✍️ ابوالفضل ساجدی
#زبان_قرآن 3️⃣
چيستي #زبان_قرآن
زبان قرآن گامي فراسوي روش درست وحيشناسي و پاسخگويي به بخش مهمي از چالشهاي تفسيري عصر حاضر است. زبان قرآن ابعاد گزارهها و باورهاي قرآني را ميكاود؛ مرز آن را با ديگر منابع معرفتي تعيين ميكند و زواياي تازهاي از آيات الهي را بر ما آشكار ميسازد. برخي از مسائل زبان قرآن، نگرشي نو به مسائل كهن، و برخي طرحكنندة مسائلي جديد است. دستة اول دربردارندة عناويني است، مانند: رابطة ظاهر و باطن؛ موارد لزوم تأويل؛ تحليل گزارههاي الهياتي قرآن (آياتي كه دربارة وجود خدا، صفات يا افعال او سخن ميگويند)؛ و امكان سخن گفتن دربارة خداي نامحدود توسط واژگان بشري، كه موجودي محدود است. از دستة دوم ميتوان به حقيقت معنا، معيار معناداري، ميزان واقعنمايي، ابعاد احساسي، فطري، هدايتگري، گزارشگري، توصيفي، هنجاري در آيات قرآن و نوع رابطة آن با فرهنگ زمان نزول اشاره كرد.
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸يا علي نام تو بردم نه غمي ماند و نه همّي
🔸با صداي مرحوم شهريار
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
عشق الهی 57.mp3
6.33M
🎤 #عشق_الهی (57)
✅ چگونه از شكهاي وسواس گونه نسبت به وجود خدا و معاد نجات يابيم؟ 2️⃣
✅ چگونه اطمينان قلبي خود نسبت به خدا را ارتقا ببخشيم؟ 2️⃣
✅ چگونه زندگي خود را معطر به عطر احساس حضور خدا كنيم؟
🆔 @sajedi_ir
لینک این فایل در تلگرام👇
https://t.me/asajedi_ir/276
✅ مراقب فرزندان خود در فضای مجازی در دوران آموزش آنلاين باشیم.
✅ عدم نمایش صحنه های غیر اخلاقی در موبایل فرزندان
📲 اگر به هر دلیل به این نتیجه رسیدهاید که برای فرزندتان در دوران آموزش آنلاین #موبایل بخرید و مایلید از بعضی صحنه های #غیر_اخلاقی فرار کنید مطلب زیر را بخوانید:
🔁 گاهی هنگام جستجو در گوگل، با نتایج نامناسب و بعضاً غيراخلاقى روبرو میشوید.
☀️ آیا میدانید گوگل گزینهای دارد که اگر فعالش کنید، نتایج غيراخلاقى را نشان نمیدهد؟
👌🏻برای اینکار کافی است:
1️⃣ داخل مرورگرتان نشانی زیر را تایپ کنید:
Google.com/preferences
2️⃣ بعد از بازشدن صفحه شما گزینهی فیلتر کردن نتایج غيراخلاقى را با زدن تیک کنار گزینه زیر فعال کنید.
Turn On SafeSearch
و یا گزینه زیر را بزنید
Filter explicit resulsts
و یا اگر به فارسی صفحه برای شما باز شده، گزینه «فیلتر کردن نتایج مستهجن» را بزنید
💠 مراقب فرزندان خود در فضای مجازی باشیم.
🌻 دیدن هر تصویری، زیبنده چشمان شما و گل های زندگی شما نیست.
Forwarded from یا زهرا
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
📗#کتاب_الکترونیکی
# کتاب منشور فضای مجازی
شرحی بر بیانات مهم امسال مقام معظم رهبری در ارتباط تصویری با هیئت دولت با موضوع مدیریت فضای مجازی توسط استاد کشوری سواد رسانه و صاحب کتاب ارزشمند #سواد_رسانه
حجه الاسلام محمد محمدی.
متن كتاب در پست بعدي مي آيد.
@moshtaghandansh
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
🔸#زبان_قرآن 4️⃣
كتاب #زبان_قرآن_با_نگاهي_به_چالشهاي_كلامي_تفسير، برای دانشجویان رشتههای «معارف قرآن» و «منطق فهم دین» در مقطع کارشناسی ارشد، و طلاب سطح سه رشته «تفسیر و علوم قرآن»، بهعنوان متن درسی درس «زبان قرآن» و برای دانشجویان رشتههای «علوم قرآن و حدیث» و «تفسیر تطبیقی» در مقطع دکتری بهعنوان یکی از منابع درس «زبان قرآن» تألیف شده است.
اين كتاب چاپ مشترك سازمان سمت و موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني است.
فهرست كتاب در پست بعدي مي آيد.
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
فهرست كتاب #زبان_قرآن
در اين كتاب، پس از طرح مباحث مقدماتي و مفهومشناسي زبان، زبان دين، زبان ديني و زبان قرآن، و پيشينة تاريخي بحث در اسلام و غرب، مؤلفههاي زبان قرآن محور سخن قرار ميگيرند. به نظر نگارنده، زبان قرآن از چهار مؤلفه برخوردار است: معناداري، واقعنمايي، تأليفي بودن و شبكهاي بودن. بر اين اساس، هريك از چهار مؤلفه بخشي از كتاب را به خود اختصاص داده است:
1️⃣ بحث معناداري زبان قرآن در سه درس ارائه شده است. در اين درسها رويكردهاي مختلف فيلسوفان غربي و علماي اصول، و نهايتاً ديدگاه برگزيده در زمينة چيستي معنا محور سخن هستند؛
2️⃣ واقعنمايي، در درسهاي چهار تا شش به بحث گذاشته شده است. اين درسها ابتدا ديدگاههاي رقيب را در ديدگاه غيرواقعنمايانه ي برخي نويسندگان داخلي در زمينه ي زبان قرآن عرضه ميكند؛ سپس ريشه ي غربي رويكردهاي غيرواقعنما را ميكاود. پس از نقد نظريات نافي واقعنمايي قرآن، ادله ي اثباتي بيان ميشود. پاسخ به شبهاتي مانند ترديد در صدق گزارههاي تاريخ قرآن يا دروغ مصلحتآميز انگاشتن آيات وحي، از ديگر عناوين مرتبط به مؤلفه ي واقعنمايي زبان قرآن است كه در اين بخش عرضه ميشود؛
3️⃣ و 4️⃣ دو مؤلفه ي ديگر زبان قرآن، تأليفي و شبكهاي بودن آن است. دراينباره، ابتدا ديدگاههاي رقيبان يا رويكردهاي تكبعدي به قرآن، (مانند زبان: ابراز احساسات، اسطوره، نمادين، مجازي، سلبي، تمثيلي، قوم، فطري، و هدايت)، بيان و نقد شدهاند. درسهاي هفتم تا دوازدهم به اين مباحث پرداخته است. سپس نظريه ي تأليفي ـ شبكهاي در سه درس آخر مطرح شده است.
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
#زبان_قرآن 5️⃣
🔸ترديد در واقع نمايي آيات قرآن🔸
يكي از مولفه هاي زبان قرآن كه قبلا به آن اشاره كرديم، واقع نمايي گزاره هاي اين كتاب آسماني است. گاهي از اصطلاح واقع نمايي تعبير به "شناختاري" يا "معرفت بخشي" مي شود. گزارة معرفتبخش يا واقع نما آن است كه ناظر به واقعيت عيني باشد. در برابر آن، گزاره ي غيرواقع نما قرار دارد كه در وراي آن، چنين واقعيتي نهفته نيست و گويندة آن ناظر به واقع سخن نميگويد؛ بهسان كتاب رمان. در كتاب رمان، شخصيتها و حوادثي كه بيان مي شود، ساختگي هستند گرچه ممكن است كل آن داستان تخيلي براي اشاره به برخي واقعيات ساخته شده باشند، اما تك تك قضايا، واقعيت ندارند. داستانهاي تخيلي و اسطوره اي هم غالبا غيرواقع نما هستند، مثلا مادري ممكن است داستاني تخيلي از يك موجود ترسناك بسازد تا بچه خود را بترساند.
منظور از واقع نمايي گزاره هاي قرآني اين نيست كه تمام آيات قرآن در معناي حقيقي و در مدلول مطابقي خود بكار رفته اند و هيچگونه مجاز يا استعاره اي در آن نيست؛ بلكه قرآن از انواع روشها براي بيان آموزه هاي خود بهره برده است. حقير در كتاب زبان قرآن يك مولفه آن را تاليفي بودن ذكر كرده ام كه ناظر به همين نكته است، يعني قرآن از عناصر مختلف زباني و روشهاي گوناگون گفتاري بهره برده است.
متاسفانه برخي از نويسندگان مسلمان مانند آقاي محمد مجتهد شبستري و ... واقع نمايي آيات قرآن (اعم از داستانهاي انبياء، آيات ناظر به معاد و ...) را مورد ترديد قرار داده اند. (ادامه دارد)
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
🔲 👇🏽سرنوشت در به دري و حقارت پهلوي اول 👇🏽
❗️اين است سرنوشت اعتماد به كشورهاي سلطه گر
▫️خاطرات شمس كه در اين سفر، همراه پدر بود
▫️رضاشاه: مگر من زندانیام؟ جزیره موریس کجاست؟
▫️به مناسبت ۲۵شهریور سالروز تبعید رضاخان از ایران
كشتي بريتانيايي، شاه معزول و همراهانش را به سمت بندر بمبئي هندوستان برد. شمس پهلوی جزئیات سفر را اینطور توصیف کرده است:
🔘چون به تدریج به مناطق آبهای گرم استوایی نزدیک میشدیم از گرما در رنج بودیم و خیلی اشتیاق داشتیم که زودتر به بمبئی برسیم.
▫️دقایق اضطرابآمیز با کُندی می گذشت. قایقی به کشتی ما نزدیک شد. سربازان از قایق بیرون آمده مشغول حمل بار و بنه خود شدند و سه نفر انگلیسی که یکی از آنها که بعدا با ایشان آشنایی پیدا کردیم آقای اسکرین بود وارد کشتی شدند و به حضور شاه رفتند.
