#راه_روشن
🌹 امام خمینی (ره):
🔺 ببینید که تحت مراقبت هستید؛ نامه اعمال ما می رود پیش امام زمان- سلام الله علیه- هفته ای دو دفعه به حسب روایت... من خوف این را دارم که کاری، ما بکنیم که امام زمان- سلام الله علیه- پیش خدا شرمنده بشود، این ها شیعه های تو هستند دارند این کار را می کنند. نکند که خدای نخواسته از من و شما و سایر دوستان ما و سایر دوستان امام زمان- سلام الله علیه- یک وقت چیزی صادر بشود که موجب افسردگی امام زمان-سلام الله علیه- بشود.
📚صحیفه نور، جلد ٧،صفحه ٢۶٧
@SajIRAN
#رصد
در جلسه شورای امنیت درباره اجرای برجام چه گذشت؟
🔹جلسه شورای امنیت با موضوع بحث درباره هشتمین گزارش دبیر کل سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا برگزار شد.
🔹نماینده انگلیس: ما مراتب تأسف انگلیس را از بابت اقدام آمریکا در خروج از برجام را به مقامهای ارشد این کشور ابراز کردهایم و اثراتی را که تحریمهای آمریکا بر اقتصاد ایران دارد درک میکنیم.
🔹معاون دبیر کل سازمان ملل: نمیتوانیم مستقلاً ایرانی بودن سلاحهای مورد استفاده برای حمله به تأسیسات نفت سعودی را تأیید کنیم.
🔹نماینده اتحادیه اروپا: تصمیم آمریکا برای عدم تمدید کامل معافیتهای مربوط به پروژههای منع اشاعه میتواند تبعات منفی زیادی از لحاظ امنیتی داشته باشد.
@SajIRAN
جنبش مردمی ساج
🔴 #ساج؛ پرورش نیرو، مطالبهگری و گفتمانسازی امروز به همراه کادر مرکزی ساج(سربازان آتش به اختیار جو
🔴 اکران اختصاصی یک #مستند ویژه
مخصوص ادمین ها و مدیران رسانه های استان تهران و البرز
برای کسب اطلاعات بیشتر با مدیر روابط عمومی ساج ارتباط بگیرید 👇
@admin_khanalizadeh
محل اکران: #اندیشکده_یقین
✅ ما برای وصل کردن آمدیم
@SajIRAN
#رصد
خزعلی: عادل عبدالمهدی هزینه مخالفت با درخواست ترامپ را میدهد
دبیرکل عصائب اهل الحق عراق:
🔹علت استعفای نخستوزیر عراق به دنبال تظاهرات اخیر، آمریکا است، عبدالمهدی هزینه مخالفت خود با درخواست ترامپ را میدهد.
🔸ترامپ از طریق واسطهها پیامی به عبدالمهدی فرستاد مبنی بر اینکه او باید در مقابل بازسازی عراق، نیمی از ذخایر نفت را به آمریکا بدهد که نخستوزیر عراق با این درخواست ترامپ مخالفت کرد.
🔹آمریکا به دنبال این است که نظام سیاسی در عراق را تغییر داده تا نخستوزیری بر سر کار بیاید که موافق طرح "معامله قرن" باشد و با اسکان فلسطینیها در غرب عراق موافقت کند.
@SajIRAN
#رصد
مسکو: ایران حق دارد به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ توسط آمریکا پاسخ دهد
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل:
🔹کسی نباید از ایران بخواهد که بدون قد و شرط آن دسته از تصمیمات شورای امنیت را که ایالات متحده خود آنها را تضعیف کرده، اجرا کند.
🔹ایران این حق مشروع را دارد که به نقض منشور ملل متحد و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت توسط ایالات متحده پاسخ دهد.
🔹تمام اقدامات ایران میتواند در شرایطی منطقی یعنی انجام تعهدات ذیل برجام و منشور ملل متحد [توسط آمریکا] بازگردانده شود.
@SajIRAN
#رصد
♦️آمریکا معافیت یک شرکت چینی از تحریمهای ضد ایرانی را تمدید کرد
🔹دولت آمریکا معافیت یکی از شعب شرکت چینی نفتکش کاسکو از تحریم های ضد ایرانی را تمدید کرد. وزارت خرانه داری آمریکا به تازگی یک شرکت باربری و یک شرکت نفتی چین را تحت تحریم های تازه قرار داده است.
جزئیات در👇👇
entekhab.ir/002Aya
@SajIRAN
#رصد
🚩فرصت طلایی اصلاح ساختار بودجه با درآمدهای صوری از دست رفت/ پیشنهاد بازگشت بودجه ۹۹ به دولت
سبحانیان کارشناس اقتصادی در گفتگو با تسنیم:
🔹معضلات انباشته ناشی از آسیبهای تاریخی اقتصاد ایران مثل بدهیهای دولت، کسری صندوقهای بازنشستگی و ناترازی نظام بانکی، در کنار شدت گرفتن تحریمهای ظالمانه آمریکا و بروز پیامدهای آن موجب شده است برخی شاخصهای کلیدی اقتصادی و اجتماعی در وضعیت نامطلوب قرار داشته باشد.
