💎 آسیبهای اجتماعی #دروغ
#بی_آبرویی
🔺 یکی از زیانهای اجتماعی دروغ، بیآبرویی است. هنگامی که چند دروغ از دروغگو ثابت و او رسوا شد، بیآبرویی نصیبش میشود. رسوایی دروغگو، از کشف دروغ اوست و بیآبرویی، او را بی ارج میسازد.
🔺 اندیشمندان و خردورزان، در همه حال آبرو و حیثیت خویش را پاس میدارند. ثروتمند، دارایی خود را برای بدست آوردن آبرو و جایگاه شخصیاش صرف می کند؛ قدرتمند، قدرتش را برای رسیدن به این موقعیت به کار میگیرد و دانشمند، از دانش خود برای جلب افکار عمومی بهره میبرد.
🔺 پس محبوبترین چیزها نزد دوراندیشان و نیککرداران، آبرومندی است، حال آنکه دروغگو خود را از این موقعیت محروم میسازد.
🆔 @sadeghoun
💎 دلایل موجه پزشکی برای خودداری از #دروغگویی
🔺 پرهیز از دروغگویی، #استرس انسان را تا حد زیادی کاهش میدهد. مطالعات روانشناسی تایید میکند که دروغ گفتن هر چه بیشتر تکرار شود خطر ابتلا به اختلالات جدی روانی شامل افسردگی، اضطراب و استرس را افزایش میدهد.
🔺 استرس درواقع پیشفاکتور بسیاری از بیماریها و مشکلات جدی است چون به سیستم ایمنی بدن آسیب میرساند. روی اشتها تاثیر سوء میگذارد، احساس خستگی و عصبانیت را تشدید میکند و احتمال بروز سردردهای مکرر را افزایش میدهد.
📚 سالاریفر، خانواده در نگرش اسلام و روانشناسی
🆔 @sadeghoun
💎 امام علی علیه السّلام فرمود:
🔺 یکتَسِبُ الصّادقُ بصِدقِهِ ثلاثاً، حُسن الثّقَة بِهِ، و المحَبَّة لَهُ و المَهابَة عَنهُ؛
انسان #راستگو به واسطه راستگوئی، سه چیز را به دست می آورد: حسن اعتماد و اطمینان دیگران، محبت دیگران، هیبت او دلهای دیگران را تسخیر می کند.
📚 غرر الحکم، ص ۲۱۸، ح ۴۳۵۸
🆔 @sadeghoun
آیا اغراق گویی و آب و تاب دادن به تعریف ، دروغ محسوب میشه؟
مشارکت در این بحث با حضور کارشناس 👇👇👇👇👇
http://www.askdin.com/showthread.php?t=64813&p=1014617&viewfull=1#post1014617
عضویت در کانال صادقون👇👇👇
🆔 @sadeghoun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎 #صداقت و راستگویی در کلام رهبری
🔺 به نماز شب و عبادت دیگران نگاه نکنید. به صداقت و راستگویی آنها بنگرید.
🆔 @sadeghoun
💎 دلایل موجه پزشکی برای خودداری از #دروغگویی
🔺 یکی از مزایای مهم #راستگویی تقویت سیستم ایمنی بدن است. شکی نیست که خنده و رضایت خاطر بهترین دارو است چون افکار شاد و مثبت باعث تولید هورمون آندروفین در بدن میشود که احساس خوشایندی به انسان میدهد و عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
🔺 از طرفی مطالعات نشان میدهد که دروغ گفتن انسان را به طور ناخودآگاه گرفتار نگرانی میکند و ترس از فاش شدن حقیقت، انسان را مضطرب میکند. همین امر موجب کاهش هورمون آندروفین و در نتیجه کاهش توان سیستم ایمنی میشود.
📚 سالاریفر، خانواده در نگرش اسلام و روانشناسی
🆔 @sadeghoun
💎 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ
🔺 اى كسانىكه ايمان آوردهايد! از خدا پروا كنيد و با راستگويان باشيد.
