🔅ترجمه آیات صفحه 241 قرآن کریم :
📋 گفتند: [این ها] خواب های آشفته و خیالی است، [گرچه تعبیر دارد، ولی] ما به تعبیر این خواب ها دانا نیستیم «44» از آن دو [زندانی] آن که آزاد شده بود پس از مدتی [درخواست یوسف را] به یاد آورد، گفت: همانا من شما را از تعبیر آن خبر می دهم، پس مرا [به زندان نزد کسی که به تعبیر خواب آگاه است] بفرستید «45» [چون او را به زندان فرستادند، گفت:] یوسفا! ای در اوجِ راست گویی! دربارۀ هفت گاوِ چاق که هفت گاوِ لاغر آن ها را می خورند، و هفت خوشۀ سبز و هفت خوشۀ خشک، نظرت را برای ما بیان کن تا به سوی مردم بازگردم [و به آنان خبر دهم!] امید است [که به صداقت و دانشِ فراوانت] آگاه شوند «46» [یوسف] گفت: باید هفت سال با تلاشِ پیگیر به کارِ کاشتن بپردازید، پس آنچه را دِرو کردید جز اندکی که خوراک ضروری شماست در خوشه اش باقی گذارید !«47» آن گاه پس از آن [هفت سالِ فراوانی،] هفت سالِ سخت [پیش] می آید که مردم آنچه را برای آن [سال های سخت] ذخیره کرده اید مصرف کنند مگر اندکی که [برای بذر] نگه می دارید«48» سپس بعد از آن [دورۀ قحطی]، سالی می آید که در آن باران [فراوانی] به مردم داده می شود، و در آن [سال، از محصولاتِ انبوه] عصاره می گیرند «49» پادشاه [مصر پس از آگاهی از تعبیر خوابش] گفت: آن [مُعبّر ورزیده] را نزد من آورید. چون فرستادۀ [شاه] نزد یوسف آمد [تا او را ببرد، یوسف] گفت: نزد سَرورت بازگرد و از او بپرس: داستان زنانی که دست های خود را بریدند چه بود؟ [گرچه] پروردگارم به نیرنگشان آگاه است «50» [پادشاه به زنان] گفت: داستان شما هنگامی که از یوسف درخواست کام جویی کردید چه بود؟ گفتند: خداوند منزّه است، [شگفتا از پاکدامنی بنده اش] ما در او هیچ بدی سراغ نداریم. همسر عزیز گفت: اکنون حق، [پس از آن که سال ها من پنهانش کرده بودم] آشکار شد، این من بودم که [با حرص و ولع] از او درخواست کام جویی کردم، یقیناً یوسف [در ادعای بی گناهی اش] از راست گویان است «51» این [ که من به پاکی او و مجرم بودنِ خود اعتراف می کنم] برای این است که [یوسف] بداند من در نبود او [در این مجلسِ دادرسی] به او خیانت نکردم؛ زیرا خداوند نیرنگ خائنانه را به نتیجه نمی رساند «52»
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🍁 تأیید و یاری خداوند بوسیله فرشته در برابر وسواس #خناس 🍁
👌رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) :
🔅 هيچ مومنى نيست مگر آنكه براى قلبش در سينه اش دو گوش هست، از يك گوش فرشته بر او مى خواند و مى دمد، و از گوش ديگرش #وسواس خناس بر او مى خواند، خداى تعالى به وسيله فرشته او را تأييد میكند، و اين همان است كه فرموده:
(و ايدهم بروح منه )
ايشان را به روحى از ناحيه خود تأييد مى كند.
📔 تفسیر المیزان سوره #ناس
📋 ytre.ir/vzM
📋 ytre.ir/vzL
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تلاوت یک نفس و پرشور " سوره #ناس
👤 استاد #عبدالباسط
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_شانزدهم_31
دعای سیدالساجدین (ع ) در طلب عفو از گناهان و عیوب:
🔹 و إِنْ كُنْتَ تَغْفِرُ لِى حِينَ أَسْتَوْجِبُ مَغْفِرَتَكَ، وَ تَعْفُو عَنِّى حِينَ أَسْتَحِقُّ عَفْوَكَ فَإِنَّ ذَلِكَ غَيْرُ وَاجِبٍ لِى بِاسْتِحْقَاقٍ، وَ لا أَنَا أَهْلٌ لَهُ بِاسْتِيجَابٍ، إِذْ كَانَ جَزَائِى مِنْكَ فِى أَوَّلِ مَا عَصَيْتُكَ النَّارَ، فَإِنْ تُعَذِّبْنِى فَأَنْتَ غَيْرُ ظَالِمٍ لِى🔹
🔸و اگر مرا به لطف خود سزاوار مغفرت بينى و بيامرزى يا شايسته عفو دانى و ببخشايى، باز اين شايستگى از ناحيه من نيست و من خود درخور مغفرت نيستم، چون آنگاه كه نافرمانى تو كردم سزاى من آتش بود و اگر مرا عذاب مى كردى ستم بر من نكرده بودى🔸
Though Thou forgivest me when I merit Thy forgiveness
and pardonest me when I deserve Thy pardon,
yet I have no title to that through what I deserve,
nor am I worthy of it through merit,
since my repayment from Thee from the first that I disobeyed Thee is the Fire!
So if Thou punishest me, Thou dost me no wrong.
#شانزدهم #عفو
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح #دعا_شانزدهم_31
🔹 خدایا اگر زمانى كه سزاوار آمرزشت شوم، مرا بيامرزى، و هنگامى كه مستحق عفوت گردم، مرا عفو كنى؛ همانا اين آمرزش و عفو، به خاطر استحقاق من نسبت به من واجب نيست، و من مستحق وجوب آمرزش و عفو نيستم؛ زيرا پاداش من از جانب تو، در اولين بارى كه مرتكب معصيتت شدم آتش بود، بنابراين اگر مرا عذاب كنى، ستمكار بر من نيستى.
🔹 امام علیه السلام در اینجا به یک پرسش دقیق پاسخ می دهد، پرسش این است: خدا رحمت و مغفرت را بر خود حتم کرده است و می دانیم که خلف وعده نخواهد کرد «إِنَّ اللَّهَ لا يُخْلِفُ الْميعادَ» . بویژه وعده ای که با «کتب علی نفسه» آمده. پس اگر کسی شرایط استحقاق این رحمت را داشته باشد، اگر (بفرض محال که فرض محال، محال نیست) خدا به کسی که دارای شرایط رحمت است رحمت نکند، ظالم می شود؟ امام می گوید: نه. زیرا در آن اول که معصیت را مرتکب شده، قابل مجازات بود، اینک که مجازات به تأخیر افتاده، تأخیرش یک لطف است و لطف موجب وظیفۀ واجب، نمی شود و حقی برای گناهکار ایجاد نمی کند تا عدم رعایت آن حق مصداق ظلم باشد.
❇️ فرق میان #استحقاق حق و استحقاق عفو
❇️ استحقاق حق و استحقاق کرامت
🔹 #شرح آیت الله مرتضوی #رضوی 👇
♦️ ytre.ir/vEA
♦️ دعا #شانزدهم
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
لطف خداوند در رفع گرفتارى بدون استحقاق عبد @SAHIFE2 .pdf
284.1K
🔹 لطف خداوند در رفع گرفتارى بدون #استحقاق عبد
🔹 استحقاق عقوبت
🔹 حكايت امام سجّاد عليه السلام با راهزن
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه سجادیه
#دعا_دهم_1
🔹اللَّهُمَّ إِنْ تَشَأْ تَعْفُ عَنَّا فَبِفَضْلِكَ، وَ إِنْ تَشَأْ تُعَذِّبْنَا فَبِعَدْلِكَ🔹
🔹خداوندا به خاطر فضلت اگر بخواهي ما را مي بخشي ، و به خاطر عدالتت اگر بخواهي ما را عذاب ميكني، پس بر ما منتگذار و ببخش، چرا كه نميتوانيم عدالت تو را تحمل كنيم و هيچ يك از ما بدون بخشش تو راه نجاتي نداريم.
❇️ اگر خداي متعال با قوه قهريه و زور، عدالت اجتماعي را در جوامع انساني برقرار كند،يعني هر كسي هر تخلفي و گناهي مرتكب شد، فوراً از طرف خداوند مجازات بشود، در اين صورت غير از امام معصوم و تعداد کمي از صالحان هيچ كس روي زمين باقي نمي ماند و همه به خاطر نزول عذاب الهي نابود مي شوند، چون پرونده اكثر ما انسان ها چنان سياه است كه اگر عفو الهي شامل حالمان نشود و خدا با عدلش رفتار كند، گرفتار عذابهاي دردناك مي شويم. البته اين معنا عموميت دارد و مربوط به دنيا نيست يعني اگر در آخرت هم عفو الهي شامل حالمان نشود و خدا با عدلش رفتار كند، گرفتار عذابهاي دردناك مي شويم.لذاست که ما به سبب اعمالمان هميشه بايد از خدا عفو الهي و فضلش را بخواهيم چون تاب وتحمل عدل الهي را نداريم .
لذا حضرت سجاد(ع) ميفرمايد: " خداوندا، به خاطر فضلت اگر بخواهي ما را ميبخشي ، و به خاطر عدالتت اگر بخواهي ما را عذاب ميكني، پس بر ما منتگذار و ببخش، چرا كه نميتوانيم عدالت تو را تحمل كنيم، و هيچ يك از ما بدون بخشش تو راه نجاتي نداريم".(صحيفه سجاديه، دعاي دهم)
حضرت در جاي ديگر ميفرمايد: "پروردگارا، اگر در جهنم تنها مرا مي سوزاندي، مطابق عدالت است، بلكه كمتر از آن است كه من استحقاقش را دارم"(بحار الانوار، ج 96، ص 336).
در دعاي ديگر فرمودند: "خدايا، با كرم و فضلت با من رفتار كن، نه با عدالتت".(مصباح كفعمي، ص 400)
در حديث ديگر وارد شده: "حاجي در روز عيد قربان درِ مسجد الحرام (در مكه) بايستد و بگويد: خدايا، با من با عفو و رحمتت رفتار كن، نه با عدالتت".(بحار الانوار، ج 84، ص 215)
پس اگر خداوند بخواهد در دنيا و عقبي با بندگانش به عدالت رفتار كند، يعني همه را طبق اعمالشان مجازات كند، همه گرفتار بلاهاي سخت و نابود كننده خواهند شد، البته ذکر اين نکته هم لازم است که عدالت الهي حتما بايد در جايگاه و محل خودش به اجرا در بيايد، چون بعضي از انسانها چنان غرق درجرم و گناهند كه در اين دنيا نمي شود كاملاً آنها را مجازات کرد، مثلاً چگونه مي شود ديکتاتور جنايت کاري را كه قاتل هزاران انسان و ويران کننده هزاران خانه و كاشانه است، را با يك گلوله مجازات کامل کرد او که مي ميرد و خلاص مي شود، لذا جهاني ماوراي اين دنيا براي عدالت الهي لازم مي باشد كه چنين افرادي به سزاي اعمال شان برسند و آن جهان آخرت مي باشد.
البته ناگفته نماند در زندگي دنيا، خداي کريم بعضي سختيها و بلاها را براي بيداري انسانها از غفلت و آزمايش مقرر كرده تا انسانها، از خواب غفلت بيدار شده و رو به درگاه الهي بياورند تا بدين وسيله از عفو الهي و فضلش بر خوردار شوند.
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🙏« اَللّهم عاِملنا بِفَضلِک وَ لا تُعامِلنا بِعَدلِک »
🔹 از خدا بخواهیم با فضل با ما برخورد کند، نه با عدالت!
🔹 خدا به فضل خودش معامله می کند و اگر بخواهد به عدل خودش معامله کند، کار ما خراب می شود.
✍️ مرحوم آیت الله #مجتهدی تهرانی ره
📋 b2n.ir/288416
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
طرح انس با نهج البلاغه @sahife2.pdf
505K
🔸 طرح #ختم_نهج_البلاغه
روزانه یک یا یک و نیم صفحه ترجمه
#روز_7
♦️ خطبه 16 تا 17
♦️ نامه 6
♦️ حکمت 26 تا 30
📱 لطفا بر اساس برنامه ی روزانه ی ما از روی #نرم_افزار #بلاغه و یا آدرسهای زیر در ختم ما مشارکت فرمایید .
📱 b2n.ir/97440
📱 b2n.ir/16895
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
♻️ #نرم_افزار و #مقاله بازخوانی مفهوم وحدت اسلامی در نهج البلاغه
👈 #وحدت و همبستگی میان مسلمانان، از مسائل بسیار مهم و اساسی است که کلام خدا و سنت نبوی، بر آن تأکید فراوان نمودهاند. امام علی(ع) وحدت اسلامی را از نعمتها و موهبتهای الهی میداند و معتقد است: تنها عامل وحدت آفرین در جامعه اسلامی، قرآن کریم و نبوت پیامبر اکرم(ص) است. اهتمام آن حضرت به این مسئله مهم و تحقق آن، بسیار است، تا جامعه اسلامی دچار تفرقه و پراکندگی نگردد. نوشتار حاضر پژوهشی توصیفی ـ تحلیلی با هدف شناسایی زوایای گوناگون وحدت اسلامی در اندیشه امام علی(ع) است که به شیوهای نظاممند به رشته تحریر درآمده است. در این نوشتار با نشان دادن راهکارهای عملی امام علی(ع)، در تحقق این اصل اسلامی، این نتیجه حاصل میشود که وحدت و انسجام میان مسلمانان از جمله مضامین دینی و اجتماعی مهم نزد ایشان است که بر آن تأکید ویژه داشته و آن را عامل پیروزی مسلمانان میدانسته است.
📱 ytre.ir/vHY
📱ytre.ir/vHS
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
♻️قسمتی از #خطبه_127 نهج البلاغه
🔅وَ إِيَّاكُمْ وَ الْفُرْقَةَ، فَإِنَّ الشَّاذَّ مِنَ النَّاسِ لِلشَّيْطَانِ كَمَا أَنَّ الشَّاذَّ مِنَ الْغَنَمِ لِلذِّئْبِ. أَلَا مَنْ دَعَا إِلَى هَذَا الشِّعَارِ فَاقْتُلُوهُ، وَ لَوْ كَانَ تَحْتَ عِمَامَتِي هَذِهِ.
🔅از پراکندگى بپرهیزید، که انسان تنها بهره شیطان است آنگونه که گوسفند تنها طعمه گرگ خواهد بود، آگاه باشید هر کس که مردم را به این شعار «تفرقه و جدایى» دعوت کند او را بکشید هر چند که زیر عمامه من باشد .!!!!!
👌شرح ابن ابی الحدید 👇
📋 ytre.ir/vIb
#وحدت
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
شرح دعای24؛ جلسه6.mp3
7.53M
🔴 جلسات #شرح_صحیفه_سجادیه
جلسه 6
👤 آیت الله سید ابوالحسن #مهدوی اصفهانی
دعای #بیست_چهارم
📆 17 آبان ۱۳۹۸
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
adua24.mp3
3.28M
🔈دعای #بیست_چهارم
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) برای پدر و مادرشان
#فارسی
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2