📌 #شایعه
📍یکی از ابزارهای شیطان برای محو ایمان و ایجاد تفرقه بین انسانها #شایعه پراکنی و تهمت زدن است، زیرا این عمل زشت سبب خشم خداوند و بر هم خوردن اعتماد در اجتماع می شود.
🍂 زبان تنها عضوی است که در طول عمر انسان از حرف زدن نه درد می گیرد و نه خسته می شود شکل و اندازه ی آن کوچک اما جُرم و گناه آن بزرگ است.
🍃چـه بسیار کافرانی که با گفتن یک جمله (شهادت به یگانگی خدا) مسلمانی پاک می شوند و چه بسیارند مسلمانانی که با به زبان آوردن شایعات بی اساس و تهمت به گناه آلوده می شوند، زیرا خداوند در قرآن کریم به انسان هشدار می دهد که پذیرش آنچه بر سر زبانهاست بدون تحقیق و یقین در نزد او نه تنها محکوم است بلکه گناه کبیره نیز محسوب می شود.
🍁ضمن اینکه شایعه پراکنی و تهمت به دیگران بر اساس گفته ها و گمان ها علاوه بر عذاب آخرت در دنیا نیز کیفر دارد و چه بسا سرچشمه ی برخی از عذاب های دنیوی که نصیب ما می شود ریختن آبروی دیگران بر اساس حدس و گمان باشد.
🌾نتیجه اینکه باور کردن حدس و گمان ها، قضاوت های بدون علم و دلیل، نقل شنیده های بی اساس و شایعات در نزد پروردگار گناه کبیره محسوب می شود و ممنوع است.
☘️یادمان باشد که حفظ آبرو در اسلام مورد توجه است و مؤمنان در برابر آبروی یک فرد مسئولند.
@sadeghoun
🔸 داستانهای تخیلی
☘️سؤال:
داستانهایى که ساخته مى شود و طبعاً دروغ هستند و واقعیّت ندارند (امّا براى آموزش مثبت به مخاطبین ساخته و گفته مى شود) از لحاظ فقه و شریعت مقدّس اسلام چه حکمى دارد؟
☘️پاسخ:
اگر قرینه اى بر تخیّلى بودن آن وجود داشته باشد مانعى ندارد.
استفتائات گناهان- آیت الله العظمی مکارم مدظله
@sadeghoun
بیان امام خمینی (ره) در وصف نفاق:
بدان که از برای #نفاق و #دورویی، مثل سایر اوصاف و ملکات خبیثه یا شریفه، درجات و مراتبی است در جانب شدت و ضعف. هر یک از اوصاف رذیله را که انسان در صدد علاج آن برنیاید و پیروی از آن نماید، رو به اشتداد گذارد. و مراتب شدت رذایل چون شدت فضایل غیر متناهی است. انسان اگر نفس امّاره را به حال خود واگذار کند، به واسطه تمایل ذاتی آن به فساد و ناملایمات عاجله نفسانیه و مساعدت شیطان و وسواس خنّاس میل به فساد کند، و رذایل آن در هر روز رو به اشتداد و زیادت گذارد تا آنجا رسد که آن رذیلهای که از آن پیروی کرده صورت جوهریه نفس و فصل اخیر آن گردد و تمام مملکت ظاهر و باطن در حکم آن درآید.
شرح چهل حدیث، ص156
@sadeghoun
🔸غش در معامله چیست؟ و دیدگاه اسلام در این مورد چیست؟
☘️«غش در معامله» حرام است و باعث بطلان معامله میشود.[1] منظور از «غش در معامله» عبارت است از: فروختن جنسى که با چیز دیگر مخلوط است، در صورتى که آن چیز معلوم نباشد و فروشنده هم به خریدار نگوید، مانند فروختن شیری که مخلوط به آب است.
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «کسى که با مسلمانان غش در معامله کند یا به آنان ضرر بزند یا تقلب و حیله نماید از ما نیست. خداوند، برکت روزى او را مىبرد و راه معاش او را مىبندد و او را به خودش واگذار مىکند».[2]
البته غش در معامله، مصادیق دیگری نیز میتواند داشته باشد؛ مانند:
1. خوب جلوه دادن ظاهر کالایی که واقعاً چنین نیست، مانند آب زدن به سبزى کهنه که تازه جلوه کند.
2. جنس را به صورت جنس دیگر وانمود کردن، مانند روکش کردن طلا بدون اطّلاع مشترى.
3. مخفى داشتن عیب جنس، در صورتى که مشترى به فروشنده اعتماد داشته باشد که از او مخفى نمىدارد.
