🔸 یک آیه، یک نکته 7️⃣2️⃣
✳️ خدا را به یاد خودتان بیندازید
از خدای متعال، عذرخواهی کنید. حال که خدای متعال به من و شما میدان داده است که به سوی او برگردیم، طلب مغفرت کنیم و از او معذرت بخواهیم. این کار را بکنیم؛ و الا روزی خواهد آمد که خدای متعال به مجرمین بفرماید: «لایؤذن لهم فیعتذرون». خدای نکرده در قیامت، به ما اجازه عذرخواهی نخواهند داد. به مجرمین اجازه نمیدهند که زبان به عذرخواهی باز کنند؛ آنجا جای عذرخواهی نیست. اینجا که میدان هست، اینجا که اجازه هست، اینجا که عذرخواهی برای شما درجه می آفریند، گناهان را می شوید و شما را پاک و نورانی می کند، از خدای متعال، عذرخواهی کنید. اینجا که فرصت هست، خدا را متوجه به خودتان و لطف خدا و نگاه محبت الهی را متوجه و شامل حال خودتان کنید؛ «فاذکرونی اذکرکم»؛ مرا به یاد آورید تا من شما را به یاد آورم. در همان لحظه ای که شما دلتان را متوجه خدای متعال و خدا را در دل خودتان حاضر می کنید و به یاد خدا می افتید، خدای متعال در همان لحظه، چشم لطف و مهر و عطوفتش متوجه شماست؛ دست لطف و بذل و بخشش او به سوی شما دراز است. خدا را به یاد خودتان بیندازید؛ و الا روزی خواهد رسید که خطاب الهی به سمت گناهکاران می آید که «انا نسیناکم»؛ ما شما را فراموش کردیم؛ ما شما را به دست فراموشی سپرده ایم؛ بروید. عرصه قیامت، این گونه است. امروز که خدای متعال، اجازه داده است که شما به زاری، تضرع و گریه بپردازید، دست ارادت به سوی او دراز کنید؛ اظهار محبت نمایید و اشک صفا و محبت را از دل گرم خودتان، به چشمهایتان جاری سازید.
◀️ بیانات در نمازجمعه، 76/10/26
عرفان و تصوف را زیاد خوانده ام، دست کم صدها کتاب عرفانی از تصوف قدیم و جدید خوانده ام، هفت سال در هند و آسیای میانه صوفیان و دراویش گوناگونی را از نزدیک دیدم و هزاران کتاب عرفانی را ورق زده ام از ایران بگیر تا افغانستان و پاکستان و تاجیکستان و هند و ترکیه و سوریه و لبنان و تا لندن و افریقا و شرق دور را گشته ام و همه جور صوفی و درویش را با چشم خویش دیده ام و با آنها هم صحبت شده ام ! شهادت می دهم به لفظ جلاله که خدمت تو به خلق از تمام آنان بالاتر بود و تو از همه آنان عارف تر به خدا بودی و شهادت می دهم که قاتلانت شقی ترین نااهلانی بودند که نام صوفی و درویش را دزدیده بودند و یک مو از سبیل و ریش تو به هزار خروار ریش و موی سفید نادرویش مثل آن سفلگان می ارزید! شهادت هنر واقعی مردان عارف و بسیجیان انقلاب است. در روزگاری که از تصوف حتی نام و ظاهری نمانده است! تصوف واقعی خود تو بودی ! قاتلانت مشتی اشقیا بودند، مشتی لجاره و مشتی یزید! و تمام آنان که از حقیقت و مظلومیت تو نگویند مشتی کوفی اند و مشتی دنیایی! که نوشتن و گفتن از تو غیرت می خواهد و دل پاک و وزغ های دنیاپرست چنین ذوق و جرات و جسارتی را ندارند! گفتم حکایتی و مکرر نمی کنم و این حکایت بسیجیان آخرالزمان است که پاکی شان از سیمای شان هویداست!
