هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
🔶 #حدیث_روز
🌷 حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله:
🔴 مَن أَرادَ أن تُستَجابَ دَعوَتُهُ و َأَن تُكشَفَ كُربَتُهُ فَليُفَرِّج عَن مُعسِرٍ؛
🔵 هر كس مىخواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود بايد گره از كار گرفتارى باز كند.
📚 نهج الفصاحه، ص٧٥٩
🆔 @balagh_ir
🕋 #دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
✨«أللَّهُمَّ لاتَخْذُلْنِی فیهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِیَتِكَ وَ لاتَضْرِبْنِی بِسیاطِ نَقِمَتِكَ وَ زَحْزِحْنِی فیهِ مِنْ مُوجِباتِ سَخَطِكَ بِمَنِّکَ وَ أیادیكَ یا مُنْتَهَی رَغْبَةِ الرَّاغِبِین؛
🔵خدایا! مرا در این روز با ارتکاب عصیانت، خوار مساز و بهضرب تازیانۀ قهرت، کیفر مکن و از موجبات خشم و غضبت، دور گردان. به حق احسان و نعمتهای تو به خلق، ای منتهای اشتیاق مشتاقان!
💠پیامهای دعا
1️⃣گناه موجب خواری
2️⃣لزوم دورشدن از انتقام و خشم غضب خدا
3️⃣اشتیاق خداوند به بندگان
🔵پیام منتخب
هر گناهی بهنوبۀ خود، موجبات خشم و كيفر الهی را فراهم میسازد.
🌷 امام كاظم(ع) میفرماید: «در هر شب و روز از جانب خداوند ملکی ندا میدهد، ای بندگان خدا! از نافرمانی او بازايستيد که اگر بهخاطر حيوانات چرنده، كودكان شيرخواره و سالخوردگان پشتخميده نبود، چنان عذابی برای شما ريخته میشد كه خُرد و خمير میشدید.
📚الكافی، ج ۲، ص ۲۷۶.
🆔 @balagh_ir
alipoor:
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
الحمدلله رب العالمین وصل الله علی سیدنامحمدوآل الطاهرین ولعنت الله علی اعدائهم اجمعین الی قیام یوم الدین
....وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ
خداونددرسوره ی مبارکه حجرات آیه ی ۱۲می فرماید:
...ﺍﺯ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻏﻴﺒﺖ ﻧﻨﻤﺎﻳﻴﺪ،ﺁﻳﺎ یکی ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﮔﻮﺷﺖ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﻣﺮﺩﻩ ﺍﺵ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺭﺩ؟بی ﺗﺮﺩﻳﺪ[ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ]ﻧﻔﺮﺕ ﺩﺍﺭﻳﺪ،ﻭ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﭘﺮﻭﺍ ﻛﻨﻴﺪ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺗﻮﺑﻪ ﭘﺬﻳﺮ ﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﺍﺳﺖ.
خداونددرسوره همزه آیه ی ۱می فرماید:
وَيْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ
ﻭﺍی ﺑﺮ ﻫﺮ ﻋﻴﺐ ﺟﻮی ﺑﺪﮔﻮی!
وهمچنین درآیه ی ۱۴۸سوره ی نساءآمده:
لَّا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَن ظُلِمَ وَكَانَ اللَّهُ سَمِيعًا عَلِيمًا
ﺧﺪﺍ ﺍﻓﺸﺎی ﺑﺪی ﻫﺎی ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﻧﺪﺍﺭﺩ،ﺟﺰ ﺑﺮﺍی کسی ﻛﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﺳﺘﻢ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ [ ﻛﻪ ﺑﺮ ﺳﺘﻤﺪﻳﺪﻩ ﺑﺮﺍی ﺩﻓﻊ ﺳﺘﻢ،ﺍﻓﺸﺎﻱ ﺑﺪی ﻫﺎی ﺳﺘﻤﻜﺎﺭ ﺟﺎﻳﺰ ﺍﺳﺖ ] ﻭ ﺧﺪﺍ ﺷﻨﻮﺍ ﻭ ﺩﺍﻧﺎﺳﺖ.
پیامبراکرم صلّی الله و علیه و آله وسلّم می فرماید:
هل تَدْرُونَ مَا الْغِيبَةُ؟ قَالُوا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ أَعْلَمُ قَالَ ذِكْرُكَ أَخَاكَ بِمَا يَكْرَهُ قِيلَ أَ رَأَيْتَ إِنْ كَانَ فِي أَخِي مَا أَقُولُ قَالَ ص إِنْ كَانَ فِيهِ مَا تَقُولُ فَقَدِ اغْتَبْتَهُ وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ فِيهِ فَقَدْ بَهَتَّه
آيا مى دانيد غيبت چيست؟عرض كردند:خدا و پيامبر او بهتر مى دانند،فرمودند:اين كه از برادرت چيزى بگويى كه دوست ندارد،عرض شد:اگر آنچه مى گويم در برادرم بود چه؟ فرمودند:گر آنچه مى گويى در او باشد،غيبتش كرده اى و اگر آنچه مى گويى در او نباشد،به او تهمت زده اى.
درروایتی جالب آمده است
يُؤْتَى بِأَحَدٍ يَوْمَ الْقِيَامَةِ يُوقَفُ بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ وَ يُدْفَعُ إِلَيْهِ كِتَابُهُ فَلَا يَرَى حَسَنَاتِهِ فَيَقُولُ إِلَهِي لَيْسَ هَذَا كِتَابِي فَإِنِّي لَا أَرَى فِيهَا طَاعَتِي فَيُقَالُ إِنَّ رَبَّكَ لَا يَضِلُّ وَ لا يَنْسى ذَهَبَ عَمَلُكَ بِاغْتِيَابِ النَّاسِ ثُمَّ يُؤْتَى بِآخَرَ وَ يُدْفَعُ إِلَيْهِ كِتَابُهُ فَيَرَى فِيهِ طَاعَاتٍ كَثِيرَةً فَيَقُولُ إِلَهِي مَا هَذَا كِتَابِي فَإِنِّي مَا عَمِلْتُ هَذِهِ الطَّاعَاتِ فَيَقُولُ إِنَّ فُلَاناً اغْتَابَكَ فَدُفِعَتْ حَسَنَاتُهُ إِلَيْكَ.
روز قيامت فردى را مى آورند و او را در پيشگاه خدا نگه مى دارند و كارنامه اش را به او مى دهند،اما حسنات خود را در آن نمى بيند،عرض مى كند:الهى! اين كارنامه من نيست!زيرا من در آن طاعات خود را نمى بينم!به او گفته مى شود:پروردگار تو نه خطا مى كند و نه فراموش،عمل تو به سبب غيبت كردن از مردم بر باد رفت،سپس مرد ديگرى را مى آورند و كارنامه اش را به او مى دهند،در آن طاعت بسيارى را مشاهده مى كند،عرض مى كند: الهى! اين كارنامه من نيست! زيرا من اين طاعات را بجا نياورده ام!گفته مى شود:فلانى از تو #غيبت كرد و من حسنات او را به تو دادم.
امام على عليه السّلام می فرماید:
اَلسامِعُ لِلغيبَةِ كَالمُغتابِ
شنونده غيبت مانند غيبت كننده است.
انس بن مالك مىگوید:روزى رسول خدا صلّى الله علیه و آله وسلّم امر به روزه فرمود و دستور داد كسى بدون اجازه من افطار نكند،مردم روزه گرفتند،چون غروب شد هر روزهدارى براى اجازه افطار به محضر آن جناب آمد و آن حضرت اجازه افطار داد.
در آن وقت مردى آمد و عرضه داشت دو دختر دارم که تاكنون افطار نكردهاند و از آمدن به محضر شما حیا مىكنند،اجازه دهید هر دو افطار نمایند،حضرت جواب نداد،آن مرد گفتهاش را تكرار كرد،حضرت پاسخ نگفت،چون بار سوم گفتارش را تكرار كرد حضرت فرمود:آنها که روزه نبودند،چگونه روزه بودند در حالی كه گوشت مردم را خوردهاند،به خانه برو و به هر دو بگو قِی (استفراغ) كنند،آن مرد به خانه رفت و دستور قی کردن داد،آن دو قی كردند در حالی كه از دهان هر یک قطعهاى خون لخته شده بیرون آمد،آن مرد در حال تعجب به محضر رسول خدا صلّى الله علیه و آله و سلّم آمد و داستان را گفت،حضرت فرمود:به آن كسى كه جانم در دست اوست اگر این گناه غیبت بر آنان باقى مانده بود اهل آتش بودند!!
خداروبه پیغمبروآلش قسم میدیم که ماراعامل به این دستورات قراردهد
ظهورامام زمانمون رانزدیک بگرداند
اموات ماراببخشایدوبیامرزد
به برکت صلوات برمحمدوآلمحمد
اللهم صل علی محمدوآل محمدوعجل فرجهم
والسلام علیکم ورحمت الله وبرکاته
۱۱/۲/۱۳۹۹برابرباشب۷رمضان المبارک۱۴۴۱
🔶 #حدیث_روز
🌷 حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله:
🔴 مَن أَرادَ أن تُستَجابَ دَعوَتُهُ و َأَن تُكشَفَ كُربَتُهُ فَليُفَرِّج عَن مُعسِرٍ؛
🔵 هر كس مىخواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود بايد گره از كار گرفتارى باز كند.
📚 نهج الفصاحه، ص٧٥٩
n. hajilou:
✍نکات مهم و کاربردی جزء هفتم قرآن کریم
✍از ابتدای سوره بقره تاکنون همه سوره ها مدنی بودند اما سوره انعام و اعراف مکی است و غالب آن احتجاج با مشرکین و کفار و بیان عقاید صحیح توحیدی و آخرتی است.
✍در سوره انعام ایه ١٧ می فرماید و اگر خدا به تو زیانی برساند کسی جز او برطرف کننده آن نیست و اگر خیری به تو برسد پس او بر هر چیزی تواناست و الان هم که ویروس منحوس کرونا آمده تا خداوند نخواهد هیچ کس نمی تواند کار کند و اگر تمام عالم هستی جمع شوند تا خدا نخواهد کاری صورت نمی گیرد و این نشان از آن است که خداوند خالق همه عالم هستی است و همه چیز به دست اوست.
✍در ایه ٣٢می فرماید:زندگی دنیا جز بازی و سرگرمی نیست و قطعا سرای آخرت برای کسانی که پرهیزکار ند بهتر است و دنیا برای فرد مومن و باتقوا مانند زندان می ماند و با مرگ از این زندان رهایی می یابد. در صورتی که بیشتر استرس و ترس در این بیماری کرونا مربوط به ترس ما از مرگ است و اگر اعمالمان خوب بوده باشد و زندگیمان الهی باشد نباید هیچ ترسی از مرگ داشته باشیم.
ما را به دوستانتون معرفی کنید.
👇👇👇👇
@khaneyeashq
n. hajilou:
✍نکات کلیدی و مهم جزء هشتم ماه مبارک رمضان
سوره انعام سوره مبارزه با شرک است و اکثر آیات آن مربوط به انحرافات مشرکین است.
✍لجوج بودن مشرکان
مشرکین آنقدر لجوجند که خداوند به پیامبر در ایه ١١١ می فرماید اگر فرشتگان را بسویشان نازل کنیم و مردگان هم با ایشان سخن بگویند باز هم ایمان نمی آورند.
✍پیروی از گمان و ظن خود
خداوند بعد از ذکر حقانیت خود در ایه ١١۶می فرماید با این وجود اگر از کسانی که در روی زمین هستند پیروی کنی تو را از راه خدا گمراه می کنند، آنها تنها از گمان خود پیروی می کنند.
✍از مواردی که در رسیدن به شرح صدر موثر هستند می توان از همنشینی با صالحان، خودسازی، تهذیب نفس، پرهیز از گناه، پرهیز از خوردن غذای حرام و یاد کردن خدا را می توان نام برد وجهل و گناه و لجاجت و جدال با خداوند و همنشینی با بدان را و گناهکاران و دنیا پرستان نیز باعث تنگی روح وقساوت قلب می شوند.
ما را به دوستانتون معرفی کنید.
👇👇👇👇
@khaneyeashq
n. hajilou:
✍شرح دعای_روز هشتم ماه مبارک رمضان
⚠️نکته؛
▪️خواستههایی که در دعاهای روز اول تا هفتم بیان شد، دربارۀ عبادت فردی بود و تقریباً هیچ درخواست اجتماعی بیان نشده است؛ ولی در دعای روز هشتم، به نیازها و عبادات اجتماعی و روابط انسان با دیگران توجه کرده و چهار نکته و پیام مهم را در ارتباط با مردم بیان کرده است:
🔵پیامهای دعا
1⃣نوازش یتیمان
2⃣اطعام فقرا
3⃣سلامکردن آشکار
4⃣دوستی و همنشینی با کریمان.
🏵پیام منتخب
در فراز اول این دعا از خداوند می خواهیم که در ماه مبارک رمضان مهرورزی نسبت به یتیمان را روزی ام گردان. اگر قلب ما زنگ بزند، از چه دوایی می توان برای رفع ان استفاده کرد. برای اینکار باید سحر ها قران بخوانید تا قلبتان را جلا بدهید. همچنین جان انسان را استغفار سحر جلا می دهد و می توان با یتیم نوازی قلب را جلا داد.
شخص ثروتمند تنها با دست کشیدن سر یتیم قلبش جلا پیدا نمی کند و باید یتیمان را از لحاظ مادی تامین کند و مشکلات مالی انها را برطرف سازد. پس یادتان باشد که رحم کردن به یتیمان با خلوص نیت، قلب را جلا می دهد.
ما را به دوستانتون معرفی کنید.
👇👇👇👇
@khanevadeh_mahdavi
🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸
✨﷽✨
🔹پیامبر اکرم ﷺ فرمودند:
✅ مومن را آنگاه عاقل و فرزانه توان
دانست، که در وی ۱۰ خصلت باشد:
۱- آنکه خلق خدا به خیر و احساس او
امیدوار باشند...
۲- مردم از شر بدی او در امان باشند...
۳- نیکویی دیگران را هر چند کم،
و بی مقدار باشد بسیار شمرد...
۴- خوبی خـویش را هــر قـدر بسیار
و فراوان باشد، اندک و ناچیز داند...
۵- در همه عمر از طلب دانش، سیر و
خسته نشود...
۶- فروتنی را بر عزت ترجیح دهد...
۷- فقر و درویشی را از ثروت و مالداری
بیشتر خواهد...
۸- از بهره دنیا به همان قوت و روزی
خویش قناعت کند...
۹- کسی را نبیند مگر انکه با خود گوید
از من بهتر و پارساتر است..
۱۰- از مراجعه نیازمندان به نزد او
ناراحت نمیشود...
📚:خصال شیخ صدوق
❤️ #ماه_رمضان #صلوات
http://eitaa.com/joinchat/1425145856C34217a20aa
❤️ ذاکرین☝☝️
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
💠دعا در ماه مبارک رمضان
🎤 آیتالله ناصری
◽️این شبهای ماه مبارک رمضان، وقت بایگانی کردن پرونده هاست. سر سفره افطار توجه داشته باشید، چرا که یکی از دعاهای مستجاب، دعای روزهدار به هنگام افطار است، برای خودتان، پدر ومادر، فرزندان، رفقا، دوستان، عزیزانتان و همه مسلمانان و مسئولان دلسوز مملکت دعا کنید.
◽️فرد روزه دار به مثابه کسی است که لب دریا هست، هم برای خودت آب بردار، هم برای دیگران؛ چرا فقط یک جرعه خودت میخوری و میروی؟ حالا که دعایت مستجاب است، برای همه دعا کن.
eitaa.com/joinchat/1425145856C34217a20aa
❤️ ذاکرین اهل بیت (ع) ☝️
🌺🍃🌺🍃🌺