بزرگداشت استاد شهریار و روز شعر و ادب فارسی گرامی باد.❤️🌹
غـم غریبی و غربت چو بر نمیتابم
به شهر خود روم و شهریار خود باشم
(حافظ)
برگ برگ تاریخ ایران زمین مزین به نام بزرگمردان و نامآورانی است که هر یک به نوبه خود، اسطوره فرهنگ، ادبیات و شعر فارسی بودهاند که از جمله آنان فردوسی، مولوی، حافظ، سعدی و شهریار است که آوازهی نام و شهرتشان، جهان شمول است.
در این بین، شاعر ترک زبان و شیرین سخن ادبیات فارسی، سید محمدحسین بهجت تبریزی(زاده ۱۲۸۵ – درگذشته ۱۳۶۷) متخلص به شهریار، جایگاه ویژهای دارد و از همین روست که ۲۷ ام شهریورماه که مصادف با سالروز درگذشت اوست، به نام روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است.
این شاعر نامی به زیبایی در مدح ائمه اطهار(ع) شعرها سروده، که مشهورترین آن «علی(ع) ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را» در مدح امیرالمومنین(ع) است.
همچنین در ستایش پیامبر اسلام(ص) سروده است:
ستون عرش خدا قائم از قیام محمد(ص)
ببین که سر به کجا میکشد مقام محمد(ص)
از سوی دیگر یکی از مهمترین آثار او منظومهی «حیدربابایه سلام» است که به زبان ترکی آذربایجانی سروده شده است. این منظومه در عین سادگی به وصف زیباییها و اصالت روستا پرداخته و بهقدری زیبا سروده شده که مورد توجه جهانیان قرار گرفته و از همین رو به بیش از ۸۰ زبان زنده دنیا ترجمه و در مقام اشعار مدرن برجسته قرار گرفته است.
این استاد شعر و ادب علاوه بر مباحث اعتقادی و دینی، بر اصالت و پیشینهی تاریخ ایرانی خود نیز میبالید و با زبان گویای شعر بارها این حماسه و عشق را به تصویر کشی. که از جمله آن این سروده است:
سالها مشعل ما پیشرو دنیا بود
چشم دنیا همه روشن به چراغ ما بود
درج دارو همه در حکم حکیم رازی
برج حکمت همه با بوعلی سینا بود
قرنها مکتب قانون و شفای سینا
با حکیمان جهان مشق خطی خوانا بود
عطر عرفان همه با نسخه شعر عطار
اوج فکرت همه با مثنوی ملا بود
داستانهای حماسی به سرود و بسزا
خاص فردوسی و آن همت بیهمتا بود
و امروز سالروز درگذشت او و روز گرامیداشت شعر و ادب فارسی است؛ زبانی که به عنوان دومین زبان جهان اسلام و زبان حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی، با هزاران اثر فاخر و ارزشمند در زمینههای مختلف ادبی، عرفانی، فلسفی، کلامی، تاریخی، هنری و مذهبی همواره مورد توجه ایرانیان و مردمان سرزمینهای دور و نزدیک بوده است.
شیرینی و قند زبان فارسی خصوصا در وزن اشعار و متون ادبیات این کهن سرزمین، امری بدیهی است که همگان بدان معترفند. لذا با وجود فراز و نشیبهای بسیار و رویدادهای پرتبوتاب و گاه ناخوشایند، باز هم این زبان دلنشین در دورترین نقاط جهان، همچنان حضور و نفوذ دارد به نحوی که در دورترین نقاط و حتی در دل بزرگترین تمدنهای امروزی، دانشجویان و محققان بسیاری در صدد یادگیری و آموزش این زبان اصیل هستند.
کمترین وظیفهی ما به عنوان یک فارسی زبان این است که در سخن گفتن و نوشتار، ساختار درست آن را رعایت کرده و در نگهبانی واژههای این گنجینهی ارزشمند بکوشیم تا گرد فراموشی یا غفلت بر آن ننشیند.
بزرگداشت استاد شهریار و روز شعر و ادب فارسی گرامی باد.❤️⚘
زهرا مرادوند🍃
بادصبا
معراجعاشقانه🇵🇸
بزرگداشت استاد شهریار و روز شعر و ادب فارسی گرامی باد.❤️🌹 غـم غریبی و غربت چو بر نمیتابم به شهر خ
قلم بسیااار زیبااا👌👌
حتما حتما حتما بخوانید
⚘دست خانم زهرا مرادوند پر از عطر عشق⚘
هدایت شده از KHAMENEI.IR
✏️ رهبر انقلاب: شهریار، شاعر حق پرست، پارسا و صادق بود كه حاضر نشد كالای شعرش را به كسی بفروشد.
🗓 ۲۷شهریور؛ روز شعر و ادب پارسی و روز بزرگداشت استاد #شهریار
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
6.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببينيد | اولين باری كه رهبر انقلاب شعر "علی ای همای رحمت" را شنیدند
➕ ماجرای پیدا کردن دیوان شهریار در نوجوانی در مشهد
🗓 ۲۷شهریور؛ روز شعر و ادب پارسی و روز بزرگداشت استاد #شهریار
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌹 شعر تقدیمی شهریار به حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۶۶ با دستخط مرحوم شهریار
🗓 ۲۷شهریور؛ روز شعر و ادب پارسی و روز بزرگداشت استاد #شهریار
💻 Farsi.Khamenei.ir
یه نوشته ی زیبای دیگر از خانم زهرا مرادوند درباره ی شهادت امام حسن عسکری(ع) و آغاز امامت حضرت مهدی(ع)
در واقع باید دیشب ارسال میشد
حتما بخوانید🙏🙏🌹🌹
هشتم ماه ربیعالاول هنگامه غروب یازدهمین خورشید بی بدیل آسمان امامت و ولایت است. امشب پدر آخرین حجت خدا بر اهل زمین به سلاله پاکش خواهد پیوست تا تنها یادگارش، مهدی(عج) آخرین ذخیره الهی باشد.
آری امشب هنگام شهادت امام حسن عسکری(ع) است تا شام غریبانی باشد برای فرزندش که بعد از او ردای امامت را بر قامت هاشمیاش، بپوشاند و در پرده غیبتی کبری منتظر روزی بماند که ظهورش، حضور بیچون و چرای خیر و رحمت است.
امشب وعدهگاه حقی است که، بهار جوشش خون مسلمین در غم غيبت خواهد شد و گواه مهربانی محض خورشید وجود امام یازدهم(ع) و صبر تمام او بر زنجيرهای اسارت است. چرا که امام حسن عسکری(ع) تجسم زیبای صبر برای رهایی جهانی از اسارت جهل بود.
و اینک هنگامه عروج یازدهمین نور تابنده آسمان ولایت است. او که در موضع علم و مناظره، مقتدرانه قد علم کرد تا انسان را از جهالت دست و پاگير نفس نجات دهد. از همین رو پایگاه مردمیاش، گستردهترين مهد خودسازی و بصیرت بود آن هم برای عده قلیلی که به درک آن واقف بودند.
او که میگفت: «زيبايى چهره، زيبايى ظاهرى است و خوبى انديشه، زيبايى باطنى است» [1] میرود تا با رفتنش جهان را به آخرین سلاله پاک محمد(ص) بسپارد و ردای امامت را برای مهدیاش(عج) به یادگار بگذارد و فرداها را به موعود(عج) بسپارد. آری حجت یازدهم اینک، دل به فردايی سپرده است که موعودش(عج)، حقيقت دين را فرياد زند و با ظهورش جهانی را پر از عدل و داد کند. از همین روست که در توصیهای که به «احمد بن اسحاق» دارند، می فرمایند: «شرط نجات از گمراهیهای آخرالزمان، دعا برای تعجیل فرج است.»[2]
شهادت حجت یازدهم، حضرت امام حسن عسکری(ع) به پیشگاه فرزندش مهدی موعود(عج) و تمام عاشقان و پیروانش تسلیت باد.
زهرا مرادوند🍃
به مادر قول داده بود بر می گردد …!
چشم مادر که به استخوان های بی جمجمه افتاد،
لبخند تلخی زد و گفت :
بچه م سرش می رفت ولی قولش نمی رفت …!
#بیادشهداصلوات
هفته دفاع مقدس گرامی باد🥀
@sajadeh
26.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیعت میکنم همین ساعت همین لحظه 🤝♥️ .
#امامت_امام_زمان👑
#امام_زمان🌱
«🍃یا صاحب الزمان ادرکنی 🍃»
7.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکم تامل کن واسه چی برای ظهور حضرت دعا میکنی؟؟؟
استاد عالی
. ࿐჻❥⸙💚⸙❥჻࿐
↝𝐉𝐨𝐢𝐧 @salambaraleyasin1401