⭕️والدین عزیز⭕️
وقتی به فرزندمون مسئولیت نمیدیم،
❌تاییدش نمیکنیم و هر کاری که
میخواد بکنه جلوشو میگیریم،❌
بعدها در بزرگسالی دائم
میگه👈نمیتونم و در مسئولیت های
بزرگ مثل ازدواج کم میاره و احساس ناتوانی میکنه😕😵
#تربیت_کودک
#فرزند_پروری
پاتوق #تولد_تا_سه_سالگی
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#تربیت_کودک
والدین گرامی📢📣📢📣
كودكی كه بيشتر با بزرگسالان در تماس است، معمولا كودك تنها و مضطربي است كه هر چقدر توجه بگيرد هنوز هم تشنه توجه است.
كودك بايد اوقاتش را با همسالانش بگذراند، تا رشد سالم داشته باشد.
پاتوق #تولد_تا_سه_سالگی
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
🌈🔥💥🌪☄🌤🌧❄️☃
وقتی اطراف کودکان سرشار از محرکهای حسی مختلف و برانگیزاننده باشد🤩، مغز آنها که در حال رشد است، تقویت میشود.😇
منظور از محرک👈 تصاویر و منظرهها، صداها و دامنه لغات گسترده است.🙂
#تربیت_کودک
پاتوق #تولد_تا_سه_سالگی
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
وقتی کودکی مورد بی توجهی قرار گیرد
سعی می کند از طریق منفی کاری و لجبازی توجه دیگران را به خود جلب کند. مثلا جلوی تلویزیون می ایستد، هنگام صحبت کردن دیگران داد و بیداد می کند و موقع غذا خوردن از سر سفره بلند می شود.
والدین هنگام مشاهده ی چنین رفتارهایی با بحث های طولانی، خواهش و یا حتی تنبیه به رفتار منفی کودک توجه می کنند و بدین ترتیب به تدریج کودک می آموزد که برای کسب توجه دست به این رفتارها بزند.
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
کودک خود را تشویق به فکر کردن کنید
حواستان باشد که کودک خود را به انجام کار های خلاف خواستهاش وادار نکنید.
هرچند گاهی لازم است کودک کار هایی خلاف خواستهاش انجام دهد، اما همیشه نباید چنین توقعی از او داشته باشید. هر چند در دورانی اطاعت کامل از والدین مرسوم بوده، اما امروزه اینطور نیست و این رسم منسوخ شده. علاوه بر این کار هایی که باعث منجمد شدن تفکر و خلاقیت در کودک می شود به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
اگر دوست ندارید فرزند شما کاری را انجام دهد بهتر است به جای زور گویی یک دلیل منطقی و عقلانی برای آن پیدا کنید و جلوی تفکرات و خلاقیت کودک را نگیرید. تفکر می تواند باعث افزایش اعتماد به نفس کودک دلبند شما شود.
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
زمانی که فرزندانمان کوچک اند، نسبت به رفتار های اشتباه آنها صبرمان بیشتر است و در کنار خنده هایش، اشک هایش را هم تاب می آوریم،
در کنار تمیزی و عطر و بویش، کثیفی و بوی تعفن کهنه یا پوشکش را تحمل می کنیم و در کنار سلامت و شادابی اش، بر بیماری و ناخوشی او صبر می نماییم و...
اما وقتی بزرگ تر می شود، به جای اینکه صبرمان بیشتر شود برعکس اندک میشود و دیگر آن ها را بر نمی تابیم.
وقتی مرتکب اشتباه می شوند با تندی به آن ها می تازیم و سرزنش و توبیخشان می کنیم، در حالی که وقتی کوچک بودند و روی لباسمان خرابکاری می کردند در عین ناراحتی می خندیدیم و بعد از تمیز کردنش، لپش را محکم بوسیده و نوازشش می کردیم.
چرا با بزرگ شدن آن ها صبر ما کمتر می شود؟ علت آن است که وقتی کوچک اند تقریبا همه ی اشتباهات آن ها را غیر عمد و سهوی می دانیم و مقصر قلمدادشان نمی کنیم، ولی از سنی که زبان باز می کنند کم کم بیشتر اشتباهاتشان را عمدی و اختیاری می دانیم و زمانی که به نوجوانی می رسند، تمام رفتار هایشان را برنامه ریزی شده و عمدی تلقی میکنیم و بر آن ها برچسب توطئه گر و حیله گر می زنیم.
خطای ما در این است که رشد عقل را در فرزندانمان دلیل بر این می دانیم که آن ها نباید خطایی مرتکب شوند و مانند فرشته ها پاک و بی عیب باشند
#چگونهبهفرزندانخودآموزشندهیم؟
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
یک مادر نمونه در رفتارش
محبت توام با قاطعیت دارد
به موقع کودک خود را درآغوش گرفته ومی بوسد و در زمان نیاز به تذکر، با آرامش ولی قاطع جلوي کودک می ایستد وکودک را به مسیر درست هدایت می کند
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
برخوردهای «حالی به حالی» والدین با کودکان آسیب زننده ترین رفتار با کودک است!
در این برخورد والدین هر موقع حال خودشان خوب باشد، با کودک برخورد خوبی داشته و هر زمان حالشان بد است، کودک را تخریب میکنند!
