🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡
🔹⚡🔹⚡🔹⚡
🔹⚡🔹⚡
🔹⚡
✨ حکمت مطهر ✨
✨ انسان بعد از اینکه ایمان پیدا کرد و واقعاً چیزی را انتخاب کرد، همیشه در معرض امتحانات هست و در آن وقت است که گاهی انسان لغزش پیدا می کند و کافر می شود و به طریق اولی منافق هم ممکن است بشود و بلکه احتمال اینکه منافق بشود خیلی بیشتر است و شاید اسلام از منافقینی که در یک دوره مؤمن راستین بوده اند و بعد منافق شده اند بیشتر ضرر برده است تا منافقینی که از اول منافق بوده اند.
✅ منافقینی که از اول منافق بودند، اعتمادها را نتوانستند جلب کنند، ولی منافقینی که از ابتدا منافق نبودند و بعد منافق شدند اعتمادها را جلب کرده و بعد منافق شدند و خطر اینها خیلی بیشتر است.
🔹 هر مقدار که نفاق شدیدتر و پر پیچ و خم تر و دقیق تر باشد احتیاط از آن مشکل تر و دشوارتر است.
🔸 کلمات منافقانه :
آیا توجه دارید بسیاری از الفاظی که امروز رایج است الفاظ منافقانه است؟!
مثل کلمه ((استعمار)) که در اصل لغت بسیار خوبی است؛ چنان که قرآن هم آن را به معنای اصلی استعمال فرموده است : ((هُوَ اَنشَأَکُم مِنَ الاَرضِ وَ استَعمَرَکُم فیها ))
سوره مبارکه هود/ آیه 61
خدا شما را از زمین بوجود آورد و شما را در زمین استعمار کرد.
((استعمار))از باب استفال است و از ماده ((عمران))گرفته شده است؛ یعنی از شما طلب عمران کرده زمین را. شما را خلق کرده در روی زمین، و مکلف کرده است که زمین را عمران و آباد کنید.
✅ پس استعمار یعنی به دنبال آبادی رفتن.
🔹 کشورهای استعمارگر هر جا که می رفتند نمی گفتند ما آمده ایم منافع شما را بچاپیم و منابع زیرزمینی شما را ببریم، بلکه می گفتند ما آمده ایم سرزمین شما را آباد سازیم و به ظاهر هم همین کارها را می کردند، مثلاً یک دو تا جاده هم می کشبدند، ولی هزار برابر آنچه که برای مردم کار می کردند از منافع آنها می بردند و بدین وسیله مردم آن کشور را بنده خویش می ساختند.
✅ پس استعمار یک لغت منافقانه است، یعنی در عین اینکه معنی درستی دارد، ولی به صورت واقعی به کار نمی رود.
🔸مبلّغین مسیحی که در اصطلاح آنها را ((مبشّرین)) می گویند، پیش قراولان استعمار بودند یعنی همیشه پای استعمار را آنها به کشورهای استعمار زده باز می کردند؛ یعنی اول به صورت یک مبلّغ مذهب وارد این کشورها شده و آنان را به اوصاف عیسای مسیح علیه السلام و مادرش مریم عَذرا [دوشیزه] سرگرم می ساختند، ولی پس از مدتی مردم می دیدند که در زیر این سرپوشهای مذهبی تمام سرمایه های مادی آنها رفته است.
🔹 یکی از افریقایی ها گفته است روزی که اروپایی ها به کشورهای ما آمدند ما زمین داشتیم. و آنها انجیل به دست داشتند، ولی پس از گذشتن 40-50 سال دیدیم انجیل در دست ما مانده است و زمین ها در دست آنان است ! این است معنای نفاق.
📒 مسئله نفاق - ص 71. 60، 59
استاد مطهری (ره)
🌹کانال حقیقت ناب🌹
https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
#گفتار-حکیمانه-امیربیان
امام علی علیه السلام فرمودند:
حق سنگین اما گواراست، و باطل سبك اما كشنده است.
*نهج البلاغه ،حکمت،368*
🌷•• ───┅═ঊঈ🌹┅───🌷
⬅ 🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
🌷 ───┅═ঊঈ🌹ঊঈ── •••🌷
✅پرسش:
سلام چرا به امام حسن(ع) سبط اکبر ميگويند؟
🌸☘☘☘☘☘🌸
🌺پاسخ:
با سلام
سبط، به معناى نواده است. و سبط پیامبر یا سبط نبی از لقب هاى امام حسين، و امام حسن مجتبی علیهما السلام است.امام حسين علیه السلام سبط اصغر پيامبر و امام مجتبى، سبط اكبر ناميده مى شود. سبط به معنای منتجب هم گفته شده است. گاهی در روايات و زيارتنامه ها به اين دو نواده عزيز رسول خدا صلی الله علیه و آله، «سبطين» اطلاق شده است: «السلام عليكما يا سبطى نبى الرحمة و سيدى شباب اهل الجنة»
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف. به نقل از زيارتنامه حضرت معصومه سلام الله علیها در مفاتيح الجنان.
🌺
☘🌺
🌺☘🌺☘🌺☘
🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
✅پرسش:
سلام
امام حسن چندبار اموال خود را بخشيد؟
🌸☘☘☘☘☘🌸
🌺پاسخ:
علیکم السلام.
در کتاب سیره پیشوایان به نقل از کتاب تاریخ الخلفاء، سیوطی پس از تعریف و تمجید از امتیازات اخلاقی و فضایل انسانی فراوان امام حسن مجتبی ـ علیهالسلام ـ اینگونه آمده است که:
حضرت مجتبی ـ علیهالسلام ـ در طول عمر خود دوبار تمام اموال و دارایی خود را در راه خدا خرج کرد و سهبار ثروت خود را به دو نیم تقسیم نمود. نصف آن را برای خود نگه داشت و نصف دیگر را در راه خدا بخشید.( پیشوایی، مهدی، سیره پیشوایان، قم، چاپ چهارم، ۱۳۷۵، ناشر مؤسسه تحقیقاتی و تعلیماتی امام صادق علیهالسلام، ص ۹ و ۹۱.)
🌺
☘🌺
🌺☘🌺☘🌺☘
🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
✅پرسش:
شهادت دقيق امام حسن 28 صفر هست يا 7 صفر
🌸☘☘☘☘☘🌸
🌺پاسخ:
تاریخ شهادت امام حسن مجتبی(علیه السلام) و اکثریت شخصیت های تاریخی بصورت دقیق و قطعی مشخص نیست.چرا که آن دوران ثبت و ضبط اینگونه حوادث خیلی منظم و مشخص نبوده است.
در مورد شهادت امام حسن مجتبی(علیه السلام):
از دیرباز در حوزه هزار ساله نجف اشرف هفتم صفر را روز شهادت امام مجتبی (ع) می دانند و شیعیان عراق و سایر کشورها نیز در این روز برای سبط اکبر، امام حسن مجتبی (ع) اقامه عزا می کنند اما در ایران شهادت امام حسن (ع) بیست و هشتم صفر است همزمان با رحلت پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله) اقامه می شود.
قول هفتم صفر هم از نظر تعداد قائلین هم روایاتی که به این روز اشاره کرده اند،مشهورتر است.
🌺
☘🌺
🌺☘🌺☘🌺☘
🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
✅پرسش:
سلام
آيا سندي مبني بر حضور آقا امام مجتبي ع در قضيه غصب فدک در کوچه بني هاشم وجود دارد؟؟
آيا حضرت زهرا س تنها بودند يا امام مجتبي ع هم حضور داشتند؟
ممنون
🌸☘☘☘☘☘🌸
🌺پاسخ:
با سلام
دلیلی بر همراه بودن امام مجتبی با مادرشان حضرت زهرا وجود ندارد.
🌺
☘🌺
🌺☘🌺☘🌺☘
🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
✅پرسش:
منظور از آروزي دراز ،در روایتی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم فرموده اند، چه جور آروزهايي هست؟ پيامبر اکرم (صلی الله علیه و اله ) : بر امت خويش بيش از هر چيز از هوس و آرزوى دراز بيم دارم.
🌺پاسخ:
طول امل (آرزوهای دراز) از مهمترين رذايل اخلاقي بوده و انسان را از خدا دور ساخته و به انواع گناهان آلوده ميكنند. اين آرزوها همچون سراب در بيابان زندگي ظاهر ميشوند و هر لحظه انسان را تشنهتر ميسازند تا از شدت تشنگي هلاك سازند.
🖊 و در واقع آرزو اگر از حد بگذرد و به صورت آرزوي دور و دراز درآيد، بدترين عامل انحراف و بدبختي است و درست همانند آب باران است که اگر از حد گذشت مايه غرق شدن و نابودي خواهد شد. اين آرزوي کشنده همان است که قرآن کريم ميفرمايد: «رُبَمَا يوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْ كَانُوا مُسْلِمِينَ * ذَرْهُمْ يأْكُلُوا وَيتَمَتَّعُوا وَيلْهِهِمُ الْأَمَلُ فَسَوْفَ يعْلَمُونَ»2)
🔶کافران (هنگامي که آثار شوم اعمال را ببينند) چه بسا آرزو ميکنند مسلمان بودند! بگذار آنها بخورند و بهره گيرند و آرزوها آنان را غافل ميسازد ولي به زودي خواهند فهميد
🔷 اگر انسان در زندگي بلند پرواز بود و خواسته اي بالاتر از حد امکانات و توانايي خود داشت و اصرار بر رسيدن به آن به هر قيمت و از هر راهي داشت، مجبور است همه حريمها را بشکند و به هر وسيلهاي متوسل گردد تا به خواسته خود برسد و طبيعي است که چنين انساني نميتواند در چارچوب شرع و دين و عقل حرکت کند و اعمالش از حکم دين و عقل پيروي نميکند، در نتيجه اعمالش زشت و ناپسند و ناگوار ميگردد.
🔺طول امل باعث قساوت قلب مي شود: آرزوي طولاني انسان را از خدا غافل ميكند و به دنيا حريص ميسازد و آخرت او را به دست فراموشي ميسپارد و اينها همه اسباب سنگدلي و قساوت است. به همين دليل در حديثي آمده است كه خداوند به موسي عليهالسلام فرمود:« يا مُوسَى لَا تُطَوِّلْ فِي الدُّنْيا أَمَلَكَ فَيقْسُوَ قَلْبُكَ وَ الْقَاسِي الْقَلْبِ مِنِّي بَعِيدٌ »(3)
🖊 صاحبان آرزوهاي دراز ناچارند شخصيت انساني خود را درهم شكنند و براي رسيدن به مقصود خيالي در برابر هر كسي خضوع كنند و دست التماس به سوي اين و آن دراز نمايند و به زندگي ذلتبار تن دهند.
🍀 اميرمؤمنان علي(علیه السلام) در اين مورد مي فرمايد: خواري مردان در ناکامي آرزوهاست.(4)
—---------------------------------------—
1-صائب
2-حجر/2و3
3-كليني، محمدبن يعقوب؛ اصول من الكافي، ج2 ص 329
4-تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ،ص314
🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
#عقاید
✅پرسش:
همسر(جعده) امام حسن بعد از امام ازدواج کرد يا خير؟
🌸☘☘☘☘☘🌸
🌺پاسخ:
معاویه با وعده مال بسیار و ازدواج با یزید، جعده را تطمیع کرد تا شوهرش، امام حسن مجتبی(ع) را که در آن زمان خانهنشین شده بود، زهر دهد و او نیز به طمع ثروت زیاد و عروس خلیفه وقت شدن چنین کرد.(1)
پس از کارگر شدن زهر، معاویه به وعده مالی که به جعده داده بود وفا کرد، ولی به ازدواج او با یزید رضایت نداد(2) و به او گفت: میترسد فرزندش را نیز مانند حسن بن علی به قتل برساند.(3)
در مورد سرنوشت جعده و زندگی او پس از امام حسن(ع) هم در تاریخ این طور آمده است:
جعده پس از امام حسن مجتبی(ع)، دو بار ازدواج کرد، نخست با «یعقوب بن طلحه بن عبیدالله» (4) که برای او سه پسر به نامهای اسماعیل، اسحاق و ابوبکر به دنیا آورد؛ اسماعیل و اسحاق به هنگام حیات پدر از دنیا رفتند.(5) دومین بار پس از کشته شدن یعقوب بن طلحه (متوفی 63) در واقعه حره (6) با عباس بن عبدالله بن عباس (فرزند ارشد ابنعباس) ازدواج کرد و برای او پسری به نام محمد و دختری به نام قریبه به دنیا آورد که از این دو نیز نسلی باقی نماند.(7)
در گزارشها آمده که قریشیان به هنگام مشاجره با فرزندان جعده آنان را «بنی مسمة الازْواج» -فرزندان زنی که همسرانش را مسموم میکند- خطاب میکردند.(8)
پی نوشتها:
1-برای نمونه رجوع کنید به مفید، جلد 2، صفحه 16؛ ابنشهر آشوب، جلد 3، صفحه 202؛ اربلی، جلد 2، صفحه 138ـ139.