[1]. آیات عظام گلپایگانى و صافى: (و در بعضى صُور آن، اصل معامله باطل است مثل اینکه چیزى را بر خلاف جنسش ارائه دهد؛ مثلاً مِس را به طلا روکش کند و به اسم طلا بفروشد ...)؛ زنجانى: (غش در معامله سبب بطلان معامله نمیشود ولى سبب میشود کسى که در معامله با وى غش شده بتواند معامله را به هم بزند. مگر آنکه جنس فروخته شده به طورى با جنس دیگر مخلوط شود که جنس معامله شده بشمار نیاید که معامله باطل نیز میباشد.)؛ امام خمینى، توضیح المسائل(محشّٰى)، ج2، ص 197، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.
[2]. ر. ک: همان.
📗اسلام کوئست نت
@sadeghoun
▪️مقام معظم رهبری:
اساس زندگی مؤمنانه صداقت در بندگی است
میخواهم عرض کنم که ارزش فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) به عبودیت و بندگی خداست. اگر بندگی خدا در فاطمهی زهرا(سلاماللَّهعلیها) نبود، او صدیقهی کبری نبود. صدّیق یعنی چه؟ صدّیق کسی است که آنچه را میاندیشد و میگوید، صادقانه در عمل آن را نشان دهد. هرچه این صدق بیشتر باشد، ارزش انسان بیشتر است؛ میشود صدّیق؛ «اولئک مع الذین انعم الله علیهم من النبیین و الصدیقین». «صدّیقین» پشت سر «نبیین»اند.
این بزرگوار صدیقه کبری است؛ یعنی برترین زن صدیق. این صدیق بودن به بندگی خداست. اگر بندگی خدا نمیکرد، صدّیقهی کبری نمیشد. اساس، بندگی خداست.
برادران و خواهران عزیز! من و شما باید دنبال عبودیت خدا باشیم. تمجید از فاطمهی زهرا نتیجهاش باید این باشد.
بیانات در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۸۴/۰۵/۰۵
@sadeghoun
بعد از رسول حرمت آل عبا شکست
دست قضا ، شیشه ی شرم و حیا شکست
آتش گرفت باب نزول ملائکه
در سست شد به ضرب لگد از جفا شکست
یا ایهاالرسول بخوان واقعه که چون
مسمار در ، سینه ی خیرالنسا شکست
🔳 شهادت صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد.
@sadeghoun
🍀 تعارف دروغین
🔻اسماء بنت عمیس می گوید: در شب 🌜عروسی عایشه، من با عده ای از زنان، عروس را به خانه رسول خدا (صل الله علیه وآله) بردیم.
در خانه آن حضرت یک ظرف🍚 پر از شیر بود، پیامبر اکرم مقداری از آن شیر را نوشید،بعد کاسه را به طرف عایشه آورد تا بخورد.
عایشه تعارف کرد و شیر را نگرفت،من به او گفتم: بگیر و دست رسول خدا را برنگردان. عایشه ظرف را گرفت و خورد.
🔺بعد حضرت فرمود :به زنان همراهت بده تا بخورند.من و دیگر زنان تعارف کرده گفتیم:میل نداریم.
🔻پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله)فرمود:گرسنگی و (تعارف) دروغ را باهم یکجا جمع نکنید.💎
🔺من گفتم :ای رسول خدا،اگر به چیزی میل داشته باشیم، اما تعارف کرده بگوییم میل نداریم، آیا این دروغ حساب می شود؟!
🔻حضرت فرمود:هر درروغی در نامه عمل انسان گفته شده،ثبت می شود،هرچند آن دروغ کوچک باشد.
(محجه البیضاء،ج۵،ص۲۴۹.) 📚
@sadeghoun
🌺 بدون اصلاح نفس به جایی نمیرسیم 🌺
🔺 باید بدانیم که علاج ما اصلاح نفس است در همه مراحل؛ و از این مستغنی نخواهیم بود و بدون آن، کار ما تمام نخواهد شد. با اعتراف به اینکه عمل خود ما است که بر سر ما آمده و میآید.
🔺 تا خودمان را اصلاح نکنیم و با خدا ارتباط نداشته باشیم و با نمایندگان خدا ارتباط نداشته باشیم و #صداقت و درستی در رفتار و گفتارمان نداشته باشیم کارمان درست نمیشود.
📚 در محضرآیت الله بهجت
@sadeghoun
🌷 دهه فجر، مظهر آن شکوه و عظمت و فداکاری ملت ایران است. عزت ایران و ایرانی، بلکه عزت اسلام و مسلمین، در این دهه، به دست ملت مقاوم و شجاع و قهرمان ایران پایهگذاری شد.
#امام_خامنهای
@sadeghoun
🔸در ایام انتخابات جهت شناخت کاندیدای مناسب، میبایست نواقص و عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد تا فرد لایق را پیدا نمود؛ آیا صحبت کردن پشت سر کاندیداها برای انتخاب فرد اصلح، جایز است؟ ملاک چیست؟
☘️پاسخ: در امور مربوط به انتخابات در حد مشاوره، اشکال ندارد.
📗سایت مقام معظم رهبری احکام انتخابات
@sadeghoun