✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت190
🔷 معیار امامت (3)
🔰 درود خدا بر امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: شگفتا آيا معيار خلافت، صحابى پيامبر بودن است؛ امّا صحابى بودن و خويشاوندى ملاك نيست؟
🔻اگر قرابت است من از همه نزدیکترم. گرشما قرابت را حجت و معیار میدانید برای خلافت پیغمبر، پس من باید خلیفه میشدم.
اگر از صحابی بودن و همراه پیامبر بودن احدی مثل من چه از لحاظ کیفیت و چه از لحاظ کمیت با پیامبر همراه نبوده, پس باز هم من باید خلیفه میشدم پس شما چگونه مبنا هایی را برای اثبات خلافت خود ادعا میکنید که ضد خودتان تمام می شود? با همان مبنا ، این حق با من بوده است.
🔻از این حکمت نورانی ۱۹۰ دو درس میشود گرفت :
1⃣ اصل استدلالی بر اینکه امیرالمومنین ,اولویت بر خلافت داشتند که خیلی ها می پرسند اگر اینگونه است چرا در نهج البلاغه حضرت نگفته است که حق با من بوده است ؟چرا نگفته است؟ بارها و بارها گفته اند.
2⃣ به ما شیعیان حضرت یاد میدهد روش استدلال کردن، روش مناظره کردن ،ما در جدل و مناظره باید با همان مبنایی که خود طرف مقابل ادعا می کند حرفش را بکوبیم .با همان مبنایی که او ادعا میکند. بگوییم بر فرض هم که مبنای تو درست باشد که صحابه بودن مبنا و معیار حجیت خلافت است در صحابه بودن هم که من اولا هستم تو نیستی.
🔻 امیدوارم خداوند به ما این توفیق را بدهد که معارف خودمان را مبنایی و عمیق بیاموزیم.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
⚜ ویژگیهای سیاسی کارگزاران 5⃣
💎 شجاعت عامل استقامت و پایداری مسؤولین در تدبیر امور
💠 امیرالمؤمنین (علیه السلام) در خطاب به مردم مصر فرمودند: من بنده ای از بندگان خدا را به سوی شما فرستادم که در روزهای وحشت نمی خوابد، در لحظه های ترس از دشمن روی نمی گرداند، بر بدکاران از شعلههای آتش تندتر است، او مالک پسر حارث مذحجی است...او شمشیری از شمشیرهای خداست، که نه تیزی آن کند میشود و نه ضربت آن بی اثر است.
📚 #نهج_البلاغه ، نامه ۳۸
#انتخاب_اصلح
#ویژگی_سیاسی
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
ختم روزانه نهج البلاغه(11).mp3
3.68M
🔈 نهج البلاغه گویا
🌹سهم روزانه نهج البلاغه
✅ خطبه ۸۳ قسمت ۱ تا ۷
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
سهم #روز_صد_وشصت_وهفتم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۸۳ قسمت ۱ تا ۷
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
📜 #خطبه83
(از خطبه هاي شگفت آور امام عليه السّلام كه به آن خطبه «غرّا» گويند )
1⃣ شناخت صفات الهی
♦️ستايش خداوندی را سزاست که به قدرت والا و برتر و با عطا و بخشش نعمت ها به پديده ها نزديک است. اوست بخشنده تمام نعمت ها و دفع کننده تمام بلاها و گرفتاری ها. او را می ستايم در برابر مهربانی ها و نعمت های فراگيرش. به او ايمان می آورم چون مبدأ هستی و آغازکننده خلقت آشکار است. از او هدايت می طلبم چون راهنمای نزديک است و از او ياری می طلبم که توانا و پيروز است و به او توکّل می کنم چون تنها ياور و کفايت کننده است. و گواهی می دهم که محمّد(صلی الله علیه و آله) بنده و فرستاده اوست. او را فرستاده تا فرمان هايش را اجرا کند و بر مردم حجّت را تمام کرده، آنها را در برابر اعمال ناروا بترساند.
2⃣ سفارش به پرهيزكاری
♦️سفارش می کنم شما بندگان خدا را به تقوای الهی، که برای بيداری شما مَثَل های پندآموز آورده و سرآمد زندگانی شما را معيّن فرمود و لباس های رنگارنگ بر شما پوشانده و زندگی پروسعت به شما بخشيده و با حسابگری دقيق خود بر شما مسلّط است. در برابر کارهای نيکو به شما پاداش می دهد و با نعمت های گسترده و بخشش های بی حساب، شما را گرامی داشته است و با اعزام پيامبران و دستورات روشن، از مخالفت با فرمانش شما را برحذر داشته است. تعداد شما را می داند و چند روزی جهت آزمايش و عبرت برای شما مقرّر داشته که در اين دنيا آزمايش می گرديد و در برابر اعمال خود محاسبه می شويد.
3⃣ دنيا شناسی
♦️آب دنيای حرام همواره تيره و گل آلود است. منظره ای دل فريب و سرانجامی خطرناک دارد. فريبنده و زيباست اما دوامی ندارد. نوری است در حال غروب کردن، سايه ای است نابودشدنی، ستونی است در حال خراب شدن. آن هنگام که نفرت دارندگان، به آن دل بستند و بيگانگان به آن اطمينان کردند، چونان اسب چموش پاها را بلند کرده، سوار را بر زمين می کوبد و با دام های خود آنها را گرفتار می کند و تيرهای خود را سوی آنان پرتاب می نمايد. طناب مرگ به گردن انسان می افکند، به سوی گور تنگ و جايگاه وحشتناک می کشاند تا در قبر، محل زندگی خويش بهشت يا دوزخ را بنگرد و پاداش اعمال خود را مشاهده کند و همچنان آيندگان به دنبال رفتگان خود گام می نهند. نه مرگ از نابودی انسان دست می کشد و نه مردم از گناه فاصله می گيرند. که تا پايان زندگی و سرمنزل فنا و نيستی آزادانه به پيش می تازند.
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
سهم #روز_صد_وشصت_وهفتم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۸۳ قسمت ۱ تا ۷
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
📜 #خطبه83
(از خطبه هاي شگفت آور امام عليه السّلام كه به آن خطبه «غرّا» گويند )
4⃣ وصف رستاخيز
♦️تا آنجا که امور زندگانی پياپی بگذرد و روزگاران سپری شود و رستاخيز برپا گردد، در آن زمان انسانها را از شکاف گورها و لانه های پرندگان و خانه درندگان و ميدانهای جنگ بيرون می آورد که با شتاب به سوی فرمان پروردگار و وعده گاهش می روند و به صورت دسته هايی خاموش و صف های آرام و ايستاده حاضر می شوند. چشم بيننده خدا آنها را می نگرد و صدای فرشتگان به گوش آنها می رسد. لباس نياز و فروتنی پوشيده، درهای حيله و فريب بسته شده و آرزوها قطع گرديده است. دل ها آرام، صداها آهسته عرق از گونه ها چنان جاری است که امکان حرف زدن نمی باشد. اضطراب و وحشت همه را فرا گرفته بانگی رعدآسا و گوش خراش همه را لرزانده به سوی پيشگاه عدالت برای دريافت کيفر و پاداش می کشاند.
5⃣ وصف احوال بندگان خدا
♦️بندگانی که با دست قدرتمند خدا آفريده شدند و بی اراده خويش پديد آمده پرورش يافتند، سپس در گهواره گور آرميده متلاشی می گردند. و روزی به تنهايی سر از قبر بر می آورند و برای گرفتن پاداش به دقّت حسابرسی می گردند. در اين چند روزه دنيا مهلت داده شدند تا در راه صحيح قدم بردارند، راه نجات نشان داده شده تا رضايت خدا را بجويند، تاريکی های شک و ترديد از آنها برداشته شد و آنها را آزاد گذاشته اند تا برای مسابقه در نيکوکاری ها خود را آماده سازند، تا فکر و انديشه خود را به کار گيرند و در شناخت نور الهی در زندگانی دنيا تلاش کنند.
6⃣ مثلهای پند آموز (سمبل های تقوی)
♦️وه چه مثال های بجا و پندهای رسايی وجود دارد، اگر در دل های پاک بنشيند و در گوش های شنوا جای گيرد و با انديشه های مصمّم و عقل های با تدبير برخورد کند. پس از خدا چونان کسی پروا کنيد، که سخن حق را شنيد و فروتنی کرد، گناه کرد و اعتراف کرد، ترسيد و به اعمال نيکو پرداخت، پرهيز کرد و پيش تاخت، يقين پيدا کرد و نيکوکار شد، پند داده شد و آن را به گوش جان خريد، او را ترساندند و نافرمانی نکرد، به او اخطار شد و به خدا روی آورد، پاسخ مثبت داد و نيايش و زاری کرد، بازگشت و توبه کرد، در پی راهنمايان الهی رفت و پيروی کرد. راه نشانش دادند و شناخت، شتابان به سوی حق حرکت کرده و از نافرمانی ها گريخت. سود طاعت را ذخيره کرد و باطن را پاکيزه نگاه داشت. آخرت را آبادان و زاد و توشه برای روز حرکت، هنگام حاجت و جايگاه نيازمندی، آماده ساخت و آن را برای اقامتگاه خويش، پيشاپيش فرستاد. ای بندگان خدا! برای هماهنگی با اهداف آفرينش خود از خدا پروا کنيد و آنچنان که شما را پرهيز داد از مخالفت و نا فرمانی خدا بترسيد تا استحقاق وعده های خدا را پيدا کنيد و از بيم روز قيامت بر کنار باشيد.
