💠 زبان دعا وجه بیانی وجودی
زبان دعا حقیقتی از سنخ الفاظ و گویش که از صوت در فضای دهان درست میشود نیست، همچنان که از سنخ نشانهها و علایم که مفاهیمی را القا میکند نمی باشد، بلکه یک وجه بیانی وجود انسانی است که میتواند در تمام انسانها با تمام اختلاف گویشها و یا اختلاف فهم هایشان از نشانهها یکسان جریان یابد.
📌در زبان دعا چون مخاطب در حقیقت خداوند متعال است، الفاظ موضوعیت ندارد، اگر چه وقتی بیان زبان دعا بر زبان سر جاری شود و در قالب الفاظ به پیش گاه خداوند عرضه گردد دارای تأثیر بیشتری است و از همین جهت پیشوایان دین اسلام سفارش کرده اند که خواستن و خواستهها را از خدا به زبان آوریم و زبان دعا را با زبان سر به قصد استعمالی جدی ظاهر سازیم.
🔹امام صادق (ع) میفرماید: خداوند متعال آنچه بنده در دعا میخواهد از قبل میداند، اما دوست دارد که بنده اش خواستههای خود را با زبان عرضه بدارد لذا هرگاه دعا میکنی حاجات خود را مشخص نما و نام ببر.
🔸اساسا الفاظ و نشانهها زمانی در زبان موضوعیت پیدا میکنند که مخاطب به غیر از الفاظ گوینده راه دیگری برای فهم و درک نیات متکلم یا شهود وجه بیانی وجود او نداشته باشد، اما در زبان دعا مخاطب خدا است که حتی قبل از داعی به باطن وی آگاه است و خواسته شکل گرفته در ضمیر داعی را حتی قبل از شکل گیری میداند.
📚 زبان دعا در صحیفه سجادیه
📒@sahifeh_Et
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
⚜ وَ يَا مَنْ تَظْهَرُ عِنْدَهُ بَوَاطِنُ الْأَخْبَارِ ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ لَا تَفْضَحْنَا لَدَيْكَ .
🕊و ای آنکه باطن خبرها، نزدش آشکار میشود، بر محمّد و آلش درود فرست و ما را نزد خود رسوا مکن.🦋💥
📚دعای پنجم صحیفه سجادیه
دعای آنحضرت بر خود ونزدیکانش (فراز ۶)
📒@sahifeh_Et
✨✨✨✨✨
✨✨✨✨
🍂بهترین مرگ، شهادت است. 🍂
🔸سوره آل عمران، آیه ۱۶٩ :
وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلُوا فی سَبیلِ اللّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُون.
⚡️هرگز گمان مبر آنها که در راه خدا کشته شدند مرده اند.
بلکه آنها زنده اند و نزد پروردگارشان روزى داده مى شوند.
⚡️منظور از حیات و زندگى در این آیه، همان حیات و زندگى برزخى است که ارواح در عالم پس از مرگ دارند، ولی از آنجا که شهیدان به قدرى غرق مواهب حیات معنوى هستند که گویا زندگى سایر برزخیان در مقابل آنها چیزى نیست.
🍂از پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) روایت شده که:
خداوند به ارواح شهیدان احد خطاب کرد و از آنها پرسید: چه آرزوئى دارید؟ آنها گفتند:
پروردگارا! ما بالاتر از این چه آرزوئى مى توانیم داشته باشیم، که غرق نعمت هاى جاویدان توایم و در سایه عرش تو مسکن داریم، تنها تقاضاى ما این است که بار دیگر بجهان برگردیم و مجدداً در راه تو شهید شویم.
خداوند فرمود:
فرمان تخلف ناپذیر من این است: کسى دوباره به دنیا باز نگردد.
عرض کردند:
حالا که چنین است تقاضاى ما این است که سلام ما را به پیامبر(صلى الله علیه وآله) برسانى و به بازماندگانمان، حال ما را بگوئى و از وضع ما به آنها بشارت دهى که هیچگونه نگران نباشند، در این هنگام آیه فوق نازل شد.
🍂خدایا ما را به فیض شهادت نائل فرما.🍂
📒@sahifeh_Et
💠«پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم»:
🍃إِذا دَعا أْحَدُكُمْ فَلْیعُمَّ، فَإِنَّهُ أَوْجَبُ لِلدُّعاءِ.
وقتی یکی از شما دعا میکند دعای او همگانی باشد (همراه با دیگران دستهجمعی دعا کنند). دعای همگانی زودتر به اجابت میرسد.
📚 (ثوابالاعمال، ص ٣٦٠)
📒 @sahifeh_Et
📒@sahifeh_Et
💠زبان دعا زبان مشترک تمام انسانها
📌تاریخ دعا، منشأ فطری آن و تحلیل زبان دعا برای ما این حقیقت را آشکار میکند که زبان دعا زبانی بین المللی و تنها زبان مشترک بین تمام انسانها است و نیاز به آموزش کلاسیک ندارد. التفات و توجه مهمترین راه شکوفائی و بالفعل شدن این استعداد است. اگر رهبران بشری، به ویژه رهبران ادیان در خصوص دعا آموزش و تعلیماتی ارائه کرده اند برای آموزش زبان دعا نبوده است، بلکه برای توجه دادن و ملتفت کردن بشر به آن زبان و گویایی آن بوده است.
🔸اشتراک زبان دعا بین تمام ملل و ادیان مهمترین محور وحدت بشریت را به دست میدهد که میتواند زبان همدلی و همراهی تمام آدمیان در تمام اعصار قرار گیرد. زبان دعا مستحکم ترین بستر گفتگوی بین تمدنها و ادیان است که تا کنون مورد غفلت بوده است.
🔹 این نکته قابل توجه است که اگر امروزه در تمام ادیان بسیاری از آموزههای عرفانی بسیار به هم نزدیک یا واحد میباشد و یا بیان مولوی در مثنوی مورد اقبال پیروان سایر ادیان به ویژه در اروپا و امریکا قرار گرفته، به این جهت است که به نوعی آمیخته با بیان زبان دعا بوده و زبان عرفان با زبان دعا قرابت دارد، بلکه همزادآن است.
📚 زبان دعا در صحیفه سجادیه
📒@sahifeh_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 فَالْيَوْمَ لَا يُؤْخَذُ مِنْكُمْ فِدْيَةٌ وَلَا مِنَ الَّذِينَ كَفَرُوا ۚ مَأْوَاكُمُ النَّارُ ۖ هِيَ مَوْلَاكُمْ ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ ﴿۱۵﴾
🔸 پس امروز (بر نجات هیچ یک) از شما منافقان و کافران فدیه و عوض نپذیرند، همه منزلگاهتان آتش دوزخ است و آن آتش شما را سزاوارتر است و بسیار به بد منزلی باز میگردید.
🔅 أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ ۖ وَكَثِيرٌ مِنْهُمْ فَاسِقُونَ ﴿۱۶﴾
🔸 آیا نوبت آن نرسید که گرویدگان (ظاهری از باطن به خدا بگروند و) دلهاشان به یاد خدا خاشع گردد و به آنچه از حق نازل شد بذل توجه کنند و مانند کسانی که پیش از این برایشان کتاب آسمانی آمد (یعنی یهود و نصاری) نباشند که دوره طولانی (زمان فترت) بر آنها گذشت و دلهاشان زنگ قساوت گرفت و بسیاری فاسق و نابکار شدند؟
💭 سوره: حدید
📒@sahifeh_Et
✅ خواص عاشورایی:
حنظلة بن اسعد شبامی
🔻 حنظله بن اسعد، از شیعیان سرشناس و شجاع کوفه و سخنوری فصیح و قاری قرآن بود. وی یار با وفای امام حسین ع و از قبیله هَمْدان بود.
🔹 حنظله تا آخرین لحظات خود را سپر امام ع در برابر شمشیرها و تیرها و نیزه های دشمن قرار داده بود. او با قرائت آیاتی از قرآن به آنان هشدار میداد :" ای قوم! بر شما از روزی مانند روزگار عذاب اقوام پیشین می ترسم! حسین ع را مکشید که خدا شما را در عذاب هلاک می کند".
👈 امام ع در حق حنظله دعا کرد. او پس از کسب اجازه از امام ع از ایشان خداحافظی کرد و راهی میدان شد و آنقدر جنگید تا به شهادت رسید. نام وی در زیارت ناحیه و زیارت رجبیه آمده است.
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
#حنظلة_بن_اسعد
#بصیرت
(مثیرالاحزان، ص۶۵)
⭕️ شهادت "شهید علیرضا موحد دانش"
🔹عليرضا موحد دانش، فرزند اول خانواده در سال ۱۳۳۷ ش در تهران بهدنيا آمد. او که دوران سربازی خود را قبل از انقلاب میگذراند، پس از فرمان امام خميني (ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگانها، از پادگان گريخت و به جمع انقلابيون پيوست.
🔻عليرضا در فروردينماه ۱۳۵۸ش به عضويت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و ابتدا مأموريت حراست از بيت امام خمينی (ره) را بر عهده گرفت. ولی بعد با آغاز غائله كردستان، به اين خطه رفت.
🔻پس از آن به جبهه اعزام شد و فروردین ۱۳۶۰ در عملیات بازیدراز۲ دستش قطع شد. سردار عليرضا موحد دانش، عاقبت در ۱۳ مرداد ۱۳۶۲ در عمليات والفجر ۲ در منطقه حاجعمران درحالیكه فرمانده تيپ ۱۰ سيدالشهدا (علیهالسلام) بود، به فیض عظیم شهادت رسید. از او یک فرزند به یادگار مانده است.
#تقویم_تاریخ
#۱۳مرداد
#شهید_موحد_دانش
✨خدایا!
ایمانی از تو درخواست میکنم
که پایانی جز لقاء تو نداشته باشد..
🍃فرازی از دعای #ابوحمزه_ثمالی
📒@sahifeh_Et