عليرضا قزوه
🌺سوال:
انسان نااميد، چطور میتواند به خدا توکل کند؟
✍️پاسخ:
✅ناامیدی از درگاه پروردگار، یکی از مهمترین حربه های شیطان برای منحرف کردن و به شقاوت کشاندن انسان است. از نحوه سوالتان اینطور برداشت می شود که نسبت به یاری و کمک پروردگار احساس ناامیدی دارید.
🌼 توجه بفرمایید که معنای توکل این نیست که خداوند متکفل امورات ما شده و مشکلات زندگی ما را رتق و فتق کند.
🌿سیستم دنیا بر اساس ماده و اصل علت و معلولی ست؛ و البته دعا، توسل و توکل هم به عنوان ابزارهای کمکی در اختیار مومنین قرار داده شده و خداوند اگر مصلحت بداند، آنها را در مواردی، از طریق غیر مادی کمک کرده و یاری می رساند.
🌼با اینحال اصل بر اینست که شما اگر مشکلی دارید، از راه طبیعی خودش آن را برطرف کنید؛
🍀به درگاه خداوند دعا کرده و از او بخواهید که تلاش هایتان را مثمر ثمر قرار دهد؛ و در نهایت به او توکل کرده و نتیجه را به او بسپارید چون می دانید که او هم تواناترین است، هم مهربانترین، و هم نسبت به مصلحت شما حتی از خودتان داناتر است.
#اخلاقی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🔶آموزش احکام نماز / قرائت ۱
#موشن_گرافی
#مثالهای_قرآن 10
#مثال
#مثل
#تمثیلات
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
#منافقان
#تمثیلات_قرآنی
🔅🔅🔅
📌 مثال منافقان 1
▪️ اولین مثالی که موضوع بحث ماست، آیه 17 و 18 سوره بقره است:
خداوند متعال در این دو آیه چنین میفرماید: «مثلهم کمثل الذی استوقد نارا فلما اضات ما حوله ذهب الله بنورهم و ترکهم فی ظلمات لایبصرون صم بکم عمی فهم لایرجعون».
◽️ مثل آنان (منافقان) همانند کسی است که آتشی افروخته (تا در بیابان تاریک، راه خود را پیدا کند)؛ ولی هنگامی که آتش اطراف او را روشن ساخت، خداوند (طوفانی میفرستد و) آن را خاموش میکند و در تاریکهای وحشتناکی که چشم کار نمیکند، آنها را رها میسازد، آنها کران، گنگها و کورانند؛ لذا (از راه خطا) باز نمیگردند!
📐 دور نمای بحث
در این آیه سخن از منافقان است که خود را در پس پرده نفاق پنهان ساختهاند؛ اما سرانجام پرده نفاقشان دریده میشود و آنان رسوا میگردند.
▪️ منافقان به انسانی تشبیه شدهاند که تنها در بیابانی تاریک، سرگردان است و میکوشد به روشنی آتشی راه نجات پیدا کند؛ اما راه به جایی نمییابد و همچنان در سرگردانی و تاریکی بیابان تنها میماند.
⏪ ادامه دارد...
🔅 در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.یاریگر ما در انتشار این دغدغه باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شوخی فوق خنده دار امام خامنه ای با صادق آهنگران
😅😅😅😅
#دفاع_مقدس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
دیدن این کلیپ در این ارتباط بد نیست..
در پوشش خیریه امّا سرباز دشمن!
رمزگشایی رئیس قوه قضاییه از پشت پرده کارکرد برخی سازمان های خیریهای با خط دهی غربیها!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
#ویژه
💠 چهل روز #تمرین_خودسازی
سفارشات مهم استاد آیت الله تحریری برای مراقبات ماه ذی القعده
🌸بیانات استاد تحریری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 شرط اصلی برای #استجابت_دعا
☑ مقام معظم رهبری
➖➖➖➖➖➖➖
ما را به دوستان خود معرفی کنید
💠 دهۀ کرامت
❓منشأ تأسیس دهۀ کرامت چیست؟
▫️ دربارۀ روز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) تاریخ مشخصی در دست نیست، اما چون یازدهم ماه ذیالقعده سالروز ولادت امام رضا(ع) است و حضرت معصومه(س) خواهر ایشان است و شهر مقدس قم بعنوان یکی از شهرهای ایران به وجود مبارک آن حضرت تقدس و تبرک یافته، لذا این پیشنهاد مطرح شد که روز اول این ماه به بزرگداشت حضرت معصومه(س) اختصاص داده شود و از این روز تا روز ولادت امام رضا(ع) بعنوان دهۀ کرامت نامگذاری شود.
