💠دعای بیستم صحیفهی سجادیه؛ دعای شریف معروف به مکارمالاخلاق.
اولِ این دعا میفرماید: »اللّهمّ صلّ علی محمّد و ءال محمّد و حلّنی بحلیة الصّالحین و البسنی زینة المتّقین«؛(۱) آرایش بندگان صالح را به من عنایت کن، من را زینت بده به زینت صالحین، و زیور متقین را به من عنایت بفرما. یعنی من را جزو بندگان صالح و متقین و پرهیزگاران قرار بده. بعد دربارهی متقین خصوصیاتی را ذکر میکند، که اینکه میگوئیم زیور متقین را به من عنایت کن، من را مزین به زینت متقین کن، یعنی چه. در چه چیزی ما به زینت متقین و پرهیزگاران زیور پیدا کنیم و نزدیک شویم؟ معمولاً وقتی صحبت تقوا به نظر میآید، اجتناب از گناهان فردی و انجام عبادات و این چیزها به ذهن متبادر میشود - که البته آنها یقیناً هست؛ شکی نیست - اما اینجا امام سجاد )علیه الصّلاة و السّلام( بیست و دو سه مطلب را در ذیل این فقره بیان میکنند که ماها را متوجه به ابعاد جدیدی از معنای تقوا، مفهوم تقوا و مصداق تقوا میکند.
»💠و البسنی زینة المتّقین« در این چیزها: اول، »فی بسط العدل«؛ گستردن عدالت. عدالت را در میان جامعه مستقر کنیم؛ عدالت قضائی، عدالت به معنای تقسیم منابع حیاتی کشور میان آحاد مردم، عدالت به معنای تقسیم درست فرصتها میان مردم. تقوائی که از ما انتظار میرود، جزو پایهها و مبانی این تقواست.
16.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷طرح سراسری قرائت فراز هفتم از دعای صحیفه سجادیه به نیت ریشه کن شدن کرونا
دعای_هفتم
صحیفه_سجادیه
حضرت آیت الله بهجت قدسسره #استغفار را در مواردی چون: رفع آثار وضعی گناه، نفی خواطر، رفع کینه، ادای قرض، برطرف شدن مشکلات و گرفتاریهای زندگی، تحمل مصائب زندگی، شفای بیماران، ایجاد علاقه بین زن و شوهر، از بین رفتن علاقه به لغویات، برطرف شدن مرگهای ناگهانی سفارش میکردند و میفرمودند:
«استغفار هم رافع است هم دافع»؛ یعنی هم رفع کنندۀ مشکلات است و هم سبب میشود مشکلات پیش نیاید.
📚 بهجت الدعاء، ص ٣۵۴
#حدیث_روز
✅امام صادق عليه السلام فرمودند:
إذا اوَیْتَ إلى فِراشِکَ فَانْظُرْ ماسَلَکْتَ فى بَطْنِکَ، وَ ما کَسَبْتَ فى یَوْمِکَ، وَاذْکُرْ انَّکَ مَیِّتٌ، وَ انَّ لَکَ مَعادا؛
✔در آن هنگامى که وارد رختخواب خود مى شوى ، با خود بیندیش که در آن روز چه نوع خوراکى ها و آشامیدنى ها از چه راهى به دست آورده اى و میل نموده اى . و در آن روز چه چیزهائى را چگونه و از چه راهى کسب و تحصیل کرده اى.
و در هر حال متوجّه باش که مرگ تو را مى رباید؛ و سپس در صحراى محشر جهت بررسى گفتار و کردارت حاضر خواهى شد.
بحارالانوار ج ٧١ ص٢٦٧
دعای آنحضرت برای فرزندان
إِنْ هَمَمْنَا بِفَاحِشَةٍ شَجَّعَنَا عَلَیهَا، ...
ادامه جلسه قبل
💎 صحیفه سجادیه
🔸🔸 #صحیفه_ی_سجادیه مدتی مستور و پشت پرده بود و كسی از آن خبر نداشت. این کتاب به عنوان ارث از وارثی به وارثی دیگر میرسید و فقط در خانوادهی خود امام سجاد علیه السلام بود؛ پسر، نوه، نتیجه، تا نسلهای بعد.
🔸🔸 مرحوم شیخ محمدتقی #مجلسی _ پدر مجلسی معروف _ این كتاب را از پشت پرده بیرون آورد و در اصفهان منتشر شد. ایشان خوابی دید و در آن خواب از حضرت حجت علیه السلام ، #كتاب_دعایی درخواست کرد. حضرت علیه السلام این كتاب را معرفی كردند و ایشان دنبال آن رفت. از آن زمان به بعد هم خود ایشان این کتاب را خواند و هم در اصفهان در كنار #قرآن یک #صحیفه هم وجود داشت. بعداً كمکم منتشر شد و الّا قبل از آن در دست همه نبود.
🔸🔸بحمد الله اکنون این كتاب مرتب چاپ شده و در اختیار ما قرار گرفته است. خدا به ما #توفیق داده كه به جای حرفهای دیگر، از ایشان حرف بزنیم؛ چون ما هر چه بخواهیم #حرف_خوب بزنیم، ایشان بهتر و بالاتر از آن را گفته است.
🔰حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
دعا.mp3
3.13M
🎙 کلیپ صوتی | دعا برای رفع بلا
🔻حضرت آیتالله خامنهای: «همهی این چیزهایی که گفتیم ابزارند؛ آن کسی که به این ابزارها جان میدهد و روح میدهد، خدا است. وَ تَسَبَّبَت بِلُطفِکَ الاَسباب؛ سببها را تو سبب میکنی. از خدای متعال باید خواست، دعا کرد، تضرّع کرد؛ که اگر انشاءالله نظر لطف پروردگار به ملّت ما باشد -که همیشه بوده؛ در این قضیّه هم قطعاً خوبانی هستند که [اگر] دستشان را به دعا بلند کنند، دعا کنند، از خدا بخواهند، نظر لطف پروردگار باز هم متوجّه این ملّت خواهد شد- در این صورت واقعاً همهی این چیزهایی که گفته شد، این ابزارها، این اسباب، انشاءالله اثر خواهد گذاشت و [نتیجه] تحقّق پیدا خواهد کرد. هم دعا کنیم، هم تضرّع کنیم، هم استغفار کنیم؛ اللَهُمَّ اغفِر لِیَ الذُّنوبَ الَّتی تُنزِلُ النِّقَم؛ بعضی از گناهان هست که نقمت الهی را بر انسانها، بر اجتماعات، بر افراد نازل میکند. اللَهُمَّ اغفِر لِیَ الذُّنوبَ الَّتی تَحبِسُ الدُّعاءَ اللَهُمَّ اغفِر لِیَ الذُّنوبَ الَّتی تُنزِلُ البَلاء. استغفار لازم است؛ استغفار کنیم تا خدای متعال انشاءالله تفضّل کند و از این گردنه عبور کنیم.» ۹۹/۸/۳
💻
مهم اين است كه انسان، طالب حق بوده و در صدد باشد براى خدا قدمى بردارد. در اين صورت مقدمات آن پيش مى آيد. آنگاه اگر توفيق نصيبش شد و خود را در معرض آن قرار داد از فيوضات معنوى بهره مند مى شود.
يك روز در حرم شريف امام رضا عليه السلام براى گشايش و فرج متوسل شدم. پس از آن به وضو خانه ى صحن رفتم. سيد نابينايى را ديدم كه با تندى مى گويد: چه كسى اينجاست؟ هر كس هستى، آفتابه ام را آب كن. من آفتابه را براى او آب كردم. بعد گفت: تو كى هستى؟ گفتم: چه كارى دارى؟ گفت: دست مرا بگير مى خواهم بيرون بروم. دستش را گرفتم، در بين راه مانند طلب كارها دائما غرغر مى كرد. گاهى مى گفت: يواش. و گاهى با تندى مى گفت: حواست را جمع كن و حتى كلماتى مانند: اه! تو هم آدمى! چه كار مى كنى!... به كار مى برد.
نزديك بود عصبانى شوم، ولى تحمل كردم. گويى كسى مرا كنترل مى كرد. تا اينكه بيرون رفتيم و او پى در پى مى گفت: درست! مثل آدم! گفتم: كجا مى خواهى بروى؟ با تندى گفت: مرا به صحن ببر.
آهسته آهسته او را به صحن رساندم. گفتم: ديگر چه كارى دارى؟ گفت: مرا به سقاخانه ببر تا آب بخورم. آنجا شلوغ بود و بايد از او مراقبت هم مى كردم كه پايش نلغزد و به زمين نخورد. و اينها براى آدم بى حوصله اى مثل بنده بسيار دشوار بود، به خصوص اينكه او با تندى - مانند كسى كه به غلامش امر مى كند - به من دستور مى داد، ولى در آن موقع چنان نرم و بردبار شده بودم و با تواضع او را كمك مى كردم كه براى خودم نيز تعجب آور بود.
پس از اينكه آب نوشيد، گفتم: حالا چه كنم؟ گفت: مرا به بَست پايين ببر. همين كه مقابل پنجره ى فولاد رسيديم يك دفعه حالش عوض شده و با نرمى گفت: جوان! تو كيستى؟ هر كه هستى بدان كه عملت را خدا ديد، پيغمبر ديد، امام رضا هم ديد!
اين كلمات كه از اخلاق و رفتار شخصى او انتظار نمى رفت، مرا منقلب ساخت. گويا ديگرى با من سخن مى گفت. رحمت عجيبى مرا فرا گرفت و اشك از چشمانم سرازير گرديد.
خداى متعال اسباب اين عمل را فراهم نمود، توفيق انجام آن را نيز عطا كرد، آنگاه از رحمت خاص خويش ما را بهره مند ساخت
📖انیس الصادقین - مرحوم یعقوبی قائنی
Sadaghe Jariye.mp3
2.89M
🔉 بشنوید| صدقه جاریه
استاد فیاض بخش
🔹صدقه جاریه یکی از مصادیق باقیاتالصالحات بوده که اثر آنها بعد از مرگ انسان به او میرسد... .
🔹بسیاری از خیرین برای کارهای خیر به سراغ ساخت مسجد و مدرسه میروند اما به جهت اینکه بنده عمری را در کار فرهنگی صرف کردهام عرض میکنم عزیزان من ما به حد کافی مسجد، دانشگاه و مدرسه داریم ولی بیشترین ضربه را از مقولات و نواقص فرهنگی میخوریم... و ضعف ما بیشتر نرمافزاری است تا سختافزاری... .
🔹مشکل فرهنگی جامعه ما الان کمبود معلم خوب است یعنی اگر مدارس خوب ساخته شود اما معلم خوب نباشد کار فرهنگی اثری نخواهد داشت...
🔸سرمایهگذاری برای تامین و تربیت نیروهای فرهنگی و با استعداد هم مصداق صدقه جاریه است... .