🔹لایحه بودجه 1399 تقدیمی دولت به مجلس شورای اسلامی، تکرار غفلت دولتمردان و فرصتسوزی دوباره آنها در اجرای اصلاحات ساختاری در بودجه است.
🔹عدم وجود اولویت بندی طرحها و پروژههای عمرانی که موجب ظهور هزاران پروژه عمرانی نیمه کاره و بلا تکلیف شده است؛ به گونهای هزاران میلیارد منابع را راکد نگه داشته است.
🔹در نظر گرفتن ارقام غیرواقعی برای فروش اموال دولتی، استقراض و برداشت از صندوق توسعه ملی، در نظر گرفتن صادرات یک میلیون بشکه نفت خام و تکیه بر انتشار اوراق مالی با سررسیدهای بلندمدت، نشان دهنده استفاده از درامدهای غیر پایدار در لایحه بودجه 99 است.
@SajIRAN
🔴مذاکرات ویتنام؛ صلحی «تلخ تر» از جنگ
1⃣ویتنام مستعمره فرانسه بود و بعد از جنگ جهانی دوم خواهان استقلال و گرایش به کمونیسم شد.
2⃣فرانسه تحمل نکرد و با کمک آمریکا به آنجا حمله کرد و شکست خورد. غربی ها کار را به کنفرانس ژنو کشاندند تا ویتنام دو پاره شود، انتخابات برگزار شود و دموکراسی بگوید چه کسی حاکم بر ویتنام باشد. اما دولت آمریکا وقتی متوجه شد ۸۰ درصد مردم قصد دارند حکومت کمونیستی را انتخاب کنند، انتخابات را لغو کرد.
3⃣با دخالت آمریکا ابتدا جنگ و درگیری بین کمونیست ها و طرفداران غرب شکل گرفت و سپس، در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی با روی کار آمدن جان اف کندی دموکرات، لشکر کشی ایالات متحده به ویتنام رسما آغاز شد و هرگونه رابطه اقتصادی و دیپلماتیک بین دو کشور از سوی آمریکا لغو گردید.
4⃣جنایات جنگی آمریکا و متحدانش نظير کره جنوبی در ویتنام هولناک بود. مواد منفجره به مقداری بیش از کل آنچه در ج ج دوم استفاده شد؛ مادۀ آتش زای ژلهای ناپالم، فسفر سفید که بدن را تا استخوان میسوزاند، بمبهای خوشهای که بلبرینگها و قطعات ریز فلزی را به همه طرف پرتاب میکردند؛ ۷۳ میلیون لیتر مواد شیمیایی سمی، شامل ۴۳ میلیون لیتر عامل نارنجی که بافت گیاهی را از بین برد و افرادی که در معرضش قرار گرفتند را بیمار کرد...
5⃣اما ورود در این جنگ علاوه بر نابودی ویتنام و کشتار گسترده مردمش، برای آمریکایی ها تلفات بالا و شکست های سنگین در پی داشت. این شکست ها و نیز شکل گیری افکار عمومی ضد جنگ در آمریکا دولت آمریکا را در زمان نیکسون مجبور به آغاز مذاکرات صلح کرد.
6⃣مذاکرات در پاریس شروع شد. اما آمریکایی ها حتی در ضمن مذاکرات صلح، بمباران های جهنمی شهرهای ویتنام را ترک نکردند. گفته می شود حین مذاکرات پاریس، در یک نوبت بمباران، چند صد هزار ویتنامی کشته شدند!
7⃣سرانجام در سال ۱۹۷۳ طی توافق پاریس جنگ رسما پایان یافت. جنگی که موجب کشته شدن قریب به ۴ میلیون نفر شده بود.
8⃣مجلس سنا توافق پاریس را تصویب نکرد و به همین دلیل تحریم ها لغو نشد.
9⃣در گفتوگوهای پاریس، آمریکا متعهد شد تا مبلغ ۳.۵ میلیارد دلار برای بازسازی زیربنایی ویتنام بپردازد. اما نه تنها یک سنت از این میزان پرداخت نشد، بلکه آمریکا از دولت کمونیست ویتنام خواست تا میلیونها دلار قرض گرفته شده رژیم سابق را پرداخت کند.
🔟بعد از جنگ رکود اقتصادی به مدت طولانی ادامه یافت. زندگی برای مردم عادی بسیار سخت و مشکل بود.
امریکاییها ویتنام را به یک ویرانه بدل ساخته بودند. زیرساخت ها، روستاها، مزارع... همه چیز نابود شده بود.
اوضاع اقتصادی بسیار آشفته بود؛ روزی که جنگ پایان یافت تورم به ۹۰۰ درصد رسید و ویتنام - کشوری سرتاسر شالیزار - مجبور به واردات برنج شد.
1⃣1⃣ویتنام به شدت به کمکهای جهانی احتیاج داشت تا با انجام معاملات تجاری به بهبود اوضاع اقتصادیاش کمک کنند. اما ایالات متحده تمام تلاشش را انجام داد تا جلوی این کمکها را بگیرد و مانع از آن شد که سازمانهای بینالمللی همچون بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و یونسکو به ویتنام کمک کنند.
2⃣1⃣از دوران ریگان و بوش پدر (1980_1992) مذاکرات عادی سازی روابط آغاز شد؛ اما #بهانه_گیری های آمریکایی ها اجازه نداد به نتیجه ای برسند.
3⃣1⃣آمریکا در وضعیت فشار و مذاکره #طولانی و #فرسایشی ویتنامی ها را خسته کرد تا به هر امتیاز دادنی تن دهند. نه تنها در مذاکرات از غرامت گذشتند؛ بلکه حاضر شدند بدهی قدیمی خود به آمریکا را بپردازند.
4⃣1⃣نهایتا در سال ۱۹۹۴ کلینتون دستور لغو تحریم ها را صادر کرد. اما این دستور بی نتیجه بود و فقط منجر به آغاز #بررسی موضوع شد.
5⃣1⃣ دولت ویتنام برای فروش شرکت های دولتی به سرمایه گزاران خارجی مقاومت می کرد. اما در سال ۲۰۰۰ این مقاومت شکست و بالاخره اولین موافقت نامه تجاری بین دو کشور امضا شد. البته بسیاری اقلام تجاری با محدودیت صادرات و واردات روبرو بودند.
6⃣1⃣ پس از آن بود که در سال۲۰۰۷ (سیزده سال بعد از دستور کلینتون) ویتنام اجازه پیداکرده به عضویت سازمان تجارت جهانی درآید. تحلیل گران البته این موافقت آمریکا را در جهت رقابت با چین و کره شمالی و خارج ساختن بازار ویتنام از دست آنان قلمداد می کنند.
7⃣1⃣ویتنام امروز کشوری با صنعت عاریتی، با اقتصاد سوسیالیستی آمیخته به نئولیبرالیسم که #بیمار و #بی_ثبات است، با نابرابری اجتماعی شدید و فساد، اما یکی از بزرگترین خریداران سلاح، جنگنده و هلی کوپتر آمریکایی ست. مردم ویتنام اجازه ندارند تاریخ جنایات هولناک آمریکا و متحدانش را ثبت کنند و یا کسی را بابت ده ها سال جنگ و جنایت و ویرانی بازخواست نمایند.
✅آمریکا در #جنگ ویتنام را ویران کرد؛ ولی شکست خورد. سپس با صلح و #مذاکره این کشور را تسخیر کرد.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
@SajIRAN
#رصد
🚩تختروانچی: گزینههای ایران در تامین منافع ملی محدود نیست
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل:
🔹ایران نمیتواند به تداوم تحریمهای غیرقانونی و فقدان اقدامات جبرانی توسط دیگر طرفهای برجام بی تفاوت بماند و با گزینههای نامحدود، اقدامات ضروری را برای تامین منافع ملی به عمل میآورد.
🔹 اجرای یکجانبه برجام پایدار نیست. اجرای کامل این توافق مستلزم وجود بیش از یک طرف راغب و توانمند است.
🔹گام های ایران بازگشت پذیر هستند اما خسارات وارده به ایران و ایرانیان در نتیجه تحریم ها اصلا بازگشت پذیر نیست. چگونه فرصت های از دست رفته، صدمات وارده به اقتصاد، و مهمتر از همه، نفوس گرانبهای تلف شده و رنج مردم ایران به ویژه کودکان، سالمندان و بیماران می تواند بازگردد؟
🔹پیشنهاد آمریکا برای گفتوگوی بی قید و شرط با ایران صادقانه نیست و ناشی از عادتش برای ورود به گفتوگو از موضع قدرت و نه از موضع برابر است.
🔹تحت هیچ شرایطی، ایران در مورد امنیت خود مصالحه نخواهد کرد.
https://tn.ai/2163904
@SajIRAN
#رصد
کیودو از گفتوگوی روحانی و آبه درباره برجام خبر داد
⭕️ خبرگزاری رسمی ژاپن کیودو:
🔸 روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در ابتدای این دیدار خطاب به آبه شینزو:
🔹 توافق هسته ای یک توافق بسیار مهم برای ایران است به همین دلیل ما به شدت، خروج یک طرفه و غیرمنطقی آمریکا از این توافق را محکوم می کنیم.
🔹ما امیدواریم که ژاپن و سایر کشورهای جهان برای حفظ این توافق تلاش کنند.
🔸 آبه شینزو نخست وزیر ژاپن:
🔹 ژاپن امیدوار است تنش ها در خاورمیانه منطقه ای که انرژی ژاپن از آن تامین می شود کاهش یابد.
▪️ آبه شینزو از ایران خواست که در برقراری صلح و ثبات در منطقه و تعهد کامل به توافق هسته ای نقش سازنده ایفا کند.
@SajIRAN