#تلنگر
#برکت
آنکه برکت الهی را در زندگی باور کرده و بارها تجربه کرده نسبت به کار خیر حریص است و در بخشش و انفاق سخاوتمند است.
اگر به سختی انفاق می کنیم یعنی برکتی در زندگی تاکنون ندیده ایم و دست خداوند کریم و لطیف را در بازگرداندن خیرات مشاهده نکرده ایم؛ باید خود را ملامت کنیم چراکه کوتاهی کرده ایم و عنایت ارحم الراحمین را به خود نتوانسته ایم جلب کنیم.
🔸امام حسن عسکری علیهالسلام فرمودند :
«شيعَةُ عَلِيٍّ عليهالسلام هُمُ الَّذينَ يُؤثِرونَ إخوانَهُم عَلى أنفُسِهِم و لَو كانَ بِهِم خَصاصَةٌ»
شيعيان امیرالمؤمنین على عليهالسلام، کسانی هستند كه برادرانشان را بر خودشان مقدّم مىدارند، هرچند خودشان نیازمند باشند.
🔺 بحارالأنوار، ج65، ص162
✨ولادت با سعادت حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام را محضر مبارک فرزند گرامیشان حضرت ولیعصر «عجلالله فرجه الشریف» و همه موالیان و محبین آن حضرت تبریک و تهنیت میگوییم.
🔴 #اخلاقی
🔰 راه تحصیل تقوا 9⃣
♻️ امتحانات خدا؛ مقدمه رشد انسان
🎤 آیت الله #خوشوقت
🍁 آیهی «وَ إِذِ ابْتَلى إِبْراهِیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَأَتَمَّهُن» را خدای متعال به عنوان سرّ عنایت خودش و تعظیم و تجلیل از ابراهیم علیه السلام نازل فرموده است؛ یا رسول الله صل الله علیه وآله بیاد آور زمانی را که خدا ابراهیم علیه السلام را با کلماتی آزمایش کرد و ابراهیم علیه السلام هم آن کلمات را انجام داد و به جا آورد. آن کلماتی که خدا به ابراهیم علیه السلام گفت، چه بود؟
🍁 حالا این بچّه بزرگ شد و بزرگ شد، مثلاً به سن هجده سالگی رسید. یک پسر جوان شده است. به ابراهیم خلیل علیه السلام در خواب وحی میشد، حالا خدا به ابراهیم علیه السلام گفت: باید خودت سر این بچّه را ببری. آزمایش است دیگر.
🍁 ببیند حالا که ابراهیم علیه السلام بچّهدار شده و به او علاقه پیدا کرده است؛ آیا این تعلّق به بچّه جلوی بندگی و اطاعت فرمان خدا را میگیرد یا نه؟
🍁 در خیلی از انسانها جلوی بندگی را میگیرد به بچّههایشان علاقه دارند، اگر بمیرد یا مریض شود به خدا فحش میدهند یا اگر پولدار شوند در راه معصیت خدا خرج میکنند.
🍁 حالا فقط یک پسر به ابراهیم علیه السلام داده؛ هجده سالش هم شده است، میخواهد امتحان کند ببیند علاقه این بچّه چه مقدار در دل ایشان رفته و چه مقدار با خدا ارتباط دارد.
🍁 ابراهیم علیه السلام با خود اسماعیل علیه السلام مطرح کرد که ببیند او آماده است یا نه، لذا به او گفت: «إِنِّی أَرى فِی الْمَنامِ أَنِّی أَذْبَحُکَ»؛ من در خواب دیدهام که دارم سرت را میبرم. «فَانْظُرْ ما ذا تَری»؛ نظرت چیست؟ اسماعیل علیه السلام گفت: «افْعَلْ ما تُؤْمَرُ»؛ هر چه خدا گفته انجام بده، «سَتَجِدُنِی إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِینَ» من هم اگر چه تلخ است امّا صبر میکنم.
🍁 او هم شایستگی داشت و الّا هیچ بچّهای آمادگی ندارد که بپذیرد خود پدر بیاید سرش را ببرد.
🍁 ابراهیم علیه السلام طناب و چاقو را برداشت و الاغی آورد و اسماعیل علیه السلام را سوار کرد و به مِنی برد که سرش را ببرد، پیادهاش کرد و خواباند و همهی کارها را کرد تا آن لحظه آخر که اگر چاقو را بر گردن میکشید سر بریده میشد تا آنجا خدا اجازه داد جلو برود و جلو رفت. دیگر هیچ جای برگشت برایش نبود، «فَأَتَمَّهُنَّّ»؛ یعنی به تمام و کمال چیزی که خدا میخواست تحویلش داد. بعد خدا گفت: من که نمیخواستم سرش را ببری، گفت: به جای او یک گوسفند سر ببر.
🍁 اینکه حاجیها روز اوّل مِنی گوسفند میکشند به یادبود این مسألهی قربان کردن اسماعیل علیه السلام و بعد تبدیل شدنش به کشتن یک گوسفند است.
👈 ادامه دارد...
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
🔰حضرت امام خمینی(ره) از کتاب صحیفه سجادیه به عنوان قرآن صاعد یاد کردند و فرمودند: «صحیفه کامله سجادیه، نمونه کامل قرآن صاعد است و از بزرگترین مناجات عرفانى در خلوتگاه انس است که دست ما کوتاه از نیل به برکات آن است؛ آن کتابى است الهى که از سرچشمه نور اللَّه نشأت گرفته و طریقه سلوک اولیاى بزرگ و اوصیاى عظیم الشأن را به اصحاب خلوتگاه الهى مىآموزد.» (صحیفه امام، ج۲۱،ص۲۰۹).