درنگی درباره «مهدی نصیری ها»
سالها مطالب مهدی نصیری را جسته و گریخته دنبال می کردم. چه زمانی که «اسلام و تجدد» را منتشر کرد، چه زمانی که «عصرت حیرت» را نوشت و چه زمانی که نشریه سمات را منتشر می کرد. با اینکه با خیلی از مباحثش هم فکر و موافق نبودم اما حرفهایش برایم جذاب بود. چون به نوعی «مخالفت خوانی» با همه چیز داشت. با تکنولوژی، با مدرنیته، با فلسفه و... و در مجموع در برخی از حوزه ها حرف هایش قابل تامل بود.
اما سخنان چند سال و به خصوص چند ماه اخیرش حیرت انگیز است. از این جهت که به شدت مباحثش سطحی شده و انگار چوب حراجی است بر خیلی از حرفهای درست و حسابی که در گذشته بیان می کرد. حرفهای ژورنالیستی و عوامانه ای که شنیدنش از دانشجویان ترم یک فلان دانشگاه درجه چندم هم بعید است. اما با این حال به نظرم تا اینجا هم اتفاق خاصی نیفتاده چون تا امروز خیلی ها چنین مسیری را رفته اند. قسمت مهم اینجاست که امثال نصیری عموما با دغدغه دینی، حرفهایی می زنند که انتهای آن نه تقویت دین بلکه تضعیف دین است.
خلاصه استدلال نصیری ها این است که نظام جمهوری اسلامی اشکالات زیادی دارد، ناکارآمدی دارد، بی عدالتی دارد و همین مشکلات باعث می شود که بخشهایی از عامه مردم به تدریج از اصل دین زده شوند. این حرف قابل تامل است اما پاسخ های درخور و حساب شده ای هم دارد که مجال طرح آن اینجا نیست. اما سوال اصلی و بی پاسخ از امثال نصیری ها اینجاست که شما اگر نیت تان هم از طرح این مباحث کاملا درست و خدایی باشد، در نهایت سنگ را از چاله در نمی آورید، بلکه آن را به ته چاه می اندازید! نشان به آن نشان که امروز با کسانی همصدا شده اید که بحث شان یا ضدیت کامل با دین است یا در خوش بینانه ترین حالت مدل یک حکومت سکولار با محدودیت های شدید علیه مظاهر اجتماعی دین را تجویز می کنند.
چگونه است که این صحنه آشکار را نمی بینید و احساس تناقض نمی کنید و به این مسیر باطل ادامه می دهید؟ جمهوری اسلامی هر اشکالی هم داشته باشد، در بعد احیای اسلام سیاسی در جهان کار بزرگ و خارق العاده ای انجام داده که تبعات آن بعد از 45 سال همچنان دامنگیر غرب است. چطور چنین اتفاق مهمی در تاریخ معاصر را نمی بینید اما با دستاویز به اشکالات دیگر، می خواهید اصل این پرچم را پایین بکشید؟
پی نوشت: مفروض من در هنگام نوشتن این مطلب این است که مهدی نصیری و امثال او نه وابسته هستند و نه بدطینت و نه بد نیت. همچنان اصرار دارم مهدی نصیری را از منظر یک فرد دغدغه دار تحلیل کنم که بر اساس اعتقاداتش قلم می زند و سخن می گوید اما به هر علت دچار دگردیسی شده. امیدوارم خوش بینی ام درست بوده باشد و با همه اختلاف نظرها، برای نصیری و امثال او آرزوی عاقبت به خیری دارم.
@Sabeti ✅
low.mp3
15.43M
صوت کامل مناظره دکتر مهدی طغیانی و دکتر یاسر جبراییلی در برنامه جهان آرا
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
عضو کانال شوید 🔻
https://eitaa.com/joinchat/1844903939C0e8d01846b
هدایت شده از حافظه تاریخی ایرانی
50.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سفر رئیسی به سوریه اتفاق بسیار مهمی بود چون ایران فاتح «جنگ جهانی سوم» در سوریه بود. جنگی که در آن قدرتهای غرب و منطقه میخواستند بشار اسد سرنگون شود تا بعد از آن سراغ ایران بیایند اما جمهوری اسلامی در برابر همه آنها ایستاد و حرف خود را به کرسی نشاند.