🎤 استاد قرائتی: یکی از مهمترین پیام های این آیه این است که دوستى، همنشينى و همراهى با راستگويان، يكى از عوامل تربيت و جلوگيرىِ انسان از انحراف است.
📖 توبه،119
🆔 @sadeghoun
💎 آسیبهای اجتماعی #دروغ
#بی_اعتمادی
🔺 بی ارزش شدن سخنان دروغگو نزد مردم یکی دیگر از زیان های اجتماعی دروغ است. یکی از معیارهای سنجش ارج و بهای آدمی، میزان ارزشگذاری مردم به سخنان اوست. بدین ترتیب، هرچه سخن کم ارزشتر باشد، گوینده بی بهاتر است.
🔺 انسان اگر بالاترین ارزشها را در قبال سخنش به دست آورد، همین که به دروغگویی رو کرد و مردم او را بدان صفت شناختند، سخنش بی ارزش و از جایگاه انسانی خود دور میشود.
🔺 جلب اعتماد مردم، بهترین راه کامیابی است و بیشتر مانع ها در راه رسیدن به هدفها، با کسب اعتماد میان مردم، از بین میرود. دروغگو خود را از این نعمت گرانقدر و راهگشا محروم میسازد و با پای خویش به سوی سیاه بختی میتازد. چه قدر تلخ است برای فردی که خویشان و دوستانش سخنان او را باور نکنند.
🔺 دروغگو اگر از بیچارگی خود سخن بگوید، کسی نمیپذیرد و اگر از بیماری اش حرف زند، کسی باور نمیکند و اگر از ویژگی های شخصیتش بگوید، کسی قبول نمیکند و اگر درباره دیگران نظر دهد، کسی سخنانش را تأیید نمیکند.
🆔 @sadeghoun
💎 راه های درمان #دروغگویی در کودکان
🔺 دروغگویی در کودکان علل مختلفی دارد که باید به دقت بررسی شود . دروغگویی رفتار زشتی است که اگر به یک عادت در کودکان تبدیل شود راهکارهای ترک آن دشوارتر خواهد بود . علت دروغگویی در کودکان میتواند ناشی از اختلال در عملکردهای رشد باشد یا ناشی از رفتارهای غلط ما با کودکمان ،به هر حال به هر دلیلی که باشد باید راهکارهای مقابله با آن را آموخت.
👈 نشان دادن ارزش راستی
🔺 کودک باید بفهمد که راستگویی ارزشمند و دروغگویی کاری خطا و بیارزش است. او باید پیآمدهای زشت دروغ را با زبان کودکانه از راه داستانها و سخنان آموزنده بداند. حتی لازم است گاهی به او فرصت دهند نتیجه تلخ دروغگویی را خود، از نزدیک لمس و درک کند و ببیند که دروغگویی چه رسواییهایی به دنبال دارد.
📚 علی قائمی، تربیت و بازسازی کودکان، ص 198
🆔 @sadeghoun
💎 آسیبهای روانی #دروغ
🔺 روح و روان فرد دروغگو از شرّ و زیان دروغش در امان نیست دروغگو همواره از ناراحتی درونی رنج میبرد؛ زیرا راستی، حقیقتی است که وجود دارد و راستگو از آن خبر میدهد، در حالی که سخن دروغ، ساخته و پرداخته فرد دروغگوست و واقعیتی برای آن وجود ندارد.
ازاین رو، دروغگو باید همواره مراقب باشد ساخته ذهنی خود را فراموش نکند تا مبادا وقت دیگران را به گونهای متفاوت با آنچه گفته است بیان کند و دروغش آشکار شود.بر این اساس، دروغگویی که میخواهد دروغش را کسی نفهمد، پیوسته نگران است که مبادا سخن کنونیاش با سخن گذشتهاش، در تناقض باشد.
🔺 پس دروغگو همیشه این بار سنگین را باید در ذهن داشته باشد، ولی راستگو همواره پس از گفتههایش در آسایش است و نگران پیآمدهای آن نیست؛ زیرا هنگام تکرار تناقضی در آنها به وجود نخواهد آمد.
🆔 @sadeghoun
❌ مصادیق #دروغ
🔺 قمپز درکردن
قمپز درکردن و بلوف زدن عبارت است اظهاراتی توخالی که به منظور ایجاد رعب در طرف مقابل، نشان دادن توانایی کاذب برای خود، جلب توجه و ... صادر میشود.
🔺 قمپز نام توپی است که عثمانیها در سلسله جنگهایی که با ایران داشتهاند مورد استفاده قرار میدادند. این توپ اثر تخریبی نداشت چرا که در آن از گلوله استفاده نمیشد و فقط از باروت و پارچههای کهنه که با فشار، درون لوله توپ جای میدادند تشکیل شده بود. هدف از استفاده آن ایجاد رعب و وحشت در بین سپاهیان و سواران بوده است.
🔺 در جنگهای اولیه بین ایران و عثمانی این توپ نقش اساسی در تضعیف روحیه سربازان ایرانی داشت ولی بعدها که دست آنها رو شد دیگر فاقد اثر اولیه بود و هرگاه صدای دلخراش این توپ به صدا در میآمد، سپاهیان میگفتند: «نترسید قمپز درکردند».
@sadeghoun
💎 راه های درمان #دروغگویی در کودکان
👈 پند و اندرز
🔺 ارشاد و موعظه به ویژه اگر پنهانی انجام گیرد و با مهر و صفا همراه باشد، در بسیاری موارد کارساز است.
🔺 به کودک باید فهماند که دروغگویی نفرت والدین، دوستان و مهمتر از همه نارضایتی خداوند را در پی دارد، و فرجامش رسوایی او و خانواده است که همه از آن گریزانند.
🆔 @sadeghoun
💎 آسیبهای روانی #دروغ
🔺 فراموشی
🔺 فراموشی نیز یکی از بیماریهای روانی است که دروغگو بدان گرفتار میشود. انسان دروغگو، دروغی را که میگوید به یادش نمیماند و هنگامی که بار دیگر خواست از آن سخن بگوید، به شکلی دیگر میگوید و در نتیجه، دروغش برملا میشود.
🔺 آسیبهای روانی #دروغ عامل دیگر فراموش کاری دروغگو آن است که کسی که همواره دروغ میگوید، به دروغ خود نیز چندان اهمیت نمیدهد. دروغ برای او کاری عادی است و هر زمان که میخواهد، به راحتی دروغ میگوید و دروغهای او پایان نمیپذیرد. در نتیجه، حرفهایش را کمتر به ذهن میسپارد و فراموش می کند.
🆔 @sadeghoun
💎 ریشه های روانی #دروغگویی در سنین کودکی
🔺 تخیل
🔺 کودکان مسائل بسیاری را به زبان می آورند و آنها را حقیقت می دانند، در حالی که خیالی بیش نیست. قدرت خیال پردازی کودکان بسیار بالا است. آنان تصاویری را در ذهن خویش می پرورانند و بعدها به صورت تصوری نیرومند در می آورند، چنان که گویی صحنه موجود در خیالشان را در برابر چشم خود می بینند.
🔺 بر این اساس، آنچه کودک می گوید، اگرچه در ظاهر دروغ است، از نظر کودک درست و حتی عین واقع است. او این نارسایی را دارد که میان عالم حقیقت و پندار تفاوتی نمی گذارد و به همان گونه که مسائل را در ذهن می پندارد، به زبان می آورد.
🆔 @sadeghoun
❌ مصادیق #دروغ
🔺 عوامفریبی (پوپولیسم)
حکومت ها به دو دستۀ دماگوژ و دموکرات تقسیم می شوند. حکومت دماگوژ آن است که به گمراه کردن مردم از طریق دادن وعدهها و شعارهای دروغین می پردازد. دماگوژ یا عوام فریب کسی است که با ادعا و دروغ و وعدههای بیپایه و اساس با تحریف حقایق سعی میکند مردم را به سوی خود بکشد و موافقت و پشتیبانی آنان را جلب کند.
🔺 مردمفریبان با مطرح کردن یک عده از موضوعات خاص مانند مسائل مذهبی یا قومی یا دادن وعدههای بدون پشتوانه تلاش می کنند احساسات و افکار عمومی را به سمت سوی خاص حرکت دهند. آنان دوست دارند آنچه که می پسندند ببینند، نه آنچه حقیقتاً وجود دارد؛
🔺 همین خصوصیت سبب می شود تا از درک مشکلات واقعی مردم عاجز باشند. هنگامی که آنان با ناتوانی در اجرای وعده ها مواجه می شوند بدنبال عوامل خارجی هستند تا مشکلات را به آنان نسبت دهند.
🆔 @sadeghoun
💎 #صداقت دلیل شادی
🔺 #دروغگویی و عدم رعایت صداقت یکی از موانع مهم در برابر شادی و رسیدن به موفقیت در زندگی به شمار می رود.
🔺می توانید خودتان امتحان کنید تا به عینه منظور مرا درک نمایید: دفعه آینده که تصمیم گرفتید به تماشای تلویزیون بنشینید و برنامه کمدی، درام، و یا سریال خانوادگی مورد علاقه خود را نگاه کنید، اندکی توجه خود را افزایش دهید، به خوبی درک خواهید کرد که تمام مشکلات موجود در فیلم، از رفتار کسی نشئت می گیرد که اصل صداقت را رعایت نمی کند، چندان فرقی نمی کند که دروغ او از سر غفلت باشد، یک دروغ کوچک بوده و یا اصلاً یک دروغ بزرگ و غیر قابل بخشش باشد.
🔺 فقط به دروغ و عواقب دردناکی که می تواند در بر داشته باشد دقت کنید. من خودم زمانیکه تصمیم گرفتم ذهن خود را بر روی دروغ های گاه و بیگاه و نتایج آن متمرکز کنم، واقعا شگفت زده شدم. در نهایت به این نتیجه رسیدم که اگر دروغ و ریا وجود نداشت هیچ داستان درامی هم خلق نمی شد!
✍اکبر همتی
🆔 @sadeghoun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎 نشانه های بدترین بنده، نفاق، دورویی، عدم صداقت در دوستی است.
🎥 کلیپی بسیار زیبا و شنیدنی از مقام معظم رهبری در باب صداقت و راستی.
🆔 @sadeghoun
❌ مصادیق #دروغ
🔺 #دروغ_سفید
🔺 دروغ سفید به دروغی گفته میشود که نیت و هدف آن آسیبرسانی یا سوء استفاده از اعتماد دیگران نیست، بلکه هدف آن کاهش درد و یا اجتناب از جریحهدار کردن احساسات دیگران می باشد و یا اینکه با این دروغ تصمیم داریم خودمان را آن گونه که دیگران دوست دارند نشان دهیم.
🔺 مثلا اهل مطالعه و تلاش نیستیم ولی در بین مردم خودمان را اهل مطالعه و پرتلاش نشان بدهیم و یا اینکه کسی از ما درباره لباسش سؤال نماید و ما به تعریف و تمجید آن بپردازیم، در حالی که واقعاً از آن لباس خوشمان نیامده باشد.
🔺 بسیاری از صاحب اندیشان معتقدند دروغ سفید دروغی است که در آن ما خودمان را فریب می دهیم و اثرات این دروغ را بر انسان بیشتر از دروغ سیاه می دانند و معتقدند گفتن این دروغ انسان را به ورطه نابودی میکشد .
🆔 @sadeghoun
💎 آسیبهای روانی #دروغ
🔺 دروغ سفید ، دروغی است که در آن ما خودمان را فریب می دهیم.
🔺 در دروغ سفید شما همیشه از آنچه که نیستید برای دیگران واقعیتی می سازید که بعد از آن با روشهای گوناگون مجبور به حفظ و از دست ندادن آن تصور در نزد دیگران می شوید.