2- ابوالفرج اصفهانی، صفحه 48.
3- مسعودی، جلد 3، صفحه 182.
4--بلاذری، جلد2، صفحه369
5-ابنسعد، جلد 5، صفحه123
6- همان، جلد 3، قسم1، صفحه 152
7- همان، جلد5، صفحه231
8-رجوع کنید به ابوالفرج اصفهانی، صفحه 31 به بعد
🌺
☘🌺
🌺☘🌺☘🌺☘
🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
حقیقت ناب:
✅پرسش:
چند سالي است که حرکتي باب شده شب آخر ماه صفر عده اي ميروند درب 7 مسجد را ميزنند و دعا مي کنند.
و ميگن ما ميريم دعا ميکنيم وحاجت ميگيرم . آيا دعا به اين شکل جنبه ي روايي دارد؟
آيا اين کار درست است؟
🌸☘☘☘☘☘🌸
🌺پاسخ:
باسلام
هیچ دلیل و توصیه دینی ندارد، خرافات است و لازم است جلوگیری شود.
🌺
☘🌺
🌺☘🌺☘🌺☘
🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔
👆👆👆👆https://eitaa.com/sajjadi313
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید
حقیقت ناب:
م:
☘️نحوست ماه صفر .خیر یا آری☘️
🌱تنها دلیل روایی که برای نحوست ماه صفر مورد استناد واقع می شود روایتی از وجود مقدس پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم ) که ما آن را مورد بررسی قرار می دهیم تا میزان صحت این برداشت را از این روایت برای ما روشن شود.
📖گر چه مرحوم شیخ صدوق (رحمه الله)نیز این حدیث را در کتاب ارزشمند «علل الشرایع»به صورت مسند از ابن عباس آورده و گروهی معتقدند ماه آذار ،همان ماه صفر است
👈در حالی که آذار از ماه های رومی است و صفر از ماه های قمری
👈و دلیلی بر شومی و نحوست ذاتی ایام نیست؛اما با این وجود پس از دقت در حدیث و توجه به سبب صدور آن متوجه می شویم که«پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم )در مقام بیان نحوست ماه آذار و اهمیت دادن به یشارت پایان آن نیست ،
🌱بلکه ماجرا از این قرار است که:
👈ترجمه:
حضرت ،روزی در مسجد قبا در جمع گروهی از صحابه ،بشارت به بهشتی بودن یکی از صحابه ای که اندکی بعد وارد مسجد می شود ،داد؛چند نفر از اصحاب خواستند همان شخص باشند،به همین رو از یک در خارج شدند تا از در دیگر وارد شوند که حضرت پس از خارج شدن آنها صفتی را اضافه نمود و فرمود«کسی که مرا به خروج ماه آذار خبر دهد او اهل بهشت است»در این هنگام حضرت ابوذر داخل شد و عرض کرد یا رسول الله ماه آذار به پایان رسید.
🌸🌸*پس روشن گردید بشارت پایان ماه آذار صرفا علامتی بوده برای جلوگیری از سوء استفاده های برخی صحابه در آن ماجرا و نشانه ای برای بهشتی بودن حضرت ابوذر (رحمه الله) و این روایت ارتباطی به نحوست ماه صفر ندارد.
🌹کانال حقیقت ناب🌹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🆔https://eitaa.com/sajjadi313
👆👆👆👆
لطفا عضو شوید و برای کمک به دیگران منتشر کنید