوم سعید تشکری نویسنده نام آشنای خراسانی در قالب 81 قصه کوتاه ولی پیوند خورده با هم سعی کرده تمام آنچه منتهی به فاجعه قیام مسجد گوهرشاد شده را در آن روایت کند.
او در این اثر از تمام هنرش را به خرج داده تا مخاطب با میدان دید وسیع تری ماجرای این قیام را ببیند. در این میدان دید جدید قصه قیام گوهرشاد را باید از خیلی قبل تر پی گرفت مثلاً از پایان مشروطه یا زمانی که سرکنسول روس و انگلیس نگران موازنه قدرتشان در مشهد هستند، بگیرید تا دوران به قدرت رسیدن یک قزاق قلدر...
📖 چی کتاب تو ایتا هم فعال شده؛ متفاوتترین رسانهی کتاب را اینجا دنبال کنید
🌐👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2958164103C8879a37e42
📚 @cheeketab
📚 @cheeketab
کتاب شناسی علوم اسلامی استاد سابقی
💠بسم الله الرحمان الرحیم💠
#آیه_مباهله
فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ (آل عمران: 61)
پس هر كه در اين [باره] پس از دانشى كه تو را [حاصل] آمده، با تو محاجه كند، بگو: «بياييد پسرانمان و پسرانتان، و زنانمان و زنانتان، و ما نفوسمان را و شما نفوستان را دعوت کنیم؛ سپس مباهله كنيم، و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.»
در سال دهم هجرى، افرادى از سوى رسول خدا صلى الله عليه و آله مأمور تبليغ اسلام در منطقه نجران شدند. مسيحيانِ نجران نيز نمايندگانى را براى گفتگو با پيامبراسلام صلى الله عليه و آله به مدينه گسيل داشتند. با وجود گفتگوهايى كه ميان آنان و پيامبر صلى الله عليه و آله ردّ وبدل شد، باز هم آنان بهانهجويى كرده و در حقّانيّت اسلام ابراز ترديد مىكردند. اين آيه نازل شد و پیامبر را مامور به مباهله با مسیحیان نجران کرد. آنها مهلت خواهستند و روز مباهله، ديدند كه پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله همراه با دو كودك و يك جوان و يك زن بيرون آمدند. آن دو كودك، حسن و حسين عليهما السلام و آن جوان، علىّبن ابىطالب عليهما السلام و آن زن فاطمهى زهرا عليها السلام- دختر پيامبر صلى الله عليه و آله- بودند.
اسقف مسيحيان گفت: من چهرههايى را مىبينم كه اگر از خداوند بخواهند كوه از جا كنده شود، كنده مىشود. اگر اين افراد نفرين كنند، يك نفر مسيحى روى زمين باقى نمىماند. لذا از مباهله انصراف داده، حاضر به مصالحه شدند. پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند: سوگند به كسى كه مرا پيامبر حقّ قرار داد، اگر مباهله انجام مىگرفت، آن وادى آتش را بر آنان فرو مىريخت. (تفسير مجمعالبيان؛ مناقب ابنمغازى، ص 263)
مباهله، خاصّ زمان پيامبر صلى الله عليه و آله نبوده است، بلكه براساس برخى از روايات، ديگر مؤمنان نيز مىتوانند مباهله كنند. امام صادق عليه السلام در اينباره دستوراتى دادهاند.( اصول كافى، ج 2، باب مباهله)
📱پیام ها
1. اگر انسان ايمان به هدف داشته باشد، حاضر است خود و نزديكترين بستگانش را در معرض خطر قرار دهد. «مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ»
2. آخرين برگ برنده و سلاح برنده مؤمن، دعاست. «فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ»
3. فرزند دخترى، همچون فرزند پسرى، فرزند خود انسان است. «أَبْناءَنا» بنابراين امام حسن وامام حسين عليهما السلام فرزندان پيامبرند.
4. زن و مرد در صحنههاى مختلف دينى، در كنار همديگر مطرحند. «نسائنا»
5. در دعا، كيفيت و حالات اهل دعا مهم است، نه تعداد آنها. گروه مباهله كننده پنج نفر بيشتر نبودند. «ابنائنا، نسائنا، أنفسنا»
6. علىّبن ابىطالب عليهما السلام، جان رسول اللَّه صلى الله عليه و آله است. «أنفسنا»
7. در مجالس دعا، كودكان را نيز با خود ببريم. «أبنائنا»
8. اهلبيت پيامبر عليهم السلام مستجاب الدعوة هستند. «أبنائنا، نسائنا، أنفسنا»
9. استمداد از غيب، پس از بكارگيرى توانايىهاى عادّى است. «نبتهل»
10. كسىكه منطق و استدلال و معجزه، او را به پذيرش حقّ تسليم نمىكند، يكى از راهها، مباهله است. «تعالوا ... نبتهل»
11. اگر مؤمنان محكم بايستند، دشمن به دليل باطل بودنش عقب نشينى مىكند. «ندع ... نبتهل»
12. استدلال را بايد با استدلال پاسخ داد، ولى مجادله و لجاجت بايد سركوب شود. «لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ»
📚 منبع: تفسیر نور، محسن قرائتی