🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع | یک میلیون کشته تقاص یک سیلی‼️
🍃🌹🍃
🔻در سالهای ابتدایی قرن ۱۹ فرانسه لشکرکشی های بسیاری در اروپا انجام می داد. آنها بخشی از گندم مورد نیاز ارتش را از الجزایر خریداری کردند اما بدهی خود را نپرداختند. حاکم الجزایر بارها به نپرداختن این بدهی توسط فرانسه اعتراض کرد ولی فرانسوی ها توجهی به این اعتراضات نداشتند.
🔸در ۱۸۲۷ در جلسه ای حاکم الجزایر در جریان بحث با نماینده فرانسه با بادبزن خود ضربهای به صورت او زد. این حادثه بهانه ای به دستان فرانسه داد تا به تلافی این ضربه ابتدا الجزایر را سه سال محاصره دریایی کند و پس از آن در سال ۱۸۳۰ مورد تجاوز نظامی قرار دهد.
🔹فرانسه با انجام جنایت های بسیار سرانجام الجزایر را اشغال کرد ولی خشونت پایان نیافت. مسلمانان شهروند درجه دو محسوب می شدند مگر اینکه حاضر به کنار گذاشتن دین وفرهنگ خود باشند و زمانی که مقاومت می کردند با خشونت سرکوب می شدند.
🔺 تنها در سه دهه ابتدایی اشغال حدود یک سوم جمعیت الجزایر یعنی چیزی نزدیک به یک میلیون نفر بر اثر اقدامات فرانسه کشته شدند.
#روشنگری | #ثامن | #خرمشهر
10.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_ویژه |حجت الاسلام پناهیان: نوبت جهاد ماست
🔻 با «شکمِ سیر» و با «سرِ فرصت» و ... نمیشود. شما هم باید یک جهادی در راه خدا بکنید...
5.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۲۳۷ قرآن کریم ( آیات ۱۵ تا ۲۲ سوره مبارکه یوسف )
🍃🌹🍃
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند: «اَدِّبوا اَولادَکُم عَلی ثَلاثِ خِصالٍ : حُبِّ نَبِیِّکُم وَ حُبِِّ اَهلِ بَیتِهِ وَ قِراءَةِ القُرآنِ» فرزندان خود را برسه خصلت تربیت کنید، دوستی پیامبرتان و دوستی اهل بیتش و قرائت قرآن. (ینابیع المودة /۲۷۱)
🎙 استاد پرهیزگار
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
5.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تک فرزندی خوب است یا نه؟
#جهاد_فرزند_آوری
10.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایت این تصویر :
*این پنج نفر ناشناس را در عکس می بینی! در سکوت و بی خبری به آنسوی پل می روند*...
این عکس کاملا واقعی است و این پنج نفر آخرین نفراتی هستند که دارند آن طرف پل خرمشهر می روند تا نیروهای عراقی را معطل کنند تا زن و بچه ها فرصت بیشتری داشته باشند تا شهر را خالی کنند. این پنج نفر هرگز برنگشتند و ما نه نامشان را فهمیدیم و نه تصویرشان را داریم! همان طوری که خیلی از جوانان نسل طلایی ما از پل این دنیا در آن روزگار برای دفاع از شرف و وطن گذشتند و برنگشتند.
*بغض عجیبی پشت این عکس هست* ...
*به سلامتی آن پنج نفر* و تمام آنهایی قول برگشت به مادران و بچه هایشان دادند ولی برنگشتند. به سلامتی آنهایی که یواش یواش اسمشان از سر کوچه هایمان برداشته می شود. به سلامتی آنهایی که تصویرشان دیگر قدیمی شده و کلاسمان را برهم می زند به سلامتی مادری که وقتی سربریده فرزند را دید گفت قول داده بود برگردد برگشت. پسرم سرش می رفت قولش نمی رفت سرش رفت ولی قولش نرفت...
*سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر گرامی* 🌷🌷🌷
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل (۲۰۹)
🔻خبر: فعالیتهای بیحدوحصر دولت ترکیه در زمینه سدسازی، تاکنون باعث نابودی حدود ۷ میلیون هکتار زمین کشاورزی در عراق و سوریه، گسترش خشکسالی و کمآبی در این کشورها و درنتیجه بحرانهای زیستمحیطی ازجمله ریزگردها در ایران شده است.
🍃🌹🍃
🔻 گزارههای خبری:
1⃣ ترکیه که از موقعیت بالادستی نسبت به دو همسایه جنوبی خود در دجله و فرات برخوردار است، در چهارچوب پروژه آناتولی جنوب شرقی یا «گاپ» با این توجیه که توسعه کشاورزی و صنعتی سرزمینهای جنوب شرقی ترکیه نیازمند مقدار زیادی از آب رودخانههای دجله و فرات است، با ساخت سدهای زیاد بر روی این دو رودخانه در خاک خود، مقدار آب خروجی به دو کشور سوریه و عراق را به مقدار زیادی نسبت به قبل کاهش داده است.
2⃣ بر پایه ابرپروژه «گاپ» که اجرای آن ۳۲ میلیارد دلار هزینه و ۳۰ سال زمان برده است، دولت ترکیه احداث مجموعه بزرگی از سدها و نیروگاههای برقآبی را بر بخش بالایی رودخانههای دجله و فرات در دستور کار قرار داده است. ترکیه با تکمیل پروژه گاپ، ۵ برابر ظرفیت دجله و فرات بر روی آنها سدسازی انجام داده است! این طرح قرار است ۱.۷ میلیون هکتار زمین کشاورزی را آبیاری و سالانه ۵۵ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کند.
3⃣ سد آتاتورک (بزرگترین سد اروپا) که در سال ۱۹۹۲ تکمیل شد، ازلحاظ حجم کار ساختمانی پنجمین سد بزرگ جهان و ازلحاظ تولید برقآبی، رتبه سوم در دنیا را دارد. این سد ۱۶ برابر بزرگترین سد ایران یعنی کرخه گنجایش دارد. ایلیسو نیز نوزدهمین سد بزرگ ابرپروژه گاپ است که سال گذشته افتتاح گردید. این سد هم چهار برابر سد کرخه گنجایش دارد.
🔺 گزاره تحلیلی: ابرپروژههای سدسازی دولت ترکیه بهویژه داپ و گاپ برخلاف ادعاهای آنکارا که آن را در جهت توسعه کشاورزی معرفی میکند، یک اهرم فشار قوی برای اثرگذاری بر کشورهای همسایه یعنی عراق، سوریه، ایران و ارمنستان در عرصههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی است. اگر همچنان که دولت آنکارا مدعی است، مسئله اصلی سدسازیهای ترکیه، کشاورزی بود، پس نباید حقآبه کشورهای همسایه از دجله و فرات و رود ارس قطع میشد! تجربه نشان میدهد، تنها با دیپلماسی نمیتوان با رفتارهای مخرب دولت ترکیه در حوزه زیستمحیطی که آثار و پیامدهای مخرب آن در کشورهای همسایه مشاهده میشود، مقابله کرد. لذا باید سازوکارهای واقعیتر، جدیتر و قاطعانهتری در دستور کار قرار گیرد.
✍ حمید خوشآیند
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین