هدایت شده از ایستگاه_نماز
ا🌸🌸🌸اعلام انصراف از مباهله از سوی نجرانیان
سخنان منذر تأثیر خود را نمود، سید و عاقب با دیدن آن منظره به دلسوزی او پی بردند و از سوی دیگر به خوبی می دانستند که اگر در اثر این مباهله اتفاق ناگواری برای اهل نجران رخ دهد و عذابی بر آنان نازل شود، آنان نیز تصمیم گیرندگان را نخواهند بخشید که چرا بدون توجه به صلاح مردم فکر مناسب نکردند.
با در نظر گرفتن همه این جوانب بود که تصمیم قاطع بر ترک مباهله گرفتند و برای گفت وگوی صلح آماده شدند. نصارای نجران به نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله بازگشتند و گفتند: ای ابا القاسم ما حاضر به مباهله نیستیم و تصمیم گرفتیم که همچنان به دین خود باقی باشیم و تو هم به دین خود باش و با هر شرطی که می خواهی با ما صلح کن.
1⃣6⃣🍃💐🍃💐🍃💐🍃💐
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🗞صلح نامه و پرداخت جزیه
بعد از اینکه نجرانیان انصراف از مباهله را اعلام کردند و پیشنهاد صلحنامه و پرداخت جزیه را مطرح کردند، پیامبر صلی الله علیه و آله پیشنهاد صلح آنان را پذیرفت و قرار شد صد تن از نجرانیان به عنوان نماینده آنان برای نوشتن صلح نامه نزد پیامبر صلی الله علیه و آله بیایند.
1⃣7⃣🍃🔰🍃🌻🍃🔰🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌼🍃🌼🍃🌼
🗞🗞🗞مضمون صلح نامه ای که بر سر آنان بین نجرانیان و پیامبر صلی الله علیه و آله توافق شده بود، بدین شرح می باشد:
👇👇👇👇
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌸🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸🌸
این صلح نامه ای است از محمد پیامبر خدا برای اهل نجران و توابع و اطراف آن (هر زرد و سفید و سیاه و هر چه مازاد بر هزینه زندگی آنان است) مبنی بر اینکه از ایشان چیزی از طلا ⭐️و نقره و میوه🍇🍌🍓🍑 گرفته نشود به جز دو هزار حلّه اواقی که قیمت هر حلّه چهل درهم💰 باشد و کم و زیاد آن طبق همین قاعده محاسبه شود. هزار حلّه آن را در ماه رجب بپردازند و هزار حلّه دیگر را در ماه صفر پرداخت کنند و چهل دینار💰 برای فرستادگان من بپردازند و بر عهده ایشان است که اگر در ناحیه یمن توطئه ای بر ضد اسلام صورت گیرد، سی زره و سی اسب🐎🐎 و سی شتر🐪🐫 به صورت عاریه به مسلمانان بدهند.
پیامبر ضامن خواهد بود که بعد از دفع شر آن ها را بازگرداند و هرچه تلف شده و از بین رفته باشد قیمت آن را بپردازد. پس از این صلحنامه آن ها در پناه خداوند و رسول خدا هستند و این صلح مشروط به این است که پس از این ربا نخورند و اگر خوردند در امان خدا و رسول نیستند».
با نوشتن صلحنامه، پیامبر صلی الله علیه و آله جوانی به نام «عمروبن حزم انصاری» را به نمایندگی از طرف خود برای نجرانیان تعیین نمود، تا همراه آنان به نجران برود و در آنجا مقیم شود و امور نجرانیان را حل و فصل نماید.
1⃣8⃣🍃✅🍃🔰🍃✅🍃🔰
هدایت شده از ایستگاه_نماز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای #مباهله مسیحیان نجران
🔰🍃🔰🍃✅✅🍃🔰🍃🔰
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅✅پس از امضای صلحنامه🗞، پیامبر صلی الله علیه و آله برای اینکه به نصاری نجران بفهماند اگر تصمیم به مباهله می گرفتند، دست به اقدام خطرناکی می زدند و با الطافی که پروردگار به ایشان نمود، مباهله را انجام ندادند به آنان فرمود:
«به خدا قسم اگر با شما مباهله می کردم بر روی زمین نصرانی باقی نمی ماند، مگر آنکه خدا او را هلاک می کرد. اگر با من مباهله می کردید، نسل هر نصرانی در دنیا قطع می شد. قسم به آنکه جانم در دست اوست، اگر مباهله می کردید عذاب بر شما فرود می آمد و به خوک و میمون🐒 مسخ می شدید و بیابان 🏜به شما یک پارچه آتش♨️ می شد و خداوند نجران و شما اهل نجران و حتی پرندگان🦅🦆 بر روی درختان🌲🌳🌲 آنجا را نابود می کرد و یک سال نمی گذشت مگر آنکه همه نصاری هلاک می شدند».