در قسمت 60 برنامه حافظه تاریخی ایرانی، فیلمهای کمتر دیده شده ای از ماجرای سوریه خواهید دید. از احمدی نژاد که نفر اول مخالف کمک به سوریه بود تا حاج قاسم که علاوه بر میدان، در دیپلماسی هم دست ایران را پر کرد تا فاتح این جنگ سرنوشت ساز، کشوری جز ایران نباشد.
+ معرفی کتابی که در آن تمام سخنرانیها و مصاحبه های حاج قاسم جمع آوری شده است
🔻عضو کانال شوید و تمام قسمت های قبلی را هم ببینید👇
https://eitaa.com/joinchat/2551251115C119f214b32
گفتم از عشق نشانی به من خسته بگو
گفت جز عشقِ حسین، هر چه ببینی بَدَلیست...
#شب_جمعه
این تیتر روزنامه کیهان یا خبرگزاری فارس نیست، این تیتر هفته نامه اکونومیست است که در لندن منتشر می شود و رسما اعلام کرده که در زمستان سال گذشته تعداد کشته های اروپا 68000 نفر بوده است! یعنی بیشتر از رقمی که کرونا از اروپایی ها تلفات گرفت!
حق دارید که تعجب کنید و حالا با دقت دوباره این تیتر را بخوانید! باورتان نمی شود! چرا؟ چون تا امروز هرچه در ایران از #زمستان_سخت اروپا شنیدید این بود که اصلا هم خبر خاصی نبود و خیلی راحت گذشت!
اما حالا می بینید که یک نشریه انگلیسی افشا کرده که این زمستان سخت 68 هزار کشته روی دست چشم آبی ها گذاشته!
این دقیقا قدرت رسانه است که کاری با ذهن شما کرده که این حقیقت را باور نمیکنید، اما به جایش تا دلتان بخواهد لودگی ها و دلقک بازی های غربگراها را در این مدت دیدید که به خاطر 4 روز قطعی گاز در فلان شهر شمالی ایران، معادله را برعکس کردند که زمستان سخت به ایران آمده و در اروپا خبری نیست!
عرضم تمام؛ بازهم به قدرت رسانه فکر کنید که چطور از کاه، کوه می سازد و کوه را مثل کاه نشان میدهد، به نظرتان تا امروز چند روایت واقعی دیگر را اینطور برای مان وارونه روایت کرده اند؟
عضو کانال شوید 🔻
https://eitaa.com/joinchat/1844903939C0e8d01846b
یکی از اشکالات دستگاه های تبلیغاتی جمهوری اسلامی این است که مساله مهم فلسطین و اشغالگری صهیونیست ها را فقط در روز قدس یادآوری می کنند؛ آن هم به صورت کلیشه ای! یعنی اگر در چند روز مانده به روز قدس تلوزیون و رسانه های رسمی را دنبال کنید جز فیلم سینمایی بازمانده و چند سخنرانی و بیانیه کلیشه ای دیگر درباره مساله فلسطین، بعید است حرف جدید دیگری بشنوید! در حالی که این موضوع یکی از مهم ترین اتفاقات تاریخ معاصر است.
یعنی اگر در این کشور جمهوری اسلامی هم حاکم نبود، مساله فلسطین و اسراییل به ایران ارتباط زیادی داشت! همانطور که در سالهای قبل انقلاب نیز روابط خاص شاه با اسراییل بر سیاست داخلی و خارجی دوره پهلوی بسیار اثرگذار بود.
اما برای آگاهی از مساله فلسطین چه باید کرد؟ جدای از مطالعه و خواندن کتابهای مفیدی که در این باره وجود دارد، دیدن مستندهای جذاب نیز خیلی می تواند اثرگذار باشد.
