#جامع_السعادات
#زندگی_سالم
❓آیا میدانید غیبتکننده و غیبتشونده حتی در بهشت کنار هم نخواهند بود؟
✳️ همۀ روابط اجتماعی و تعاملات ما با مردم، بر مبنای نام «سلام» است. سلام باب مفاعله است یعنی باید دو طرف از یکدیگر احساس امنیت کنند.
📖 قرآن و روایات در مورد بعضی آفات، صرفاً نهی میکنند؛ اما در مورد بعضی آفاتِ دیگر مثل غیبت، ملکوت آن را هم نشان میدهند که غیبت، خوردن گوشت برادر مؤمن است.
💢 نقش غیبت نقش حدثی است که از انسان صادر میشود؛ مثل بول و مدفوع… یعنی همان طور که با بول، طهارت را از دست میدهیم با غیبت هم طهارت ما از بین میرود و نمیتوانیم به مقدّسات نزدیک شویم و از اموری که موجب تقرّب بنده به خدا میشود، محروم میشویم. *اساساً غیبت بیتوفیقی میآورد.*
🍀 در روایتی پیامبر میفرمایند:
🔆 «مَنِ اِغْتَابَ مُسْلِماً أَوْ مُسْلِمَةً لَمْ يَقْبَلِ اَلله صَلاَتَهُ وَ لاَ صِيَامَهُ أَرْبَعِينَ يَوْماً وَ لَيْلَةً إِلاَّ أَنْ يَغْفِرَ لَهُ صَاحِبُهُ»
📘 جامع الاخبار ج۱، ص۱۴۶
♦️ غیبت، چهل روز سلوک ما را عقب میاندازد و موجب میشود چهل روز واجبات ما قبول نشود.
🍀 در روایتی دیگر میفرمایند:
🔆 «مَنِ اِغْتَابَ مُؤْمِناً بِمَا فِيهِ لَمْ يَجْمَعِ اَلله بَيْنَهُمَا فِي اَلْجَنَّةِ»
📘 جامع الاخبار ج۱، ص۱۴۶
💢 اگر غیبت کننده بهدلیل توفیقات دیگری که نصیبش شده با غیبت شونده وارد بهشت شوند، علیرغم اینکه در بهشت تنفر نیست؛ اما بین این دو نفر بُعد و فاصله ایجاد میشود و امکان اجتماع در کنار یکدیگر را ندارند.
⭕ *اگر علاوه بر غیبت، تهمت هم بزند، از گناهان دیگر هم مصون نمیماند و باب ارتکاب گناهان مختلف برای او باز میشود.*
🍀 امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند:
🔆 «اِجتَنِبِ الغِيبَةَ ؛ فإنّها إدامُ كِلابِ النارِ»
📘 مشكاة الانوار ج۱، ص۸۸
♦️ غیبت، خورشت اهل جهنم و انسان را مثل سگ نجس العین میکند.
📌 ادامه دارد...
📚 «برگرفته از بیانات استاد بروجردی»
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
☘️ #آیت_الله_مرعشی (رحمة الله علیه) :
🌾 سفارش میکنم به خواندن قرآن وهدیه آن به ارواح مومنین بی وارث ، که این عمل موجب توفیق بیشتر میشود.
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#آیت_الله_سیدعلی_قاضی(ره):
💐 برای اینکه توفیقات شما زیاد شود ، #قرآن زیاد بخوانید. تلاوت قرآن موجب باز شدن درهای توفقیات است
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#جامع_السعادات
#زندگی_سالم
❓آیا میدانید حسناتِ غیبت کننده به نامۀ عمل غیبت شونده منتقل میشود؟
💢 ما وقتی غیبت فردی را میکنیم یعنی در عمق غیبت، عیب دیگران را میبینیم در حالی که ما خود سر تا پا عیب هستیم و باید به عیوب خود توجه کنیم.
🍀 در روایت پیامبر میفرمایند:
«طُوبی لِمَن شَغَلَهُ عَیبُهُ عَن عُیوبِ الناس.»
📘 بحارالانوار ج۶۶، ص۳۸۰
✴️ خوشا بهحال کسی که اشتغال به عیوب خودش، او را از توجه به عیوب دیگران بازمیدارد.
✳️ عیبی که ما از دیگران میگیریم، یا اختیاراً آن عیب را دارد مثل هرزهگویی که خود را به بد زبانی عادت داده است و یا عیوب او اختیاری نیست مثل کوتاهی قد یا نابینایی مادرزادی یا…
که در این صورت به کار و خلقت خدا ایراد وارد کردهایم و در صورت اول باید بگوییم همان طور که او عیب بدزبانی دارد و در رفع آن سستی میکند ما هم بدیهای زیادی داریم که در برطرف کردن آن تلاشی نمیکنیم.
