💠«تفسیر قرآن کریم »
«سوره مبارکه کهف آیه ۱۶»
«دکتر محمد رضا فریدونی »
✅ @d_mr_Fereydooni
آیه ۱۶سوره کهف .mp3
8.14M
🔊«تفسیر قرآن کریم»
⬅️«سوره مبارکه کهف/آیه۱۶»
* ┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄┄ *
«وَإِذِ اعْتَزَلْتُمُوهُمْ وَمَا يَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ فَأْوُوا إِلَى #الْكَهْفِ يَنْشُرْ لَكُمْ رَبُّكُمْ مِنْ رَحْمَتِهِ وَيُهَيِّئْ لَكُمْ مِنْ أَمْرِكُمْ مِرْفَقًا»
◽️منظور از پناه بردن به «کهف» چیست ؟ که باعث نزول رحمت خداوند می شود ؟
💠مؤمن،پناهگاه و تکیه گاهش خدا و اولیاء خداست.
⏰۸:۲۹`
✅ @d_mr_Fereydooni
﷽
•┈┈••✾•🌿💠🌿•✾••┈┈•
💠دروس عرفانی :
▫️ترجمه تفسیری کتاب قواعد التوحید ابوحامد محمد ترکه اصفهانی
📚موضوع:
«چیستی و ضرورت انسان کامل »
▫️جلسه سوم _«قال۴۳»
🎙«دکتر محمد رضا فریدونی»
✅ @d_mr_Fereydooni
•┈┈••✾•🌿💠🌿•✾••┈┈•
AUD-20200706-WA0019.mp3
6.06M
•┈┈••✾•🌿💠🌿•✾••┈┈•
﷽
💠ترجمه تفسیری کتاب قواعد التوحید ابوحامد محمد ترکه اصفهانی
▫️«جلسه سوم ▫️«قال۴۳»
📚موضوع:
▫️«چیستی وضرورت انسان کامل»
🔸خلاصه ای از «قال ۴۲»
«مظهر کلی» «کون جامع» و «امر الهی» به چه معناست؟
🎙«دکتر محمد رضا فریدونی»
✅ @d_mr_Fereydooni
•┈┈••✾•🌿💠🌿•✾••┈┈•
هدایت شده از سفینه
💠 مقام معظم رهبری
🗓{۹۹/ ۲/۲۸}
«دعای مکارمالاخلاق که حقیقتاً هر فقره و جمله از آن، یک معرفت بزرگ است، برای انسان مؤمن یک درس زندگی است. جا دارد کسانی که اهل مطالعه و تدبّر یا اهل دعا و تضرّع هستند، با دعای مکارمالاخلاق اُنس بگیرند و آشنا شوند.»
✅ @d_mr_Fereydooni
💠شرح دعای بیستم صحیفه سجادیه «دکتر محمد رضا فریدونی »:
⬅️«اَللَّهُمَّ لاَ تَدَعْ خَصْلَةً تُعَابُ مِنِّي إِلاَّ أَصْلَحْتَهَا» امام در فقره ششم از دعای بیستم میفرمایند: پروردگارا بر من هیچ صفت ناپسندی را باقی مگذار جز اینکه آن را اصلاح کنی.
▫️« وَ لاَ عَائِبَةً أُوَنَّبُ بِهَا إِلاَّ حَسَّنْتَهَا» و هیچ عیب و نقصی را که من به خاطر آن عیب و نقص مورد سرزنش قرار میگیرم در من قرار مده، مگر این که آن را به بهترین وجه و به بهترین صورت آن را در آوردی،خلقم را نیکو کنی.
▫️« وَ لاَ أُكْرُومَةً فِيَّ نَاقِصَةً إِلاَّ أَتْمَمْتَهَا» و در من هیچ خصلت و صفت ناقصی نماند، جز آن که تو او را پروردگارا به حد تمام و کمال خودش برسانی .
▫️علم اخلاق، علمی است که انسان به دنبال این باید باشد که صفات خوب را به کمک الهی و به عنایت اولیای خداوند به دست بیاورد، تا مورد محبت خداوند قرار بگیرد.
اصولاً انسان با صفات زشت بشری داخل بهشت و در حوزه ی رضایت الهی قرار نمیگیرد، پس تا انسان صفات خوب را به دست نیاورد و صفات بد را کنار نگذارد نمیتواند راه خدا برود و وارد بهشت خداوند متعال نمیشود.
رحمت وفیض خدا شامل چنین شخصی نخواهد شد، لذا یکی از علومی که اهل معرفت بر آن خیلی تأکید دارند و مقدم بر مسائل دیگر است از جهتی، همین علم اخلاق است که انسان باید به عنایت خداوند و اولیای خداوند، کسبش کند.
معمول علمای اخلاق راههایی را قرار دادند برای این که انسان اخلاقی شود و انسان خوبی شود،یکی از آنها راه ریاضت است که انسان مقید باشد و مواظبت کند بر خلقیات خودش و مراقبه داشته باشد. ببینید صادرات او، واردات او چقدر با موازین شرعی میسازد مواظب بر حلال و حرام باشد در خوردن خودش، گوش دادن، دیدن یک مراقبتهای خاصی داشته باشد، نفس خودش را رام کند به عنایت خداوند، هوای خودش را داشته باشد، از خودش بی خبر نباشد.
▫️ ریاضت یعنی رام کردن نفس حیوانی که البته شاخصه ی این راه سختی دادن به خود در حد و حدود شرعی است به آن مقداری که شریعت به انسان اجازه داده.
▫️ اما راه دیگری که به تعبیر علمای اخلاق و اهل معرفت راه انسان را به سوی خدا سریعتر میکند راه محبت است.
امیرالمؤمنین در نهج البلاغه میفرماید « تَوَجَّهُ إلیهِ بِحُبِّه » با حبّ و محبت به سمت و سوی خدا بروید و او را بخواهید.
انسان تا محبت خدا را به دل نگیرد، هر عملی که بخواهد انجام دهد از اعمال شرعی برای او مثل شب اول قبر، سختی و زحمت دارد. لذا یکی از راههای رسیدن به خصلتهای خوب اخلاقی و دور کردن صفات بد، این است که انسان محب خدا شود و خدا را دوست داشته باشد، صفات بد را کنار بگذارد به خاطر محبت به خدا، صفات خوب را کسب میکند.
▫️نکته ی دیگری که در این جا هست این است که انسان قدم از قدم نمیتواند بردارد در راه از بین بردن صفات بد و به دست آوردن صفات خوب، مگر این که خواست خدا، مشیت خدا، عنایت خدا به او تعلق بگیرد لذا اگر ما دقت کرده باشیم در این فراز ششم از دعا که خوانده شدامام خداوند متعال را مورد خطاب قرار میدهد و میفرماید: اگر خلق بدی در من هست خدایا تو او را اصلاح کن « إِلاَّ أَصْلَحْتَهَا..... إِلاَّ حَسَّنْتَهَا .... إِلاَّ أَتْمَمْتَهَا » یعنی اتمام خلق حسن در انسان، تحسین خلق خوب در انسان و اصلاح خلق به این است که خداوند متعال اراده اش به این تعلق گرفته باشد که ما را مورد عنایت خودش قرار بده « لَو لا فَضلُ اللهَ عَلَیکم و رحمتُهُ ما زَکی مینک من احدٍ ابدا» اگر فضل خدا نباشد، رحمت خدا نباشد هیچ یک از ما اصلاح نخواهیم شد.
✅ @d_mr_Fereydooni
🔹عبادت ودل دادن بهخدا، منشاء آراء فلسفی
حضرت آیتاللهالعظمی #خامنهای:
صدرالمتالهین آراء بی نظیر فلسفی و دریای مواج افکار واندیشه های خود را از استاد فرانگرفته است. بلکه این معلومات بی پایان از ریاضت، خلوت و عبادت ودل دادن به خدا وکسب فیض از عالم غیب سرچشمه می گیرد.
🔈در دیدار اعضای شورای عالی کنگره بزرگداشت ملاصدرا 74/11
〰〰〰〰
✅ @d_mr_Fereydooni
هدایت شده از سفینه
نماز یکشنبه های ماه #ذیالقعده
💠 از ميان اعمال این ماه [ذی القعده] ، نماز توبه در روز يکشنبه اهميت ويژه دارد و ظاهرا به اين ماه و به اولين يکشنبه آن نيز اختصاص ندارد.
