Makaremolakhlagh30_(Gheibat)_lobolmizan[H].mp3
9.03M
#شرح_صحیفه_سجادیه
✳️دعای #مکارم_الاخلاق
#دعا_بیستم_9
🔹 استاد اصغر #طاهرزاده
✔️ جلسه 30
👌 بهترین عکسالعمل در مقابل #غیبت
#بیستم #مکارم_اخلاق
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
( اخْتِرَاعاً ثُمَّ سَلَكَ بِهِمْ طَرِيقَ ... ).pdf
849.1K
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان
#دعا_اول_4
دعای امام سجاد علیه السلام " در ستايش خداي عزوجل "
🔹ثمَّ سَلَكَ بِهِمْ طَرِيقَ إِرَادَتِهِ، وَ بَعَثَهُمْ فِى سَبِيلِ مَحَبَّتِهِ، لا يَمْلِكُونَ تاءخيرا عَمَّا قَدَّمَهُمْ إِلَيْهِ، وَ لا يَسْتَطِيعُونَ تَقَدُّما إِلَى مَا أَخَّرَهُمْ عَنْهُ🔹
🔸آن گاه در راهى كه خود خواست آن ها را سالك گردانيد و در طريق محبت خويش بر انگيخت بدان سوى كه آنان را كشانيد، ياراى باز پس شدن ندارند و از آن سو كه آن ها را بازداشت توانايى پيش رفتن نه🔸
#اول
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_216
دعای #سی_نه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" در طلب #عفو و #رحمت "
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_سی_نه_8
دعای سیدالساجدین(ع) در طلب عفو و رحمت:
🔹و أَسْتَحْمِلُكَ مِنْ ذُنُوبِى مَا قَدْ بَهَظَنِى حَمْلُهُ، وَ أَسْتَعِينُ بِكَ عَلَى مَا قَدْ فَدَحَنِى ثِقْلُهُ🔹
🔸و از تو ميخواهم بار سنگين گناه كه مرا به ستوه آورده از پشت من بردارى، و در گرانى آنكه مرا به زانو درآورده است يارى من كنى🔸
#سی_نه
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ اگر کسی از بنده بپرسد که قلّه ی نورانی و عالیترین تعبیر دعای سیونهم صحیفه ی مبارکهی سجّادیه کدام است، من عرض میکنم: این جمله است: «اَللَّهُمَّ أَسْتَوْهِبُكَ يَا إِلَهِي نَفْسِيَ» #دعا_سی_نه_6
این آن جملهی کلیدی است که ما در آن متوقّف شدیم و نتوانستیم عبور کنیم. حرف ما در اینجا این شد که اگر مرا به من بدهی، گویا همهی عالم را به من دادهای؛ چون با این نفْس است که من میتوانم تمام مراتب را سیر کنم و به همهجا برسم. اگر این گمشده را به من برگردانی، مثل این است که همهی عالم را به من دادهای و این در حالی است که از دستگاه تو هیچ چیزی کم نمیشود. تعبیر امام(علیه الصلاة و السلام) این بود که: «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْتَوْهِبُکَ یَا إِلَهِی مَا لَا یُنْقِصُکَ بَذْلُهُ».
آن چیزی که من گمش کردم، آن خود حقیقی است. این چیزی که برایم مانده، خود مجازی است. این چیزی که الان برایم مانده، این منِ من نیست. آن چیزی که گمش کردم، منِ من، خود خودم، خود حقیقی من است که به رهن و گرو رفته است. حبس شده، زندانی شده و به اسارت رفته است. این آن جملهای بود که امام (عَلَیهِ السَّلام) فرمودند.
👤استاد #حاج_علی_اکبری
#سی_نه
🔗کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
کوچک ترین نسخه #خطی صحیفه سجادیه
تاریخ کتابت سال ۱۰۹۰ قمری
شماره ثبت ۱۱۵۵۱
ابعاد ۴*۶*۸ س.م
دانشگاه تهران
🔗کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
ترجمه های غیر فارسی صحیفه سجادیه.pdf
721.8K
📜 #مقاله #ترجمه های غیر فارسی صحیفه سجادیه
🔴نظر به اهمیت صحیفۀ سجادیه تاکنون شروح و ترجمه¬های متعددی به زبان های غیر عربی انجام شده است که از آن میان می¬توان به شصت ترجمه و شرح شناسایی شده به زبان فارسی اشاره کرد. تلاش این مقاله معرفی ترجمه¬های غیر فارسی از این کتاب معتبر است ...
🔗کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_124
◀️ تفاوت غیرت زن و مرد
🔴 و قَالَ (علیه السلام): غَيْرَةُ الْمَرْأَةِ كُفْرٌ، وَ غَيْرَةُ الرَّجُلِ إِيمَانٌ.
🔴 #غيرت زن، كفر آور، و غيرت مرد نشانه ايمان اوست.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ #غيرت
📋 امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه خود تفاوت ميان غيرت مرد و زن را بيان مى كند و مى فرمايد: «غيرت زن كفر است و غيرت مرد ايمان»; (غَيْرَةُ الْمَرْأَةِ كُفْرٌ، وَغَيْرَةُ الرَّجُلِ إِيمَانٌ).
اشاره به اين كه زن اگر نسبت به همسر ديگرى براى شوهرش حسادت بورزد و عكس العمل تندى نشان دهد در واقع مخالفت با فرمان خدا كرده است، زيرا خداوند روى مصالح متعددى كه در جاى خود گفته ايم تعدد زوجات را با شرايطى مجاز شمرده است; ولى اگر مرد نسبت به ارتباط همسرش با مرد بيگانه اى حسادت بورزد و از گام نهادن او در زندگى خانواده اش ناراحت گردد و عكس العمل نشان دهد در واقع اطاعت فرمان خدا كرده و در مسير نهى از منكر گام برداشته است. در حالى كه زن اگر چنين كند در مسير نهى از معروف قرار گرفته است. البته انكار نمى كنيم كه تعدد زوجات نيز شرايطى دارد و نبايد وسيله اى براى هوس رانى مردان گردد; ولى در صورتى كه آن شرايط جمع گردد زن بايد آن را تحمل كند و به فرمان خدا تن در دهد در حالى كه اگر زن شوهردار، با مرد ديگرى رابطه برقرار سازد، خواه به صورت فجور باشد يا ظاهراً صيغه عقد دائم يا موقتى با او جارى كند به يقين راه خلاف را پيموده است.
«غيرت» حالتى است كه انسان را وادار مى كند از ورود ديگران در حريم زندگى شخصى او جلوگيرى كند، افتخارات او را سلب ننمايد، مواهبش را از دستش نگيرد و متعرض نواميس او نشود و منظور از «غيرت زن» در كلام حكيمانه بالا همان حسادتى است كه نسبت به زوجه ديگر همسرش پيدا مى كند و منظور از «غيرت مرد» در كلام بالا ممانعتى است كه مرد از ورود ديگرى به حريم خانواده و ناموس خود به عمل مى آورد. در ذيل حكمت 47 نيز بحثى درباره تفسير غيرت و ارزش آن ذكر شد.
تعبير به «كفر» در اين كلام حكمت آميز اشاره به كفر عملى است، زيرا كفر و ايمان معانى متعددى دارد كه در آيات قرآن نيز منعكس است. اين واژه كراراً در قرآن مجيد به بت پرستان اطلاق شده كه كفرشان، كفر اعتقادى است; ولى در آيه 97 سوره آل عمران به كسانى كه حج را ترك كنند و نسبت به آن بى اعتنا باشند واژه «كفر» به كار رفته، مى فرمايد: (وَللهِِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلا وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللهَ غَنِىٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ) و اين كفر عملى است نه اعتقادى كه آثار خاص خود را داشته باشد. كفر زن در اينجا همان بى اعتنايى به دستور خدا يعنى جواز تعدد زوجات در موارد لازم است.
درباره اهميت «غيرت» در موارد مجاز روايات متعددى از پيغمبر اكرم و ساير معصومان(عليهم السلام) وارد شده است; در حديثى از پيغمبر اكرم(صلى الله عليه وآله) مى خوانيم: «كانَ إبْراهيمُ أبي غَيُوراً وَأنا اَغْيَرُ مِنْهُ وَ أرْغَمَ اللهُ أنْفَ مَنْ لا يُغارُ مِنَ الْمُؤْمِنينَ; پدر من ابراهيم غيرت مند بود و من از او غيرت مندترم. خداوند بينى كسانى از مؤمنين را كه غيرت ندارند بر خاك بمالد».(1)
البته در عرف ما گرچه واژه «غیرت» معمولاً در غیرت ناموسى به کار مى رود ولى مفهوم آن گسترده است و تمام مواهب و ارزش هاى الهى را که باید از آن دفاع کرد شامل مى شود، بنابراین دفاع از وطن و آبرو و حیثیت و از آن مهم تر دفاع از دین و آیین نیز از مصادیق غیرت است.
این نکته نیز شایان دقت است که گاهى افراد در مسائل ناموسى و غیر آن گرفتار وسواس مى شوند و به نام «غیرت» به هر کسى بدبین شده و عکس العمل نشان مى دهند. در روایات اسلام از این حالت نهى شده است. رسول خدا(صلى الله علیه وآله) مى فرماید: «مِنَ الغیرَةِ ما یُحِبُّ اللهُ وَمِنْها ما یُبْغِضُ اللهُ; فَالْغیرَةُ الَّتی یُحِبُّ اللهُ الْغیرَةُ فِی الرَّیْبَةِ وَالْغیرَةُ الّتی یُبْغِضُ اللهُ الْغیرَةُ فی غَیْرَ رَیْبَة; نوعى از غیرت را خدا دوست دارد و نوعى را دشمن مى دارد اما آنچه را دوست دارد اعمال غیرت در مواردى است که آثار شک و تردید و انحراف نمایان مى شود و اما غیرتى را که خدا دشمن مى دارد آن است که در غیر این موارد (فقط با سوء ظن آمیخته به وسواس) انجام مى شود».
در نامه 31 نهج البلاغه در وصیت مولا امیر مؤمنان به فرزندش امام حسن(علیهما السلام) نیز به همین موضوع اشاره شده که غیرت بیجا گاه سبب مى شود انسان هاى درست کار به نادرستى کشیده شوند. آنجا که مى فرماید: «وَإِیَّاکَ وَالتَّغَایُرَ فِی غَیْرِ مَوْضِعِ غَیْرَة، فَإِنَّ ذَلِکَ یَدْعُو الصَّحِیحَةَ إِلَى السَّقَمِ، وَالْبَرِیئَةَ إِلَى الرِّیَبِ; برحذر باش از این که در جایى که نباید غیرت به خرج دهى اظهار غیرت کنى (و کار به سوء ظن ناروا بینجامد) زیرا این غیرت بى جا و سوء ظن نادرست، زن پاک دامن را به ناپاکى و بى گناه را به آلودگى ها سوق مى دهد» شرح بیشتر را در ذیل همان نامه مطالعه فرمایید.
#نهج_البلاغه_حكمت_124
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#منتخب
#دعا_هفتم_5
🔹وَ قَدْ نَزَلَ بِي يَا رَبّ مَا قَدْ تَكَأّدَنِي ثِقْلُهُ، پروردگارا! بلايي بر من نازل شده، كه سنگيني اش مرا به زحمت و رنج انداخته، وَ أَلَمّ بِي مَا قَدْ بَهَظَنِي حَمْلُهُ. و سختي و مشكلي به دردم آورده، كه تحمّلش مرا در فشار قرار داده. فَصَلّ عَلَي مُحَمّدٍ وَ آلِهِ، پس بر محمد و آلش درود فرست، وَ افْتَحْ لِي يَا رَبّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِكَ، اي پروردگارم! به توان و تواناييت درِ گشايش و فرج را به روي من باز كن، وَ اكْسِرْ عَنّي سُلْطَانَ الْهَمّ بِحَوْلِكَ، و به چاره سازيت، تسلّط غم و اندوه را از من بشكن وَ أَنِلْنِي حُسْنَ النّظَرِ فِيمَا شَكَوْتُ، و مرا در موردي كه از آن شكايت دارم، به تأمل و تدبّر نيك برسان. وَ أَذِقْنِي حَلَاوَةَ الصّنْعِ فِيمَا سَأَلْتُ، و در آنچه از تو درخواست ميكنم، شيريني اجابت را بچشان، وَ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِيئاً، و از جانب خودت، رحمت و گشايشي گوارا به من ببخش، وَ اجْعَلْ لِي مِنْ عِنْدِكَ مَخْرَجاً وَحِيّاً. و براي من از نزد خود، راه نجاتي سريع قرار ده.
👌بخشی از دعای #هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
نسخه #خطی دعای #هفتم صحیفه سجادیه
به خط میرزا احمد #نیریزی
نسخه کتابخانه مجلس
🔗کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
👤 میرزا احمد #نیریزی
🔴 او ( ۱۱۵۱ق)، از خوشنویسان قلم نسخ ایران است. تذکره نویسان شهرت او را در#خوشنویسی نسخ به پایه میر عماد در قلم نستعلیق، و درویش عبدالمجید طالقانی در شکستهنویسی میدانند. آثار و نسخه های #خطی وی جنبه مذهبی داشته و بسیاری از آنها در کتابخانهها و موزهها نگهداری میشود.
📜 https://b2n.ir/456991
🎥 https://b2n.ir/867453
#حدیث_سرو
🔗کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔈 دعای امام سجاد علیه السلام در هنگام سختی
👤 حاج احمد #واعظی
دعای #هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2