▫️آقای اسکرین خود را نماینده لرد لین لیتگو، نایبالسلطنه آن روز هندوستان، معرفی کرد و اعتبارنامه خود را به اعلیحضرت(رضاخان) ارائه داد و گفت من در «سیملا» بودم، نایبالسلطنه هندوستان به من ماموریت مهمانداری جنابعالی (به اعلیحضرت جنابعالی خطاب میکرد) را داده و سپس راجع به ماموریت خود اظهار کرد:
«شما نمیتوانید در بمبئی پیاده شوید و باید ۵ روز در همین کشتی در وسط دریا در انتظار کشتی اقیانونسپیما بمانید. وقتی کشتی رسید با آن کشتی به جزیره موریس که برای اقامت شما در نظر گرفته شده عزیمت نمایید.»
▫️اعلیحضرت از شنیدن این سخنان سخت برآشفتند و فرمودند: «مگر من زندانیام؟ من آزادانه از کشور خود مهاجرت کردم و به من گفته بودند که در خارج از کشورم به هر کجا میخواهم میتوانم مسافرت کنم. جزیره موریس کجاست؟ چرا اجازه نمیدهند که من به آمریکای جنوبی بروم؟ چرا مانع میشوید که ما در بمبئی پیاده شویم و تا رسیدن کشتی اقلا در شهر بمانیم؟»
▫️آقای اسکرین در پاسخ همه این حرفها فقط یک چیز میگفتند: «من اظهارات شما را تلگراف میکنم و شخصا جز آنچه گفتم کاری نمیتوانم کرد.»
▪️برگرفته از : کتاب تاریخ بیست ساله ایران، جلد هشتم، تهران، علمی، ۱۳۸۰، صص ۴۵۳-۴۶۱- نوشته :حسین مکی
✅ #روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
سیر مطالعاتی عقاید.docx
388.1K
✍️ ابوالفضل ساجدی
📕📕#سیر_مطالعاتی عقايد و کلام اسلامی 1️⃣
اين سير، تفصيلي و متمركز بر كلام قديم است.
در پي درخواستهاي مكرر برخي از كاربران براي سير مطالعاتي كلام يا عقايد اسلامي، اين فايل تقديم مي شود. این سیر كه حاصل زحمات اساتيد متعدد متخصص در اين رشته است براي طلاب حوزه هاي علميه تهيه شده است كه به تدريج در طول دوران تحصيل، طي كنند. در عين حال ساير علاقه مندان، دانشجويان و اساتيد نيز مي توانند آن را به صورت فردي يا گروهي مورد استفاده قرار دهند. اين سير به صورت آسان به مشکل در سه مرحله تنظیم شده و هر مرحله در سه سال (به عنوان آموزشهاي جنبي در كنار ساير دروس حوزوي) گذرانده می شود:
مرحله اول: دوره عمومی با رویکرد باورسازی و تحکیم عقیدتی
مرحله دوم: دوره پیشرفته با رویکرد باورسازی و تحکیم عقیدتی
مرحله سوم: دوره پاسخ به شبهات عقیدتی
كسانيكه مطالعات متمركز روي اين سير داشته باشند مي توانند در زمان كوتاهتري آن را به پايان برسانند.
براي مباحث فلسفه دين و كلام جديد، انشاالله در آينده منابع بيشتري معرفي خواهد شد.
کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
لینک این فایل در تلگرام👇
https://t.me/asajedi_ir/278
هدایت شده از حسین سوزنچی
مناسبات حجاب و سیاست در ایران. سوزنچی و نصیری.mp3
20.34M
مناسبات حجاب و سیاست در ایران
فایل صوتی مناظره مهدی نصیری و حسین سوزنچی با اجرای حبیبالله رحیمپور ازغدی در برنامه زنده زاویه درباره قانون حجاب در کشور؛ در شبکه چهارم سیما، چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۹
@souzanchi
هدایت شده از حسین سوزنچی
✍️خلاصه سخنان من (#سوزنچی) در #مناظره با #مهدی_نصیری
🔰مقدمه
با توجه به مشکلات روز، من #مساله_حجاب را مهمترین مساله امروز کشور نمیدانم؛ در عین حال، اهمیتش در ردیف یک مساله جزیی فقهی نیست:
#حجاب غیر از کارکرد اصلیاش، در جهان امروز وجهه نمادین هم پیدا کرده است؛ قرآن کریم میفرماید «بزرگداشت شعارهای دین خودش مایه تقوای قلب است (سوره حج، آيه۳۲). آیا ارزش پرچم یک کشور برای مردمش، فقط در حد قیمت پارچهاش است؟
✅الف. دلیل ضرورت وجود قانون حجاب در جمهوری اسلامی ایران
#قانون_حجاب، ناظر است به حضور زن در مقابل نامحرم، نه در حریم شخصی خود؛ یعنی برای نحوه حضور زن در مجامع عمومی است؛ پس سنخ این حکم، یک حکم اجتماعی است، نه صرفا مربوط به حریم خصوصی افراد.
حکومت همان طور که دغدغه مساله #سلامت_جسمی مردم (مثلا کرونا) را دارد، نسبت به #سلامت_معنوی مردم (از جمله عفت عمومی) هم باید حساس باشد. درجهای از پوشش و الزام به آن، در عرف بشر در جهان وجود دارد، که درجهی کمی هم نیست؛ بحث ما این است که محدوده قانونیِ آن را اسلام تعیین کند یا سلیقههای شخصی؟!
در جامعهای که عموم مردم مسلمانند، احکام اجتماعی اسلام باید در عرصه قوانین جدی گرفته شود [اصل چهارم قانون اساسی: کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزایی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر اینها باید بر اساس موازین اسلامی باشد.]
به علاوه، یک کارکرد مهم قانون حجاب، تعیین مرز معین برای رعایت قانون در عرصه عفت عمومی است؛
درست است که حداقل ۷۰-۸۰ و بلکه ۹۰ درصد زنان جامعه ما عفیفاند و اگر قانون حجاب برداشته شود اغلب به نحو زنندهای پوشش خود را کنار نمیگذارند؛ اما آن ۱۰ درصدی که بیعفتاند چطور؟! اگر برای حفظ عفت عمومی باید جلوی اینها را گرفت، با چه قانونی؟
با کنار گذاشتن حد و مرزی که خداوند برای رعایت پوشش معین کرده، همواره درباره اینکه چه حدی از عدم پوشش، خلاف عفت عمومی است مناقشه خواهد شد.
✅ب. اشکالات و مخالفتها با قانون حجاب؛ و پاسخ
همه اشکالات منطقیای که موجب مخالفت عدهای با قانون بودن حجاب میشود، ناظر به بد اجرا شدن قانون بوده، نه اصل الزام قانونی؛
اما:
🔹بد اجرا شدن، دلیل موجهی برای «اجرا نکردنِ» قانون نیست: مثلا، آیا اگر پلیس از قانون ممنوعیت عبور از چراغ قرمز سوءاستفاده کرد، باید عبور از چهارراهها کاملا دلبخواهی شود؟!
و
🔹بد اجرا شدن، ناشی از این است که با اینکه مساله حجاب از جنس #قانون_مدنی است، اما جامعه ما فقط #قانون_کیفری را به عنوان #قانون میشناسد!
مساله اصلی در #قانون_کیفری (مثلا قوانین مربوط به دزدی یا قتل)، تعیین مقدار مجازات و سپس مجازات کردن مجرم است.
اما مساله اصلی در #قانون_مدنی، تنظیم روابط افراد جامعه با یکدیگر است؛ مانند قوانین مربوط به معاملات ویا قوانین رانندگی؛ و البته مجازات، آخرین گام آن است. در این دسته از قوانین، نگاه اصلی به قانون، نگاه فرهنگی و اجتماعی است؛ البته حد و مرزها هم مشخص میگردد و اگر کسی تخطی کرد مجازات میشود.
💢 اشکالات و مخالفتهای منطقی همه به این برمیگردد که چرا میخواهید با زور افراد را محجبه کنید؟!
منظورشان این است که چرا با «قانون کیفری» میخواهید حجاب را مستقر کنید؟!
و از این جهت راست میگویند.
اما اشتباهشان این است که با اصل قانون بودن حجاب مخالفت میکنند؛ در حالی که سزاوار بود میگفتند: این قانون را به عنوان «قانون مدنی» ببینید و اجرا کنید؛ که الزام گام آخر آن است، نه از ابتدا تا انتهای آن.
✅ج. شرایط دست برداشتن حکومت از اجرای یک قانون
اگر واقعا اکثریت مردم در جامعهای با اجرای قانونی مخالفت کنند، هر حکومتی ناچار است در نحوه اجرای آن تجدیدنظر کند؛
اما عمل نکردن افراد، لزوما مخالفت با اصل قانون نیست. از مشاهده افرادی که حجاب شرعی صددرصدی را رعایت نمیکنند نمیتوان نتیجه گرفت آنها مخالف وجود اصل قانون حجاب، و طرفدار غیرالزامی شدن آن هستند؛ مانند این است که گفته شود افرادی که قوانین رانندگی را کامل رعایت نمیکنند، مخالف وجود قوانین رانندگی در جامعه، و طرفدار غیرالزامی شدن قوانین رانندگیاند؟!
همچنین تفاوت بسیار است بین #ناتوانی از اجرای برخی از قوانین (= به خاطر مشکلاتی فعلا نتوانیم یک قانونی را اجرا کنیم)، با #کنار_گذاشتن یک قانون (= به سلیقه خودمان ویا به خاطر عرف، احکام دین را اهم و مهم کرده، از ابتدا اجرای برخی قوانین را معلق کنیم)!
قوانین اسلام منظومهوار است؛ و خداوند است که مقدار واجبالالزام این منظومه را معین کرده است؛ ما حق نداریم به تشخیص سلیقهای خود، از قانون دانستن برخی از قوانین اجتماعی اسلام صرف نظر، و این منظومه را کم و زیاد کنیم؛ هرچند ممکن است که گاهی به خاطر شرایط پیرامونی نتوانیم یک قانون را اجرا کنیم.
@souzanchi
عشق الهی 58.mp3
4.48M
🎤 #عشق_الهی (58)
✅ راهكار كسب عشق الهي: كنترل تخيلات دنيوي و پرورش خيالات معنوي 1️⃣
✅ آثار وضعي تخيل گناه چيست؟
🆔 @sajedi_ir
لینک این فایل در تلگرام👇
https://t.me/asajedi_ir/283
هدایت شده از کانال مهدی نصیری
❇️ چکیده آنچه در مناظره حجاب در شبکه چهارم سیما گفتم
🔹مهدی نصیری
🔸امشب نمی خواهم بگویم که مثلا باید فردا قانون حجاب لغو شود بلکه می خواهم بگویم بحث پیرامون این موضوع نباید در زمره خطوط قرمز شرعی و حکومتی باشد، چرا که ادله ای وجود دارد که نشان می دهد مساله به شدت قابل تامل و بررسی است
🔸اصل وجوب حجاب ـ به معنای پوشش بدن زن به استثنای صورت و دو دست تا مچ ـ از اجماعیات و مسلمات دین اسلام اعم از سنی و شیعه است اما شرعی بودن الزام مورد اتفاق فقها و در زمره ضروریات دین نیست، هر چند دیدگاه مشهور است.
🔸 تردیدی در آثار فراوان مثبت و سازنده حجاب برای فرد و جامعه وجود ندارد و مانند همه احکام الهی واجد مصلحتی دنیوی و اخروی و یا هر دو برای بندگان است.
🔸 با پذیرش قرائتی که الزام قانونی حجاب شرعی است اما شواهد زیادی نشان می دهد که الزام نتوانسته به حفظ و گسترش این فریضه بیانجامد و بر اساس یک تحلیل خود از عوامل تضعیف آن بوده است . اگر این مساله ثابت بشود آیا شرعا و عقلا مجاز به ادامه دادن این روند هستیم؟
🔻علاوه بر موثر نبودن الزام در حفظ و گسترش حجاب ادله دیگری می توان در باره رفع الزام ارائه کرد:
🔸 باید دین و اجرای احکام دینی را منظومه ای دید. غافل شدن حکومت دینی از اصول و اهمها (مانند عدالت، رفع فقر، آزادی های مشروع اجتماعی و ...) و پرداختن به مهمها و فروع، به دین ورزی و حکومت دینی لطمه خواهد زد و موجب تضعیف آن خواهد شد. حجاب الزامی در برابر بسیاری از وظایف بر زمین مانده حکومت دینی اولویت ندارد و برجسته کردن آن تصویری نامعقول و ناقص الخلقه از دین خواهد ساخت.
🔸بر اساس یک قرائت مستدل، الزام در مورد احکام دینی هم مانند اصل انتخاب دین مطلوب شریعت نیست مگر در مورد احکام و حدود الهی که پای حقوق و نظم و امنیت عمومی و یا عفت عمومی مطرح می باشد. آمارها حکایت از عدم موافقت اکثریت جامعه با حجاب الزامی دارد، {هر چند این عدم موافقت قطعا به معنای مخالفت اکثریت جامعه با وجوب شرعی حکم حجاب نیبست}
🔸تضعیف جامعه سنتی و سیطره مدرنیته از عوامل تضعیف حجاب و بسیاری دیگر از احکام دینی بوده و ما گریزی از این سیطره تا حد زیادی نداریم و تقابل غیر واقع بینانه و شعاری با آن بی حاصل و بلکه مضر خواهد بود.
🔸 از نتایج این نحوه مواجهه ما با مساله حجاب ایجاد یک دو قطبی اجتماعی و فرهنگی و دینی بسیار زیانبار در جامعه ایرانی بوده است در حالی که دوقطبی شدن این چنینی جامعه از مهمترین منکرات است که شریعت به آن رضایت نمی دهد و لو آن که لازمه آن تعطیلی برخی احکام باشد.
🔸ما تجربه کوتاه آمدن در اموری را داریم که مدتی همه در برابر آن مقاومت می کردند اما بعد از مدتی و پس از دادن هزینه های فراوان کوتاه آمدیم مانند مساله ویدئو، ماهواره، حضور زنان در ورزشگاه. به نظر می رسد در این مورد هم بالاخره و دیرهنگام با تحمیل هزینه های سنگین بر جامعه و نظام کوتاه خواهیم آمد.
🔸 رفع الزام حجاب به پدیده عریانی نخواهد انجامید و قابل کنترل است. الان به طور میانگین بین 60 تا 70 در صد جامعه حجاب کامل شرعی را رعایت نمی کنند اما بسیار بعید است که بیش از ده درصد جامعه به دنبال عریانی باشد و در این صورت امکان کنترل و برخورد قانونی وجود دارد.
