💠 #حدیث روز 💠
💎 سه صفت امیدوارکننده
🔻پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله:
اِذا رَاَيْتَ مِنْ اَخيكَ ثَلاثَ خِصالٍ، فَارْجُهُ: اَلْحَياءُ وَ الاَْمانَةُ وَ الصِّدْقُ؛
🔻هرگاه در برادر (دينى) خود سه صفت ديدى، به او اميدوار باش:
◻️ ۱. حيا
◻️ ۲. امانتدارى
◻️ ۳. و راستگويى.
📚 نهجالفصاحه، ح ۲۰۵
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
📌ریشه یابی اتفاقات اخیر کشور
اگه قراره کسی اتفاقات اخیر کشور رو تحلیل کنه و درباره آن اظهار نظر کنه نمی تونه نسبت به ابعاد واقعی و عقبه این حوادث بی تفاوت باشه و از اون ها چشم پوشی کنه
نسبت دادن همه اتفاقات اخیر به اپوزیسیون و رسانه های خارجی می تونه حماقت محض باشه نه دفاع از انقلاب اسلامی
جامعه(بخصوص حاشیه کشور) پر از آسیب های اجتماعی است که بستر مناسبی را برای تاثیر گذاری حداکثری دشمن خارجی فراهم کرده است.
این مساله غير قابل اغماض و توجیه هست و جای سوال دارد که اگر همه اتفاقات به دشمن نسبت داده می شود چرا آن ها موفق به همراه کردن بخش زیادی از جامعه با خود شدند؟این مساله نیز نشان دهنده این است که تاثیر پذیری افکار عمومی از رسانه های حاکمیت صفر است و این مزيد بر مشکل است.
پذیرش آسیب ها و بسترهای مخرب به عنوان عامل اصلی خشونت در جامعه و لجاجت بخشی از مردم و موج سواری رسانه های خارجی و اپوزیسیون هیچ منافاتی با استقلال و اقتدار حاکمیت ندارد
امکان ندارد که مسائلی نظیر موج بی اعتمادی، بی حیایی، فاصله گیری از ارزش های دینی و ملی،عدم ارتباط با رسانه های داخلی و درگیری با حاکمیت صرفا با عوامل خارجی اتفاق افتاده باشد
همه مسائل مذکور عقبه و عواملی دارند که جامعه را به این نقطه رسانده است.
ما به مرحله ای رسیدیم که مردم حاکمیت را با مشکلات و آسیب ها روبه رو می کنند.
هرچند ساختار سیاسی حاکمیت بر جای خود باقی خواهد ماند اما اینکه پیوند فکری و روانی بخش قابل توجهی از مردم با ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی از بین رفته زنگ خطر سرنگونی جمهوری اسلامی در ذهن مردم را به صدا در می آورد.
سرنگونی نظام در اندیشه مردم به معنای این است که اولویت آنها از ارزش ها و آرمان های انقلاب سلب شود، علاقه ای به ارتباط و تعامل با شما را نداشته باشند و انتخاب آن ها متفاوت از خواسته های شما باشد و ارتباط عاطفی و احساسی از بین رفته باشد؟
این خطر چرا پذیرفته نمی شود، خطری که مثل اژدهای هشت پا و موریانه ها به جان فرهنگ و ارزش های مردم افتاده و نسل جدید جامعه را تهی کرده چرا مورد توجه قرار نمی گیرد؟
این بحران نتیجه چیست و چرا درباره آن نمی شود صحبت کرد؟چرا نمی شود گفت که بحران کنونی محصول چیست؟
کسانی که در خیابان ها آمدند همان کسانی نیستند که به علل مختلف انقلاب اسلامی را در ذهن خود سرنگون کردند؟
میزان تاثیر فاصله حاکمیت با ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی در اتفاقات اخیر به چه اندازه است؟همان آرمان هایی که عامل پیوند مردم با حاکمیت بود؟
ابوقاسم
🔹چکیده نظرات ده جامعهشناس در تحلیل ناآرامیهای اخیر که امروز در روزنامه دولت منتشر شد.