تا زمانی که والدین با این شیوه "حالی به حالی" با کودک برخورد کنند، کودک در مورد تصمیم هایش گیج میشود و فکر میکند مشکل از اوست و این شیوه غلط تربیتی به نسلهای بعدی نیز تعمیم مییابد همانطور که رفتارهای غلط امروز والدین نیز نشاندهنده همین تربیت نادرست نسل های گذشته است.
#سبک_زندگی_کریمانه 👇
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
مواظب قضیه ی نظافت باشید و بچه ها را شرطی نکنید چون اگر شرطی شوند دیگر لذت نخواهند برد و یا همیشه لذت بردن با احساس گناه برایشان به همراه خواهد بود.
یک نکته در مورد نظافت و شستشو این است که تبعیض جسمی نداشته باشید، اندام ها و همه ی اعضای بدن محترمند و همه با ارزش هستند؛ اندام ها و اعضا را به بد و خوب تقسیم نکنید. اندام های تناسلی بچه را نگویید عیبه، زشته، کثیفه، دست نزن؛ کابوس بیماری برای بچه ها ایجاد نکنید.
اندام های تناسلی و دفع را مرکز تولید بیماری و باکتری به بچه معرفی نکنید، این کابوس تا بزرگسالی همراه کودک می ماند به خصوص در خانم ها. بلکه باید این طور به بچه ها القاء کرد که اصلاً کثیف نیست بلکه خیلی هم تمیز و محترم است و آنقدر محترم است که همیشه باید پوشیده باشد و می توانیم بگوییم ممکنه که دستت خیلی تمیز نباشه و جیشت را آلوده کنه.
به هیچ عنوان اندام دفع را کثیف و بد به بچه معرفی نکنید چون اندامی که جیش را دفع می کند غیر از خود جیش است به بچه می گوییم که جیش تمیز نیست و ما باید آن را بشوییم تا اونجایی که ازش جیش میاد همیشه تمیز بمونه. شُری آب می ریزیم که همش بره پایین.
این کارها را با غُرغُر و اَه اَه و گندت بزنن و کثافته، انجام ندهید؛ بلکه جیش از همه ی بدن جمع میشه و اون رو تمیز می کنه مثل شستن آشپزخانه که از همه جا آب را جمع می کنیم و می بریم سمت فاضلاب، جیش هم همه ی بدن را می شورد و از این جا بیرون میاد و شُری میره تو توالت. نمی گوییم اونجا کثیف است می گوییم بشوریم تا اونجا کثیف نشه و تمیز بمونه. اون جای آدم ها خیلی محترم است و خیلی هم باید پوشیده باشد. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت10}
[مباحث کودک متعادل ]
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
مانوس بودن با طبیعت یکی از
مهمترین پارامترهای رشد و
بالندگی کودکان است.
کودکان بسیار از طبیعت می آموزند.
آنها را از حیوانات نترسانید کودک باید دوستدار طبیعت و حیوانات باشد.
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
⁉️تو را میشناسم؟
✅برای این که زن و شوهر بتوانند در کنار هم با آرامش زندگی کنند، باید به روحیّات هم احترام بگذارند.
یکی از دلایل اصلی اختلاف در زندگی مشترک، توجّه نکردن به همین روحیّات و حسّاسیتهاست.
#تا_ساحل_آرامش
#کتاب_اول
#کتاب_صوتی
#فانوس_دانایی
#شناختهای_لازم_در_زندگی_مشترک
♦️گام پنجم (بخش دوم)
❣ #کانال_جهادی_پیوند_مهدوی
https://eitaa.com/peivandemahdavi
#زندگی_زیر_یک_سقف
همسرهای رفوزه!
🔸آقایون و خانومها!لطفاً از روی دست پدر و مادرتون ننویسید!
🔸برخی آقایون پیش خودشون میگن: «من که مثل پدر و مادرم زندگی نمیکنم؛یه عمرجنگ و دعوا!»میره ازدواج میکنه؛بعدازچند ماه با زنش دعوا میکنه وزنه میره خونه باباش.خب چی شد؟!
🔸برخی آقایون،اوایل زندگی مشترک، هرچی روکه فکر میکنند درسته،انجام میدن؛اما زندگیشون هی بدترمیشه.تاجایی که پیش خودشون میگن:«پس بابام درست عمل میکرده!».یااینکه پدر ومادرش عاشقانه زندگی میکنن؛پسر هم فکر میکنه که حتماً زندگی اون هم همینطوری میشه.
🔸خانوما نگاه میکنن ببینن خواهر،دختر خاله و...چطور عروسی گرفتن؟چطور جهیزیه دادن؟چطور مهریه بستن؟دختر عَموم تا اولیندعوا شد،رفت مهریهش روگذاشت اجرا،یافلانی...یه «احسنت»و«خوب کاری کرد»هم به اونا میگه!
🔹آقایون،خانوما،لطفاً به خانوادههای اطرافتون دقت کنید.متأسفانه اغلب خونوادههامشکل خانوادگی دارن.همه مینالن!
🔹لطفاً از روی دست رفوزهها تقلب نکنید.هر دوی شما،اگه توی فامیل یا بین دوست وآشنا نمونه برای الگوگیری ندارین،مجبورید مهارتهای همسرداری رومطالعه کنید.اگه زندگیتون براتون مهمه
❣ #کانال_جهادی_پیوند_مهدوی
https://eitaa.com/peivandemahdavi