🔸یکی از مهمترین چالش های مساله رفع الزام اعتراض اقشار متدین تر و سنتی تر جامعه است که امری طبیعی و به شدت قابل احترام است اما باید با آنان صحبت کرد و مساله را توضیح و نشان داد که وجود الزام می تواند نتایج بدتری از رفع الزام برای دیانت جامعه و جمهوری اسلامی داشته باشد. {هر چند این نیز از واضحات است که طیفی از زنان کاملا محجبه نیز با حجاب الزامی توافق ندارند و آن را نوعی وهن خود می دانند که با کمال آزادی محجبه هستند.}
@nasiri1342
هدایت شده از حسین سوزنچی
نقد تفصیلی ادعاهای مهدی نصیری در #مناظره
(قسمت اول)
🔸#مهدی_نصیری
🔹#حسین_سوزنچی
🔸اصل وجوب حجاب ـ به معنای پوشش بدن زن به استثنای صورت و دو دست تا مچ ـ از اجماعیات و مسلمات دین اسلام اعم از سنی و شیعه است اما شرعی بودن الزام مورد اتفاق فقها و در زمره ضروریات دین نیست، هر چند دیدگاه مشهور است.
🔹نهتنها «وجوب» احکام به معنای «الزامی بودن» آنهاست، بلکه تمامی فقهای شیعه در بحث «امر به معروف و نهی از منکر» گفتهاند مسلمانان به عنوان تکلیف شرعی باید کسی را که واجبی را ترک و یا حرامی را مرتکب شود نهی کنند؛ این معنایی جز الزام کردن دیگران به واجبات دارد؟! واقعا آیا فقیهی هست که بگوید برخی از واجبات و محرمات، مشمول امر به معروف و نهی از منکر نمیشوند؟!!!
اگر هم منظورشان الزام از جانب حکومت است؛ توضیح داده شد که حکم حجاب ناظر به حضور اجتماعی است و نه حریم خصوصی؛ و در جامعهای که عموم مردم مسلمانند، احکام اجتماعی اسلام باید در عرصه قوانین جدی گرفته شود و ... (توضیح کامل در: https://eitaa.com/souzanchi/875)
🔸 با پذیرش قرائتی که الزام قانونی حجاب شرعی است اما شواهد زیادی نشان می دهد که الزام نتوانسته به حفظ و گسترش این فریضه بیانجامد و بر اساس یک تحلیل خود از عوامل تضعیف آن بوده است. اگر این مساله ثابت بشود آیا شرعا و عقلا مجاز به ادامه دادن این روند هستیم؟
🔹پاسخ: مقدمه ربطی به نتیجه ندارد:
اولا هزاران سال است قوانین ناظر به دزدی و قتل در همه جای جهان تدوین شده است؛ پس آیا میتوان گفت چون هنوز دزدی و قتل وجود دارد شرعا و عقلا مجاز به ادامه دادن این روند نیستیم؟!
ثانیا مگر حفظ و گسترش یک فریضه تنها در گروی الزامی دانستن یا ندانسنتن آن است؟ مثلا آیا ایشان نمیبینند که ما در جنگ فرهنگی قرار داریم و چه حجم عظیمی از تبلیغات ضد دین در جامعه رایج است؟ آیا ترویج انواع فساد و فحشاءدر فضای مجازی و ... در این بیحجابیها هیچ نقشی نداشته و فقط چون قانون بوده عدهای بدحجاب شدهاند؟ و ...
@souzanchi
👇ادامه دارد👇
https://eitaa.com/souzanchi/878
هدایت شده از حسین سوزنچی
نقد تفصیلی ادعاهای مهدی نصیری در #مناظره
(قسمت دوم)
🔸#مهدی_نصیری
🔹#حسین_سوزنچی
🔸علاوه بر موثر نبودن الزام در حفظ و گسترش حجاب ادله دیگری می توان در باره رفع الزام ارائه کرد:
🔸باید دین و اجرای احکام دینی را منظومه ای دید. غافل شدن حکومت دینی از اصول و اهمها (مانند عدالت، رفع فقر، آزادی های مشروع اجتماعی و...) و پرداختن به مهمها و فروع، به دینورزی و حکومت دینی لطمه خواهد زد و موجب تضعیف آن خواهد شد. حجاب الزامی در برابر بسیاری از وظایف بر زمین مانده حکومت دینی اولویت ندارد و برجسته کردن آن تصویری نامعقول و ناقص الخلقه از دین خواهد ساخت.
🔹اولا اجرای بد قانون دلیل موجهی برای کنار گذاشتن اصل قانون نیست (توضیح بیشتر در: https://eitaa.com/souzanchi/875)
ثانیا اهم و مهم کردن، مسالهای مربوط به نحوه اجرای احکام است؛ نه درباره اصل حکم الهی. بله، حجاب نباید اولویت اول باشد؛ اما این محل بحث نبود، بحث بر سر این بود که بر سر اصل وجود آن بود نه اولویت آن. شبیه این است که بگوییم چون نجات غریق مهمتر از ورود در زمین غصبی است، پس اساسا حکم حرمت ورود در زمین غصبی را باید کنار گذاشت!
اتفاقا اقتضای منظومهای دیدن این است که ما به سلیقه خودمان احکام خدا را کم و زیاد نکنیم (توضیح بیشتر در: https://eitaa.com/souzanchi/875)
🔸بر اساس یک قرائت مستدل، الزام در مورد احکام دینی هم مانند اصل انتخاب دین مطلوب شریعت نیست مگر در مورد احکام و حدود الهی که پای حقوق و نظم و امنیت عمومی و یا عفت عمومی مطرح می باشد. آمارها حکایت از عدم موافقت اکثریت جامعه با حجاب الزامی دارد، {هر چند این عدم موافقت قطعا به معنای مخالفت اکثریت جامعه با وجوب شرعی حکم حجاب نیبست}
🔹صرف نظر از نادرست بودن آمارهای ادعایی (تکذیبیه وزارت ارشاد: https://www.ricac.ac.ir/news/3147)، تمام بحث بر سر این «مگر...» است؛ حد و حدود قوانین مربوط به نظم و امنیت عمومی و عفت عمومی را خدا در شریعت تعیین میکند یا سلیقه افراد؟ بله، در جایی که خدا مسکوت گذاشته باشد به عرف مراجعه میشود اما جایی که خداوند رعایت حد و مرزی را واجب کرده، کسی که آن حد را کم و زیاد کند عملا به انکار حکم خدا اقدام کرده است.
🔸تضعیف جامعه سنتی و سیطره مدرنیته از عوامل تضعیف حجاب و بسیاری دیگر از احکام دینی بوده و ما گریزی از این سیطره تا حد زیادی نداریم و تقابل غیر واقع بینانه و شعاری با آن بی حاصل و بلکه مضر خواهد بود.
🔹با همین استدلال باید از اصل اسلام هم دست شست!
🔸 از نتایج این نحوه مواجهه ما با مساله حجاب ایجاد یک دو قطبی اجتماعی و فرهنگی و دینی بسیار زیانبار در جامعه ایرانی بوده است در حالی که دوقطبی شدن این چنینی جامعه از مهمترین منکرات است که شریعت به آن رضایت نمی دهد و لو آن که لازمه آن تعطیلی برخی احکام باشد.
🔹خود نهی از منکر یکی از واجبات شرعی و عقلی است؛ طبق این استدلال، هرکس بخواهد هرجا نهی از منکر بکند اقدامش منجر به ایجاد دوقطبی میشود و شریعت بدان رضایت ندارد؟!!!
بله؛ اگر کسی به نحو نادرست، اقدام به نهی از منکر کرد، باید وی را بازداشت نه اینکه اصل قانون را کنار گذاشت.
@souzanchi
👇ادامه دارد👇
https://eitaa.com/souzanchi/879
هدایت شده از حسین سوزنچی
نقد تفصیلی ادعاهای مهدی نصیری در #مناظره
(قسمت سوم)
🔸#مهدی_نصیری
🔹#حسین_سوزنچی
🔸ما تجربه کوتاه آمدن در اموری را داریم که مدتی همه در برابر آن مقاومت می کردند اما بعد از مدتی و پس از دادن هزینه های فراوان کوتاه آمدیم مانند مساله ویدئو، ماهواره، حضور زنان در ورزشگاه. به نظر می رسد در این مورد هم بالاخره و دیرهنگام با تحمیل هزینه های سنگین بر جامعه و نظام کوتاه خواهیم آمد.
🔹اولا فرق است بین ویدئو و... که حکم مستقیم شرعی نداشت و صرفا به خاطر مضراتی که داشت با آنها مخالفت میشد با حجاب که حکم صریح شرعی دارد؛ اما درباره «شرایط دست برداشتن حکومت از اجرای یک قانون» در خلاصه توضیحاتم شرایطش را گفتهام (https://eitaa.com/souzanchi/875)
🔸 رفع الزام حجاب به پدیده عریانی نخواهد انجامید و قابل کنترل است. الان به طور میانگین بین 60 تا 70 در صد جامعه حجاب کامل شرعی را رعایت نمی کنند اما بسیار بعید است که بیش از ده درصد جامعه به دنبال عریانی باشد و در این صورت امکان کنترل و برخورد قانونی وجود دارد.
🔹 اگر قانونی که حد و مرز را معلوم میکند برداشته شود هر حد دیگری از عدم پوشش محل مناقشه خواهد بود و دیگر امکان کنترل و برخورد قانونی وجود نخواهد داشت.
🔸یکی از مهمترین چالش های مساله رفع الزام اعتراض اقشار متدین تر و سنتی تر جامعه است که امری طبیعی و به شدت قابل احترام است اما باید با آنان صحبت کرد و مساله را توضیح و نشان داد که وجود الزام می تواند نتایج بدتری از رفع الزام برای دیانت جامعه و جمهوری اسلامی داشته باشد. {هر چند این نیز از واضحات است که طیفی از زنان کاملا محجبه نیز با حجاب الزامی توافق ندارند و آن را نوعی وهن خود می دانند که با کمال آزادی محجبه هستند.}
🔹 پیامبر ص پیشبینی میکرد که در آخرالزمان نه تنها جای معروف و منکر عوض میشود بلکه تدریجا «نهی از معروف» رایج میشود؛ ایشان ظاهرا میخواهند «نهی از معروف» را تئوریزه کنند! {بنده هم با تعداد زیادی از زنان عفیفی مواجه بودهام که خودشان حجاب کامل فقهی را رعایت نمیکنند، اما از وضعیت پوشش زننده برخی زنان در جامعه گلایه دارند که چرا حکومت با اینها برخورد نمیکند؛ یعنی آنها هم اجرای قانون حجاب را قبول دارند؛ شبیه رانندگانی که گاه میشود که خودشان مرتکب خلافی شوند اما در مجموع مایلند که اصل قانون برقرار باشد.}
@souzanchi
قسمت اول: https://eitaa.com/souzanchi/877
قسمت دوم: https://eitaa.com/souzanchi/878
@souzanchi
👓 تکذیب آمار ادعایی مهدی نصیری بر اساس مستندات
نصیری گفته: «براساس آمار وزارت ارشاد 70 درصد مردم ایران مخالف الزام به حجاب هستند.»
در حالیکه در پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان (پژوهشی که در سال 1394 و در سطح شهری و روستایی کشور انجام شده است) سوال شده «تا چه اندازه با این جمله که "همه خانمها باید حجاب داشته باشند حتی اگر به آن اعتقاد نداشته باشند" موافق یا مخالف هستید؟».
براساس نتایج به دست آمده از این پیمایش 53.1 درصد موافق این گزینه بوده و تنها 22.2 درصد با آن مخالفت کردهاند. 24.8 درصد نیز گزینه نه موافق نه مخالف را انتخاب کرده اند. لذا برداشت و اظهارنظر آقای نصیری با یافتههای این پژوهش کاملا ناهمخوان است.
https://www.ricac.ac.ir/news/3147
Forwarded from:
🆔 @meshkatnoor
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
لینک این فایل در تلگرام👇
https://t.me/asajedi_ir/287
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸پاسخ دکتر غلامی به ادعای مهدی نصیری در مورد این که قانون الزامی بودن حجاب ، باعث شل حجابی شده است؟!
Forwarded from:
🆔 @meshkatnoor
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ استدلال منطقی مقام معظم رهبری در مشروعیت و دلیل « حجاب اجباری »
@meshkatnoor
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
شکوفایی اندیشه دینی 28.mp3
7.56M
🎤فایل صوتی
⭕️ موضوع: #تربيت_اعتقادي #نسل_نو (25)
(#دين_گريزي_چرا_دين_گرايي_چه_سان؟)
🔷 #قسمت_بیست_و_پنج :
✅ گام اول رفع موانع شناختي:
🔸يكي از موانع، خرافه انگاري دين است.
❓چه عواملي سبب مي شود نسل جوان نگاهي خرافي به دين پيدا كند؟ 2️⃣ (غرب گرايي افراطي)
❓اوج نگاه خرافي غرب نسبت به دين، چه زماني است؟
❓چرا دانشمندان غربي تا حدود سال 1978 جرائت دفاع از دين نداشتند؟
❓ريشه نگاه خرافي غرب به مسيحيت چيست؟
مجموعه سخنان دکتر ساجدی که از شهریور ماه سال ١٣٩۴ ارائه و از برنامه راه بهشت رادیو معارف پخش شده است.
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
لینک این فایل در تلگرام👇
https://t.me/asajedi_ir/288
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رحیم پور ازغدی ، حجاب قانونی یا اجباری؟
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
لینک این فایل در تلگرام👇
https://t.me/asajedi_ir/289
آنچه فرگشت تبیین نمی کند.pdf
293.3K
✍️ حامد ساجدی
📕📕 علم و دین: پاسخ به #الحاد_مدرن (نئوداروینیسم)
❓آیا نظریه فرگشت می تواند تمام تحولات زیستی موجودات زنده و سازگارهایی که با طبیعت پیدا کرده اند را تبیین کند؟ برخی تکامل گرایان چنین ادعایی دارند و از «قدرت نامحدود تبیینگری اصل داروینی» سخن می گویند.
مقاله فوق كه در مجله علمي پژوهشي معرفت كلامي در سال 98 منتشر شده است به نقد این دیدگاه می پردازد. در این مقاله به پنج مسأله که نظریه فرگشت قادر به تبیین آن نیست اشاره شده است.
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
لینک این فایل در تلگرام👇
https://t.me/asajedi_ir/290
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ بازداشت كارشناس از سوي مدعيان آزادی بیان
تلویزیون امنیتی شبكه من و تو وابسته به خانواده پهلوی، در اقدامی نادر، کارشناس خود را به خاطر انتقاد از وابستگی شدید محمدرضا پهلوی به غرب، بازداشت کرد و مورد شکنجه قرار داد!
🟣 کانال ابوالفضل ساجدی
🆔 @sajedi_ir
🔸ارتباط با ادمین کانال👇
@mohamad_admin
لینک این فایل در تلگرام👇
https://t.me/asajedi_ir/291