#جامعه_شناسی
#اعتراضات
#اغتشاش
#حکومت_اسلامی
#تامل
👇👇
@Taammolate_talabegi
کتاب شناسی علوم اسلامی استاد سابقی
کتاب آینده انقلاب اسلامی ایران، این کتاب شامل مجموعه سخنرانیها و مصاحبههای استاد شهید مطهری درباره انقلاب اسلامی ایران است که بخش اعظم آن در فاصله زمانی پیروزی انقلاب اسلامی تا شهادت آن عالم ربانی (یعنی دو ماه و بیست روز) انجام شده است.
در این کتاب موضوعاتی از قبیل آزادی، دموکراسی، عدالت اجتماعی، استقلال فرهنگی و ولایت فقیه مطرح و به بهترین نحو ممکن تحلیل شده است، به طوری که میتوان ادعا کرد در خصوص مسائل فکری مربوط به انقلاب اسلامی کتابی به جامعیت و عمق این کتاب یافت نمیشود.
البته استاد تأکید میکند ملت ایران، جان بر کف در انتظار فرمان رهبر عظیمالشأن خویش است و تا برقراری جامعه توحیدی، جامعهای که در آن، انسان از قید بندگی انسان آزاد باشد و بهرهکشی انسان از انسان ملغی گردد و از ناهمواریها و نابرابریهای مصنوعی اثری نماند و بتهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی یکسره سرنگون گردند و مساوات، برابری و برادری به معنی واقعی کلمه برقرار شود و آثار استبداد 2500 ساله و استعمار 400 ساله محو گردد و در یک کلمه، بندگی از آنِ خدا و حکومت، حکومت الهی باشد، از پای نخواهد نشست. جای چندین هزار شهید، شهیدان 15 ساله اخیر که حرکت انقلاب مقدس اسلامی ما را با خون خود سرعت بخشیدند، خالی است که بازگشت مظفرانه رهبر خود و شکوفههای به ثمر رسیده نهال انقلاب را به چشم خود ببینند. اگر امروز در میان ما نیستند ارواح پاکشان ناظر و شاهد خواهد بود. وَ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بفِنائِکَ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَکاتُه. برقرار باد جامعه توحیدی و جمهوری اسلامی به رهبری امام خمینی.
این اثر استاد نیز همچون دیگر آثار آن شهید بزرگوار از غنای محتوا و سلاست بیان برخوردار میباشد و توسط انتشارات صدرا به نشر رسیده است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه چاپ بیست و پنجم
دیباچه
بخش اول: اهداف روحانیت در مبارزات
بخش دوم: مفهوم آزادی عقیده
بخش سوم: تحلیل انقلاب ایران
تحلیل انقلاب ایران
بخش چهارم: ماهیت انقلاب ایران
ریشههای انقلاب اسلامی
عدالت اجتماعی
استقلال و آزادی
معنویت در انقلاب اسلامی
روحانیت و انقلاب اسلامی
وظایف حوزههای علمیه
نقش زن در جمهوری اسلامی
نقش بانوان در تاریخ معاصر ایران
بخش پنجم: دربارۀ جمهوری اسلامی ایران
مصاحبه مطبوعاتی
جمهوری اسلامی انتقادها
مصاحبه تلویزیونی درباره جمهوری اسلامی
بخش ششم: ضمیمه
فرق فکر و عقیده و اشتباه
اسلام و آزادی تفکر
کتاب شناسی علوم اسلامی استاد سابقی
در کتاب بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صد ساله اخیر، آفات نهضت اسلامى که ممکن است گریبانگیر انقلاب اسلامى شود توسط استاد مرتضی مطهری پیشاپیش گوشزد مىشود تا ما مسیر درست را گم نکنیم همچنین موجبات طراوت بخشیدن به جهان اسلام فراهم شود.
کتاب بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صد ساله اخیر در دو بخش تنظیم شده است. در بخش اول ضمن مرورى گذرا بر جنبشهاى اصلاحطلبانه صدساله اخیر یعنى نهضتهاى فکرى سیاسى که بزرگانى چون سید جمالالدین اسدآبادى و اقبال لاهورى در جهان تسنن و میرزا حسن شیرازى و میرزا محمدتقى شیرازى در جهان تشیع پرچمدار آن بودهاند، واژه «اصلاح» در فرهنگ اسلامى و مفهوم درست اصلاحطلبى در این فرهنگ انسانساز مورد بررسى قرار گرفته است.
در بخش دوم کتاب بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صد ساله اخیر، نهضت اسلامى ایران به طور مشخص هدف تحقیق و تتبع قرار گرفته، ماهیت، هدف، رهبرى و بالاخره آفات این نهضت به تفصیل بررسى گردیده است. از جمله آفات نهضت به این عوامل اشاره شده است: نفوذ اندیشههاى بیگانه، تجددگرایى افراطى، ناتمام گذاشتن نهضت، رخنه فرصتطلبان، ابهام طرحهاى آینده، کم شدن خلوص.
مطالب کتاب بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صد ساله اخیر حاکى از دقت نظر و عمق بینش استاد مطهرى در مسائل اجتماعى و سیاسى است و نشان مىدهد که آن فیلسوف و فقیه عالى مقام علاوه بر علوم و معارف اسلامى، در شناخت جریانهاى اجتماعى و سیاسى دنیاى اسلام نیز تسلط کافى داشته است.
مطالب کتاب بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صد ساله اخیر، بنا بود در یک اجتماع بزرگ مردمى در شب نیمه شعبان سال 1398 هجرى قمرى در زمانى که اولین شعلههاى انقلاب اسلامى افروخته مىشد، به صورت یک خطابه ایراد شود ولى به علت ممانعت پلیس، آن اجتماع برگزار نشد و آن خطابه ایراد نگردید و البته تظاهرات و جنگ و گریزى با پلیس توسط جوانان مسلمان انقلابى انجام پذیرفت.
بعدا استاد شهید مطالب آن خطابه ایراد نشده را به رشته تحریر درآوردند و به صورت کتاب منتشر کردند که تأثیر بسزایى در روشنتر شدن خط سیر نهضت اسلامى ایران در جریان نهضت و پس از پیروزى انقلاب اسلامى داشته است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه چاپ بیست و ششم
نهضتهای اسلامی در صد سال اخیر
خطابهاى که ایراد نشد
واژه اصلاح
جنبشهاى اصلاحى در تاریخ اسلام
سید جمال
دو امتیاز
آرمان سید
امتیازات سید
شیخ محمد عبده
کواکبی
افول اندیشه اصلاح در جهان عرب
اقبال
حرکتهای اصلاحی شیمی
نهضت اسلامی ایران
ماهیت نهضت
هدف نهضت
رهبری نهضت
آفات نهضت
شرایط موفقیت مصلح
آغاز ثبت نام دوره های حضوری مرکز علوم اسلامی دانشگاهیان
🍀🍀🍀ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها باشرایط سنی(نهایت ۴۰ سال)👨🏫👩🎓👨🎓
✳✳آدرس الکترونیکی ثبت نام:
mashhad.hodat.ir
جهت اطلاعات بیشتر در خصوص مرکز علوم اسلامی دانشگاهیان مرکز مشهد می توانید به لینک
کانال ما در ایتا
https://eitaa.com/hodat_mashhad
و تلگرام
https://t.me/hodat_mashad
مراجعه فرمایید
☎📞تلفن تماس :
👨برادران ۳۸۸۰۶۴۴۶ روزهای شنبه تا پنج شنبه ۹ تا ۱۴
🧕خواهران:۳۸۸۰۶۴۴۸روزهای یکشنبه تا پنج شنبه ۹ تا ۱۴
شهید مطهری
💢 بايد اعتراف كنيم كه #حقيقت_اسلام به صورت اصلى در مغز و روح ما موجود نيست، بلكه اين فكرْ اغلب در مغزهاى ما به صورت مسخ شده موجود است؛
#توحيد ما توحيد مسخ شده است،
#نبوت ما نبوت مسخ شده است،
#ولايت و امامت ما مسخ شده است،
اعتقاد به #قيامت ما كم و بيش همين طور.
