واکنش نماینده اتاق بازرگانی در شورای بورس به شایعات طرح مالیات عایدی سهام :
در شرایطی که بدلیل فقدان شفافیت و یک نظام حسابرسی ملی کارآمد، بخش قابل توجهی از مالیات بر عملکرد واقعی عملا اخذ نمیشود، طرح مالیات بر عایدی سرمایه، فقط تشویق به بزرگ کردن اقتصاد غیررسمی است..
برنامه "بازار تهران" رادیو تهران از فردا شروع می شود
توصیه میکنم حتما دنبال کنید
موج اف ام ردیف ۹۴ مگاهرتز
ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه
در بازار 11 تیر 1399، بیشترین ورود نقدینگی حقیقی به سمت شرکتهای فوق است. (مبالغ به میلیارد تومان است)/کانال تحلیلی پارس
خبر مهم برای #سیتا
5 درصد دیگر «سیتا» تا 2 ماه آینده عرضه میشود
مدیرعامل سیمان تامین گفت: 15 درصد سهام در مرحله نخست و 5 درصد آن تا 2 ماه آینده واگذار میشود؛ عرضه پنج درصد دیگر به شرایط سهم در تابلوی بورس بستگی دارد
جمارانیان افزود: سیاست وزارت رفاه و شستا این است که همه شرکتها وارد بورس شوند تا #شستا از وضعیت بنگاه داری خارج شود.
مهمترين بخشهای توافق 25 ساله ایران و چین
آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
توافق های جديد با چين فرصتی برای جلب سرمایه گذاری خارجی در حوزه های مختلف اقتصادی از جمله صنعت، انرژی، گردشگری و فناوری اطلاعات و ارتباطی است.
باید تولید نفتمان را با قراردادهای آتی با چین به ۸ و نیم میلیون بشکه برسانیم.
با اطمینان از بازار هدف قطعا توان تولید بالا را داریم چین بزرگ ترین مصرف کننده نفت و ما بزرگ ترین تولید کننده نفت هستیم.
تغییرات ساختاری مهم در بازار سرمایه
در هفته گذشته تغییراتی در قوانین و مقررات در حوزه بازار سرمایه رقم خورد. در همین راستا، قرار است از اول مرداد #کارمزد_معاملات ارکان بازار سرمایه ۲۰ درصد کاهش یابد. علاوه بر این، قرار است ۳۰ درصد دیگر از درآمدهای کارمزد هم در قالب سرمایهگذاری در صندوق تثبیت بازار سرمایه صرف شود. به این ترتیب بخشی از درآمد ارکان بازار سرمایه و کارگزاران صرف تثبیت شرایط بازار سهام در شرایط متلاطم خواهد شد. کاهش کارمزد معاملات البته از درخواستهای دیرینه فعالان بازار بوده که حالا جامه عمل پوشیده است. در حوزهای متفاوت، سقف #میزان_اعتبارات به ازای ارزش سبد سهام مشتریان در شبکه کارگزاری از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت؛ امری که با توجه به ابعاد ارزش داراییهای فعلی سرمایهگذاران فعال در بورس تاثیر خاصی برانقباض طرف تقاضا از این محل نخواهد داشت.
در بحث مهم #هسته_معاملات ، اتفاقات هفته گذشته به وضوح از نگرانیها از اختلالات موجود درخصوص کارآیی این سیستم در شرایط پرترافیک خبر میدهد.
به نظر میرسد سرعت بهبود ظرفیت سیستم معاملاتی با افزایش ورود سرمایهگذاران جدید همعنان نبوده است. با توجه به برخورد پردامنه عرضه و تقاضا و حجم فعالیت بازار این ریسک وجود دارد که در شرایط هجوم خریداران و فروشندگان، سامانه فعلی از امکان پاسخگویی مناسب به متقاضیان برخوردار نباشد. به این ترتیب، شاید اولویت اصلی فعلی سیاستگذاران در بازار سرمایه به منظور اجتناب از مخاطرات غیرضروری ناشی از تحمیل اشکال در سیستم معاملاتی، تمرکز بر ارتقای سامانه فعلی و زیرساختهای نرمافزاری باشد.
منبع : #روزنامه_دنیای_اقتصاد
ضد حمله دوم به نقدینگی
◽️ بانک مرکزی به فاصله کمتر از ۱۰ روز، برای دومین بار کف دالان نرخ سود را افزایش داد. بهطوریکه نرخ بهره سپردهگذاری بانکها نزد بانک مرکزی از ۱۰ درصد به ۱۳ درصد رسید. آما افزایش پیدرپی نرخ سود سپردهپذیری بانک مرکزی، با چه هدفی انجام شده است و چه اثری میتواند داشته باشد؟
🔹رشد نقدینگی در سالجاری، بهدلیل حمایتهای کرونایی سرعت قابلتوجهی دارد. رشد نقدینگی در فصل اول سال معادل ۳/ ۷ درصد بوده؛ درحالیکه این عدد در فصل مشابه سال قبل ۳/ ۵ درصد بوده است. نکته اینجاست که در شرایطی که درآمدهای نفتی کفاف واردات کالاهای اساسی را هم نمیدهد، روند تورم همخوانی بیشتری با روند نقدینگی دارد. به تاخیر انداختن همخوانی این دو متغیر در شرایط فعلی کار دشواری است و راه بهینه، کنترل رشد نقدینگی است.
◽️پس از اولین افزایش نرخ بهره کف از ۱۰ درصد به ۱۲ درصد، اکنون سیاستگذار پولی دومین ضدحمله را ترتیب داده است تا سپرده بانکها نزد بانک مرکزی افزایش یابد. با این اقدام، هدف کوتاهمدت سیاستگذار یعنی قبض نقدینگی و به تبع آن کنترل نوسانات بازارها پیگیری میشود. هدف میانمدت نیز حرکت نرخ بهره در اقتصاد به سمت تورم هدف است.
🔷 سناریوی آینده
◽️در کمتر از ۱۰ روز، نرخ بهره کف ۲ بار به سمت تورم هدف تغییر کرد. این رویکرد نشان میدهد سیاستگذار پولی بهدنبال آن است که رشد نقدینگی و انبساط پولی را کنترل کند و به مرور به سمت قبض نقدینگی برود. هر چه سپردهپذیری نزد بانک مرکزی بیشتر شود، قبض نقدینگی هم با احتمال بیشتری تحقق مییابد. باید رصد شود که اگر لازم بود، باز هم نرخ بهره کف بالاتر برود.
🔹برخی گمانهزنیها حاکی از این است که سیاستگذار بهدنبال ایجاد قرینه در کریدور است؛ بدین معنی که میانگین کف و سقف دالان، معادل نرخ سود سیاستی مورد نظر بانک مرکزی برای تورم هدف باشد. گفته میشود نرخ بهره سیاستی حدود ۱۸ درصد در نظر گرفته شده است. بنابراین امکان دارد برای قرینه شدن نرخ، یک درصد دیگر هم به کف دالان افزوده شود.
◽️از نظر کارشناسان، انتظار بر این است که افزایش این نرخها دومینووار به بازارهای دیگر هم سرایت کند، کمااینکه نرخ سود بازار بین بانکی که قبل از عملیاتی شدن کریدور در عملیات بازار باز، در محدوده ۸ درصد قرار داشته، با رشد همراه شده و به ۵/ ۱۲ درصد رسیده است. با اولین افزایش نرخ بهره کف دالان، نرخ سود بازار بین بانکی از ۵/ ۱۰ درصد به ۵/ ۱۲ درصد رسید و با افزایش نرخ جدید، احتمالا نرخ سود در بازار بانکی نیز با افزایش همراه شود.
🔹این اقدام موجب میشود هم فضا برای سیاستگذاری بیشتر باز شود، هم انبساط پولی کمتر شود و هم اگر ابزارهای دیگر مورد استفاده قرار گیرند، به سمت انقباض نقدینگی حرکت کنیم که تسکینی بر نوسان در همه بازارها خواهد بود.
/ دنیایاقتصاد
متقاضیان عرضه اولیه در یک سال ۱۰ برابر شد
۱۱ تیرماه سال گذشته عرضه اولیه «درهاور» با مشارکت ۴۳۵ هزارنفری معاملهگران برگزار شد، یک سال بعد در عرضه اولیه «سیتا» بیش از ۴ میلیون و ۴۸۱ هزار نفر مشارکت داشتند.
بازدهی بالای بازار سهام و حمایتهای دولت باعث شده تا تعداد افراد جدیدی که برای حضور در این بازار اقدام به دریافت کد بورسی میکنند، به طور شگفتانگیزی افزایش پیدا کند.
مروری بر رشد میزان شرکتکنندگان در عرضه اولیه نشان میدهد که احتمالا تا پایان تیرماه میزان مشارکت در عرضه اولیه از مرز ۵ میلیون نفر هم بگذرد و این نرخ تا پایان سال به بیش از ۱۰ میلیون نفر نیز برسد.
تجارت نیوز
#خبرهای_موثر
ربیعی سخنگوی دولت:
نقش بورس پس از این دیگر کمرنگ نخواهد شد و همه دولتها از این پس باید نیمنگاهی جدی به بورس داشته باشند.
بازار سرمایه کشور پس از دههها بهجایگاه واقعی خود رسیده و با تمهیدات و حمایتهای صورت گرفته از سوی دولت برای اولین بار ارزش شرکتهای ثبت شده در بورس به تولید ناخالص داخلی سطح اقتصادهای پیشرفته رسیده است.
این سبب شده تا بورس نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور بازی کند. این نقش پس از این دیگر کمرنگ نخواهد شد و همه سیاستگذاران و همه دولتها از این پس باید نیمنگاهی جدی به بورس داشته باشند.
سعی دولت و آقای رئیسجمهور این است که شرکتهای بیشتری در بورس عرضه شوند و اقتصاد ایران بهصورت شفاف خود را برای همه مردم و همه جهانیان عرضه کند. به همین منظور دستور تسهیل در پذیرش شرکتهای جدید را دادند و شورای عالی بورس هم مصوبات خوبی در این زمینه تصویب کرده که اثران آن در ماههای آینده بهخوبی ظاهر خواهد شد./ فارس
به اطلاع کلیه فعالان محترم بازار سرمایه می رساند، زمان انجام معاملات در نماد معاملاتی شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین #سیتا از ساعت 12:35الی 13:40 می باشد. همچنین دوره سفارش گیری در نماد مذکور از ساعت 12:35 الی 12:40 می باشد. لازم به ذکر است پس از دوره سفارش گیری معاملات در همان دامنه نوسان قیمت انجام خواهد شد.
برترین صفوف خرید در پیش گشایش امروز:
#خساپا/ حجم صف: 1 میلیارد و 866 میلیون/ قیمت: 3370 ریال
#خودرو/ حجم صف: 842 میلیون/ قیمت: 4580 ریال
#وبصادر/ حجم صف: 602 میلیون/ قیمت: 3300 ریال
#شپنا/ حجم صف: 444 میلیون/ قیمت: 29,300 ریال
#وآیند/ حجم صف: 420 میلیون/ قیمت: 12,203 ریال
#خگستر/ حجم صف: 206 میلیون/ قیمت: 7280 ریال
#فولاد/ حجم صف: 120 میلیون/ قیمت: 17,480 ریال
#رمپنا/ حجم صف: 117 میلیون/ قیمت: 44,480 ریال
#برکت/ حجم صف: 110 میلیون/ قیمت: 22,910 ریال
#پارسان/ حجم صف: 105 میلیون/ قیمت: 29,630 ریال
#شبندر/ حجم صف: 104 میلیون/ قیمت: 38,810 ریال
#بجهرم/ حجم صف: 97 میلیون/ قیمت: 8937 ریال
#تپکو/ حجم صف: 95 میلیون/ قیمت: 5547 ریال
#ونیکی/ حجم صف: 96 میلیون/ قیمت: 28,230 ریال
#اتکام/ حجم صف: 93 میلیون/ قیمت: 9939 ریال
#وشهر/ حجم صف: 82 میلیون/ قیمت: 6684 ریال
#آریان/ حجم صف: 80 میلیون/ قیمت: 21,140 ریال
#اطلاعات_بازار
شاخص کل 1,642,139
29237.08 واحد مثبت
ارزش بازار 61,583,628 میلیارد ریال
ارزش معاملات 43,406 میلیارد ریال
حجم معاملات 2.932 میلیارد سهم
نمادهای تاثیر گذار در شاخص
فولاد 4622 واحد مثبت
فملی 3296 واحد مثبت
شپنا 1889 واحد مثبت
تاپیکو 1781 واحد مثبت
کگل 1705 واحد مثبت
وامید 1567 واحد مثبت
رمپنا 1518 واحد مثبت
بیشترین حجم معاملات
وتجارت 610 میلیون سهم
وپارس 286.5 میلیون سهم
بجهرم 238.7 میلیون سهم
وبصادر 234.3 میلیون سهم
ذوب 166.4 میلیون سهم
بهبود نسبی تقاضا و فاصله گرفتن فروشندگان از هیجانات خصوصا در نمادهای بزرگ محسوس است.
#اطلاعات_بازار
شاخص کل 1,622,421
9519.35 واحد مثبت
ارزش بازار 60,932,896 میلیارد ریال
ارزش معاملات 120,360 میلیارد ریال
حجم معاملات 8.063 میلیارد سهم
نمادهای تاثیر گذار در شاخص
شپنا 1889 واحد مثبت
رمپنا 1482 واحد مثبت
شتران 1442 واحد مثبت
شبندر 1406 واحد مثبت
وامید 1311 واحد مثبت
وبملت 1279 واحد منفی
تاپیکو 1238 واحد مثبت
بیشترین حجم معاملات
وبصادر 1.51 میلیارد سهم
وتجارت 1.38 میلیارد سهم
خگستر 495.1 میلیون سهم
بجهرم 367.2 میلیون سهم
وپارس 346.2 میلیون سهم