و البته اصل اینکه یادبودهای اهل بیت(ع) مورد توجه و تکریم قرار گیرد امری بسیار پسندیده و مورد رضای خداوند متعال است از این جهت که این یادبودها موجب تقویت ارتباط رهروان با رهبران معصوم خود و پیروی هرچه بیشتر از آنان گردد.
❓لقب کریمه اهل بیت(ع) که برای حضرت فاطمه معصومه(س) بکار میرود به چه معناست؟
▫️ تعبیر «كريمةُ فلان» یک اصطلاح ادبی عربی است برای اشاره به دختر گرامی و شرافتمند یک شخص محترم.
کرم و کرامت در زبان عربی دو معنا دارد؛ یکی بمعنای بذل و بخشش و جود و عطا که مصداق یک عمل صالح و لذا صفت فعل است. و یکی هم بمعنای شرافت و شکوه و جلال و ارجمندی و بزرگی و بزرگواری و بزرگمنشی و آزادگی و آزادمنشی و جوانمردی، که صفت ذات است.
در تعبیر «كريمةُ فلان» این معنای دوم منظور است نه کرامت به معنای بخشش و عطا.
در آیۀ سوم سورۀ علق هم که آمده است: «اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ»، «أکرم» در این آیه بمعنای بخشندهتر نیست، بلکه بمعنای بزرگوارتر، گرامیتر، بسیار بزرگوار و بسیار گرامی است.
دهه کرامت نیز به همین معناست.
📓 مصاحبۀ خبرگزارى تسنيم با آیت الله یوسفی غروی ( متخصص مباحث تاریخی)/ ۱۳ تیر ۱۳۹۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎼 مولودی خوانی به مناسبت ولادت #حضرت_زهرا(س) و امام خمینی در جوار مرقد حضرت معصومه(س)
💐 درفضا گشته طنین انداز با هر زمزمه
روز میلاد #خمینی، زادروز فاطمه
#السلامعلیکیاصاحبالزمان
#المستغاثبکیاصاحبالزمان
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ
صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة
وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً
ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ
أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا
#اللهم_عجل_لمولانا_الفرج
سلامتیوتعجیلدرأمرفرجمولانا
حضرتبقيةاللهالاعظم
روحیوأرواحالعالمینلتراب مقدمه الفداء
صلوات
🌼آزمایش می شوید🌼
☘️أحَسِبَ النَّاسُ ☘️
🌺أن يُتْرَكُوا أَن يَقُولُوا آمَنَّا 🌺
💦وهُمْ لَا يُفْتَنُونَ 💦
🌸🍃🌸🍃🌸
☘️ﺁﻳﺎ ﻣﺮﺩم ﮔﻤﺎﻥ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ،☘️
🌺ﻫﻤﻴﻦ ﻛﻪ ﺑﮕﻮﻳﻨﺪ : ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻳﻢ ، ﺭﻫﺎ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ 🌺
💦ﻭ ﺁﻧﺎﻥ [ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﺟﺎﻥ ، ﻣﺎﻝ ، ﺍﻭﻟﺎﺩ ﻭ ﺣﻮﺍﺩﺙ ] ﻣﻮﺭﺩ ﺁﺯﻣﺎﻳﺶ ﻗﺮﺍﺭ ﻧﻤﻰ ﮔﻴﺮﻧﺪ ؟💦
📚سوره عنکبوت/ آیه 2
#قرآن
اربعین کلیمی.mp3
725.8K
