اعلام برخط و لحظهای نرخ توافقی ارز در دستور کار بانک مرکزی است
ایرنا - سخنگوی بانک مرکزی اعلام کرد: نرخ توافقی خرید و فروش ارز به صورت لحظهای و برخط و برای شفافسازی معاملات بازار ارز در دستور کار جدی بانک مرکزی است.
«مصطفی قمری وفا» در توییتی نوشت: در کمتر از دو هفته، ۱۳۷ صرافی فعال در بازار اسکناس در تهران و شهرهای مختلف به درگان اعلام برخط نرخ توافقی خرید و فروش ارز در پایگاه اینترنتی بازار متشکل ارزی (www.ice.ir) پیوستند.
وی افزود: تعمیق بازار توافقی ارز و شفاف سازی معاملات در این بازار، در دستور کار جدی بانک مرکزی است.
📌عرضه ۲۰۰ دستگاه خودروی لاماری اول آبان در تابلوی بورس کالا
🔷تابلوی عرضه بورس کالای ایران، اول آبان ماه میزبان عرضه ۲۰۰ دستگاه خودروی لاماری متعلق به مجتمع صنعتی آرین پارس موتور خواهد بود.
#بازار_خودرو
لینک ثبت نام در بورس کالا
https://agah.ebgo.ir/Login?src=AD9581
سهم گلچین:
صف خرید
وتعاون 190میلیون سهم
خصدرا 82 میلیون سهم
جوین 28 میلیون سهم
گدنا 24 میلیون سهم
شپارس 17 میلیون سهم
صف فروش
خاور 118 میلیون سهم
آبین 36 میلیون سهم
ودانا 26 میلیون سهم
استقلال 17 میلیون سهم
خکاوه 13 میلیون سهم
🔴 تعقیب و گریز بورس و تورم
🔸️ شاخص واقعی قیمت سهام به آذر ۹۸ برگشت؛
▫️یکی از روشها برای فهم دقیق از بازدهی بورس، تعدیل شاخص کل با شاخص قیمت مصرفکننده است که تورم بهوسیله آن محاسبه میشود. با این شیوه، آماری حاصل میشود که میتواند تغییرات واقعی نماگر بازار سرمایه را نشان دهد.
▫️تحلیل «دنیای اقتصاد» از این آمار نشان میدهد که شاخص کنونی بازار سرمایه با آخرین روزهای آذرماه سال ۹۸ یعنی زمانی که شاخص در محدوده ۳۵۴ هزار واحدی قرار داشت، برابری میکند. از سوی دیگر بازده واقعی بازار نه تنها در سال جاری منفی بوده، بلکه حتی به سبب روند صعودی تورم بازده سال ۱۴۰۰ نیز منفی بوده است.
▫️این در حالی است که بازده سال ۹۹ بدون تعدیل ۷۷/ ۷۶ درصد و با تعدیل تورم تنها ۲۷/ ۱۸ درصد بوده است. این سری زمانی مؤید آن است که حباب ایجاد شده در پایان سال ۹۸ و نیمه اول سال ۹۹، بهطور کامل تخلیه شده است.
▫️به نظر میرسد عملکرد بازار سهام نه فقط در شرایط کنونی بلکه در سالهای گذشته نیز تحت تاثیر سیاستگذاریهای نابجا و دخالتهای بیمورد در کنار بلاتکلیفی در حوزه سیاست خارجی آسیب دیده است./دنیایاقتصاد
اقتصاد ایران ۱۶۰۰ میلیارد دلاری میشود
🔺گزارش جدید صندوق بینالمللی پول از اقتصاد ایران حاکی از افزایش ۱۵۰ میلیارد دلاری تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال ۲۰۲۲ به مرز ۱۶۰۰ میلیارد دلار است.
🔺بر اساس این گزارش، سرانه تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید از ۱۷۰۸۲ دلار در سال ۲۰۲۱ به ۱۸۶۶۳ دلار افزایش خواهد یافت.
🔺همچنین درآمدهای دولت ایران در سال ۲۰۲۲ با رشد ۵۳ درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده و به ۸۲۹ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. درآمد دولت ایران در سال قبل ۵۳۹ هزار میلیارد تومان برآورد شده بود.
🔺پیشبینی شد، تراز حسابهای جاری ایران در سال ۲۰۲۲ با افزایش ۲۱ میلیارد دلاری نسبت به سال قبل مواجه شود و به ۳۲ میلیارد دلار برسد.
📌مزایای عضویت در سازمان شانگهای برای ایران
🔷 سازمان شانگهای در نشست شهر سمرقند عضویت ایران را پذیرفت و این اتفاق یک فرصت عالی برای ما محسوب می شود چرا که شانگهای بزرگترین سازمان منطقه جهان است.
🔹 ۴۰ درصد جمعیت دنیا،یک سوم تولید ناخالص داخلی جهان و بخش عظیمی از تولید و مصرف انرژی جهان از آن این کشورهاست. وضعیت ایران در بین این کشورها یک وضعیت خاص است. چرا که ایران در بین کشورهای عضو شانگهای از یک موقعیت جغرافیایی خاص برخوردار است که علاوه بر وصل کردن این کشورها به هم،آنها را به آبهای آزاد نیز وصل می کند.
🔹 این موقعیت خاص علاوه بر امکان افزایش صادرات کالا،امکان افزایش ترانزیت کالا تا رقم ۱۱ میلیارد دلار در سال را برای ما به ارمغان می آورد. عضویت در شانگهای قدم اول است و این حال نیاز به توجه مسئولین دارد تا با دیدن ظرفیتهای ایران آن را آبیاری کنند.
#صادرات_واردات #اقتصاد_ایران
سه مصوبه جدید شورای پول و اعتبار برای صنایع دارویی
🔹 مصوبات جدید شورای پول و اعتبار برای صنایع دارویی به شرح زیر اعلام شد:
1️⃣افزایش سقف اعتباری مقرر در آییننامه تسهیلات و تعهدات کلان به ۴۰% سرمایه پایه بانکها
2️⃣مستثنی شدن از محدودیتهای مربوط به سرمایه پایه منفی برخی از بانکهای عامل و آییننامه رعایت نسبت شاخصهای مالی جهت اخذ تسهیلات و ایجاد تعهدات
3️⃣به منظور تامین نقدینگی موردنیاز شرکتهای دارویی ناشی از تغییر نرخ ارز ترجیحی به نیمایی، حداکثر تسهیلات و تعهدات برای صنایع دارویی از ۹۰% به ۲۰۰% فروش سال ۱۴۰۰ افزایش یابد
انواع افزایش سرمایه ها کدامند؟
#افزایش_سرمایه
💰 1- از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران شرکت:
🙏 1-1- مطالبات سهامداران از شرکت، عمدتا همان سودهای نقدی مصوب مجامع قبلی است که به جای واریز به حساب سهامداران، می تواند بعنوان اسمی 100 تومانی مورد نیاز افزایش سرمایه استفاده (تهاتر) شود و عملا شرکت به جای پرداخت سود نقدی، همان مبالغ را با کسب رضایت سهامداران، به چرخه سرمایه شرکت، عودت می دهد.
💳 1-2 - اگر سهامداری مطالبه ای از شرکت نداشته باشد و صاحب #حق_تقدم باشد، طبعا باید 100 تومان های اسمی را به صورت ( آورده نقدی )، به حساب اعلامی واریز و به امور سهام شرکت اطلاع دهد تا در وجه تعداد سهامش کارسازی گردد.
👌نکته حراجی : اگر نحوه تامین 100 تومن اسمی دارندگان حق تقدم برای شرکت احراز نشود، به عنوان حق تقدم استفاده نشده، در مهلت پذیره نویسی حراجی، فروخته شده تامین اعتبار اسمی 100 تومانی احراز می شود.
🏆 2- از محل سود انباشته شرکت :
شرکت تمامی سود محقق شده سنوات قبلی را به صورت سود نقدی، مصوب و پرداخت نکرده بلکه بخشی را بعنوان ذخیره سود انباشته گرفته است، حالا تصمیم به تبدیل سود انباشته شرکت، به سهام جدید می کند و این سبک شرکتهای توسعه ای پایدار است.
⏳ 3- از محل تجدید ارزیابی مازاد دارایی شرکت:
اخیرا براثر تسهیلات قانونی معافیت مالیاتی برای خروج شرکتهای مشمول ورشکستگی ماده 141 قانون تجارت، امکانی فراهم شده که اموال قدیمی خودشان را با قیمتهای جدید ، تجدید ارزیابی نموده و از این محل اعلام افزایش سرمایه نمایند که سرمایه جدید، باعث سرشکن شده زیان انباشته قبلی برروی تعداد بیشتری سهم کلی شرکت شده و شرکت به روال عادی کار خود برمی گردد.
از لحاظ مالی، بسیاری از سرمایه هایی که درحسابهای مالی، مستهلک محسوب می شوند با تجدید ارزیابی، بعنوان سرمایه جدید شناسایی می شوند و مجددا فرایند استهلاک مالی، برایشان آغاز می شود.
در دو مورد مذکور، هیچ حق تقدمی تولید و انتشار نمی یابد و به صورت خودکار، برای هر سهم حاضر در روز مجمع به نسبت تصویب، مستقیما تعدادی سهام جدید ایجاد می شود و بعد از تشریفات قانونی و زمان تقریبی 2 ماهه ثبت و در سبد سهامداران اعمال می شود.
منبع:حق تقدم
#آموزشی
عرضه ۲۰۰ دستگاه خودروی لاماری اول آبان در تابلوی بورس کالا
تابلوی عرضه بورس کالای ایران، اول آبان ماه میزبان عرضه ۲۰۰ دستگاه خودروی لاماری متعلق به مجتمع صنعتی آرین پارس موتور خواهد بود.
زمان تحویل این خودروها ۱۰ دی ماه ۱۴۰۱ اعلام شده است
جهت خرید از لینک زیر اقدام کنید
https://agah.ebgo.ir/Login?src=AD9581
📊 #پایش_بازار
⬅️ شاخص کل: 1,313,071 (-4,822)
⬅️ شاخص هم وزن: 377,365 (-2,206)
⬅️ ارزش معاملات: 1,471 میلیارد تومان
⬅️ حجم معاملات: 3.5 میلیارد
⬅️ تعداد معاملات: 243,505
☑️ تعداد کل نماد: 727
🟢 تعداد مثبت: 124 (%17)
🔴 تعداد منفی: 603 (%83)
🔼 تعداد صف خرید: 30 (%4)
🔽 تعداد ️صف فروش: 77 (%11)
🟩تعداد نماد اختلاف مثبت: 209
🟥تعداد نماد اختلاف منفی: 518
⬆️ارزش خرید حقوقی ها: 456 میلیارد
⬇️ارزش فروش حقوقی ها: 140 میلیارد
🔼ارزش خرید حقوقی های بزرگ: 217 میلیارد
🔽ارزش فروش حقوقی های بزرگ: 52 میلیارد
🟢سرانه خریدار حقیقی کل: 11.9 میلیون
🔴سرانه فروشنده حقیقی کل: 14.6 میلیون
⏫قدرت خریدار حقیقی: 0.8
⬆️ ورود پول حقیقی: (-318) میلیارد تومان
🔺 ارزش صف های خرید: (143) میلیارد تومان
🔻 ️ارزش صف های فروش: (261) میلیارد تومان
🔠 بیشترین ورود پول حقیقی به گروه:(میلیون تومان)
✳️محصولات فلزی: 1,099
✳️حمل و نقل آبی: 350
✳️لاستیک: 209
✳️خدمات فنی و مهندسی: 99
✳️پیمانکاری: 44
✳️دباغي و چرم: 31
#کدال
#افزایش_سرمایه
✅افزایش سرمایه 518 درصدی #وسالت از محل سود انباشته مورد تائید حسابرس قرار گرفت.
#آلومینیوم
🔸آلومینیوم در بورس فلزات لندن(LME) با کاهش 7 دلار در طول هفته به 2296 دلار رسید.
🔸در چین، چشمانداز تقاضای آلومینیوم مرتبط با بازار املاک (برای ساخت درها، پنجره ها و لوازم خانگی) ممکن است در کوتاه مدت بهبود قابل توجهی نداشته باشد. سیاستهای اخیر چین بیشتر یک محرک برای فروش خانه است، در صورتی که هر گونه بهبود در مصرف آلومینیوم به ساخت خانههای جدید متکی است.
🔸با ایجاد عدم اطمینان در مورد در دسترس بودن آلومینیوم روسیه در آینده، بازار آلومینیوم اروپا در حال آماده شدن برای نوسانات بیشتر است. با انتشار گزارشهای خبری مبنی بر اینکه ایالات متحده در حال بررسی ممنوعیت آلومینیوم روسیه است، نگرانیها در مورد احتمال تحریمهای تجاری جدید در 12 اکتبر افزایش یافت و به عدم اطمینانی که قبلاً نیز وجود داشته است افزوده است ولی همچنان هیچ وضوحی در مورد آنچه قرار است اتفاق بیفتد وجود ندارد و این می تواند باعث نوسان بازار شود.
🔸ممنوعیت، افزایش تعرفه و یا تحریم مستقیم تولیدکننده آلومینیوم روسال روسیه از گزینههای پیش رو برای تصمیمگیری در رابطه با آلومینیوم روسیه است.
🔸با توجه به اتکای بیشتر اروپا به آلومینیوم روسیه نسبت به ایالات متحده(13 درصد در مقابل 6 درصد) و همچنین عرضه جایگزین محدودتر، اگر اروپا نیز از این روند پیروی کند با مشکلات بیشتری مواجه خواهد شد. از طرفی بازار آلومینیوم اروپا طی سال گذشته در پی قیمت بالای انرژی، شاهد کاهش تولید کارخانههای ذوب بوده است و از اینرو منطقه را به یک واردکننده تبدیل کرده است و هرگونه ممنوعیت استفاده از آلومینیوم روسیه میتواند وضعیت را تشدید کند.
🔸رویدادهای بسیار بزرگی در کلان در حال وقوع است که باعث ایجاد نوسانات و عدم اطمینان در مورد آینده می شود.
🔸ذخایر آلومینیوم انبار LME علیرغم جریانهای ورودی اخیر در سطوح پایین تاریخی قرار دارد. سطح موجودی جهانی اخیراً به 351900 تن رسیده است که تنها 4 درصد از کل ذخایر در انبارهای اروپایی مستقر هستند و اروپا را به واردات آسیایی بیش از پیش متکی کرده است.
🔸در نگاهی دیگر به این بازار، در حالی که نگرانیهای عرضه با آخرین اخبار تشدید شده است، تقاضای ضعیف همچنان از عوامل مؤثر بر بازار است. طبق گزارشات ذخایر مصرف کنندگان در سطوح مطلوبی بوده است و برخی از آنها تقاضا را بیش از 30 درصد در سه ماهه بعدی کاهش دادهاند.