⭕️ تمام دستورهاى اصولى اسلام در فكر ما تغيير شكل داده. در دين #صبر # هست، #زهد هست، #تقوا هست، #توكل هست. تمام اينها بدون استثناء به صورت مسخ شده در ذهن ما موجود است.
⭕️ فكر دينى ما بايد اصلاح بشود. تفكر ما درباره دين غلط است غلط. به جرئت مى گويم از چهارتا مسئله فروع، آنهم در عبادات، چندتايى هم از معاملات، از اينها كه بگذريم ديگر فكر درستى ما درباره دين نداريم؛ نه در اين منبرها و در اين خطابه ها مى گوييم و نه در اين كتابها و روزنامه ها و مقاله ها مى نويسيم و نه فكر مى كنيم.
#اصلاح_دینی
#ضرورت_بازنگری_در_مفاهیم_دینی
منبع: ده گفتار/ ص۱۵۴ و ۱۵۷
📌معرفی کتاب اسلام و نیازهای زمان
💢 در این کتاب موضوع چگونگى انطباق #قوانین_اسلامى با شرایط مختلف زمانى از طریق روشها و راهکارهایى که در متن اسلام پیشبینى شده، مورد بحث و بررسى جامع قرار داده شده است.
⭕️ همچنین در کتاب اسلام و نیازهاى زمان ، به شبهات و پرسشهایى که در اذهان به ویژه قشر تحصیلکرده و متجدد در باب تطبیق اصول ثابت با نیازهاى متغیر وجود دارد پاسخ داده شده است. موضوعاتى از قبیل دیدگاه فرقههاى کلامى #معتزله، #اشاعره، #خوارج و #اخباریان، بحث #اجتهاد و تفرقه در دین، مشروطیت و موافقان و مخالفان آن، نسبت اخلاق و عدالت و نقد آن، به تناسب موضوع اصلى، در این کتاب مورد توجه و بررسى قرار گرفته است.
⭕️ براى #روشنفکران_مسلمان در عصر ما که از نظر کیفیت زبدهترین #طبقات_اجتماعى هستند و از نظر کمیت خوشبختانه قشر قابل توجهى به شمار مىروند، مهمترین مسئله اجتماعى «#اسلام_و_مقتضیات_زمان» است.
⭕️ دو ضرورت فورى، مسئولیتى سنگین و رسالتى دشوار بر دوش این طبقه مىگذارد: یکى ضرورت شناخت صحیح اسلام واقعى به عنوان یک #فلسفه_اجتماعى و یک ایدئولوژى الهى و یک دستگاه سازنده فکرى و اعتقادى همه جانبه و سعادتبخش، و دیگر ضرورت شناخت شرایط و مقتضیات زمان و تفکیک واقعیات ناشى از تکامل علم و صنعت از پدیدههاى انحرافى و عوامل فساد و سقوط.
لینک کانال #علوم_انسانی_اسلامی ↙️↙️
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
امام باقر عليه السّلام می فرمایند
ثَلاثٌ لَمْ يَجعَلِ اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ فيهِنَّ رُخصَةً: أداءُ الاَمانَةِ إلَى البَرِّ وَ الفاجِرِ وَ الوَفاءُ بِالعَهْدِ لِلبَرِّ وَ الفاجِرِ وَ بَرُّ الوالِدَينِ بِرَّيْنِ كانا أوْ فاجِرَينِ؛
سه چيز است كه خداى عزوجل به هيچ كس رخصت و اجازه نقض آن را نداده است:
۱. اداى امانت به نيكو كار و بدكار.
۲. وفاى به پيمان در برابر نيكوكار و بد كار.
۳. خوشرفتارى و نيكى نسبت به پدر و مادر، چه نيك باشند و چه بد كار.
اصول كافى ج۳، ص ۲۳۶
جزوه تاریخ اسلام 1 ـ میرشفیعی.pdf
3.38M
#دانلود_رایگان
#تاریخ_اسلام
📗درسنامه تاریخ اسلام(۱)
✍ سیدعلی میرشریفی
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir