نمای پایانی از معاملات بورس اوراق بهادار تهران (28 مرداد 99)
بازار نقدی بورس:
شاخص کل: 1,825,353.06 (9598.08)
شاخص کل هموزن: 491,458.43 (3706.43)
ارزش معاملات: 19,350 میلیارد تومان
حجم معاملات: 12.1 میلیارد سهم
سه نماد با بیشترین اثر مثبت: «فارس»، «کگل» و «خودرو»
سه نماد با بیشترین اثر منفی: «فملی»، «شپنا» و «شتران»
بازار نقدی فرابورس:
شاخص کل: 19,427.95 (304.88)
ارزش معاملات: 9,923 میلیارد تومان
حجم معاملات: 2.8 میلیارد سهم
سه نماد با بیشترین اثر منفی: «آریا»، «وپویا» و «تبرک»
سه نماد با بیشترین اثر مثبت: «مارون»، «کگهر» و «بپاس»
خالص تغییر مالکیت بورس (28 مرداد): 471 میلیارد تومان حقوقی به حقیقی
ارزش معاملات خرد بورس تهران: 18 هزار و 260 میلیارد تومان
میزان بازدهی روزانه صنایع بورسی
نگاهی به عملکرد صنایع 39گانه بورسی امروز حکایت از رشد اغلب گروهها داشت. به طوری که شاهد رشد شاخص 28 گروه در مقابل افت 8 صنعت بودیم. در این میان بیشترین بازده از آن گروه خرده فروشی با رشدی بالغ بر 4/6 درصد شد. در مقابل گروه فرآوردههای نفتی با کاهش 4/7 درصدی قیمت مواجه شد.
مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس:
حال بازار سرمایه ایران خوب است.
نباید با چند روز بازار منفی فکر کنیم، بد حالی به سراغ بورس ایران آمده است.
در این شرایط باید تا جایی که می توانید، سهم بخرید.
۹ ابهام در ارزشگذاری که عرضه غکورش را به تعویق انداخت
این روزها نوبت به عرضه به سهام شرکت صنایع غذایی کورش رسیده است بررسی های گروه تحلیل صدای بورس حاکی از برخی سوالات و ابهامات در خصوص ارزشگذاری سهام این شرکت است که درادامه از نظر میگذرد.
البته صدای بورس آمادگی دارد نظرات صاحبان سهام را هم در این خصوص منتشر کند
1. بیش از 75درصد فروش شرکت به شرکت های پخش وابسته به سهامدار عمده است و فرمول قیمت گذاری آن مشخص نیست. آیا تغییری در رویه قیمتگذاری محصولات این شرکت پس از پذیرش رخ میدهد؟ آیا سودی به شرکتهای دیگر گروه منتقل نشده یا نمی شود؟
2. در گزارش ارزشگذاری، فروش شرکت از 580 هزار تن در سال 1398 به بیش از 1.8 میلیون تن در سال 1403 افزایش یافته است، در حالی که شرکت هیچگونه سرمایهگذاری در داراییهای ثابت پیشبینی نکرده است.
3. در حالی که شرکتهای مشابه به دلیل عدم دریافت ارز 4200 تومانی وارد حاشیه زیان شدهاند و تولید کاهش یا متوقف شده این شرکت رشد تولید و فروش پیشبینی کرده است.
4. در ارزشگذاری به روش P/E از نسبت پی به ای شرکت مارگارین استفاده شده، در حالی که ارزش اصلی این شرکت در سال های اخیر متمرکز بر ارزش املاک کارخانه بوده و بکارگیری P/E درعمل اشتباه و غیر قابل استناد است.
5. در رویدادی بیسابقه در حالی که تورم هدفگذاری شده دولت 22درصد است، نرخ تورم ارقامی بیش از 30درصد است که موجب متورم شدن فروش و ارزش شرکت میشود.
6. نرخ رشد بلندمدت 22درصد برابر با فرض شده است!! در تمام ارزشگذاریهای پیشین برای عرضه اولیه، حتی در عرضه اولیه غزر، که پس از تایید گرانفروشی با کاهش قابل توجه قیمت در شرایط افزایش نرخ فروش روبرو شد، نرخ رشد بلندمدت 9درصد است. تعیین نرخ 22درصد به معنی دو برابر شدن ارزش شرکت در مقایسه با نرخ 9درصد است.
7. در حالی که تقسیم حداکثری در پیش بینی سود و ارزشگذاری لحاظ شده است، در بندهای 3.6.8 و 3.6.9 سود سرمایه گذاری و سود رشد قیمت علاوه بر شناسایی شدن، مجددا سرمایه گذاری شده است!!!
8. به دلیل تقسیم حداکثری سود از یکسو و سرمایه در گردش محور بودن فعالیت، سرمایه در گردش از محل تسهیلات تامین می شود. در اقدامی تعجب برانگیز نسبت فروش به تسهیلات از حدود 7 در سال گذشته به 12 افزایش یافته است. در صورتی که شرکت از همان نسبت 7 برای سالهای آتی استفاده کند، بایستی حدود هزار میلیارد تومان تسهیلات بیشتر و هزینه مالی بیش از 250 میلیارد تومان بیشتر از ارزشگذاری خواهد بود.
9. حاشیه سود فروش بازرگانی که شرکت و سهامدار عمده هیچ تضمینی برای تداوم آن نداده و بخش عمده آن حتی در دو ماه اول سال نیز متوقف شده است، از 9درصد در سال 1398 به 28درصد در سال 1403 افزایش یافته است. این به معنای شناسایی سود مازاد بیش از 18 هزار میلیارد ریالی فقط در سال 1403 است. در حالی که فروش این کالاها تابع قوانین سازمان حمایت و حاشیه سود آن براساس مصوبات سازمان حمایت یک رقمی و در حد سال 1398 است./صدای بورس
دوستان برای برگشت شاخص انتظار صف های خرید نداشته باشید مثل قبل سریع انجام شود و برگردن
باید نمادهایی اصلاح میکنن یک کفسازی کنن وهمین طور شاخص باید کفسازی انجام شود و این با نوساناتی صورت میپذیرد
خب شاخص زیر ۱۸۰۰ نجات پیدا کرد
اگر بخات همین حول یک کف بزنه باید فرصت بدیم و باید حجم هایی زده شود و کم کم با سیکل زمان کوتاه شاهد متعادل شدن و کاهش فشار فروش باشیم و کم کم روند صعودی و شاهد پولهای خارج شده به بازار وارد بشن
برترین صفوف خرید در پیش گشایش امروز:
#ثبهساز/ حجم صف: 2 میلیارد و 280 میلیون/ قیمت: 2580 ریال
#ولپارس/ حجم صف: 370 میلیون/ قیمت: 3680 ریال
#وپارس/ حجم صف: 310 میلیون/ قیمت: 6050 ریال
#امین/ حجم صف: 292 میلیون/ قیمت: 12,320 ریال
#ونیکی/ حجم صف: 145 میلیون/ قیمت: 42,430 ریال
#وآیند/ حجم صف: 96 میلیون/ قیمت: 33,306 ریال
#شپلی/ حجم صف: 91 میلیون/ قیمت: 11,459 ریال
#وآفری/ حجم صف: 88 میلیون/ قیمت: 10,027 ریال
#آبادا/ حجم صف: 84 میلیون/ قیمت: 31,670 ریال
#وزمین/ حجم صف: 43 میلیون/ قیمت: 21,006 ریال
در گروه بانکی نماد مورد توجه این روزها، #وپارس با رشد بیش از ۱ درصد در قیمت ۵۸۷ تومان در حال داد و ستد است. #وتجارت در محدوده منفی ۲ درصد در قیمت ۳۳۰ تومان دنبال می شود. #وبصادر نیز افت ۳ درصد دارد.
در گروه خودرویی ها #خساپا در قیمت ۳۸۲ تومان با افت بیش از ۴ درصد مواجه است. #خودرو و #خگستر با صف فروش مواجه هستند.
در گروه محصولات شیمیایی نماد #فارس در کف قیمت روزانه ۲۸۷۲ تومان با صف فروش مواجه است. #پترول در قیمت ۱۵۱۸ تومان صف فروش را تجربه می کند. #شیران در قیمت ۳۹۱۰ تومان افت ۳ درصدی دارد.
#خبرهای_موثر
بر اساس مصوبه جدید هیات مدیره سازمان بورس؛
«صندوق های بادرآمدثابت تا پایان سال برای رعایت حد نصاب ۵ درصد فرصت دارند»
در تازه ترین مصوبه سازمان بورس و اوراق بهادار صندوق های بادرآمد ثابت تا پایان سال ۹۹ فرصت خواهند داشت تا نسبت به رعایت حدنصاب ۵ درصد سهام خود اقدام کنند.
/سنا
⭕️ آمریکا «مکانیسم ماشه» علیه ایران را فعال میکند
منابع دیپلماتیک به شبکه الجزیره گفتهاند «مایک پومپئو»، وزیر خارجه آمریکا با تسلیم شکایت نامهای به رئیس شورای امنیت، ایران را به «نقض توافق هستهای» متهم خواهد کرد.
این منابع همچنین خبر دادهاند که پومپئو روز پنجشنبه برای کلید زدن روند مکانیسم ماشه علیه ایران در نیویورک حضور داشته باشد.
سيمانی ها هم با فشار فروش همراه اند.#سفارس٬ #ستران٬ #سشرق٬ #سخواف٬ #ساوه٬ #سكرد٬ #سپاها٬ #سصوفي٬ #سخوز٬ #سمازن٬ #سدور٬ #ساروم٬ #سرود٬ #سغرب و #سفار از جمله نمادهای منفی گروه اند.#سنير با افزایش تقاضا داد و ستد می شود.#سفانو٬ #سكارون و #سلار متعادل داد و ستد می شوند.
گروه كاشي و سراميك هم افت قیمت را دراکثر نمادهای خود تجربه می کنند.#كحافظ٬ #كپارس٬ #كلوند و #كساوه پر عرضه داد و ستد می شوند.#كسعدي متعادل است.#كهرام و #کصدف نمادهای مورد توجه اند.
#جریان_نقدینگی 👆👆👆
نمادهای معاملاتی با بیشترین ورود و خروج نقدینگی حقیقی
تا این لحظه بازار با خروج نقدینگی حقیقی ها به مبلغ ۶۵۰ میلیارد تومان همراه بوده و ارزش معاملات خرد نیز تنها حدود ۵ هزار میلیارد تومان به ثبت رسیده است.
ریزش 67هزار واحدی شاخص
شاخص کل بورس: 1,758,097.32 (67255.11-)
شاخص کل هموزن: 482,129 (9327.85- )
شاخص کل فرابورس: 18,846.23 (584.71-)
ارزش و حجم معاملات بورس و فرابورس
ارزش معاملات بورس: 4,274 میلیارد تومان
حجم معاملات بورس: 3.7 میلیارد سهم
ارزش معاملات فرابورس: 2,542 میلیارد تومان
حجم معاملات فرابورس: 676 میلیون سهم
شایعه حذف اعتبار کارگزاران تکذیب شد/اصل موضوع/درخواست افزایش ضریب اعتبار
بورس پرس - روح الله میرصانعی دبیرکل کانون کارگزاران، شایعه تصمیم بانک مرکزی برای صفر شدن تخصیص اعتبار به شرکت های کارگزاری را شدیدا" تکذیب کرد و با اعلام اصل موضوع خواهان افزایش ضریب اعتباری سهام به ۱۵ درصد شد.
وی ادامه داد: موضوع از این قرار است که یکی از بانک ها طی ماه های گذشته ؛ اقدام به افزایش چندین برابری تخصیص اعتبار به شرکت های کارگزاری کرده بود که با تذکر بانک مرکزی روبرو شده تا مانع از افزایش ریسک این بانک شود. بنابراین نه تنها هیچ تصمیمی برای کاهش یا صفر شدن اعتباردهی بانک ها به کارگزاران نیست بلکه این اقدام نشان داد که بانک مرکزی به بازار سرمایه توجه ویژه ایی داشته و خواهان ایجاد تعادل و توزان است.
میرصانعی افزود: از سوی دیگر با توجه به شرایط روزهای اخیر بازار سرمایه ، انتظار می رود سیاست های انبساطی بانک مرکزی و سازمان بورس اجرایی شود و حتی ضریب اعتباری سهام را که اخیرا" با مصوبه کمیته پایش ریسک بازار از 15 به 10 درصد کاهش یافته مجددا" افزایشی شود .