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
سهم #روز_صد_وشصت_وهفتم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۸۳ قسمت ۱ تا ۷
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
📜 #خطبه83
خطبه غرّا
7⃣ راههای پند پذيری (راههای شناخت)
♦️خدا گوش هايی برای پند گرفتن از شنيدنی ها و چشم هايی برای کنار زدن تاريکی ها، به شما بخشيده است و هر عضوی از بدن را اجزاء متناسب و هماهنگ عطا فرموده تا در ترکيب ظاهری صورت ها و دوران عمر با هم سازگار باشند. با بدن هايی که منافع خود را تأمين می کنند و قلب هايی که روزی را به سراسر بدن با فشار می رسانند و از نعمت های شکوهمند خدا برخوردارند و در برابر نعمت ها شکر گزارند و از سلامت خدادادی بهره مندند. مدّت زندگیِ هر يک از شماها را مقدّر فرمود و از شما پوشيده داشت و از آثار گذشتگان عبرت های پندآموز برای شما ذخيره کرد. لذّت هايی که از دنيا چشيدند و خوشی ها و زندگی راحتی که پيش از مرگ داشتند، سرانجام دست مرگ گريبان آنها را گرفت و ميان آنها و آرزوهايشان جدايی افکند. آنها که در روز سلامت چيزی برای خود ذخيره نکردند و در روزگاران خوشِ زندگی عبرت نگرفتند. آيا خوشی های جوانی را جز ناتوانی پيری در انتظاراست؟ و آيا سلامت و تندرستی را جز حوادث بلا و بيماری در راه است؟ و آيا آنان که زنده اند جز فنا و نيستی را انتظار دارند؟ با اينکه هنگام جدايی و تپش دل ها نزديک است که سوزش درد را چشيده و شربت غصّه را نوشيده و فرياد ياری خواستن برداشته و از فرزندان و خويشاوندان خود در خواست کمک کرده است. آيا خويشاوندان می توانند مرگ را از او دفع کنند؟ و آيا گريه و زاریِ آنها نفعی برای او دارد؟
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
همراهان گرامی.m4a
58.5K
⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️
با سلام به همراهان گرامی
📢 این بخش که مربوط به #شرح_کلی_و_ساختاری نهج البلاغه می باشد ، ان شاالله پس از آماده سازی در کانال قرار خواهد گرفت.
شرح حکمت ۱۹۱.mp3
2.53M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت191
⭕️ مشکلات دنیا
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت191
🔷 مشکلات دنیا
🔰 امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت ۱۹۱ نهج البلاغه می فرمایند : "همانا انسان در دنیا تخته نشان تیرهای مرگ است .ثروتی است که دستخوش تاراج مصیبت هاست، با هر جرعه نوشیدنی، اندوهی گلوگیر و در هر لقمه ای استخوان شکسته ای قرار دارد و بنده نعمتی به دست نمی آورد مگر آنکه نعمتی از دست میدهد و روزی به عمرش افزوده نمی گردد، جز با کم شدن روزی دیگر. پس ما یاران مرگیم و جان های ما هدف نابودی ها. پس چگونه به ماندن جاودانه امیدوار باشیم در حالیکه گذشت شب و روز بنایی را بالا نبرده جز آنکه آن را ویران کرده و به اطراف پراکند."
🔻مولا علی (علیه السلام) در جای جای نهج البلاغه وظیفه خودشان در تربیت ما و آیندگان را این میدانند که فناپذیری دنیا و نابودی لذّت های زودگذر را متذکّر بشوند که «فَإِنَّ الذِّكْرَى تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِینَ» .
🔻 لذا حتّی در نامه به عزیزترین کسشان که امام حسن مجتبی (علیه السلام) هست، در همان ابتدای نامه دوران حیاتی را که امام حسن (علیه السلام) در اوج جوانی و شادابی آن است، اینگونه معرفی می کنند: به فرزندی آزمند چیزی که به دست نمیآید و رونده راهی که به نیستی ختم می شود. در دنیا هدف بیماریها در گروه روزگار و در تیر رس مصائب، گرفتار دنیا ،سودا کننده دنیای فریبکار، وامدار نابودی ها ،اسیر مرگ ، هم سوگند رنجها، همنشین اندوه ها، آماج بلا ها، به خاک در افتاده خواهش ها و جانشین گذشتگان است.
🔻 توجه به فناپذیری دنیا و لذّت ها و فرصت های آن نه تنها برای انسان یاس و افسردگی نمی آورد ، بلکه به انسان نشاط و انرژی و انگیزه و سرعت و سبقت و کیفیت در عمل صالح عنایت می کند.
🔻 لذا وقتی امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت ها میفرمایند : «نَفَس المَرءِ خُطاهُ إلى أجَلِهِ ( مَوتِه)» ؛ یعنی انسان با هر نفسی که می کشد قدمی به مرگ نزدیک می شود ، در انسان این روحیه را ایجاد میکند که تا این قدمها به خط پایان نرسیده، زاد و توشه ی سفر بعدی را آماده کنیم. لذا انسانهایی که در غفلت زندگی می کنند خیال می کنند راحت و با آسایش و آرامش زندگی میکنند ؛ برعکس کسانی که دائم یاد مرگ و پایان دنیا و انقطاع لذت ها هستند از هر لحظه و فرصت کمی بیشترین بهره را برای فراهم کردن توشه سفر پر خطر و دور و دراز برزخ و قیامت استفاده می کنند.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی