✳️ یا رب آن آهوی مشکین به ختن بازرسان
وان سهی سرو خرامان به چمن بازرسان
دل آزرده ما را به نسیمی بنواز
یعنی آن جان ز تن رفته به تن بازرسان
ماه و خورشید به منزل چو به امر تو رسند
یار مه روی مرا نیز به من بازرسان
دیدهها در طلب لعل یمانی خون شد
یا رب آن کوکب رخشان به یمن بازرسان
برو ای طایر میمون همایون آثار
پیش عنقا سخن زاغ و زغن بازرسان
سخن این است که ما بی تو نخواهیم حیات
بشنو ای پیک خبرگیر و سخن بازرسان
آن که بودی وطنش دیده #حافظ یا رب
به مرادش ز غریبی به وطن بازرسان
🔅 برنامه ی روزانه #حافظ_خوانی
#حافظ_غزل_385
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ از معجزات حضرت امام زين العابدين عليه السلام دعای #سوم صحیفه سجادیه است که امام علیه السلام ، سخن از موجوداتى نورى و غيبى و ملكوتى به نام ملائكه است ...
استاد حسین #انصاریان
دعای #سوم
https://b2n.ir/sahife2_3
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#دعا_سوم_9
«9» وَالَّذِينَ يَقُولُونَ إِذَا نَظَرُوا إِلَى جَهَنَّمَ تَزْفِرُ عَلَى أَهْلِ مَعْصِيَتِك «سُبْحَانَك مَا عَبَدْنَاك حَقَّ عِبَادَتِك»
«10» فَصَلِّ عَلَيْهِمْ وَعَلَى الرَّوْحَانِيِّينَ مِنْ مَلَائِكَتِك وَأَهْلِ الزُّلْفَةِ عِنْدَك وَحُمَّالِ الْغَيْبِ إِلَى رُسُلِك وَالْمُؤْتَمِنِينَ عَلَى وَحْيِك
«11» وَقَبَائِلِ الْمَلَائِكَةِ الَّذِينَ اخْتَصَصْتَهُمْ لِنَفْسِك وَأَغْنَيْتَهُمْ عَنِ الطَّعَامِ وَالشَّرَابِ بِتَقْدِيسِك وَأَسْكَنْتَهُمْ بُطُونَ أَطْبَاقِ سَمَاوَاتِك
«12» وَالَّذِينَ عَلَى أَرْجَائِهَا إِذَا نَزَلَ الْأَمْرُ بِتَمَامِ وَعْدِك
و آن دسته از فرشتگانى كه چون به جانب جهنّم بنگرند، و آن را بر متخلّفان از دستورهايت خروشان و عربدهكنان ببينند، مىگويند: خدايا! منزّه و پاكى. ما تو را چنانكه سزاوار توست بندگى نكرديم؛
پس بر آنان درود فرست، و نيز درود فرست بر روحانيون از فرشتگانت و اهل رتبه و منزلت در پيشگاهت و حاملان پيام غيب، به سوى رسولانت، و امينان بر وحيت
و اصناف فرشتگانى كه آنان را به خود اختصاص دادهاى، در سايه تقديست، از خوراك و آشاميدن بىنياز كردهاى، و در اندرون طبقات آسمانهايت، ساكن فرمودهاى.
و درود بر آنان كه چون فرمانت به انجام وعدهات نازل شود، به اطراف آسمانها گماشته شوند.
👌بخشی از دعای #سوم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_3
#دعا_سوم_10
✳️ فرشتگان در حظيرة القدس
🔴از اميرالمؤمنين عليه السلام روايت شده:
در آسمان هفتم جايى است به نام «حظيرة القدس»، در آن فرشتگانى هستند كه آنها را رَوْحانيّون مىگويند،
چون #شب_قدر شود از پروردگار براى آمدن به دنيا اجازه مىطلبند،
خداوند به آنان اجازه مىدهد،
پس بر مسجدى نمىگذرند جز آن كه در آن نماز مىخوانند،
و در راه با كسى روبرو نمىشوند جز آن كه براى او دعا مىنمايند
و از ايشان به او بركت و نيكى مىرسد.
(رياض السالكين: 2/ 43 )
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج3، ص: 168
دعای #سوم
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ حظیرة القدس
📜 مرحوم صدوق در أمالی مسنداً از امام صادق علیهالسلام نقل کردهاند که: آن حضرت فرمودند: إنَّ اللَهَ عَزَّوَجَلَّ أَوْحَی إلَی نَبیٍّ مِنْ أنْبیآءِ بَنیإسْرآئیلَ، إنْ أحْبَبْتَ أن تَلْقانی غَدًا فی حَظیرَةِ الْقُدْسِ فَکُنْ فی الدُّنْیا وَحیدًا غَرِیبًا مَهْمومًا مَحْزونًا مُسْتَوحِشًا مِنَ النّاسِ بِمَنْزِلَةِ الطَّیْرِ الْواحِدِ الَّذی یَطیرُ فیالأَرْضِ الْقِفارِ وَ یَأْکُلُ مِنْرُءوسِ الاَشْجَارِ وَ یَشْرَبُ مِنْ مآءِ الْعُیونِ، فَإذا کانَ اللَیْلُ أَوَی وَحْدَهُ وَ لَمْ یَأوِ مَعَ الطُّیورِ، اسْتَأْنَسَ بِرَبِّهِ وَ اسْتَوْحَشَ مِنَ الطُّیورِ. (الأمالی شیخ صدوق، ص ۱۹۸.)
[«خداوند عزّوجلّ به پیامبری از پیامبران بنی إسرائیل وحی فرستاد: اگر میخواهی در فردای قیامت مرا در بارگاه قدس ملاقات نمایی، در دنیا تنها و غریب و غمگین و دور از مردم باش و با ایشان انس و الفت برقرار مکن؛ مانند پرندهای که در سرزمین بیآب و علف بهتنهایی پرواز میکند و بر بالای درختان نشسته و غذائی میخورد و از آب چشمهها مینوشد و چون شب فرا رسد بهتنهایی استراحت کرده و به جمع پرندگان ملحق نمیگردد. با خداوند خود مأنوس گشته و با پرندگان بیگانه بوده و الفتی ندارد.»]
🔴 معنی حظیرة القدس
«حَظْر» در لغت به معنای حَجْر و منع است. «حَظَرَهُ» یعنی مَنَعَهُ: او را منع کرد. «حَظیرةُ الابِل» به جائی میگویند که دور آن را جهت ماوی و استراحت شترها با نی یا چوب دیوارکشی کردهاند تا شترها از سرما و خطرات دیگر در امان بمانند.
«حَظیرةُ القُدْس» مکان ممنوعهای است که تا کسی به مقام قدس و طهارت نرسد نمیتواند داخل آن شود؛ مکانی که برای نامحرمان و نااهلان ممنوع است، اما برای خوبان و خواص نه! مقربان میتوانند داخل آن بشوند.
حَظیرةُالقُدْس جای پروردگار است و برای ملاقات او باید بدانجا رفت و چون خداوند پاک و طاهر است، بنابراین در آنجا هم هیچ رِجس و ناپاکی راه ندارد. کسی میتواند به آن حریم وارد شود که به مقام طهارت رسیده باشد که: لَایَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ. (واقعه/۵۶.) «این قرآن را مَس نمیکنند مگر افرادی که به مقام طهارت رسیده باشند.»
اینکه خداوند میفرماید: «قرآن را مس نمیکنند»، یعنی به حقیقت قرآن واقف نمیشوند، نه اینکه به قرآن دست نمیزنند! البتّه دستگذاشتن به روی متن قرآن هم باید هرماه با طهارت ظاهری باشد و این معنا نیز مرتبهای از مفاد آیه است، اما مقصود اوّلی این آیه مس حقیقت و باطن قرآن که در کتاب مکنون است، میباشد؛ إِنَّهُ لَقُرْآنٌ کَرِیمٌ * فی کِتابٍ مَکْنُونٍ * لا یَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ. (واقعه/۷۷-۷۹)
تنها کسانی به حقیقت و باطن قرآن دسترسی پیدا میکنند که از تمام آلودگیها و نجاسات پاک شده و به طهارت قلبیّه و نفسیّه رسیده باشند.
🔴 محزون باش
علی أیّ حالٍ، خداوند تبارک و تعالی در این حدیث قدسی، به یکی از پیغمبران بنی اسرائیل وحی فرستاده و میفرماید: اگر دوست داری من را فردا در حظیره قدس ملاقات کنی، در دنیا تنها و غریب باش و با کسی اُنس نگیر و همیشه همراه غم و غصه بوده و در قلب حُزن داشته باش.
البته ناراحتی و حزنی مطلوب است که برای خدا باشد، نه برای دنیا! انسان باید ناراحتی و غمش این باشد که از حظیرهٔ قدس دور است و در فراق به سر میبرد. اگر خداوند به نبیّ خود میفرماید: محزون و ناراحت باش! یعنی برای دوری از عالم وحدت غصه بخور! مومن نباید غمگین باشد که مال و منزل و عیال ندارد، بلکه باید محزون این باشد که خدا ندارد و از وصل او و لقاء او محروم است.
🔴همیشه تنها باش
خداوند در ادامه میفرماید: اگر میخواهی من را در حظیره قدس ملاقات کنی، با مردم بیگانه باش مانند یک پرنده تنها. در آسمان بعضی از پرندگان به صورت گروهی مهاجرت میکنند و رفت و آمدشان در آسمان جمعی است اما بعضی پرندهها تک و تنها هستند.
خداوند میفرماید: تک باش! همیشه تنها باش؛ مانند پرندهای که به تنهائی در زمین بی آب و علف و خشک پرواز میکندو اگر به غذائی هم برخورد از شاخهٔ درختان تغذیه میکند، آب شُربش هم از آب چشمههاست و وقتی شب فر میرسد خودش تنها مأوی میگیردو به تنهائی برای خودش جای خواب پیدا میکند و با پرندگان دیگر همراه نمیشود. با خدا و پروردگار خودش انس میگیرد، اما از پرندگان دیگر اسیحاش داشته و با ایشان بیگانه است.
خداوند به این پیغمبر میفرماید: اگر میخواهی من را فردا در حظیره قدس ملاقات کنی باید اینگونه باشی! برای رسیدن به این مقام بالا باید با من تنها باشی، با خلق نباشی؛ سراغ من بیا!
معنی حظیرة القدس چیست؟ مکان ممنوعهای است که تا کسی به مقام قدس و طهارت نرسد نمیتواند داخل آن شود.
✍️ منبع: جذبهٔ عشق ص ۲۲۰ ( آیةالله حاج سید محمد صادق حسینی #طهرانی)
دعای #سوم #دعا_سوم_10
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#دعا_سوم_10
✳️ سکونت در حظیرة القدس
🔴 سیوطی در مسند می نویسد:
«إن فاطمة و علیا و الحسن و الحسین فی حظیرة القدس فی قبة بیضاء سقفها عرش الرحمن»؛ (11)
فاطمه و علی و حسن و حسین در جایگاهی بهشتی به نام «حظیرة القدس» در زیر گنبدی سفید به سرمی برند که سقف آن عرش پروردگار است.
🔴پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود: در قیامت، جایگاه من و علی و فاطمه و حسن و حسین سرایی زیر عرش پروردگار است. (12)
🔴نویسنده خصایص فاطمه، ضمن بیانی مفصل درباره حظیرة القدس، می نویسد: والاترین جایگاه ها در بهشت حظیرة القدس است. (13)
________________________________________
(11) مسند فاطمه،ص 45؛ کفایة الطالب، ص 311؛ بشارة المصطفی، ص 48.
(12) فاطمة الزهراء، ص 100.
(13) خصایص فاطمه (س)، ص 341.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج3، ص: 141
دعای #سوم
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2