📚 « انیس الصادقین »
▫️ اعمال ایام سال
✅ @d_mr_Fereydooni
هدایت شده از سفینه
ـ🍃🍀🍃🍀
ـ🍀🍃🍀 ﷽
ـ🍃🍀
ـ☘
💠تاریخ ادیان
🎙«دکتر محمد رضا فریدونی»
✅ @d_mr_Fereydooni
🍀🍃🍀
🍃🍀🍃🍀
4_5814379730069096164.mp3
4.46M
* ┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄┄
💠تاریخ ادیان :
«جلسه چهارم»
▫️مشخصات «جینیزم»
▫️اعتقادات دین جینیزم ، فرقه های جینیزم،
🎙«دکتر محمد رضا فریدونی»
⏰۹:۱۷`
🗓۹۹/۰۳
✅ @d_mr_Fereydooni
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اقامه عدل را انبیایی کردند که اهل #ذکر و #فکر بودند
🎙 #امام_خمینی:
💬 دعا و مناجات و ذکر، نه تنها انسان را از فعالیت باز نمیدارد، بلکه همین دعاها را اگر انسان درست بخواند، آدم را میسازد و انسانهایی تربیت خواهند شد که در دنیا اقامه عدل خواهند کرد.
•┈┈••✾••┈┈•
✅ @d_mr_Fereydooni
4_5830129366553593389.MP3
5.5M
💠قرائت دعای صباح (از تعقیبات نماز صبح)
《دکتر محمد رضا فریدونی 》
┄┄┅┅✿🍃❀📚❀🍃✿┅┅┄
عالم ربانی آية الله یعقوبی (رضوان الله تعالی علیه)
اين دعا مطمئنا از حضرت امير (عليه السلام) مي باشد زيرا آن حضرت به طور واضح در تمام کلماتش ظهور دارند.
📚انیس الصادقین / تعقیبات نماز صبح
┄┄┅┅✿🍃❀📚❀🍃✿┅┅┄
💠قسمتی از دعای صباح امیرالمومنین (علیه السلام )
...إِلَهِي قَلْبِي مَحْجُوبٌ وَ نَفْسِي مَعْيُوبٌ وَ عَقْلِي مَغْلُوبٌ وَ هَوَائِي غَالِبٌ وَ طَاعَتِي قَلِيلٌ وَ مَعْصِيَتِي کَثِيرٌ وَ لِسَانِي مُقِرٌّ بِالذُّنُوبِ فَکَيْفَ حِيلَتِي يَا سَتَّارَ الْعُيُوبِ وَ يَا عَلامَ الْغُيُوبِ وَ يَا کَاشِفَ الْکُرُوبِ اغْفِرْ ذُنُوبِي کُلَّهَا بِحُرْمَةِ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ يَا غَفَّارُ يَا غَفَّارُ يَا غَفَّارُ بِرَحْمَتِکَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
🕰 ۱۵':۱۶"
✅ @d_mr_Fereydooni
4_5769151989275428947.m4a
25.99M
🔘«تفسیر قرآن کریم»
ادامه تفسیر سوره مبارکه صف
🔹قرائت ترتیل سوره مبارکه صف
◽️ارزش کلام انبیا علیه السلام
🗓۹۹/۰۴
🎙دکتر محمد رضا فریدونی
✅ @d_mr_Fereydooni
امام على علیه السّلام:
أَعلَمُ النّاسِ بِاللّه أَکثَرُهُم لَهُ مَسأَلَةً؛
خداشناس ترین مردم پر درخواست ترین آنها از خداست.
غررالحکم، ج2، ص451، ح3260
✅ @d_mr_Fereydooni
موانع سلوک.mp3
9.89M
⬅️ برخی موانع سلوک ➡️
"دکتر محمد رضا فریدونی"
💠انسان راهی برای رسیدن به رستگاری واقعی ندارد مگر از مسیر شریعت
🔸 «شریعت» بسیار عزیز است و راهی است که خداوند متعال، ازسمت خودش به سمت بنده کشیده ،که همان صراط مستقیم نام دارد.
▫️متن صراط مستقیم، شریعت است .
⬅️ راهنما در شریعت،محبت خداست. از مجرای ولایت معصوم ع
▫️ سر بزنگاه انسان می بیند، انسان شرعی نیست
🔹امام جواد عَلَيهِمَاالسَّلامُ: اَلقَصدُ اِلَي اللهُ تَعالي بِالقُلُوبِ اَبلَغُ مِن اِتعابِ الجَوارِحِ
🔸بالاترین مانع در سلوک، افکار بیخودوخیالات باطل است.
به وظيفه عمل كردن، بزرگترین فریضه است.
◽️حقیقت دین،عبودیت است.
▫️باید عظمت خدا و شریعت در دل انسان بنشیند.
🔹علامت این که انسان ببیند در راه خدا افتاده یا نه این است که کمال لذت را از عمل کردن به شریعت ببرد
باید عظمت مرگ،در دل انسان بیفتد.