✳️ حال اگر بر فرض محال، ما عیبی هم نداشتیم حقّ غیبت نداریم؛ باید خدا را ثناگو شویم که به توفیق او، عیوب بر ما وارد نشده است.
🍀 عن النبی صلىاللهعليهوآله: يُؤتى بأحَدٍ يَومَ القِيامَةِ يُوقَفُ بينَ يَدَيِ الله و يُدفَعُ إلَيهِ كتابُهُ فلا يَرى حَسَناتِهِ، فيقولُ: إلهي، ليسَ هذا كتابِي! فإنّي لا أرى فيها طاعَتي؟! فيقالُ لَهُ: إنّ رَبَّكَ لا يَضِلُّ و لا يَنسى، ذَهَبَ عَمَلُكَ بِاغتِيابِ الناسِ. ثُمّ يُؤتى بآخَرَ و يُدفَعُ إلَيهِ كتابُهُ فَيَرى فيهِ طاعاتٍ كثيرَةً، فيقولُ: إلهي، مَا هَذا كِتابِي! فإنّي ما عَمِلتُ هذهِ الطَّاعاتِ! فيُقالُ: لأنَّ فُلاناً اغتابَكَ فَدُفِعَت حَسَناتُهُ إلَيكَ.
🍀 پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله: روز قيامت فردى را مىآورند و او را در پيشگاه خدا نگه مىدارند و كارنامهاش را به او مىدهند، اما حسنات خود را در آن نمىبيند. عرض مىكند: الهى! اين كار نامه من نيست! زيرا من در آن طاعات خود را نمىبينم! به او گفته مىشود: پروردگار تو نه خطا مىكند و نه فراموش. عمل تو به سبب غيبت كردن از مردم بر باد رفت. سپس مرد ديگرى را مىآورند و كارنامهاش را به او مى دهند. در آن طاعت بسيارى را مشاهده مىكند. عرض مىكند: الهى! اين كارنامه من نيست! زيرا من اين طاعات را بهجا نياوردهام! گفته مىشود: فلانى از تو غيبت كرد و من حسنات او را به تو دادم.
💢 تمام حسنات غیبت کننده در نامۀ عمل غیبت شونده ثبت میشود، لذا در قدیم غیبت شونده برای غیبت کننده هدیه میفرستاد که گناهان او را برداشته و حسناتش را به او منتقل کردهاست.
⁉️ اگر غیبت شونده دوست باشد، مروّت اقتضای غیبت نمیکند و اگر دشمن است چرا تمام حسنات خود را به دشمن دهیم و بار سیئاتش را بهدوش کشیم؟!
📌 ادامه دارد...
📚 «برگرفته از بیانات استاد بروجردی»
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
☘ آیت الله فاطمی نیا :
🌷 تا فرصت تمام نشده از باقیمانده این ماه مبارک استفاده کنید . #قرآن بخوانید ، #سوره_توحید را که همه حفظ هستند مدام بخوانید که هر آیه یک ختم قرآن است .
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
☘ علامه طباطبایی (رحمة الله علیه) :
🌸 من که هر ماه قرآن را یکبار ختم میکنم در هر بار میبینم انگار اصلاً این قرآن، آن قرآن قبلی نیست که خواندهام از بس که مطالب تازه از این کتاب میفهمم!
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#جامع_السعادات
#زندگی_سالم
❓آیا میدانید معالجۀ غیبت چگونه انجام میشود؟
✍️ علمای اخلاق معتقدند معالجه بر دو نوع، نظری و عملی است.
✅ نظری، از طریق فکر کردن است؛ بهطور مثال: ببینیم هر غیبتی چقدر مفسدۀ دنیوی و اخروی دارد! (ما در اثر غیبت منفور میشویم و نمیتوانیم ارتباط خوبی با اطرافیان داشته باشیم.)
به اثر اخروی غیبت کننده هم دقت کنیم که جایگاه او جهنم است.
❓در مرحله بعد قبل از غیبت کردن، فکر کنیم «ثم ماذا؟» حال غیبت کردی! بعد از آن چه اتفاقی میافتد؟ چه اثری بر آن مترتب میشود؟ غیبت کننده اول خود را نابود میکند، سپس به دیگری صدمه میزند، بنابراین کسی که غیبت نمیکند به نفع خودش عمل کردهاست.
💢 علاج عمده، این است که ریشهها را بررسی کنیم. تا زمانیکه کینه و بغض و حسد و عداوت در سینه وجود دارد، غیبت هم وجود دارد پس باید سينه را پاکسازی کنیم.
♦️ ما وقتی غیبت میکنیم فرافکنی هم کرده و خود را از آن عیوب منزّه میکنیم و میگوییم او کاری کرده که مستوجب غیبت شده است.