اخیرا دوستانم در مجموعه سفیر فیلم مستندی با عنوان «وداع با اسلحه» تهیه کرده اند که در عین روایت تاریخ، روند پرکشش و جذابی هم دارد. مستندی که با تمرکز بر داستان زندگی پر فراز و فرود یاسر عرفات، هم تاریخ فلسطین و هم تاریخ جنایات اسراییل را مرور کرده و از همه مهمتر اینکه توانسته نشان دهد که چرا مذاکره راه حل مفیدی برای گرفتن حق مظلوم از ظالم نیست؟
لذا پیشنهاد می کنم اگر دغدغه دارید حرف جدیدی درباره مساله فلسطین و اسراییل بشونید، وقت بگذارید و با تمرکز این مستند را ببینید. چون هم روایت تاریخ است و هم قدرت تحلیل مخاطب را رشد میدهد. امیدوارم با تداوم ساخت این مدل کارها، تاریخ مهم یک صد سال اخیر را بتوان راحت تر به نسل جدید منتقل کرد.
جهت خرید و مشاهده این مستند به لینک زیر مراجعه کنید.
https://tamasha.safirfilm.ir/product/وداع-با-اسلحه
اگر در فرآیند خرید مستند و استفاده از کد تخفیف به مشکل برخوردید به آیدی @rada_a پیام دهید.
low.mp3
11.75M
اگر دوست دارید درباره فلسطین و اسراییل حرفهایی فراتر از اخبار گوش کنید و قدرت تحلیل خود را تعمیق ببخشید، پیشنهاد میکنم صوت کامل سخنان دکتر صادق کوشکی در برنامه جهان آرا (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲) را گوش کنید.
عضو کانال شوید 🔻
https://eitaa.com/joinchat/1844903939C0e8d01846b
امام جعفر صادق علیه السلام:
مَنْ أَرَادَ اللَّهُ بِهِ الْخَیْرَ قَذَفَ فِی قَلْبِهِ حُبَّ الْحُسَیْنِ ع وَ حُبَّ زِیَارَتِهِ وَ مَنْ أَرَادَ اللَّهُ بِهِ السُّوءَ قَذَفَ فِی قَلْبِهِ بُغْضَ الْحُسَیْنِ وَ بُغْضَ زِیَارَتِهِ.
هر کس که خدا خیر خواه او باشد، محبت امام حسین علیه السلام و شوق زیارتش را در دل او می اندازد، و هر کس که خدا بدخواه او باشد، کینه و بغض زیارت امام حسین علیه السلام را در دل او می نهد.
منبع:
«وسائل الشیعه،ج14، ص 496
@Sabeti ✅
با فاصله، دلچسبترین واجبِ عالم
آوردنِ نامت، پس از آن گفتنِ جان است...
#شب_جمعه
وقتی فتنه شام راه افتاد تا اسد سرنگون شود تا دومینوی نابودی جبهه مقاومت راه بیفتد، ائتلاف مهمی در منطقه و جهان علیه سوریه به راه افتاد.
آن زمان در عربستان ملک عبدالله پادشاه بود، در امریکا اوباما رییس جمهور بود، در قطر شیخ حمد امیر این کشور بود و در ترکیه هم رئیس جمهور عبدالله گل بود. همه اینها به اضافه چندین کشور ریز و درشت دیگر هرچه در چنته داشتند علیه اسد به کار بستند اما اسد ماند و همه آنها یا رفتند یا مردند! چرا؟ چون ابر قدرتی به نام ایران پشت سوریه ایستاد.
و حالا همه طراحان سرنگونی اسد بعد ۱۲ سال برایش فرش قرمز انداخته اند؛ با این تفاوت که این بار فهمیده اند در غرب آسیا امکان آب خوردن ندارند مگر قبلش ایران اجازه داده باشد...
عضو کانال شوید 🔻
https://eitaa.com/joinchat/1844903939C0e8d01846b