🔺 اینگونه می شود که عزت نفس شما به شدت پایین می آید و آینده ای مبهم و توهمی را برای خود باز سازی میکنید. تکرار مداوم دروغ سفید فاصله شما را با واقعیت بیشتر میکند، و به تواناییهای شما آسیب میزند. شاید این نوع دروغ گفتن به صورت گذرا و موقت شما را راضی نگه دارد اما در دراز مدت می تواند از شما انسانی بی اراده و با عزت نفسی پایین بسازد.
🆔 @sadeghoun
💎 ریشه های روانی #دروغگویی در سنین کودکی
🔺 آرزو و رؤیا
🔺 گاهی کودک آرزوی داشتن چیزی را در دل می پروراند، از شدت میل و علاقه در رسیدن به آن، خود را دستیافته بدان و در آن عالم گمان می کند. این امر در روزها و لحظه های نخست، برای کودک صورت واقعی ندارد، ولی بعدها شدت آرزو و تلقین، او را وا میدارد که مسائل خود را واقعی بپندارد و آن را بیان کند؛ امری که گاه ما دروغش می پنداریم.
🔺 گاهی نیز بیان مسئله گرچه دروغ است، ولی گوینده آن را ارضا می کند. او آن قدر مسئله مورد آرزو را بر زبان می آورد تا بدان برسد یا از گفتن آن سیر شود. بر این اساس، گفتن چنین دروغی، آرزومندی کودک را نشان میدهد.
🆔 @sadeghoun
💎 ریشه های روانی #دروغگویی در سنین کودکی
🔺 گاهی کودک به والدین بی اعتماد است و گاه با مربیان خود ارتباط خوبی ندارد. به عنوان نمونه گمان میکند آنها رازهای او را برملا میسازند و آبروی او را میبرند یا فکر میکند اگر حقیقت را بگوید، به نتیجه دلخواه نمیرسد یا نزد دیگران خوار و حقیر میشود. پس تصمیم میگیرد دروغ بگوید.
🔺 مادری که راز کودک را از روی مصلحتی به پدر میگوید و پدر هم ناشیانه آن را به رخش میکشد، اعتماد کودک را از خود سلب میکند. بدین ترتیب، کودک از این پس خود را ناگزیر میبیند که حقیقت را به مادر نگوید و به دروغ متوسل شود.
🆔 @sadeghoun
❌ مصادیق #دروغ
🔺 #تحریف
🔺 در لغت به معنای تغییر، تبدیل، انقلاب، سرنگونی و واژگونی و انحراف سخن و یا چیزی، از حالت و وضع خود می باشد. تحریف انواعی دارد كه مهم ترین آنها عبارت است از:
🔺 تحریف لفظی (عوض كردن ظاهر كلام به وسیله حذف بخشی از آن یا اضافه كردن عبارتی به آن و یا جابجا كردن كلمات آن به گونهای كه معنای كلام تغییر كند)
🔺 تحریف معنوی (بدون تصرف در لفظ ، كلام را به گونه ای معنا كنند كه خلاف مقصود گوینده است).
🆔 @sadeghoun
💠امام صادق علیه السّلام فرمودند:
🔺 هر كس راستگو باشد، عملش پاكيزه مى شود و رشد مى كند؛ هر كس نيتش خوب باشد روزيش زياد مى شود و هر كس به شايستگى در حق خانواده اش نيكى كند، عمرش طولانى مى شود.
📚كافى، ج 2، ص 105، ح 11
@sadeghoun
🔹 پیامبر گرامی اسلام می فرماید:
🔺 أرْبَعٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ وَ كَانَ مِنْ قَرْنِهِ إِلَى قَدَمِهِ ذُنُوباً، بَدَّلَهَا اللَّهُ حَسَنَاتٍ: الصِّدْقُ، وَ الْحَيَاءُ، وَ حُسْنُ الْخُلُقِ، وَ الشُّكْر
🔺 چهار چیز است در هر که باشند و از سر تا پایش گناه باشد خدا همه آن گناهان را به حسنه تبدیل می کند؛ راستگویی، حیا، خوش خلقی و شکر گزاری.
📚 اصول کافی، ج 4، ص 325
🆔 @sadeghoun