♦️ گرچه غیبت شونده هم مستحق غیبت باشد؛ اما
باید توجه داشته باشیم که غیبت موجب غضب خالق میشود. قطعاً غضب خالق اولی بر غضب مخلوق است بنابراین از غضب خود چشمپوشی کنیم و نسبت به آن بیاعتنا شویم و غیبت نکنیم.
💢 گاهی غیبت میکنیم و میگوییم فلانی هم با آن مقام غیبت کرد، پس غیبتِ ما هم اشکالی ندارد در اینصورت بین حماقت و معصیتِ غیبت جمع کردهایم؛ زیرا فلانی برای ما الگو نیست و عملکردش حجیت ندارد که ما از او تقلید کنیم!
و اگر احیاناً فلانی عالِم هم بوده و غیبت کرده باشد اصولاً او عالِم حقیقی نیست و لباس علما را به سرقت برده است. چنین افرادی سبب از بین بردن ایمان شما میشوند و جا ندارد که به او عنوان عالِم بدهید که دنیا و آخرت شما را از ببن میبرد.
ما این همه عالم ربانی و امام و پیامبر داریم که باید به آنان تأسّی کنیم نه به عالِمی که اسم خود را عالم گذاشته و مرتکب گناه میشوند.
⚡نکته: *برای دوری از گناه ذکر «یا عاصم من استعصمه» را زیاد بگویید.*
📌 ادامه دارد...
📚 «برگرفته از بیانات استاد بروجردی»
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
🌷 آیت الله جاودان :
☘ یکی از راه های درمان قساوت قلب، زياد قرآن خواندن با توجه است.
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
🌷آیت الله بهجت ( رحمة الله علیه) :
✅دو چیز روح انسـان را نوازش می دهد:
❶ صدا زدن خدا
❷ گوش سپردن به صدای او
اولے در نماز
و دومی در تلاوت قرآن است...
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
✍پيامبر صلي الله عليه و آله :
«بهترين شما صاحبان عقل هستند». گفته شد: «اى رسول خدا! صاحبان عقل، چه كسانى اند؟».
حضرت فرمودند: آنان كه داراى اخلاق خوب اند، بردبار و باوقارند، صله رحم مى نمايند، به پدران و مادران نيكى مى كنند، به فقرا، همسايگان و يتيمان رسيدگی مى نمايند، اطعام مى كنند، آشكارا به همه سلام مى كنند
📚 كافى، ج 2، ص 240
الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج🌸
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
تاثیرات منفی کمال گرایی
➖♦️🔶
📰#درس_خوان
الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج🌸
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#آداب _ارتباط
💠 *«آداب میزبان»*
☘️ آنچه را که میزبان جهت پذیرایی از مهمان فراهم کرده است نعمت خداست و نباید آن را کم و ناچیز بشمارد و با شرمندگی از مهمان پذیرایی کند.
🍃از پیامبر اکرم صلوات الله علیه روایت شده است:
🔆 «كَفَى بِالْمَرْءِ إِثْماً أَنْ يَسْتَقِلَّ مَا يُقَرِّبُ إِلَى إِخْوَانِهِ وَ كَفَى بِالْقَوْمِ إِثْماً أَنْ يَسْتَقِلُّوا مَا يُقَرِّبُهُ إِلَيْهِمْ أَخُوهُمْ.»
🔆 «برای گناهکار بودن فرد، همین بس که چیزی را که در مقابل برادران دینیاش می گذارد کم بشمارد. و برای گنهکار بودن یک قوم کافی است که آنچه را که برادر دینیشان در مقابل آنان گذاشته است را ناچیز ببینند.»
📗وسائل الشیعه، ج۲۴، ص۲۷۷
✅ *برای پذیرایی از مهمان باید نهایت تلاشمان را انجام بدهیم و از هیچ امری دریغ نورزیم و باور داشته باشیم آنچه برای پذیرایی آماده کردهایم ازنعمات خداوند است*
💢 *و عنوان «کم» و «ناقابل» به آنها ندهیم در غیر این صورت جهت انجام امری مستحب که صلۀ رحم یا اکرامِ مؤمن است، مرتکب گناهی بزرگ میشویم.*
💠*«آداب مهمان»*
☘️ادامه روایت به این امر خطیر اشاره میکند که مهمان هم نباید آنچه را که میزبان در مقابل او قرار میدهد، کم حساب کند گرچه واقعا کم باشد؛ چرا که موجودی میزبان در آن زمان همین بوده است.
✅ *نتیجه آنکه میزبان نباید ملزوماتِ پذیرایی از مهمان به چشمش بیمقدار و ناچیز جلوه کند و مهمان نیز نباید پذیراییِ میزبان را کم و ناقص ببیند*.
📚 « استاد بروجردی»
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane