انشاالله از هفته آینده دعای 32 صحیفه سجادیه رو بند به بند شروع می کنیم ..... انشاالله
#فهرست
#صحیفه_سجادیه_ختم
🙏 دعای #سی_دو
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " پس از #نماز_شب برای خود و اعتراف به گناه " 👇
وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ بَعْدَ الْفَرَاغِ مِنْ صَلَاةِ اللَّيْلِ لِنَفْسِهِ فِي الاِعْتِرَافِ بِالذَّنْبِ
In Confessing Sins after Finishing the Night Prayer
این دعا 35 بند دارد
👌متن و صوت دعا 👇
📋 https://plink.ir/vSkMY
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
👌 توصیه میشود دوستان حتما هشتک روبرو را مطالعه فرمایید : #محتواي_دعا_سی_دو
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#آموزه_های دعای #سی_دو صحیفه سجادیه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" در #نماز_شب "
🔴 سلطنت خداوند آغاز و انجامی ندارد و بیسپاه و پشتیبان، توانمند است.
🔴 والاترین وصفِ وصفکنندگان، برای پایینترین مرتبهٔ رفعت خداوند، نارساست.
🔴 اوصاف در مقام وصف الهی سرگشتهاند.
🔴 خدا پیش از هر چیزی بوده و همواره خواهد بود.
🔴 بخشش بنده، اگرچه بد کرده، بر خداوند دشوار نیست.
🔴 علم خدا بر هر چیزی احاطه دارد و هیچ رازی از او پنهان نیست.
🔴 شیطان پس از آنکه انسان را دچار #گناهان_صغیره و #گناهان_کبیره میکند، از انسان بی زاری میجوید و به او پشت میکند.
🔴 خدا انسان را به صورت آبی پَست و بیارزش از میان استخوانهای به هم فشردهٔ پشت پدر و از گذرگاه باریک رحم سرازیر میکند و... سپس به آن صورتی کامل عطا میکند و در پیکرش اعضا و جوارح قرار میدهد.
🔴 شیطان انسان را به سوء ظن و ضعف یقین میکشاند.
🔴 به روزیای که خداوند برای ما مقدر کرده راضی باشیم.
🔴 از عذابهای الهی: آتشی که ملایم آن دردناک است و شعلههایش یکدیگر را میبلعند و در هم میپیچند، آتشی که استخوانها را میپوساند و ساکنان خودش را آب جوش مینوشاند، کژدمهای دهانگشوده، مارهای پرصدا که دندان به دندان میسایند، نوشیدنیای که دل و روده ساکنانش را پارهپاره میکند.
🔴 از خداوند بخواهیم با زیادی رحمتش، ما را از این عذابها برهاند.
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ دعای #سی_دو صحیفه سجادیه در این آثار شرح شده است:
👈 شرحهای فارسی
• دیار عاشقان اثر حسین انصاریان (به صورت مفصل).
• شهود و شناخت اثر محمدحسن ممدوحی کرمانشاهی (به صورت مختصر).
• شرح صحیفه سجادیه اثر محمد بن سلیمان تنکابنی.
👈شرحهای عربی
• آفاق الروح اثر سید محمدحسین فضل الله.
• ریاض السالکین فی شرح صحیفه سید الساجدین اثر سید علیخان حسینی.
• فی ضلال الصحیفه السجادیه اثر محمدجواد مغنیه.
👈 شرحهای لغوی
• تعلیقات علی الصحیفه السجادیه اثر محمد بن مرتضی فیض کاشانی.
• حل لغات الصحیفه السجادیه اثر محمدباقر شفیع حسینی.
• شرح الصحیفه السجادیه اثر عزالدین جزائری.
✳️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️مرحوم علاّمه بزرگوار #سید_علیخان در شرح صحیفه ( #ریاض_السالکین فی شرح صحیفه سید الساجدین ) بیان كرده كه شیخ طوسى «رحمه الله» در مصباح فرموده: صلاه اللیل: تطلق فى الاحادیث تاره على الرکعات الثمانى، و اخرى على الاحدى عشره باضافه الشفع و الوتر، و اخرى على الثلاث عشره باضافه رکعتى الفجر. و على هذا فیحتمل قراءه الدعاء بعد الثمانى، و بعد الاحدى عشره، و بعد الثلاث عشره. فلو نذر قراءته، او قراءه غیره بعد صلاه اللیل، برئت ذمته بعد کل منها ما لم یقصد معینا.
و قد اورده شیخنا البهائى -رحمه الله- بعد رکعتى الفجر فى المفتاح، تبعا لشیخ الطائفه فى المصباح، فقال: و ینبغى ان تدعو بعد فراغک من صلاه اللیل، اعنى الثلاث عشره رکعه، بما کان یدعو به سید العابدین علیه السلام، و هو من ادعیه الصحیفه، و اورد الدعاء.
شایسته است پس از انجام #نماز_شب که سیزده ركعت است بخوانى آنچه را كه سید العابدین ـ علیه السّلام ـ می خوانده و آن از دعاهاى صحیفه سجادیه می باشد
👌متذکر میگردد نماز شب طبق نظر اکثر علمای ما 11 رکعت است
دعای #سی_دو
کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_67
◀️ #بخشش کم ، بهتر از هیچ ندادن
وَ قَالَ (علیه السلام): لَا تَسْتَحِ مِنْ إِعْطَاءِ الْقَلِيلِ، فَإِنَّ الْحِرْمَانَ أَقَلُّ مِنْهُ.
از بخشش اندك شرم مدار كه محروم كردن، از آن كمتر است.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ #بخشش كم:
📋 امام(علیه السلام) در این سخن حکیمانه اش از محروم کردن نیازمندان به هر اندازه که ممکن باشد نهى مى کند و مى فرماید: «از بخشش کم #حیا مکن، زیرا محروم کردن از آن هم کمتر است»
بسیارند کسانى که معقتدند باید بخشش به مقدار قابل ملاحظه باشد و اگر انسان توان آن را نداشت، ترک کند، در حالى که بخشش کم (توأم با عذرخواهى و ادب) حد اقل دو فایده دارد: نخست این که در بسیارى از موارد همین مقدار حل مشکلى مى کند و دیگر این که دست رد به سینه درخواست کننده زدن نوعى اهانت است و این کار جلوى اهانت را مى گیرد. اضافه بر اینها روح سخاوت را در انسان در تمام حالات پرورش مى دهد.
تعبیر به «إنَّ الْحِرْمانَ أقَلُّ مِنْهُ; محروم ساختن از آن کمتر است» نوعى کنایه و تشبیه است، زیرا محروم کردن قابل مقایسه با مقدار مالى که انسان مى بخشد نیست تا بگوییم این از آن کمتر است. امام(علیه السلام) در واقع محروم کردن را نیز نوعى بخشش بسیار کم محسوب کرده که هر بخششى از آن بیشتر است.
در حدیثى از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم: «هر کار نیکى صدقه اى محسوب مى شود خواه به غنى باشد یا فقیر، بنابراین صدقه را ترک نکنید هرچند به نیمى از یک دانه خرما باشد و خود را از آتش دوزخ دور دارید هرچند به نیمى از یک دانه خرما باشد، زیرا خداوند متعال این صدقه کوچک را براى صاحبش پرورش مى دهد، همان گونه که شما بچه اسب یا بچه شتر خود را پرورش مى دهید و در روز قیامت پرورش یافته آن را به او باز مى گرداند تا جایى که بزرگ تر از کوه عظیمى خواهد بود;
در گفتار حکیمانه 422 " #نهج_البلاغه_حكمت_422 " تعبیر دیگرى از همین موضوع مهم آمده است مى فرماید: کار نیک را انجام دهید و هیچ مقدار از آن را کم مشمارید».
مهم این است که انسان در انفاق خود، هرچند کم اخلاص داشته باشد. این خلوص نیت کم را بسیار و کوچک را بزرگ مى کند. شاهد این سخن داستانى است که در شأن نزول آیه 79 سوره توبه آمده است:
لشکر اسلام براى مقابله احتمالى با دشمن در جنگ تبوک آماده مى شد. پیغمبر اکرم دستور به جمع آورى کمک هاى غذایى براى سربازان اسلام داد. هرکس به اندازه توانایى خود مقدارى خرما به عنوان زکات یا تبرع به مسجد مى آورد و کسانى که امکانات بیشترى داشتند مقدار فزون ترى مى آوردند.
کارگر مسلمانى به نام «ابو عقیل انصارى» که از چاه هاى اطراف مدینه آب براى منازل مى آورد و با مبلغ مختصرى که از این کار دریافت مى کرد هزینه زندگى خانواده خود را در حد پایین تأمین مى کرد نیز به فکر کمک به ارتش اسلام افتاد و چون اندوخته اى نداشت گفت: یک شب را اضافه کار مى کنم و درآمد آن را خدمت پیامبر مى آورم. محصول کار شبانه او دو من خرما بود که یک من آن را براى خانواده خود گذارد و یک من را خدمت پیامبر آورد. منافقان عیب جو هنگامى که دیدند «ابو عقیل» مشتى خرماى خشکیده در دامن ریخته خدمت پیامبر مى آورد او را به باد مسخره و استهزا گرفتند و سخن ها گفتند. آیه شریفه نازل شد، کار «ابو عقیل» را کاملاً ستود و استهزا کنندگان را به عذاب الیم الهى تهدید کرد: « کسانى که از صدقات مومنان اطاعت کار عیبجویى مى کنند، و آنهایى را که دسترسى جز به مقدار (ناچیز) توانائیشان ندارند مسخره مى نمایند خدا آنها را مسخره مى کند (کیفر استهزا کنندگان را به آنها مى دهد) و براى آنان عذاب دردناکى است».
ببخش مال و مترس از کسى که هرچه دهى
جزاى آن به یکى ده ز دادگر یابى.
البته گاه به هفتصد برابر و بیشتر مى رسد.
#نهج_البلاغه_حكمت_67
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2