✅ @d_mr_Fereydooni
هدایت شده از سفینه
💠 مقام معظم رهبری
🗓{۹۹/ ۲/۲۸}
«دعای مکارمالاخلاق که حقیقتاً هر فقره و جمله از آن، یک معرفت بزرگ است، برای انسان مؤمن یک درس زندگی است. جا دارد کسانی که اهل مطالعه و تدبّر یا اهل دعا و تضرّع هستند، با دعای مکارمالاخلاق اُنس بگیرند و آشنا شوند.»
✅ @d_mr_Fereydooni
💠شرح دعای مکارم الاخلاق دکتر محمد رضا فریدونی :
⬅️ درفراز هفتم از دعای بیستم صحیفه ی سجادیه به این مطلب میپردازند که:
▫️ انسان نسبت به هم نوعان خودش محبت و شفقت داشته باشد و سعادت آنها را ازخدای متعال بخواهد و اصلاً نخواهد که دشمنان او از بین بروند، بلکه بخواهد که دشمنی از بین برود مگر دشمنی که با خدا و با رسول خدا در افتاده و در برابر دین خدا قد علم کرده و میخواهد که دین خدا را از بین ببرد.
▫️دشمنی در جایی جایز است و در جایی صورت میگیرد که شخصی در برابر دین خدا ایستاده باشد و الا نسبت به اشخاصی که از روی جهل وغفلت با انسان مؤمن مخالفت میکنند، آنجا جای این دارد که نسبت به آنها ترحمی صورت بگیرد و آنها را با کمند معرفت و محبت به سمت خدای متعال، انسانی که با خدا آشناست بکشاند و کمک کند.
در ادامه امام سجاد (ع) میفرمایند:
▫️ « وَ مِنْ حَسَدِ أَهْلِ الْبَغْيِ الْمَوَدَّةَ» خدایا این حسدی که اهل ظلم و ستم و اهل فساد دارند نسبت به ما، تبدیل به مودت و دوستی شود و عرض کردیم شاید معنایش این باشد که ما نسبت به آنها محبت و دوستی پیدا کنیم. «وَ مِنْ ظِنَّةِ أَهْلِ الصَّلاَحِ الثِّقَةَ » ظِنَّة باکسر به معنای تهمت است و با فتحه ظن به معنای ظن و گمان است میفرمایند این تهمتی که اهل صلاح و اهل فلاح و رستگاری نسبت به ما دارند تبدیل به اطمینان بشود. خوب این جا یک سؤالی مطرح است چه طور میشود؟ کسی که اهل سعادت است، انسان پاکی است، مؤمن است، چنین شخصی نسبت به ما بخواهد یک سوء ظنی داشته باشد، بخواهد تهمتی به انسان بزند. این عبارت را شارحین صحیفه ی سجادیه به خصوص مرحوم سید علی خان کبیر در ریاض السالکین این گونه معنا کردند که مقصود از ظِنَّةِ اهل صلاح و آن تهمتی که اهل صلاح به انسان میزنند این است که:
⬅️ اهل صلاح و فلاح به هر کسی به راحتی و سریعاً اطمینان حاصل نمیکنند. در حقیقت امام خواستند بفرمایند که خدایا کاری بکن که قلوب اهل صلاح نسبت به ما نرم شود و به ما اطمینان کنند در کارهای خودشان و ما مورد ثقه و مورد اطمینان آنها قرار بگیریم نه اینکه اهل رستگاری و انسانهای پاک و مؤمن نسبت به دیگران بخواهند اهل عدالت نباشند و اهل ظلم و ستم و تهمت به دیگران باشند و ما در روایات داریم احادیثی که بیان آنها این است که به زودی و به راحتی نسبت به هر کسی اطمینان حاصل نکنید و اعتماد نکنید، بلکه حسن ظن داشته باشید حسن ظن غیر از اطمینان است گاهی وقتها انسان مال و اموال خودش را به راحتی در اختیار کسی قرار نمیدهد، اطمینان نمیکند. اما اگر از اهل صلاح و رستگاری پرسشی شود که آیا به چنین شخصی سوء ظن دارید آنها طبیعتاً این هست که سوءظن به کسی ندارند بلکه اعتماد به هر کسی ندارند « وَ مِنْ ظِنَّةِ أَهْلِ الصَّلاَحِ الثِّقَةَ» و تهمت اهل صلاح را خدای متعال به اعتماد و به اطمینان تبدیل کند.
✅ @d_mr_Fereydooni