#کاشی و سرامیک ماهانه
❇️ عملکرد ماهانه تیر نسبت به تیر 1401
➖ #کحافظ فروش 142میلیارد تومانی : رشد 36%
➖ #کساوه فروش 126میلیارد تومانی : رشد 44%
➖ #کلوند فروش 109میلیارد تومانی : رشد 49%
➖ #کپارس فروش 96میلیارد تومانی : رشد 75%
➖ #کترام فروش 34میلیارد تومانی : رشد 28%
➖ #کسعدی فروش 35میلیارد تومانی : رشد 58%
➖ #کارام فروش 4میلیارد تومانی : رشد 323%
🔵 ۳۰ هزار واحد مسکونی در تملک ۳ بانک!
▫️عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرده است که سه بانک مسکن، ملت و ملی در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار خانه خالی دارند. این در حالی است که ورود بانکها به بازار مسکن با پیامدهای بسیاری برای این بازار و ترازنامه بانکها روبروست.
▪️بانکها غالبا برای ارائه پشتوانه به بانک مرکزی دست به خرید زمین و املاک میزنند، اما اکنون میتوان گفت موضوع کسب سود هم برای آنها مطرح است. بانکها املاک را خریداری میکنند و با افزایش قیمت ملک بهطور طبیعی میزان دارایی آنها نیز افزایش پیدا میکند؛ تورم فزاینده مسکن در ایران نیز مزید بر علت این اقدام است و جذابیت ورود به بخش املاک با هدف کسب سود را افزایش میدهد. برخی حتی معتقدند که بانکها گاه به قیمتسازی در بازار املاک هم دست میزنند تا قیمت منطقهای خاص را به سطح سودآوری برای خود برسانند.| تجارتنیوز
پیش بینی بورس
شمارش معکوس بازار سهام برای گام بلند صعودی
💬امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه:
به طور کلی در روزهای ابتدایی این هفته، بسیاری از سهام زیر ارزش ذاتی خود معامله شدند. بنابراین در شرایط حاضر ما میتوانیم با دید تحلیلی و نگاهی به P/E Forward سهام، بازار سرمایه را در میانمدت و بلندمدت ارزنده بدانیم.
چشمانداز بازار سهام در میانمدت و بلندمدت، تصویری روشن از خود به نمایش میگذارد. در کوتاهمدت اما با توجه به اتفاقی که برای دلار در روز جاری رقم خورد و انتظارات تورمی مجددا به بازار دلار در حال سرایت است، طبیعتا بهعنوان محرک اولیه میتواند پولها را به سمت بازار سرمایه هدایت کند. اسکناس آمریکایی از دو سمت سود و زیان، و ترازنامهای، بر بازار سرمایه اثرگذار است.
سهم گلچین:
#مجمع
#شتران
📌به گزارش آوای آگاه؛ مجمع سالانه پالایشگاه نفت تهران هم اکنون در حال برگزاری است.
✅مجاورت پالایش نفت تهران به دو فرودگاه مهرآباد و امام خمینی موجب شده شرکت خط انتقال داشته باشد و سهم بازار سوخت هوایی ۴۱درصد است.
✅بنزین تولید شده شتران، بنزین پاک بوده و تقریبا مطابق با استانداردهای جهانی است. اکتان بنزین ما ۸۷ است، اما باید ۹۱ باشد. با راهاندازی واحد CCR، یک و نیم میلیون لیتر به حجم تولید اضافه میشود. یعنی نفتا به بنزین تبدیل میشود و مسئله اکتان آن نیز حل خواهد شد.
✅طی سالهای ١٣٩٨ تا ١۴٠٠، کاهش خوراک به دلیل تعمیرات اساسی واحدهای تقطیر بوده و کاهش تولید در سال ۹۹ ناشی از کاهش تقاضا به دلیل شرایط کرونا و تزریق نفت خام سنتزی به خوراک شرکت بوده است.
✅علت رشد فروش شتران، افزایش ۲۰درصدی متوسط نرخ های جهانی بوده است. ۱۷درصد به دلیل رشد نرخ ارز و ۴درصد به دلیل افزایش ظرفیت پالایشگاه بوده است.
✅در سال گذشته، شتران در فروش سوخت هوایی و نفت گاز به ازای هر بشکه بیش از ۴۲ دلار سود برده است. نفتا محصولی است که شرکت با ضرر آن را به فروش میرساند. نفت کوره نیز نیازمند ایجاد واحدهای بروزرسانی است. زیرا هم اکنون به ازای هر بشکه ۱۸ دلار ضرر میدهیم و باید آن را به محصولات با ارزش بیشتر تبدیل کنیم. وکیوم باتوم هم در واحدهای جدید به محصول با ارزش افزوده بیشتر تبدیل خواهد شد. این محصول را نیز با ضرر به فروش میرسانیم.
✅بهای تمام شده سال ۱۴۰۱ همانند سال ۹۹ شده و کاهشی بوده است.
در مجمع عمومی فوقالعاده شرکت سیمان تهران که با مشارکت ۶٣.٢٣درصد از سهامداران برگزار شد، افزایش سرمایه این شرکت به تصویب رسید.
✅این افزایش سرمایه ٨٧١درصد و از دو محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها از محل زمین (١۴٠٠ میلیاردتومان) و سود انباشته (١١٣ میلیارد تومان) صورت گرفت.
✅تورم و کاهش ارزش پول کشور، ریسک احتساب سود انباشته در مجامع به عنوان سود قابل تقسیمی و استفاده از معافیت مالیاتی از علل این افزایش سرمایه است.
✅سرمایه این شرکت از ١.٧۵٠.٠٠٠ میلیون ریال به ١٧.٠٠٠.٠٠ میلیون ریال افزایش یافت.
✅در ۴ماهه ١۴٠٢، ١.٢١٩هزار تن کلینکر و ١.٠۴٩هزار تن سیمان تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ترتیب ١٢درصد و ۵درصد افزایش داشته است.
#شتران
#مجمع
📌چهار سناریوی احتمالی شتران برای طرح کاهش تولید نفت کوره
✅ مجوزهای این طرح گرفته شده و مناقصاتی برگزارخواهد شد تا لیسانس های مورد نیاز این طرحگرفته شود. سپس وارد مرحله های بعدی خواهیم شد. منابع مالی مورد نیاز ۳/۴ میلیارد یورو است.
✅کرک اسپرد شتران در سال ۱۴۰۱ بسیار بالاتر از ۱۴۰۰ بوده است.
✅شتران علیرغم مجاورت با کلانشهر تهران، سال ۹۸ مصرف مازوت داشت. اما در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مصرف مازوت به طور کامل قطع شد و اجازه ندادیم یک قطره مازوت در پالایشگاه تهران مصرف و سوخته شود که نتیجه آن ۵هزار تن کاهش انتشار آلاینده زیست محیطی co۲ بوده است. صرفهجویی ناشی از بهینهسازی مصرف انرژی ۱۷۷۰ تن در سال بوده است. صرفهجویی ناشی از بهینهسازی مصرف انرژی ناشی از جایگزینی سوخت گازی به جای سوخت ال پی جی، ۳۷۰۰ میلیارد ریال بوده است. جمع کل صرفهجویی مستقیم حاصل از عملکرد انرژی ۳۱۸۰ میلیارد ریال بوده است.
✅سال ۹۹ به ازای هر بشکه نفت خام، سود خالص شرکت ۶.۵۴ دلار و در سال ۱۴۰۰، ۸.۲۲ دلار و در سال مالی گذشته، سود خالص به ازای هر بشکه نفت خام تصفیه شده ۱۳.۱۵ دلار بوده است.
✅وکیوم باتوم از ارزانترین محصولات شرکت است.
✅درخصوص پروژه واحدهای تصفیه نفتهای سنگین و کاهش بنزن و اتانزدایی از گاز مایع گفته شد: بخشی از تجهیزات رسیده است، اما هنوز نصب نشدهاند.
✅درخصوص پروژه تصفیهخانه جنوب تهران گفته شد: پروژه ۱۰۰درصد راهاندازی نشده است، اما بخشهایی از آن فعالیت خود را آغاز کردهاند.
✅درخصوص پروژه ایستگاه گاز CGS جدید که جزء طرحهای تکمیل شده است، گفته شد: هزینه اجرای این پروژه ۱۰۰ میلیارد ریال بوده و ظرفیت آن ۲۰۰هزار نرمال متر مکعب در ساعت است. هدف این پروژه تامین گاز مورد نیاز پالایشگاه برای واحدهای موجود و واحدهای در حال احداث و آتی، ارتقاء مصرف گاز طبیعی و حذف سوخت مایع در فرایندهای پالایشی در راستای پایداری تولید، حفظ محیط زیست و اجرای قانون هوای پاک و جلوگیری از وقفه تولید در فصول سرد سال است.
✅درخصوص وضعیت زمینهای پالایشگاه گفته شد: یک زمین ۸ هکتاری متعلق به بنیاد مستضعفان است و چون اسناد آن قدیمی است، باید اسناد بروز شود و بنیاد باید سند تک برگ به نام شتران کند؛ چون خریداری شده است. درخصوص ۷۲ هکتار زمین هم که به نام شرکت ملی نفت است، اقدامات حقوقی انجام شده و تا هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد. شتران به طور کلی ۴۸۲ هکتار بدون ایرانول و پاسارگاد، زمین دارد.
موقوفات خزانه ۲۸۴ هکتار بوده که جدا از این ۴۸۲ هکتار است. ۲۶۰ هکتار هم موقوفه و بیرون پالایشگاه است.
✅نفت خام را از پالایش و پخش خریداری میکنیم و پنج فرآورده را به دولت میفروشیم و پول آن با پول نفت خام تهاتر میشود.
✅در سال ١۴٠١ رشد خوراک داشتیم، اما در سال ١۴٠٢ به دلیل اورهال، احتمال کاهش خوراک وجود دارد.
✅در ادامه این جلسه، هیئت مدیره شتران به مجمع پیشنهاد داد سود کمتری تقسیم کند تا مانند سال گذشته، افزایش سرمایه جذاب از محل انباشته داشته باشد.
#مجمع
#شتران
📌ادامه گزارش آوای آگاه از مجمع شتران:
✅ انجمن صنفی به دنبال زنده کردن مطالباتمان است. ولی دولت عملا نمی تواند هیچ پولی به ما بدهد مگر این که تهاتر کنیم. تمام پولهایی که به حساب ما و پالایش پخش واریز میشود به حساب خزانه میرود. این مسایل باید از طریق دولت و مجلس حل شود. همه نامهنگاریها انجام شده است.
✅نرخ گاز هم مطلوب ما نیست. سال گذشته نامهنگاری کردیم و جلسات متعدد گذاشتیم که این موضوع به شرکت تحمیل هزینه میکند؛ اما با این افزایش نرخها چاره ای نداریم و باید در صورت های مالی منعکس کنیم.
✅هم اکنون ارزش بیمه تاسیسات شرکت ۴ میلیارد یورو است.
✅گاز سوخت پالایشگاه ۸۰ درصد گران شد.
✅کاری که انجام دادهایم این است فروش پشت فنس را انجام دهیم که ۹۰ درصد مشکلات ما با شرکت ملی نفت و پالایش و پخش حل میشود. فروشهای ما به چندین شکل در حال انجام است. اگر قسمت مالیاتی این بحث حل بشود قطعا به نتیجه خواهیم رسید.
✅اگر زمین هایمان امسال به نام شتران شود و حجم زمینها به جایگاهی برسد که قابل تجدید ارزیابی باشد قطعا در دستور کار شرکت است.
در پایان مجمع سالانه شتران، به ازای هر سهم ۶۰ تومان سود نقدی تقسیمشد.
در بازارهای جهانی؛
افزایش ۴ درصدی بهای هر اونس
🔹 بهای هر اونس طلا با ۴.۵ درصد افزایش به ۱۹۴۸ دلار و ۵۰ سنت رسید.
✅ شکست پروژه جنگ تجاری آمریکای با ترامپ در مقابل چینی ها؟
تصویر، تراز حساب جاری برخی از اقتصادهای مطرح دنیا در سال ۲۰۲۲ است که statista به استناد آمارهای بانک جهانی منتشر نموده است.
تحلیل ابعاد مثبت و منفی وضعیت کشورها از جنبه های مختلف گسترده و قضاوت آنی نمی توان داشت.
بررسی ها نشان می دهد بخش قابل ملاحظه ای از تراز منفی ایالات متحده آمریکا در موازنه تجاری با چینی ها رخ داده است.
شاید اولین چیزی که این تصویر ارائه می کند این باشد که پروژه جنگ تجاری آمریکا با چین که توسط ترامپ از سال ۲۰۱۸ کلید خورد تاکنون هیچ خروجی مشخصی برای ایالات متحده نداشته است. /اقتصاد و کسب و کار