💠زبان دعا زبان مشترک تمام انسانها
📌تاریخ دعا، منشأ فطری آن و تحلیل زبان دعا برای ما این حقیقت را آشکار میکند که زبان دعا زبانی بین المللی و تنها زبان مشترک بین تمام انسانها است و نیاز به آموزش کلاسیک ندارد. التفات و توجه مهمترین راه شکوفائی و بالفعل شدن این استعداد است. اگر رهبران بشری، به ویژه رهبران ادیان در خصوص دعا آموزش و تعلیماتی ارائه کرده اند برای آموزش زبان دعا نبوده است، بلکه برای توجه دادن و ملتفت کردن بشر به آن زبان و گویایی آن بوده است.
🔸اشتراک زبان دعا بین تمام ملل و ادیان مهمترین محور وحدت بشریت را به دست میدهد که میتواند زبان همدلی و همراهی تمام آدمیان در تمام اعصار قرار گیرد. زبان دعا مستحکم ترین بستر گفتگوی بین تمدنها و ادیان است که تا کنون مورد غفلت بوده است.
🔹 این نکته قابل توجه است که اگر امروزه در تمام ادیان بسیاری از آموزههای عرفانی بسیار به هم نزدیک یا واحد میباشد و یا بیان مولوی در مثنوی مورد اقبال پیروان سایر ادیان به ویژه در اروپا و امریکا قرار گرفته، به این جهت است که به نوعی آمیخته با بیان زبان دعا بوده و زبان عرفان با زبان دعا قرابت دارد، بلکه همزادآن است.
📚 زبان دعا در صحیفه سجادیه
📒 @sahifeh_Et
#دعای_پیامبران
💠رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا إِنَّکَ
أَنْتَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ.
﴿البقرة، ۱۲۷﴾
... پروردگارا
از ما بپذیر، همانا تو شنوا و دانایی.
🍀توضیح:
حضرت ابراهیم و اسماعیل علیهما السلام هنگامی که پایههای خانه کعبه را بالا میبردند چنین دعایی کردند.
📌تذکر:
چه خوب است ما هم هر کار خیری که انجام دادیم، این دعا را بخوانیم.
✅نکتهها و پیامها:
1⃣ کار مهم نیست، قبول شدن آن اهمیّت دارد. حتّی اگر کعبه بسازیم، ولی مورد قبول خدا قرار نگیرد، ارزش ندارد.
2⃣ کارهای خود را در برابر عظمت خداوند، قابل ذکر ندانیم. حضرت ابراهیم نامی از کار و بنایی خود نبرد و فقط گفت: «ربّنا تقبّل منّا»
3⃣در روایات آمده است: از شرایط استجابت و آداب دعا، ستایش خداوند است.
📒 @sahifeh_Et
هدایت شده از قاصدک
🌹شما به زیارت کربلا و مشهد دعوت شده اید🤲😍
💕قرعه کشی سفر به عتبات عالیات💕
زیارت امام حسین زیارت امام رضا
اگه دلتنگ حرمی و نمیتونی بری کربلا یا مشهد💔
اگه دلت میخواد تو حرم🕌 نماز و دعا و اعمال رو برات به جا بیارن🤲
کافیه لینک زیرو لمس کنی و درخواست زیارت یا نماز و ... بدی👇
https://eitaa.com/joinchat/1978794100C128974fde8
زیارت نیابتی رایگان
😍قرعه کشی ماهیانه زیارت
🌸🌼🌺مقدمتان گلباران🌺🌼🌸
#دعا_معراج_روحی
💠 حقيقت دعا چيست❓
🔹 زندگي دنيا به گونه اي است كه خواه ناخواه توجّه انسان را تا حدودي به امور مادّي جلب ميكند؛ امّا واقعيت اين است كه انسان براي تقرّب به خدا آفريده شده است و بايد از تمام جوانب زندگي براي نيل به اين مقصود بهره گيرد. يكي از بهترين راهها براي اين منظور آن است كه هر روز لحظاتي از عمر خود را صرف توجه خالص به بارگاه الهي كند.
🔸اين توجه بيشتر در نماز جلوه گر ميشود؛ در نماز دعاهايي در حال قنوت و ساير حالات خوانده ميشود گذشته از آنكه در روايات براي قبل و بعد از نماز نيز دعاهاي ديگري وارد شده است حتّي ميتوان خود نماز را نوعي دعا دانست و چنانكه گفته شده واژه «صلاة» در اصل لغت به معناي دعاست.
✅ حقيقت دعا توجه به بارگاه حضرت معبود است و براي مؤمنان نوعي معراج روحي و معنوي به حساب ميآيد. دعا فقط تلفّظ پاره اي كلمات و مراعات برخي آداب خاص نيست. حقيقت و روح دعا توجه قلبي انسان به خداوند عالم است و قوّت اين توجه به ميزان معرفت و محبت انسان به خداوند بستگي دارد. از اينرو، بايد پيش از دعا و هنگام دعا به صفات خداوند توجّه داشت.
✍آیت الله مصباح یزدی (ره)
📒 @sahifeh_Et
21.mp3
12.82M
سخنرانی استاد فاطمی نیا
با موضوع #سیری_در_صحیفه_سجادیه
جلسه بیست ویک
#فاطمی_نیا
📒 @sahifeh_Et
🍃🌺🍃 اعمال هر ماه نو قمری:
💠خواندن دعاهاى نقل شده در وقت ديدن هلال، كه بهترين آنها دعاى چهل و سوّم صحيفه كامله است
💠 خواندن هفت مرتبه سوره حمد براى دفع درد چشم.
💠 اندكى پنير خوردن، چه روايت شده: هركه خود را به خوردن آن در اول هر ماه مقيّد كند، اميد است در آن ماه حاجتش ردّ نشود.
💠 در روز اوّل دو ركعت نماز بجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتى اش را در آن ماه از خدا خريده است.
💠و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
💠بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا مَا شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِين
📒@sahifeh_Et
💠شناخت اجمالی محتوای صحیفه سجادیه
▫️القاب صحیفه سجّادیه: زبور آل محمّد (ص)، انجیل اهل البیت (ع)، اخت القرآن (خواهر قرآن) و صحیفه کامله.
▪️تعداد دعاهای صحیفه ۵۴ دعا است.
▫️دعای اول آن دربارۀ حمد و ستایش پروردگار و دعای آخر آن دربارۀ دور گردانیدن از غم و اندوه-هاست.
▫️طولانی ترین دعا، دعای چهل و هفتم مربوط به روز عرفه (۹ ذی الحجه) و کوتاه ترین دعا، دعای هجدهم است که جهت رفع گرفتاری و روا شدن حاجات خوانده میشود.
▫️تعداد آیات شریفی که از قرآن مجید در صحیفۀ سجّادیه آمده، ۲۲ آیه از ۱۶ سوره میباشد.
📚 آشنایی باصحیفه سجادیه
📒@sahifeh_Et
💠مجموعه نکاتی که از معارف اسلامی درباره دعا بدست میآید:
1⃣دعا در هر جا و هر وقت که باشد، مفید است.
2⃣خداوند به ما نزدیک است، ولی ما چطور؟ اگر گاهی قهر او دامن ما را میگیرد، به خاطر دوری ما از خداوند است، که در اثر گناهان میباشد.
3⃣ استجابت خداوند دائمی است، نه موسمی!
4⃣با آنکه خداوند همه چیز را میداند، ولی دعا و درخواست وظیفه ی ماست.
5⃣ دعا آنگاه به اجابت میرسد که همراه با اخلاص، ایمان و عمل صالح باشد.
6⃣دعا وسیله ی رشد هدایت است.
7⃣گرچه دعا مستجاب نشود، ولی انس با خدا و نزدیک شدن به او مطلوب است.
📚دعا زبان راز و نیاز درقرآن
📒@sahifeh_Et
39.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠روش دعا کردن وآداب آن از لسان حجه السلام والمسلمین منصوری
📒 @sahifeh_Et
💠 دعای روز یکشنبه
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
، بِسْمِ اللّٰهِ الَّذِى لَاأَرْجُو إِلّا فَضْلَهُ، وَلَا أَخْشىٰ إِلّا عَدْلَهُ، وَلَا أَعْتَمِدُ إِلّا قَوْلَهُ، وَلَا أُمْسِكُ إِلّا بِحَبْلِهِ، بِكَ أَسْتَجِيرُ يَا ذَا الْعَفْوِ وَالرِّضْوانِ مِنَ الظُّلْمِ وَالْعُدْوانِ، وَمِنْ غِيَرِ الزَّمانِ، وَتَواتُرِ الْأَحْزانِ، وَطَوارِقِ الْحَدَثانِ، وَمِنِ انْقِضَاءِ الْمُدَّةِ قَبْلَ التَّأَهُّبِ وَالْعُدَّةِ، وَ إِيَّاكَ أَسْتَرْشِدُ لِمَا فِيهِ الصَّلَاحُ وَالْإِصْلاحُ، وَبِكَ أَسْتَعِينُ فِيَما يَقْتَرِنُ بِهِ النَّجَاحُ وَ الإِنْجَاحُ، وَ إِيَّاكَ أَرْغَبُ فِى لِبَاسِ الْعافِيَةِ وَتَمامِها وَ شُمُولِ السَّلَامَةِ وَدَوامِهَا، وَأَعُوذُ بِكَ يَا رَبِّ مِنْ هَمَزاتِ الشَّيَاطِينِ، وَ أَحْتَرِزُ بِسُلْطانِكَ مِنْ جَوْرِ السَّلَاطِينِ؛ فَتَقَبَّلْ مَا كَانَ مِنْ صَلَاتِى وَصَوْمِى، وَاجْعَلْ غَدِى وَمَا بَعْدَهُ أَفْضَلَ مِنْ سَاعَتِى وَيَوْمِى، وَأَعِزَّنِى فِى عَشِيرَتِى وَقَوْمِى، وَاحْفَظْنِى فِى يَقْظَتِى وَنَوْمِى، فَأَنْتَ اللّٰهُ خَيْرٌ حَافِظاً، وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَبْرَأُ إِلَيْكَ فِى يَوْمِى هٰذَا وَمَا بَعْدَهُ مِنَ الْآحادِ، مِنَ الشِّرْكِ وَالْإِلْحَادِ، وَأُخْلِصُ لَكَ دُعَائِى تَعَرُّضاً لِلْإِجَابَةِ، وَأُقِيمُ عَلَىٰ طَاعَتِكَ رَجَاءً لِلْإِثَابَةِ، فَصَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ خَيْرِ خَلْقِكَ، الدَّاعِى إِلَىٰ حَقِّكَ، وَأَعِزَّنِى بِعِزِّكَ الَّذِى لَايُضَامُ، وَاحْفَظْنِى بِعَيْنِكَ الَّتِى لَاتَنَامُ، وَاخْتِمْ بِالانْقِطَاعِ إِلَيْكَ أَمْرِى، وَبِالْمَغْفِرَةِ عُمْرِى، إِنَّكَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ.
📒@sahifeh_Et
💠 زبان دعا وجه بیانی وجودی
زبان دعا حقیقتی از سنخ الفاظ و گویش که از صوت در فضای دهان درست میشود نیست، همچنان که از سنخ نشانهها و علایم که مفاهیمی را القا میکند نمی باشد، بلکه یک وجه بیانی وجود انسانی است که میتواند در تمام انسانها با تمام اختلاف گویشها و یا اختلاف فهم هایشان از نشانهها یکسان جریان یابد.
📌در زبان دعا چون مخاطب در حقیقت خداوند متعال است، الفاظ موضوعیت ندارد، اگر چه وقتی بیان زبان دعا بر زبان سر جاری شود و در قالب الفاظ به پیش گاه خداوند عرضه گردد دارای تأثیر بیشتری است و از همین جهت پیشوایان دین اسلام سفارش کرده اند که خواستن و خواستهها را از خدا به زبان آوریم و زبان دعا را با زبان سر به قصد استعمالی جدی ظاهر سازیم.
🔹امام صادق (ع) میفرماید: خداوند متعال آنچه بنده در دعا میخواهد از قبل میداند، اما دوست دارد که بنده اش خواستههای خود را با زبان عرضه بدارد لذا هرگاه دعا میکنی حاجات خود را مشخص نما و نام ببر.
🔸اساسا الفاظ و نشانهها زمانی در زبان موضوعیت پیدا میکنند که مخاطب به غیر از الفاظ گوینده راه دیگری برای فهم و درک نیات متکلم یا شهود وجه بیانی وجود او نداشته باشد، اما در زبان دعا مخاطب خدا است که حتی قبل از داعی به باطن وی آگاه است و خواسته شکل گرفته در ضمیر داعی را حتی قبل از شکل گیری میداند.
📚 زبان دعا در صحیفه سجادیه
📒@sahifeh_Et
#دعای_پیامبران
💠دعای حضرت لوط
۱- رَبِّ نَجِّنِی وَ أَهْلِی مِمَّا یَعْمَلُونَ.
﴿الشعراء، ۱۶۹﴾
پروردگارا
من و کسان مرا از (شرّ) آنچه انجام میدهند رهایی بخش.
🍀توضیح:
پس از آنکه نصیحت های حضرت لوط نسبت به قومش اثر نکرد، به آنها گفت: من دشمن سرسخت اعمال شما هستم و به درگاه خدا چنین عرضه کرد.
📌تذکر:
اگر جامعه ای فاسد شد و گناه سراسرش را فرا گرفت، انسان باید به فکر نجات خود و اهلش (خانواده اش و همکیشانش) باشد و به درگاه خدا چنین دعا کند.
✅نکتهها و پیامها:
1⃣ تنفّر از کار بد، هم باید زبانی باشد و هم عملی.
2⃣محیط آلوده برای مردان خدا قابل تحمّل نیست؛ اگر از اصلاح محیط مأیوس شدند، حداقل خود را از آنجا نجات میدهند.
3⃣بزرگان جامعه باید به فکر خاندان و یاران خود باشند.
📒 @sahifeh_Et