مستحضريد که ماه پُربرکت ذيقعده تا دهم ذيحجّه اين ايام به عنوان اربعين موسوي و کليمي معروف است؛ يعني اين چهل شبانهروز، چلّهاي است که وجود مبارک موساي کليم به دستور ذات اقدس الهي عهدهدار شد. اين آيات ﴿وَ وَاعَدْنَا مُوسَي ثَلاَثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً﴾ ناظر به همين است؛ لذا در تمام ايام سال گرچه چلّهگيري فضيلت دارد، ولي از اول ذيقعده تا دهم ذيحجّه اين فضيلت بيشتر است. وقتي هم که وارد ماه پُربرکت ذيحجّه شديم دو رکعت نماز بين نماز مغرب و عشاء بعد از خواندن حمد و فاتحة الکتاب آن ﴿وَ وَاعَدْنَا مُوسَي ثَلاَثِينَ لَيْلَةً﴾ تا پايان آيه هم که مستحضريد مستحب است. اين ناظر به آن است که انسان اين چهل شبانه روز را همانند موساي کليم (سلام الله عليه) چلّه بگيرد. بارها هم به عرض شما رسيد که چلّه گيري اعراض از دنياست نه از کار دنيا و از خلق دنيا و از جامعه! انسان در متن جامعه زندگي ميکند، در درس و بحث هست اگر حوزوي و دانشگاهي است، در تجارت و اقتصاد هست اگر تاجر و پيشهور است، ولي در همه امور ميگويد خدا، ديگر نميگويد اوّل خدا، دوم فلان شخص! اين يک بيماري است که دامنگير اکثر ما هست.
درس اخلاق
04/06/1395
2️⃣علت ازدواج نکردن ایشان؟!👇
✅مرحوم ذبیح الله محلاتی درباره ازدواج حضرت معصومه(س) می نویسد :
دانسته نیست که حضرت معصومه(س) ازدواج کرده است یا خیر؟ و اینکه فرزند داشته است یا خیر؟ ولی با این همه، مشهور است که حضرت معصومه(س) تا آخر عمر، ازدواج نکرده است.(۱)
⁉️اما برای عدم ازدواج ایشان توجیحاتی از این قبیل گفته شده است. از جمله؛
۱)نبودن هم کفو برای ازدواج :
از آنجا که خاندان ائمه شیعه از لحاظ نَسَب در بین مسلمانان جایگاه ویژهای داشته و مورد احترام عمومی بودند، و از آنجا که حضرت معصومه(س) فرزند بلافصل امام موسی کاظم(ع) و خواهر تنی امام رضا(ع) بود، برخی این احتمال را مطرح کردهاند که برای او هم کفو و هم شأنی برای ازدواج یافت نشد و به همین جهت ایشان ازدواج خود را تا پیدا شدن گزینهای مناسب، به تعویق انداخته است.
۲)ترس از حکومت و خفقان حاکم بر جامعه :
در دوران حکومت هارون الرشید اختناق شدیدی حاکم بود، تا جایی که امام موسی کاظم(ع) دائما از مدینه به عراق و شام و بغداد تبعید می شد.
حتی فضای اینچنینی باعث شد که امام موسی کاظم(ع) را مجبور کنند برای مدت ها در بیابان های شهر شام و در غار ها با لباس مبدل و چهره بدلی زندگی کنند تا کسی امام(ع) را نشناسد.
ابن شهر آشوب می نویسد :
📋《لَا يَزَالُ يَنْتَقِلُ مِنْ سِجْنٍ إلي سِجْنٍ》
♦️امام کاظم(ع) پیوسته از زندانی به زندان دیگر منتقل می شد.(۲)
پس با فضای اختناقی که در دوران حکومت هارون برقرار بود، استبداد و ستم به جایی رسیده بود که کسی جرأت نداشت به خانه امام موسی بن جعفر(ع) رفت و آمد داشته باشد، تا چه رسد به اینکه با دختر امام موسی کاظم(ع) ازدواج کند و عواقب خطرناک این انتخاب را بپذیرید.
۳)دستور امام موسی کاظم(ع) بر عدم ازدواج دخترانش :
برخی منابع مانند یعقوبی در تاریخ خود می نویسد :
📋《أَوصَى مُوسَى بنُ جَعفَرَ(ع) أَلَّا تَتَزَوَّجَ بَنَاتَهُ فَلَم تَتَزَوَّج وَاحِدَةُ مِنهُنَّ إِلَّا أُمَّ سَلَمَةِ》
♦️حضرت موسی بن جعفر(ع) وصیت کرده بود که دخترانش شوهر نکنند و برای همین، هیچ یک از دختران امام موسی کاظم(ع) شوهر نکردند، جز یکی از دخترانش به نام ام سلمه!(۳)
پس یعقوبی این دستور پدر را سبب ازدواج نکردن دختران امام موسی کاظم(س) از جمله حضرت معصومه(س) میداند.
اما به این سخن اشکال می شود که؛
اولا؛ این وصیت با سنّت و روش رسول اکرم(ص) سازگاری نداشته و مخالف سنت اسلامی و ترویج ازدواج میباشد.
ثانیا؛ چنین سفارشی در وصیت نامه ای که مرحوم کلینی از امام کاظم(ع) نقل کرده، نیامده است.
اتفاقا در این وصیت امام موسی کاظم(س) امر ازدواج دخترانش را به فرزندش امام رضا(ع) سپرده است.
مرحوم کلینی می نویسد :
امام موسی کاظم(ع) فرمود :
📋《أَنِّي قَدْ أَوْصَيْتُ إِلَى عَلِيٍّ(ع).. وَ هُوَ أَنَا فِي وَصِيَّتِي فِي مَالِي وَ فِي أَهْلِي وَ وُلْدِي.. وَ إِنْ أَرَادَ رَجُلٌ مِنْهُمْ أَنْ يُزَوِّجَ أُخْتَهُ فَلَيْسَ لَهُ أَنْ يُزَوِّجَهَا إِلاَّ بِإِذْنِهِ وَ أَمْرِهِ فَإِنَّهُ أَعْرَفُ بِمَنَاكِحِ قَوْمِهِ..》
♦️من وصیت خود را به فرزندم علی بن موسی(ع) می کنم و او در این امر، جایگاه من را در قبال مال و خانواده و فرزندانم دارد.
و اگر مردی خواست با یکی از خواهرانش ازدواج کند، این امر با اذن و دستور علی بن موسی(ع) باشد، زیرا که او نسبت به این امر واقفتر و آگاه تر است.(۴)
📚منابع :
۱)ریاحین الشریعه محلاتی، ج۵، ص۳۱
۲)مناقب ابن شهر آشوب، ج۴، ص۴۳۲
۳)تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۴۱۵
۴)الکافی مرحوم کلینی، ج۱، ص۳۱
📷 تصویر قدیمی (۱۳۳ سال قبل) از صحن بزرگ امام رضا علیه السلام (آینه یا اتابکی)، حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها، شهر مقدس قم/۱۳۰۴ هجری قمری، ۱۲۶۶ هجری شمسی
✍️ در تصویر، مأذنه قدیمی، گذرخان، مقبره شیخان و قبرستان شیخان دیده می شود.
✍️ ۲۳ سال بعد (در ۱۲۸۹ ش)، جنازه مطهر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه، زعیم نهضت مشروطه مشروعه، که به طرزی شگفت و معجزه آسا پس از ۱۸ ماه سالم مانده بود، از تهران به قم منتقل و در حجره ای که در تصویر، با نشان قرمز مشخص شده، به خاک سپرده می شود.
علامه نوری(ره) که از شهادت خویش به دست دین ستیزان غربگرا آگاهی داشت، از قبل این مکان را برای دفن، انتخاب کرده و فرموده بود: این زمین نکره، روزی معرفه خواهد شد.
✅ عکاس: عبدالله میرزا قاجار
نشریه فرهنگ پویا شماره 43.pdf
6.94M
💥توجه💥 💥توجه💥
🌟شماره جدید نشریه #فرهنگ_پویا به چاپ رسید. هماکنون فایل PDF نشریه در اختیار شماست.
💫بلاها، حکمتها و رسالت، کلیدواژههایی هست که در این نشریه به طور تخصصی بررسی شدهاند.