مسیحیان نجران صلحنامه🗞 پیامبر صلی الله علیه و آله را که به دست امیرمؤمنان نوشته شده بود، تحویل گرفتند و همراه عمروبن حزم، نماینده حضرت، به سمت شهر و دیار خود حرکت کردند.
1⃣9⃣💐💚💐💚💐💚💐
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🌸🌸🌸پس از مدت کوتاهی از بازگشت نجرانیان به دیار خود، سید و عاقب نزد پیامبر صلی الله علیه و آله بازگشتند و مسلمان شدند.
عاقب برای آن حضرت حلّه و عصا و کاسه و یک جفت کفش 👞👞هدیه آورد.پیامبر صلی الله علیه و آله آنان را در خانه ابوایوب انصاری جا داد و آنان در مدینه ماندگار شدند و به نجران باز نگشتند.
2⃣0⃣🌿☘🌿☘🌿☘🌿
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅✅✅پیام های مباهله
مباهله از حجت های زنده خداست که هیچ گاه کهنه نخواهد شد و بحث درباره آن همیشه تازگی خود را حفظ خواهد کرد و هر بار بُعد جدیدی از آن کشف خواهد شد.
از هر سو که به این واقعه بنگریم، پیامدهای خاص خود را داراست از جمله:
1️⃣ اثبات حقانیت رسول خدا؛ اگر پیامبر(ص) بر حقانیت خود اطمینان کامل نداشت، به هیچ وجه چنین اقدامی نمی کرد.
2️⃣ وعده عذاب دلیل حقانیت؛ پیامبر(ص) به آن ها خبر داد چنانچه با من مباهله کنید، عذاب الهی بر شما نازل خواهد شد و اگر به حقانیت خود ایمان کامل نداشت، چنین ادعایی نمی کرد و زمانی که پیامبر(ص) اعلام آمادگی خود را در جایگاه مباهله اعلام کرد، نشانه های عذاب نمایان گشت.
3️⃣اثبات پیغمبر موعود بودن پیامبر؛ حضرت محمد(ص) همان پیامبر موعود در کتب نصرانیان بود و اگر نجرانیان بر پیغمبر موعود بودن او یقین نداشتند، از مباهله انصراف نمی دادند.
4️⃣ اثبات فرزندی حسنین علیهما السلام: این قصه دلیل بر این است که حسنین علیهما السلام فرزندان حقیقی حضرت محمد(ص) بوده اند؛ زیرا آن ها مصداق «انبائنا» بودند و پیامبر(ص) غیر از این دو، پسر دیگری را داخل مباهله نکردند.
5️⃣ ثبوت فضیلت آل کساء((ع))؛ واقعه مباهله این مطلب را به اثبات رسانید که حضرت علی(ع) و فاطمه(س) و حسنین علیهما السلام بعد از رسول خدا(ص) نزد خدا، اشرف مخلوقات و نزد رسول خدا(ص) عزیزترین مردم بودند.
🍃💚🍃💚🍃💚🍃💚🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
✅✅✅پیامهای مباهله
6⃣ قبول جزیه پذیرفتن ذلّت؛ قبول جزیه، هم حقانیت رسول خدا(ص) را به اثبات رسانید و هم اهل بیت((ع)) او را به جهانیان معرفی کرد و هم یک شکست روحی جبران ناپذیری را بر نصرانیان متوجه ساخت که در تاریخ ثبت و به رسوایی آن ها منتهی شد.
7⃣ استمداد از غیب بعد از به کارگیری توانایی های عادی.
8⃣ اگر شما محکم بایستید، دشمن به دلیل باطل بودن عقب نشینی می کند.
9⃣قوام و اساس دین به خاطر همین چند نفر بزرگوار است، در غیر این صورت پیامبر(ص) می توانست شخصاً نفرین کند.
🔟 خداوند و پیامبر گرامی اش با این عمل به همه ما می فهماند که این افراد، یاران و نزدیکان رسول خدا(ص) در دعوت به حق و هدف او هستند و همراه او آماده استقبال از خطر بوده، ادامه دهنده حرکت او هستند.
🍃🔰🍃🔰🍃🔰🍃🔰🍃
هدایت شده از ایستگاه_نماز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 در اولین محرم پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی، کمپین سراسری با شعار #ما_ملت_امام_حسینیم در شبکههای اجتماعی آغاز بکار کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سیدحسن نصرالله: اگر انفجار بیروت کار اسرائیل باشد حزب الله را هدف قرار نداده بلکه تمام لبنان، ملت، دولت، همه ادیان و سیاست ها را مورد حمله قرار داده است و همه باید متحد شویم
🔹️حزب الله که هرگز از خون یک مجاهدش نگذشته است و پاسخ داده هرگز در این مورد سکوت نخواهد کرد اگر اسرائیل مرتکب شده باشد و حتما هزینه ای سنگین این کار کثیفش را پرداخت خواهد کرد.
🕊 می گویند
زیر خاک آنتن نمی دهد
اما اگر با حسین علیه السلام باشی
زیر خاک هم آنتن می دهد
دلی که با عشق ارباب زیست
در قبر هم دلش با اوست 🕊
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
🌺روز بيست و پنجم ماه ذى الحجّه، روزى است كه سوره «هل اتى» در آن روز نازل شد.(1)
♦️۲۵ ذی الحجه به عنوان روز خانواده در تقویم رسمی کشور درج شده است
♦️علت انتخاب این روز شأن نزول آیه «هل اتی» در سوره الانسان که راجع به خانواده و استحکام پایههای آن است، عنوان شده است.
♦️در این روز سوره هل اتی در شأن اهل البیت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) حضرات امیرالمومنین و فاطمه زهرا و امام حسن و امام حسین (علیهم السلام) نازل شده است. این مهم بعد از سه روز روزه آنان و اعطای افطارشان به مسکین و یتیم و اسیربود که آن طعام بهشتی نازل شد.
♦️امام صادق (علیه السلام) فرمود: آن کاسه ای که طعام از بهشت آوردند و آن بزرگواران میل کردند نزد ماست وحضرت صاحب الامر(علیه السلام) آن را ظاهر خواهد کرد و طعام بهشتی از آن تناول خواهند فرمود.
♦️در شأن نزول اين سوره جمع زيادى از علماى شيعه و سنّى نقل كرده اند كه امام حسن و امام حسين(عليهما السلام)بيمار شدند و پيامبر(صلى الله عليه وآله) به عيادتشان آمد و به على(عليه السلام) فرمود: چه خوب است براى شفاى آنان نذرى كنى.
♦️حضرت على(عليه السلام) و حضرت فاطمه(عليها السلام) و فضّه براى شفاى آنان سه روز روزه نذر كردند.
♦️وقتى كه حسنين(عليهما السلام) شفا يافتند، آنان براى اداى نذر روزه گرفتند - و مطابق برخى از روايات حسنين(عليهما السلام) نيز روزه گرفتند ـ در حالى كه از نظر موادّ غذايى در زحمت بودند. به هنگام افطار كه مقدارى نان را براى افطار آماده كرده بودند، صداى مسكينى را شنيدند كه تقاضاى كمك داشت.
♦️على(عليه السلام) و فاطمه(عليها السلام) و فضّه و حسن و حسين(عليهما السلام) نان خود را به آن مسكين دادند و خود در آن شب جز آب ننوشيدند.
غروب فردا نيز به هنگام افطار يتيمى اظهار نياز كرد و بار ديگر جريان شب گذشته تكرار شد و آنان با مقدارى آب افطار كردند.
♦️روز سوم نيز به هنگام غروب اسيرى به در خانه آنان آمد و آن خانواده كرامت و بزرگوارى و ايثار، از سهم نان خود گذشتند و آن را به اسير دادند.
♦️فردا على(عليه السلام) دست حسن و حسين را گرفت و خدمت پيامبر(صلى الله عليه وآله) آمد، چشم پيامبر به بچّه ها افتاد كه از شدّت گرسنگى مى لرزيدند; علّت را جويا شد و على(عليه السلام) ماجرا را تعريف كرد. پيامبر(صلى الله عليه وآله)ناراحت شد و با هم به منزل حضرت زهرا(عليها السلام) آمدند، در اين حال جبرئيل فرود آمد و سوره هل أتى (انسان) را از جانب خداوند آورد. در اين سوره از ايثار توأم با اخلاص اهل بيت(عليهم السلام) به عظمت و بزرگى زياد ياد شده است.(2)
♦️براى اين روز اعمالى ذكر شده است:
1ـ مرحوم «سيّد بن طاووس» از «شيخ مفيد» نقل مى كند كه مستحب است در چنين روزى روزه بگيرند، زيرا در چنين روزى خداوند فضيلت و برترى اهل بيت رسول خدا را آشكار ساخت.(3)
2ـ در شب بيست و پنجم و روز بيست و پنجم براى تأسّى به آن بزرگواران انفاق و اطعام و صدقه دادن به فقرا مناسب است.(4)
3ـ مناسب است در اين روز غسل زيارت انجام دهند و ائمّه(عليهم السلام) را زيارت كنند مخصوصاً خواندن زيارت جامعه در اين روز مناسب است.(5)
📚منابع:
1. اقبال صفحه 529.
2. براى آگاهى بيشتر و تفسير آيات موردنظر به تفسير نمونه، جلد 25، صفحه 343 به بعد (ذيل تفسير سوره انسان) مراجعه كنيد.
3. اقبال، صفحه 529.
4. همان مدرك.
5. زادالمعاد، صفحه 368.
🌍 در مسیر بندگی