یاد باد آن روزگاران یاد باد💕
🔺 زمانی که از حلیم و آش شله قلمکار خبری نبود. جوجه کباب و کباب لقمه و ... که در خوابشان هم راه پیدا نمی کرد! کسی در روزی دیگران دست درازی نمی کرد! هیچکس حقوق صدها میلیون تومانی نمی گرفت! و دیگران را محکوم به #دروغ گویی نمی کرد! کسی سه هزار میلیارد تومان اختلاس نمی کرد و در پی توجیه هیچ گناهی نبود!
🔺 همه راضی بودند به رضای خدا و نه در پی کسب رضایت کدخدا ! همه خدا را بنده بودند نه قدرت و ثروت را ! #صداقت و صفا و صمیمیت موج می زد و حرف و شعار و عملشان، قلبی و زبانی فقط این بود:
🔅 "ایاک نعبد و ایاک نستعین"
🔺 و باورشان این بود که: آنکس در پیشگاه خداوند پذیرفته تر است که تقوایش بیشتر است! نه آنکه قدرت، ثروت، سابقه مبارزه و جبهه، درجه و مقام بالاتر، اصالت قومی، طایفه ای و خانوادگی، گذشته طولانی، ژن خوب و پدر و مادر آنچنانی و ... داراست!
🆔 @sadeghoun
🔹 عوامل #دروغگویی
♦️ چشم پوشی از دروغ افراد
🔺 در فضای خانواده از سوی دیگر باید دقت کنیم که چنانچه شاهد دروغ یکی از افراد خانواده بودیم، جایز به برملا کردن آن و متّهم کردن فرد به دروغگویی نیستیم. باید مراقب باشیم که تصریح بر دروغگویی همسر و یا فرزند خود نداشته باشیم؛ تا با این عمل، او را در چاه دروغ حبس نکنیم. بلکه به عکس باید خطای او را بپوشانیم و پیوسته وانمود کنیم که دروغی گفته نشده است.
🔺 اگر همسر شما در پی اتّفاقی، چیزی گفت که خیلیها آن را تکذیب کردند و شما از او دفاع کردید و به او اطمینان دادید که هرگز او را دروغگو نمیدانید. با این رفتار خود، او را به قلعه ی صدقی راهبری میکنید که دیگر حاضر به خروج از آن نمیشود. در روایت آمده است که اگر چهل نفر شهادت بدهند که فلانی، فلان کار را کرده و یا فلان منظور را داشته است و شخص متّهم آن را تکذیب کند، باید بدون اعتنا به ادعای آن چهل نفر، سخن خود شخص ملاک ما باشد. توجّه کنید، در روایت گفته نشده است که شخص بابد قسم بخورد تا سخن او را بپذیرید؛
🔺 بلکه همین که خود او بگوید که چنین چیزی و یا چنین منظوری در میان نبوده است برای شما کفایت میکند. مثلاً چنانچه چند نفر به شما بگویند که خواهر همسرتان نسبت به شما چنین توهینی کرد یا چنین برخوردی کرد، بعد او بگوید که منظور من چنین و چنان نبود؛ طبق روایت باید حرف این شخص برای شما حجت باشد نه حرف دیگران.
🎤 استاد پناهیان
🆔 @sadeghoun
🔹 در مواقعی که برای ازدواج تحقیق می کنند و شرایط به گونه ای هست که اگر راستش را بگوییم امکان به هم خوردن ازدواج هست #دروغ بگویم یا راستش را؟ (تحقیق در ازدواج)
🔺 برای پاسخ به این سوال می توانید به آدرس زیر مراجعه فرمایید. با حضور کارشناسان مجرب👇👇👇
http://www.askdin.com/showthread.php?t=57952
🔺 کانال صادقون
🆔 @sadeghoun
🔹 یکی از عوامل #دروغگویی حسادت است.
🔺 انسان به جهت حسادت نسبت به دیگری گرفتار اخلاق زشت دروغ می شود. نمونه و مصداقی که قرآن مطرح می سازد داستان برادران یوسف(ع) است که برای جلب اعتماد حضرت یعقوب و دست یابی به منفعتی، دروغ بر زبان راندند است. (یوسف آیه ۹ و۱۱)
🔺 بی گمان حسادت، عامل بسیاری از نابهنجاری ها، و رذایل اخلاقی است و از این لحاظ می بایست گفت که حسادت حتی عامل مهم در کفر ابلیس و رانده شدن حضرت آدم(ع) از بهشت است.
🆔 @sadeghoun
🔹 مرگ از زندگی پرسيد:
🔺 اين چه حكمتی است كه باعث می شود تو شيرين و من تلخ جلوه كنم؟
🔅 ️زندگي لبخندی زد و گفت:
🔺 #دروغ هايی كه در من نهفته است و #حقایقی كه تو در وجودت داری!
🆔 @sadeghoun
🔺 در آخرالزّمان بحران اقتصادی حرام به حدّ اعلای خود می رسد، خانواده ها تقوای اقتصادی را از دست داده و در منجلاب آلودگی های اقتصادی همچون ربا، کم فروشی، رشوه خواری و گران فروشی غوطه ور می گردند:
👈 هنگامی که ببینی اگر مردی یک روز گناه بزرگی همچون فحشا، #دروغگویی، کم فروشی، کلاه برداری، شرب خمر انجام نداده باشد، بسیار غمگین و اندوهگین می شود که گویی آن روز عمرش تباه شده است.
👈می بینی که زندگی مردم از کم فروشی و تقلّب تأمین می شود.
👈در آن زمان ربا شایع می شود، کارها با رشوه انجام می یابد، مقام و ارزش دین تنزّل می نماید و دنیا در نظر آنها ارزش پیدا می کند.
📚 وسائل الشّیعه، ج 16، ص 279
🆔 @sadeghoun
عوامل #دروغگویی از نگاه قرآن
🔺 یکی از عواملی که قرآن شناسایی ومعرفی می کند گناه پیشگی انسان است. در حقیقت دروغ گویی ریشه در گناه دارد از این رو در آیه ۷ سوره جاثیه می فرماید: ویل لکل افاک اثیم; وای بر هر دروغگوی گناهکار. در این آیه اثیم به عنوان تعلیل و علت و عامل دروغ بیان شده است.
🔺 برخی بر این باورند که عامل فزاینده نابهنجاری ها و گناهان در شخص و جامعه، دروغ و دروغگویی است. هر چند که هنجارشکنی و گناه، ریشه در علل و عوامل دیگری دارد ولی افزایش گرایش فرد به گناه را می بایست در دروغگویی انسان دانست.
🔺 اگر شخص به جهت کسب منافع و یا مصالح، قانون را زیر پا می گذارد و با عبور از قانون و هنجارهای پسندیده اجتماعی می کوشد تا به آن منافع دست یابد این عامل دروغ است که این مساله را سامان می دهد و با تغییر وجوه ناپسند و زشت آن، مساله را در ظاهر پسندیده و هنجاری می نمایاند. بنابراین باید گفت دروغ در جامعه مهم ترین عامل افزایش نابهنجاری ها و حریم شکنی ها و قانون شکنی هاست.
🆔 @sadeghoun