احتمال تحقیقات کمیسیون بورس آمریکا از #ایلان_ماسک به خاطر تبلیغ دوجکوین
🔸 ماسک در هفتههای اخیر بارها درباره مزایای رمرزارزها و به ویژه ارز دیجیتال دوج کوین توییت کرده است. انتشار این مطالب باعث شده ارزش این رمزارز در مدت کمتر از ۲ هفته ۱۰ برابر شود.
🔸آنطور که سرویس خبری اقتصادی « First Squawk» به نقل از منابع آگاه میگوید توییتهای ایلان ماسک به خاطر روانه کردن میلیونها دلار سرمایه به بازار رمزارز چندان به مذاق کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) خوش نیامده و این سازمان در پی انجام تحقیقاتی پیرامون دلایل پشت پرده این ماجرا است.
فلزات اساسي امروز با فشار فروش داد و ستد می شوند.#فملي, #فولاد, #فجر, #فلوله, #فروي و #فاسمين از جمله نمادهای پر عرضه ی گروه اند.#كيميا با گرایشی مثبت متعادل گروه است.#فزرين, #كاوه, #فوكا و #فولاژ نیز منفی و متعادل اند.
فراورده هاي نفتي نیز پر عرضه داد و ستد می شوند.#شپنا, #شتران, #شبندر, #شبريز, #شرانل, #شپاس, #شنفت, #شراز و #شزنگ پر عرضه های گروه اند.#شبهرن و #شاوان منفی و متعادل اند.
بانکی ها نیز فشار فروش را تجربه می کنند.#وزمين, #وخاور, #وپاسار, #وتجارت, #وبملت, #وبصادر, #وگردش, #وملل, #وكار و #دي پر عرضه های گروه اند.#سامان مثبت و متعادل معامله می شود.
محصولات شيميايي نیز همسو با دیگر گروه ها معاملاتی پر عرضه را تجربه می کنند.#شگويا, #آريا, #نوري, #فارس, #شاروم, #شيران, #شلرد, #تاپيكو, #جم و #كلر با فشار فروش داد و ستد می شوند.در این میان #شجم, #شكف, #شكبير, #شپترو و #شگل مثبت و متعادل اند.
رایانه ای ها نیز افت قیمت را تجربه می کنند.#سپيدار, #مفاخر, #مداران, #رانفور, #افرا, #پرداخت, #فن_آوا با فشار فروش همراه اند.#رافزا نماد مورد توجه گروه است.#سيستم با گرایشی منفی متعادل داد و ستد می شود.
گروه هتل داری نیز با فشار فروش همراه اند.#گشان, #سمگا, #گدنا, #گكيش و #گپارس پر عرضه های گروه اند.#گكوثر نماد مورد توجه گروه است.
برقی ها نیز معاملاتی پر عرضه را تجربه می کنند.#دماوند, #بپيوند, #بزاگرس, #ونيرو, #بجهرم, #بگيلان, #بمپنا و #بفجر با فشار فروش معامله می شوند.
قندی ها امروز را پر عرضه شروع به معامله کردند.#قصفها, #قثابت, #قشير, #قمرو, #قلرست, #قنيشا, #قشرين, #قنقش, #قزوين, #قهكمت, #قپيرا و #قشكر نیز با فشار فروش همراه اند.
#اطلاعات_بازار
شاخص کل 1,193,976
11855.74 واحد منفی
ارزش بازار 47,714,553 میلیارد ریال
ارزش معاملات 38,633 میلیارد ریال
حجم معاملات 3.245 میلیارد سهم
نمادهای تاثیر گذار در شاخص
فملی 1301 واحد منفی
فولاد 1202 واحد منفی
فارس 1148 واحد منفی
شستا 800 واحد منفی
کگل 577 واحد منفی
تاپیکو 468 واحد منفی
شپنا 456 واحد منفی
بیشترین حجم معاملات
وبملت 235.9 میلیون سهم
خساپا 121.6 میلیون سهم
وتجارت 118.1 میلیون سهم
خودرو 105 میلیون سهم
وپاسار 98.5 میلیون سهم
هدایت شده از روند صعودی سهام با سهم گلچین
تولید بیش از ۸۱۷ هزار دستگاه خودرو در ۱۱ ماه سال ۹۹
🔹 بررسی آمارهای منتشره سامانه کدال حاکی از تولید ۸۱۷ هزار و ۶۹ دستگاه خودرو توسط ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو از ابتدای امسال تا پایان بهمنماه است.
🔹برپایه این آمارها، تا پایان بهمنماه ۳۱۲ هزار و ۵۶۳ دستگاه در گروه پژو، ۴۸ هزار و ۹۴۷ دستگاه در گروه سمند، ۱۱ هزار و ۶۶۴ دستگاه رانا و ۵۰ هزار و ۹۴۳ دستگاه دنا در ایرانخودرو تولید شد.
🔹گروه صنعتی سایپا نیز موفق شد در ۱۱ ماهه امسال ۲۹۱ هزار و ۲۲۰ دستگاه خودرو شامل ۵۰ هزار و ۴۱۳ دستگاه خودرو در خانواده پراید، ۲۱۴ هزار و ۱۲۸ دستگاه در خانواده تیبا، ۱۰ دستگاه سراتو، ۱۲۴ دستگاه آریو، ۲۱۲ دستگاه چانگان و ۲۵ هزار و ۴۶۲ دستگاه وانت پراید (سایپا ۱۵۱) تولید کند./ ایرنا
ارزش بازاری سهامهای گروه انبوه سازی
#ثشاهد: ۷۸۰۰ ملیارد تومان
#کرمان: ۵۵۰۰ ملیارد تومان
#ثشرق: ۷۷۰ ملیاردتومان p/e=55
#ثمسکن: ۴۸۰۰ ملیاردتومان
#ثبهساز: ۴۷۰۰ ملیاردتومان
#ثامید: ۵۵۰۰ ملیارد تومان
#وتوس: ۲۵۰۰ ملیاردتومان
#ثاخت: ۲۵۰۰ ملیاردتومان
#ثتوسا: ۴۶۰ ملیاردتومان p/e=98
#وساخت: ۵۲۰۰ ملیاردتومان
#ثرود: ۹۲۰ ملیاردتومان p/e=438
#وثخوز: ۷۸۰ملیاردتومان p/e=منفی
#وآذر: ۱۷۰۰ ملیاردتومان p/e=12
#ثامان : ۵۱۴ ملیاردتومان p/e=83
#ثنوسا: ۳۵۰۰ ملیاردتومان
#ثنور: ۱۲۰۰ ملیاردتومان p/e=44
#آ س پ : ۱۶۰۰ ملیاردتومان p/e=121
#ثالوند: ۱۷۰۰ ملیاردتومان p/e=62
#ثنام: ۸۴۰ ملیاردتومان p/e=262
#ثباغ: ۲۰۰۰ ملیاردتومان
#کیسون: ۷۴۰۰ ملیاردتومان
#ثاباد: ۱۳۰۰ ملیاردتومان p/e=116
#ثعمرا: ۱۷۰۰ ملیاردتومان p/e=114
#ثپردیس: ۱۷۰۰ ملیاردتومان p/e=52
#ثغرب: ۹۶۰ ملیاردتومان p/e=182
#ثاژن: ۴۰۰ ملیاردتومان p/e=514
#ثقزوی: ۶۴۰ ملیاردتومان p/e=منفی
#ثنظام : ۳۶۰ ملیاردتومان p/e=18
#ثعتما: ۴۷۰ ملیاردتومان p/e=21
#ثجوان: ۲۹۰۰ ملیاردتومان
#ثاصفا: ۴۴۵ ملیاردتومان p/e=235
#ثزاگرس: ۴۹۰ ملیاردتومان p/e= منفی
#ثتران: ۹۲۰ ملیاردتومان p/e=18
#ثفارس: ۱۸۰۰ ملیاردتومان p/e=69
مقایسه شرکتهای گروه انبوه سازی با سهم #ثفارس
درمیان شرکتهای گروه انبوه سازی که ارزش بازاری پایینتری دارند سهم های
#ثتران
#ثعتما
#ثنظام
#ثپردیس
#ثالوند
#ثنور
#وآذر
#ثشرق
سودسازی بهتری نسبت به ثفارس دارند.
با توجه به دو ابر پروژه باران و منطقه ویژه شرکت به ارزش حدودی ۵۰۰۰ ملیاردتومان درصورت تکمیل مشاهده میفرمایید که ارزش حداقلی فقط دوپروژه شرکت توسعه و عمران فارس حدود سه برابر مارکت شرکت می باشد.
این دوپروژه درصورت تکمیل باعث دگرگونی عجیبی در سودسازی شرکت و تعدیل نسبت p/e حتی به زیر10 خواهدشد. وبه فرض تغییرنکردن سودسازی قابل توجه در مابقی شرکتهای هم گروه بهترین شرکت دربین شرکتهای انبوه سازی خواهد شد.
اخیرا شرکت افشای الفی از قراردادی بسیار سنگین را روانه کدال کرد که متاسفانه شرایط بازار و سلیقه ای عمل کردن ناظر باعث از بین رفتن تاثیرمثبت این قرارداد بروی قیمت سهم شد اما در آینده قطعا تاثیراین قراداد بروی قیمت سهم جالب توجه خواهدبود.
با توجه به صحبتهای مدیرعامل محترم شرکت مبنی برافزایش سرمایه شرکت با تایید هیئت مدیره جدید این مهم درآینده میتواند یکی از فاکتورهای اثرگذاربروی قیمت سهم باشد.
درحال حاضر دو پروژه ملاصدرا و نیکان شرکت بصورت کامل تکمیل و آماده فروش می باشد که همین مورد تاثیربسیار مهمی بروی eps شرکت خواهدداشت.
فلزات اساسي امروز معاملاتی پر عرضه را تجربه می کنند.#فولاد, #فملي, #ذوب, #كيميا, #فزرين, #فاسمين, #ارفع, #فروي, #فنورد, #فباهنر, #ميدكو و #فپنتا با فشار فروش داد و ستد می شوند.#فولاژ با گرایشی مثبت متعادل داد و ستد می شود.#فوکا و #فخوز نیز منفی و متعادل اند.
نفتی ها نیز با افت قیمت همراه اند.#شبريز, #شسپا, #شرانل, #شاوان, #شتران, #شپاس, #شبندر, #شراز و #شنفت پر عرضه های گروه اند.
بانکی ها امروز معاملاتی همراه با فشار فروش را تجربه می کنند.#دي, #وملل, #وكار, #وگردش, #وبملت, #وتجارت و #وبصادر پر عرضه های گروه اند.#ونوين با گرایشی منفی و #سامان با گرایشی مثبت متعادل است.
محصولات شيميايي همسو با دیگر گروه ها با فشار فروش داد و ستد می شوند.#شگويا, #شاروم, #شصفها, #شيران, #شلرد, #شتوكا, #كلر, #شكلر, #پارسان, #پاكشو, #شخارك, #شسينا, #فارس و #پترول نمادهای پر عرضه ی گروه اند.#شپترو و #قرن با گرایشی مثبت متعادل اند.#شصدف پر تقاضای گروه است.
خودرویی ها نیز با افت قیمت داد و ستد می شوند.#خودرو, #خگستر, #خكرمان, #خزاميا, #خبهمن, #خنصير, #خكاوه, #خچرخش و #خمحور با فشار فروش همراه اند.#خاهن مثبت و متعادل گروه است.#خعمرا با افزایش تقاضا معامله می شود.
خدمات فنی و مهندسی نیز پر عرضه داد و ستد می شوند.#رتكو, #تابا, #تپولا, #رمپنا و #رنيك با فشار فروش داد و ستد می شوند.
مخابراتی ها نیز افت قیمت را تجربه می کنند.#همراه و #اخابر با فشار فروش داد و ستد می شوند.
#اطلاعات_بازار
شاخص کل 1,188,930
5079.32 واحد منفی
ارزش بازار 47,514,997 میلیارد ریال
ارزش معاملات 12,018 میلیارد ریال
حجم معاملات 909 میلیون سهم
نمادهای تاثیر گذار در شاخص
فولاد 1201 واحد منفی
شستا 779 واحد منفی
اپال 389 واحد مثبت
وبملت 362 واحد منفی
فملی 349 واحد منفی
شبندر 336 واحد منفی
فارس 286 واحد منفی
بیشترین حجم معاملات
اپال 282.4 میلیون سهم
گکوثر 64.3 میلیون سهم
وبملت 41.4 میلیون سهم
ونوین 21 میلیون سهم
های وب 20.9 میلیون سهم
#بازار
دولت برای تامین مالی، حجم گسترده ای از اوراق را هر روز در بازار عرضه می کند. وضعیت بد بازار سهام نیز باعث شده تا مردم با فروش سهام نسبت به تزریق بخشی از آن به صندوق ها اقدام کنند.
این ورود پول به صندوق های درآمد ثابت، بخشی از منابع خرید اوراق از دولت را تامین می کند. دولت بخش قابل توجهی از اوراق را فروخته و بخش اندکی ازان باقی مانده است.
در واقع صندوق های فیکس تا حدی همکنون تمایلی هم به حمایت از بازار ندارند چون بازار اوراق همکنون داغ است. به عبارت دیگر با نرخ مناسبی در حال خرید اوراق از دولت هستند.
حالا شاید دامنه نوسان منفی 2درصد باعث کاهش نقدشوندگی شده باشد اما مادامی که این حجم از اوراق در بازار عرضه می شود و صندوق های بزرگ بازار مشغول خرید آن هستند، منابعی جهت حمایت از بازار ورود نمی کند لذا چند مساله وجود دارد:
1) اینکه دامنه نوسان 2درصد برداشته شود، لزوما باعث نمی شود که قیمت ها به سرعت و در آینده بسیار نزدیک به یک تعادل برسند چون مشکل بازار غیر ارزنده بودن نیست بلکه حضور صندوق های بزرگ در بازار بدهی است که تمام منابع را صرف خرید اوراق از دولت می کنند. این پروسه زمانی باید بگذرد...این اوراقی که دولت می فروشد باید به آن حد تعیین شده برسد و پس ازان این فشار برداشته می شود ازین زاویه اینطور نیست که اگر قیمت سهام پایین تر برود، متعادل گردد! زمان است که حلال این مشکل است لذا متوجه باشیم که مشکل بازار، دلار! آمریکا! سیاست! دامنه نوسان و کشتی اسرائیل نیست! ما در بازار سهام نیازمند زمان هستیم تا آنچه دولت آن طرف انجا می دهد تمام شود. روزانه چندین هزار میلیارد تومان توسط دولت اوراق عرضه می شود که در نماد "اراد" روی تابلو می توانید ببینید.
2) راهکار کوتاه مدت این است که صندوق های درآمد ثابت مکلف باشند که حداقل درصدی را در سهام سرمایه گذرای کنند. در گذشته نیز این رقم حدود 20درصد هم بوده اما تعیین یک رقم منطقی باعث می شود که صندوق های درآمد ثابت اجبار داشته باشند تا ضمن کمک به دولت برای خرید اوراق، به کمک بازار سهام هم بیایند چون بازار سهام غیر ارزنده نیست که بگوییم دارایی گران قیمتی را خریده اند. قیمت ها مناسب است، پول نیست! صندوق ها که از همین بازار پول جمع کرده اند، بخشی را هم باید در همین بازار سرمایه گذاری کنند.
3) دولت با این همه انتشار اوراق ... چه هزینه و خروج پولی برای دولت های بعدی به یادگار می گذارد؟ ما مشابه این مورد را در برخی شرکت ها داریم که به امید بهبود اوضاع آنقدر وام گرفتند که امروز از محل سود شرکت نمی توانند حتی بهره وام را بدهند! از یک جایی به بعد دولت ها باید بخش مهم از درآمد فروش نفت را فقط صرف عدم افزایش میزان بدهی کنند و بالا بودن نرخ بهره آنگاه برایشان یک هزینه جدی است! اگر دلار به ريال ثابت باشد، یک دولت چگونه با نرخ 20درصد تامین مالی می کند؟!
پس جمع بندی کنم:
1) کسی از قصد بازار سهام را تخریب نکرده است. در واقع یک مکش پول بزرگ وجود دارد که عرضه اوراق دولتی با نرخ جذاب و توجه صندوق های درآمد ثابت به آن است! همینکه تمام توجه و تمرکز و منابع به آن سمت معطوف شده بازار سهام را خراب کرده است. هرجا این فشار برداشته شود، خود بازار سهام متعادل می شود.
2) صندوق ها باید یک حداقل درصدی برای سرمایه گذاری در سهام را انجام دهند. این باید تصویب شود تا صندوق ها خالی از سهام نباشند. در واقع کف و سقف میزان سرمایه گذاری در سهام باید مشخص شود اما رقم باید منطقی باشد.
3) با این حجم انتشار اوراق بدهی، اگر نرخ ارز ثابت باشد و نرخ تامین مالی بالای 20درصد! دولت های بعدی بخش مهمی از درآمد خود را باید جهت جلوگیری از افزایش میزان بدهی خرج کنند! این خبر خوبی برای اقتصادی شبیه ایران نیست که نیاز به سرمایه گذاری در زیرساخت ها دارد و استهلاک سرمایه در آن بالاتر از سرمایه گذرای مجدد است.
4) بازار سهام زمان می خواهد! مشکل بازار سهام غیر ارزنده بودن نیست. یک راهکار این است که بازار سهام همینجا قفل صف فروش و غیر نقدشوند بماند تا زمان بگذرد...یک راهکار این است که دامنه نوسان باز شود تا حقیقی های جدید الورود با ضرری سنگین تر خارج شوند و صندوق های فیکس با اتمام ماموریت در اوراق دولتی، سهام را 50درصد پایین تر از اینجا خرید کنند و بعد بازار را به همین نقطه فعلی بازگردانند. طبعا سیاست گذار باید بین این دو، یکی را انتخاب می کرد ...
هلالات، کارشناس بازار سرمایه