روز قیامت به تعبیری قیام و ظهور خداوند است: ((وَجَآءَ رَبُّكَ وَٱلۡمَلَكُ : پروردگارت و تمامی فرشتگان می آیند (کنایه از ظهور و بروز).)) فجر، ٢٢. ((وَيَعْلَمُونَ أَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ الْمُبِينُ : (روزی که) می فهمند که خدا همان حق آشکار است.)) نور، ٢۵.
در مقدمات روز قیامت، تجلیات حضرت حق در آفاق نمايان میشود. در احادیث، ظهور حضرت مهدی (عج) به قیامت تشبیه شده است؛ به همین خاطر علائم ظهور نیز از جنس علائم قیامت است (صیحه آسمانی، نمايان شدن دست در آسمان) ولی با شدت کمتر.
شباهت دیگر ظهور با روز قیامت این است: طبق خطبه ١٢٨ نهج البلاغه آن غیبی که هیچ کس جز خداوند متعال نمی داند زمان شروع قیامت است؛ همانگونه که طبق اکثر نقل ها علم به زمان ظهور نیز منحصرا در اختیار خداست و بر سایرین (حتی خود حضرت مهدی) مخفی است.
وقتی افق نگاه بلندتر شود، نوع دعا کردن برای تعجیل ظهور نیز متفاوت میشود: اولا فقط خود خداوند تصمیم گیرنده برای زمان ظهور است. و دوما باید بوسیله دعا او را راضی کنیم که قدری از پرده بیرون آمده و رخ نمايان کند (و هستی را یک گام به سمت قیامت نزدیک کند.)
((خورشید چو بر فلک زند رایت نور
در پرتو آن خیره شود دیده ز دور
و آن دم که کند ز پردهٔ ابر ظهور
فالناظر یجتلیه من غیر قصور))
ابوسعید ابوالخیر
((ساقی بیا که یار ز رخ پرده برگرفت
کارِ چراغ خلوتیان باز درگرفت
آن شمعِ سرگرفته دگر چهره برفروخت
وین پیرِ سالخورده جوانی ز سر گرفت
آن عشوه داد عشق که مفتی ز ره برفت
وان لطف کرد دوست که دشمن حذر گرفت
بارِ غمی که خاطرِ ما خسته کرده بود
عیسی دمی خدا بفرستاد و برگرفت
هر سروقد که بر مَه و خور حسن میفروخت
چون تو درآمدی پیِ کاری دگر گرفت
زین قصه هفت گنبدِ افلاک پرصداست
کوته نظر ببین که سخن مختصر گرفت
حافظ تو این سخن ز که آموختی که بخت؟
تعویذ کرد شعرِ تو را و به زر گرفت))
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
گفته اند نگه داشتن ايمان در آخر الزمان سخت تر از نگه داشتن آتش در مشت است! گناه، عیان و اسبابش فراوان است! ارتکاب گناه موجه تر از انجام واجبات دینی است!
گفت اگر فردا مرا گوید: ((چه آوردی؟)) گویم: ((خداوندا، از زندان، جز موی بالیده و جامه شوخگن و عالَمی اندوه و خجلتِ برهم بسته، چه توان آورد؟ مرا بشوی و خلعتی فرست و مپرس.))
تذکره الاولیا، ذکر یحیی معاذ
((إِلٰهِى إِلَيْكَ أَشْكُو نَفْساً بِالسُّوءِ أَمَّارَةً ... الِٰهِى أَشْكُو إِلَيْكَ عَدُوّاً يُضِلُّنِى، وَشَيْطاناً يُغْوِينِى، قَدْ مَلَأَ بِالْوَسْواسِ صَدْرِى، وَأَحاطَتْ هَواجِسُه بِقَلْبِى :
خداوندا، به سوی تو شکایت آوردم از شر نفسی که به بدی بسیار امر کننده است ... معبودم، به تو شکایت می کنم از دشمنی که گمراهم میکند و از شیطانی که به بیراههام میبرد. شیطانی که سینهام را از وسوسه انباشته و زمزمههای خطرناکش قلبم را فرا گرفته است.))
مناجات الشاکین، امام زین العابدین (ع)
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
10.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش روز از وضعیت شهرهای سانفرانسیسکو، نیویورک و لس آنجلس.
امروزه با گسترش وسایل ارتباط جمعی فضای متوهمانه ای که در سایر کشورها نسبت به غرب وجود داشته در حال تغییر است و راه شناخت مردم محدود به فیلم های هالیوودی نمیشود. ایرانی های خارج از کشور کم کم پا روی نفس خود گذاشته و واقعیات کشورهایی که در آن ساکن اند را می گویند. اگر به حرف های صدف بیوتی اعتماد ندارید پیشنهاد میکنم مقاله ((بحران مدفوع در سانفرانسیسکو)) را از سایت بلومبرگ بخوانید!
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-08-02/san-francisco-s-sidewalk-poop-crisis-explained
شاید بگویید دیدن این کلیپ ها چه فایدهای دارد؟ حداقل فایدهاش این است که غرب را از جایگاه آرمانشهری ساقط می کند؛ در نتيجه بعد از آن می توانیم با غرب گراها از جایگاه برابر و منطقی به گفتگو بپردازیم! زیرا دیگر شگردهای اصلی آنها یعنی پوزخند، تحقیر و خودبرتربینی کارایی ندارد. پس به جهاد روشنگری ادامه دهیم.
((وَ لَمَّا سُقِطَ في أَيْديهِمْ وَ رَأَوْا أَنَّهُمْ قَدْ ضَلُّوا : و زمانیکه (معبود خیالی) جلوی چشمشان ساقط شد دیدند که گمراه شده بودند.)) اعراف، ١۴٩
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
توضیحی بر ((پنهان بودن خداوند از شدت پیدایی))
ساختمان مجهزی را در وسط یک بیابان تصور کنید: عقل سلیم می گوید که این ساختمان یا ماشین سازنده دارد. حالا فرض کنید که ساختمان مذکور، اتاق هایش زیاد شده و در همه ابعاد توسعه پیدا کند به صورتی که همه دنیا را در بر بگیرد. در آن حالت ممکن است که دیگر مغز ما بدنبال سازنده نگردد زیرا حتی معجزه هم در اثر تکرار برای ما عادی تلقی میشود (شاید تکرار، این سوء برداشت را برای مغز ایجاد میکند و به آن پدیده استقلال وجودی و ازلیت می دهد!). در مثالی که زدیم اتاق ها، اتم های عالم هستند و ساختمان ها، مولکول های عالم اند. آیا کم اند انسان هایی که کیهان حاصل از تریلیاردها تریلیارد اتم و مولکول را بدون سازنده (و در نتيجه دارای استقلال وجودی) می دانند؟!!
اگر ماهی ها می توانستند حرف بزنند و کسی با آنها درباره وجود آب صحبت می کرد ممکن بود بگویند ((کدام آب؟ ما که آبی نمی بینم!)). حضرت حق از شدت پیدایی اش پنهان است همان گونه آب برای ماهی پنهان است. مولوی با زیبایی تمام این مطلب را باز کرده:
((جان ز پیدایی و نزدیکیست گم
چون (چگونه) شکم پر آب و لب خشکی چو خم؟
کی ببینی زرد و سبز و فور (قرمز) را
تا نبینی پیش ازین سه، نور را؟!
لیک چون در رنگ گم شد هوش تو
شد ز نور آن رنگها روپوش تو!
چونک شب آن رنگها مستور بود
پس بدیدی دید رنگ از نور بود!
شب نبد نور و ندیدی رنگها
پس به ضد نور پیدا شد ترا
پس نهانیها به ضد پیدا شود
چونک حق را نیست ضد پنهان بود
نور حق را نیست ضدی در وجود
تا به ضد، او را توان پیدا نمود))
مثنوی معنوی
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
اگر برای سیدالشهدا سینه می زنی ولی برای جنگ شناختی امروز که دنیای کفر علیه تمامی ریشه های دین و حیا به راه انداخته، در جبهه های جهاد روشنگری حاضر نیستی و کمترین خطری را نمی پذیری؛ در حالی که حسین بن علی(ع) خود و خاندانش را عاشقانه فدای خدا کرد ولی پای تو بند در ارتقای شغلی، جایگاه اجتماعی و ... است، سینه زن امام حسین هستی ولی حسینی نیستی!
شرایط هر زمان را ولی آن زمان تشخیص می دهد. امروز روز شمشیر و تفنگ نیست بلکه روز جهاد با قلم و زبان است؛ هیچ جهادی هم بی هزینه نیست حتی جهاد تبیین.
((وَأَقْسَمُوا بِاللَّهِ جَهْدَ أَيْمَانِهِمْ لَئِنْ أَمَرْتَهُمْ لَيَخْرُجُنَّ قُلْ لَا تُقْسِمُوا طَاعَةٌ مَعْرُوفَةٌ : و شدیدترین سوگند خود را به خدا ياد كردند كه اگر به آنان فرمان دهى بى شك [براى جهاد مسلحانه] بيرون خواهند آمد. بگو سوگند نخوريد! فرمانبرداری نیکو [از صلاحدید هر زمان کافی ست].)) نور، ۵٣
((عافیت خواهی نظر در منظر خوبان مکن
ور کنی بدرود کن خواب و قرار خویش را!
دوستان گویند سعدی دل چرا دادی به عشق
تا میان خلق کم کردی وقار خویش را!
ما صلاح خویشتن در بینوایی دیدهایم
هر کسی گو مصلحت بینند کار خویش را!))
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
می خواهم بعد از ٢ سال خوابی را توصیف کنم که فکر می کنم وظیفه بازگویی آن را بر عهده دارم.
مدتی بود بعد از وفات حضرت رسول(ص) در عشق به آن گل سرسبد هستی می سوختم و تمنای دیدارش را داشتم. تا اینکه در خواب به خواسته ام رسیدم و آن حضرت را بدون اینکه بتوانم چهره ایشان را ببینم ملاقات کردم و هنگام نمازشان حضور داشتم. در تمام لحظات حضور پیامبر بی اختیار در حال گریه بودم. سپس باب دیگری گشوده شد و تمامی امامان معصوم که جانم فدایشان باد آمدند. بعد از مدتی آن بزرگواران به من گفتند بروم و از حضرت فاطمه بخواهم ايشان برای فرج دعا کنند. به قصری رفتم که تلالو انوارش به آسمان می رفت. مجددا بدون دیدن چهره، آن حضرت را زیارت کردم و تا جایی که یادم هست اشک هایم بی اختیار جاری بود.
چون تاکنون بیشتر مشغول جنبه های احساسی آن خواب بودم به نکته های اصلی اش پی نبرده بودم و آن نکات: ١- دغدغه همه ائمه ظهور حضرت مهدی(عج) است. ٢- آن بزرگواران توصیه کردند که اگر ظهور می خواهید باید از حضرت زهرا(س) بخواهید دعا کنند. و ایشان بین ما و خدا وساطت کنند.
((يَا فَاطِمَهُ الزَّهْرَاءُ يَا بِنْتَ مُحَمَّدٍ يَا قُرَّهَ عَيْنِ الرَّسُولِ يَا سَيِّدَتَنَا وَ مَوْلاَتَنَا إِنَّا تَوَجَّهْنَا وَ اسْتَشْفَعْنَا وَ تَوَسَّلْنَا بِكِ إلَي اللَّهِ وَ قَدَّمْنَاكِ بَيْنَ يَدَيْ حَاجَاتِنَا يَا وَجِيهَهً عِنْدَ اللَّهِ اشْفَعِي لَنَا عِنْدَ اللَّهِ))
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
نکاتی پراکنده درباب امر به معروف و نهی از منکر
١- این نکته را بدان و عجول نباش. اصلاحات فرهنگی و اجتماعی زمان بر است. در این میان لشکر ما و شما صبرمان است: ((انسان صبور پیروزی را از دست نمیدهد ، اگرچه زمان آن طولانی شود.)) امیر المومنین (ع). میزان الحکمة جلد ۵ حدیث ۱۰۰۷۰
۲- کارها و سخنان ما باید به جا، به موقع و فکر شده باشد. مهم انتقال درک مناسب از موضوع به مخاطب است. اگر با یک جمله توانستی تاثیر مورد نظر را در مخاطبت ایجاد کنی، همان یک جمله بهتر از هزار جمله کلیشه ای و دارای تاثیر سطحی است: ((کم گوی و گزیده گوی چون دُر * تا زاندک تو جهان شود پُر)) سعدی
۳- تو باید مثل آب انعطاف پذیر باشی ((من به هر جمعیتی نالان شدم * جفت بدحالان و خوشحالان شدم)) مثنوی معنوی. نباید مخاطب از همان اول آن قدر خود را از تو دور ببیند که امکان ایجاد ارتباط منتفی شود. اگر تو هزاری و او یک، تو ابتدا خود را دو نشان بده و او را به دو برسان، بعد چهار شو. بعد ... ((نحن مَعاشِرَ الانْبیآءِ اُمِرْنا أنْ نتُكَلِّمَ النّاسَ عَلَی قَدْرِ عُقولِهِمْ: ما جمع پیامبران، امر شده ایم که با مردم به میزان عقلشان سخن بگوییم)) نبی اکرم (ص)، اصول كافی جلد1، ص 23
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
https://www.aljazeera.com/news/2023/8/21/hawaii-official-says-850-on-wildfire-missing-list-ahead-of-biden-visit
آخرین آمار آتش سوزی هاوایی: ١٠٠ کشته و ٨۵٠ مفقودی. مظنون اصلی شروع آتش سیستم برق رسانی است؛ همان برقی که هنگام آتشسوزی قطع بوده و نجات یافتگان می گویند هیچ سیستم هشداری کار نکرد!
با توجه به گذشت بیش از دو هفته تقریبا باید آن ٨۵٠ مفقودی را نیز جزو کشتگان حساب کرد یعنی در مجموع ١٠٠٠ نفر جزقاله شدند. این همان کشوری ست که ١٠٠ میلیارد دلار در اوکراین و به گفته رئیس جمهور قبلی شان ۶ تریلیارد دلار جهت تغییر رژيم ها در خاورمیانه هزینه کرد! هم سر خودش به سنگ خورد و هم آسایش و رفاه مردم منطقه را در ۵ جنگ گرفت.
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
موسس کمپانی دوو می نویسد: ((من هنوز هم نگران سبک زندگی جدیدی هستم که بعضی افراد در کره در پیش گرفته اند و آن زندگی کردن به سبک کشورهای پیشرفته اقتصادی جهان است. اما کشور ما با آنها متفاوت است (سال ۱۹۸۹ میلادی). ما نمی توانیم با ولخرجی و اسراف زندگی کنیم. باید روحیه مبارزه و از خود گذشتگی را در خودمان احیا کنیم و به فکر رقابت در آینده باشیم.)) کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست، فصل ۳۷
مناسب دیدم نقل قول بالا را به مناسبت پخش شدن خبر آن زوج تهرانی که یک واحد پنج میلیاردی را به نام سگشان زدند بیاورم. اساسا ما اگر وارد فاز تقلید که بشویم شورش را در می آوریم طوری که همان غربی ها هم تعجب می کنند! در همان آمریکا چند نفر این کار را کرده اند که ما می کنیم؟ تا چه چیزی را ثابت کنیم؟!
نکته اصلی که کره را طی سه دهه (به عنوان یک استثنا) به آن پیشرفت اقتصادی رساند که برای سایر کشورهای پیشرفته یک قرن به طول انجامید (Kim, Kwan S. “The Korean Miracle (1962-1980) Revisited: Myths and Realities in Strategy and Development (PDF).” Kellogg Institute Working Paper #166, November 1991.)، فرهنگ خلاق و نوآوری بود که بر سیاست مداران آن کشور تاثیر گذاشت همان گونه که در کشور ما نیز فرهنگ مصرف گرایی و نمایش ثروت به مجلس ها و دولت ها رسوخ کرد. کی در کشور ما یک فرد مثل کییم وو چونک با چنان اقبال مردمی مواجه شد که کتاب آموزنده اش تبدیل به پر فروش ترین کتاب کشور شود و ایده های سازنده اش در فکر و ذهن مردم و مسئولان تبدیل به یک آرمان شود؟
((من می خواهم در آینده از من به عنوان شخصی که کارهای بزرگی انجام داده یاد شود نه به عنوان کسی که ثروت زیادی داشته. اگر شما در تجارت تمرکزتان را بر روی حساب کردن دارایی هایتان گذاشتید، بدانید که به آخر کارتان رسیده اید!)) کییم وو چونگ، کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست، فصل ۳۰
آیا ما دقیقا برعکس عمل نمی کنیم و از حساب کردن دارایی شروع نمی کنیم! در حالی جملات بالا حرف دل کسی ست که آن زمان ۵٠ شرکت در انواع کشورها داشته! ما در محاورات معمول چقدر از افرادی که کارهای بزرگ انجام داده اند یاد می کنیم؟ در مقابل چقدر از افرادی که ثروت زیاد دارند (ولو ارث پدرش باشد) یاد می کنیم؟! وقتی پول شد هدف، جمع کردن و حساب کردنش می شود ارزش در حالی که هم در قرآن و هم در احادیث ما جمع آوری مال (به معنای راکد گذاشتن) و شمردن مال (به معنای فخر فروشی) نکوهش شده است.
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
استاد رحیم پور ازغدی تعریف می کرد که برای یک همایش به ژاپن رفته بوده. یک مدیر ژاپنی به او میگوید: ((میدانی فرق ما ژاپنی ها با شما چیست؟ اینکه ما وقتی به مدیریت یک مجموعه میرسیم مثل یک پدر برای آن مجموعه خیر خواهی می کنیم ولی شما وقتی به مدیریت میرسید اولین کارتان این است که فامیل های خود را به مقام منصوب کرده و دومین کار این است که مقدمات رسیدن به مقامی بالاتر را فراهم می کنید!)) گویا ما را از خودمان بهتر می شناخته! نمونه نصب های فامیلی در یک موسسه مخصوصا در دهه ٩٠ زیادتر در خبرها رو میشد.
نگاه خیرخواهانه مردم به يکديگر و مجموعه های زیردستشان یکی از ویژگی های آرمان شهر مطلوب ما نیز هست و از هر کجای دنیا که باشد باید از آن الگو بگیریم. قرآن کریم می فرماید: ((وَلِكُلٍّ وِجْهَةٌ هُوَ مُوَلِّيهَا فَاسْتَبِقُوا الْخَيْرَاتِ : و هر کدام (یهودیان، مسیحیان و مسلمانان) قبله ای دارند که (برای نماز و عبادت) رو بسوی او می کنند. پس در کارهای خیر از یکدیگر سبقت بگیرید (و با یکدیگر رقابت کنید).)) بقره، 148. از سیاق آیه اینگونه تلقی میشود که در مقایسه قبله و خیررسانی به خلق الله، تاکید را به دومی میدهد. از آیه ١٧٧ سوره بقره نیز همین معنی به دست می آید. مگر در سیره امیرالمومنین و امام صادق علیهم السلام نخوانده ایم که در تاریکی شب نان به دوش کشیده و به فقرای گرسنه می رساندند؟
((به خدا که هیچ کس را، ثمر آنقدر نباشد *
که به روی ناامیدی در بسته باز کردن))
شیخ بهایی
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
یادتان هست دو پلیس وسط اتوبان کرج به خون کشیده شدند ولی اجازه استفاده از اسلحه نداشتند؟! یادتان هست چند پلیس را زنده آتش زدند؟! یک سال بیشتر نگذشته.
این همان پلیسی ست که طبق آمارهای رسمی خودشان که لینک آن در ذیل آورده شده سالانه بیش از هزار نفر را در آمریکا می کشد؛ یعنی قبل از اینکه محاکمه ای صورت بگیرد حین بازداشت به قتل می رساند بدون اینکه آب از آب تکان بخورد! بعضا از این اتفاقات به عمد فیلم گرفته می شود تا مردم حساب کار دستشان بیاید که مثلا اگر پلیس گفت دستت را بگذار روی فرمان و تعلل کردی، کشته می شوی. ولی اینجا به صرف ادعای مرگ یک نفر، امنیت یک کشور را به هم زدند.
https://policebrutalitycenter.org/police-brutality/statistics/
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4
پیاده روی اربعین، ماکت جهانی سازی به سبک شیعه است.
یک امت اینگونه نسبت به هم بخشنده و مهربان می شوند. صدها میلیون وعده غذای رایگان بین غریبه ها پخش می کنند. به میلیون ها نفر کسانی که نمی شناسند محل استراحت رایگان می دهند. با اصرار کفش مردم را واکس می زنند در حالی که نه کشور مشترک دارند، نه زبان مشترک، نه رنگ و نه گاهی حتی دین مشترک! فقط یک محور اشتراک است که اینگونه همه اختلافات را تحت شعاع قرار می دهد: امام شیعه. شخصیت کاریزماتیک امامان شیعه در هیچ دین، مذهب و یا شخصیت سیاسی دیگری پیدا نمی شود. و این آن چیزی ست که باید با حرف های رايگان مخفی بماند. این مهربان شدن مردم به هم با هر بهانه ای که باشد ارزشمند است چه برسد به بهانه یک خلیفه خدا در زمین. و این آن چیزی ست که با کوردلی نباید دیده شود. اربعین بزرگ ترین اجتماع هدف مند ثبت شده در تاریخ، و ماکت جهانی سازی به سبک شیعه است.
((يُرِيدُونَ أَنْ يُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللَّهُ إِلَّا أَنْ يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ : همواره می خواهند نور خدا را با دهان هایشان [سخنان سطحی و شایعه سازی] خاموش کنند؛ ولی خداوند اصرار دارد که نور خود را کامل کند، هر چند کافران را خوش نیاید.)) توبه، ۳۲
★*******★
کانال راه رشد
https://eitaa.com/joinchat/1422065876C7720d5cca4