سالروز عملیات والفجر 10
عملیات والفجر 10 ، فتح شهر حلبچه کردستان عراق
تمرکز و هوشیاری دشمن در منطقه عملیاتی "بیت المقدس 2" و مشکلات طبیعی از جمله طغیان رودخانه ها باعث شد که طراحان جنگ ادامه کار در آن محور را رهاکرده و به عملیاتی دیگر در منطقه "حلبچه" و "سددربندیخان" بیندیشند. در میان رزمندگان اسلام اینگونه شایع شده بود که "والفجر 10" می تواندآخرین تلاش برای نیل به پیروزی باشد و پس از انجام آن جنگ به پایان خواهد رسید. گرچه والفجر 10 آخرین عملیات ایران نبود، اما جزو آخرین و بزرگترین عملیات های نظامی بود که دستاوردهای فراوانی به دنبال داشت.
منطقه عمومی حلبچه - غیر از غرب و شمال که دریاچه دربندیخان درآن واقع شده - در محاصره ارتفاعات صعب العبور و مرتفعی قرار گرفته که هر کدام دارای نقشی حساس در اشراف به محورهای نظامی می باشند. سد دربندیخان از عمده ترین تاسیسات اقتصادی این منطقه است که علاوه بر کشاورزی و پروش ماهی، در تامین برق قسمت وسیعی از عراق نقش دارد. تاسیسات نظامی منطقه عبارت بودند از: پادگان حلبچه، پادگان لشگر 27 ارتش عراق در کانیمانگا و چندین پایگاه دیگر. این منطقه حساس دارای چندین پل و جاده ارتباطی نیز هست که شهرهای حلبچه، خرمال، سیدصادق، طویله و نوسود را به هم وصل می کند. منطقه مزبور پیش از آن هم مورد توجه طراحان جنگ قرار گرفته بود، اما هربار مسائل مختلفی مانع از انجام عملیاتی موثر در این منطقه می شد و نهایتا در روزهای پایانی سال 1366 این امکان فراهم گردید.
عملیات والفجر 10 در ساعت 22 و 23 دقیقه 25 اسفند ماه سال 1366 با رمز "یا رسول الله (ص)" آغازشد. والفجر 10 دارای مراحل مختلفی بود که در چند شبانه روز متوالی دنبال شد. از جمله پیامدهای این عملیات، آغاز مجدد جنگ شهرها بود. برای نخستین بار در آن روزها تهران به طور پی درپی مورد حملات موشکی عراق واقع شد.اهمیت عمده حمله موشکی عراق به تهران، علاوه بر موقعیت زمانی این اقدام و اهداف رژیم بعث، دستیابی عراق به موشکهای دور برد بود.عراق با اطمینان از حمایت های جهانی، روش دیگری را برای مقابله با ایران برگزید. بمباران شیمیایی مردم عراق در حلبچه کشتاری وحشتناک بود که در نیم روز 26 اسفند ماه 1366 صورت گرفت. در حالی که انبوه مردم حلبچه خانه و کاشانه خود را به قصد ایران ترک می کردند، نیروی هوایی عراق به دستور حکومت این کشور، مردم منطقه خصوصا روستای "انب" را هدف بمباران شیمیایی قرار داد که بر اثر آن حدود5000 تن از کردهای عراق مسموم شده و جان خود را در اندک دقایقی از دست دادند.
در جریان عملیات والفجر 10 شهرهای حلبچه، خرمال، دوجیله، بیاره و طویله و بیش از 100 روستای منطقه و ارتفاعات سورن، 2200، 2300، 1058، ریشن و گوزیل به دست رزمندگان اسلام آزاد شد. همچنین شهر نوسود که بیش از 7 سال در اشغال دشمن بود، دوباره به خاک ایران ملحق شد. در این عملیات 10 فروند هواپیما، یک فروند چرخبال، 450 دستگاه تانک و نفربر، صدها دستگاه خودرو، ده ها قبضه انواع توپ و خمپاره انداز و تعداد زیادی تجهیزات و سلاح های سبک و نیمه سنگین دشمن منهدم شد. همچنین یک لشگر، قریب به 7 تیپ و 10 گردان مستقل عراق از میان برداشته شد.در این عملیات تعداد کشته و زخمی ها و اسرای دشمن به 15400 نفر رسید. غنائم این عملیات عبارت بودند از:
- 250دستگاه تانک و نفربر.
- صدها دستگاه خودرو نظامی.
- 70 قبضه توپ و کاتیوشا.
- ده ها دستگاه خودرو مهندسی.
- ده ها قبضه خمپاره انداز.
- تعداد زیادی تجهیزات انفرادی.
- تعداد زیادی سلاح سبک و نیمه سنگین.
نرم افزار جامعی پیرامون این عملیات کار شده که به صورت رایگان در فروشگاه های اندروید ارائه گردید.
روزشمار دفاع مقدس
🌿 گروه صالحین در:
۱- آی گپ:
iGap.net/salehin
۲- ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/851378176G207dfe9e36
۳- بله: https://Bale.ai/invite/#/join/MWYwY2M5MT
۴- بیسفون:
http://bpn.im/salehinir
۵- تلگرام:
https://telegram.me/joinchat/C0ofZEBEJ8NHug4Q421UOw
۶- سروش:
https://sapp.ir/joingroup/GNXs6CzRZbcqI1pKD2fwuOyW
۷- گپ: https://gap.im/salehinir
🔹به سوی هماهنگی و هم افزائی راهبردی جهت ارتقای حقوق زن و خانواده؟
در خبرها اعلام شد که امروز با حضوررئیس جمهور ،جلسه ستاد ملی زن و خانواده برگزار شد و چند مصوبه داشت. صرفنظر از مصوبه مهم این جلسه که جداگانه باید بدان پرداخت، اصل برگزاری جلسه نهاد یاد شده حائز اهمیت است و می تواند برای ارتقای حقوق زنان در ایران منشا تحرک مثبت ملی قلمداد شود. علتش این است که در موضوع ارتقای حقوق زنان در کشور ما دیدگاهها و نظرات مختلفی وجود دارد آن گونه که گاه حتی از طریق برخی نهادهای رسمی و با بهره مندی از بیت المال همدیگر را خنثی می کنند یا گاه بین خود فعالان حوزه زنان جبهه بندی های متنوع بدون هم افزائی و با رویکرد نفی یکدیگر نمود می یابد که همه اینها ارتقای واقعی جایگاه زنان را به تاخیر می اندازد. از سوی دیگر اسناد متعددی در مجاری قانونی در موضوع زن و خانواده طی سالهای طولانی به تصویب رسیده که در مرحله عمل و اجرا با چالشهای مختلف روبرو شده است. شاید عمده ترین چالش عدم اجرای مناسب اسناد مزبور، علاوه بر برخی اشکالات موجود در مفاد اسناد، عدم هماهنگی و هم افزائی همه نهادها و قوا و جامعه مدنی برای به نتیجه رساندن آنها باشد. چالش عدم هماهنگی بین دستگاهها و قوا و برخی نهادهای دیگر مانند شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی و مراکز ذینفوذ دیگر مانند حوزه های علمیه و دانشگاهها در سالهای قبل موجب شد این ایده مطرح شود که اصولا یک نهاد فرابخشی زیر نظر مقام رهبری در موضوع زنان ایجاد شود تا شاید موضوع زنان فراتر از مسئولانی که برای یک مدت زمان کوتاه میایند و می روند با ثبات و هماهنگی لازم پیگیری شود. درهمان زمان طرح ایده مزبور خیلی از منتقدان گفتند که مقام رهبری با توجه به گستره وسیع موضوعاتی که بر اساس اصل 110 قانون اساسی بر عهده دارند و ایفای نقش مدیریت عالی کشور، وقت اینکه بر یک سازوکار اداری جدید نظارت کنند را ندارند و طبیعتا اگر هم زیر نظر ایشان نهادی فرابخشی ایجاد شود باز باید با حضور رئیس جمهور و مسئولان دیگر ذیربط کشوری باشد تا آنها با استفاده صحیح از امکانات قانونی در اختیار ، هدف گذاریهای قانونی و نظرات رهبر انقلاب را به ثمر رسانند و وقتی که چنین است دیگر نیازی به ایجاد سازوکار جدید در نظام اداری ایران نمیباشد بلکه همان «ستاد ملی زن وخانواده» که مصوبه سال 89 شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ترکیبی مرکب از نمایندگان ذیربط همه قوا وکارشناسان ذیصلاح ملی زیر نظر دومین مقام کشور دارد، کفایت است و باید همان سازوکار را که در دولت دهم 6 جلسه برگزار و از فعالیت بازماند را دوباره احیا کرد. همین نظر در مجلس شورای اسلامی در روند تصویب قانون برنامه ششم توسعه مورد پذیرش واقع شد و در ماده 101 این قانون به صراحت وظیفه مهم تدوین شاخص های عدالت جنسیتی را نیز برای ستاد ملی زن و خانواده تعیین کردند. دولت یازدهم بنا به آنچه معاون وقت امور زنان سال گذشته اعلام کرد تلاش هائی به عمل آورد تا جلسه ستاد مزبور را با دستور کار مناسبی برگزار کند اما این مهم تحقق نیافت تا هم اینک که در دولت دوازدهم هم دوباره ستاد یاد شده احیا شد و هم 20 روز قبل دولت برای تدوین آئین نامه مقرر در ماده 101 قانون برنامه ششم توسعه قدم برداشت.
امید است ستاد ملی زن و خانواده به جای تکثیر اوراق و اسناد متورم که خاصیت زیادی برای جامعه زنان ندارد، چالشهای حوزه زن و خانواده را به دقت با اولویت بندی مد نظر قرار دهد و مورد به مورد با گره گشائی های راهبردی همه دستگاهها را در مسیر تحقق آنها بسیج نماید تا دیگر هر نهادی در کلیت حاکمیت ساز جداگانه ای نزند و در اثر تاخیر در حل چالشها و ناهماهنگی رویکردهای مراکز رسمی، مدیریت منسجم اثرگذاری و پاسخ دهی به مطالبات بر حق زن و خانواده رها نباشد یا به آن سوی مرزها هدایت نشود و شاهد بروز انواع مشکلات نباشیم.
طبیعتا انتظارمیرود دبیرخانه ستاد ملی زن نیز از توان کارشناسی قوی و مشورت دائمی با اهل فن از دانشگاه و حوزه علمیه و بخش های مختلف حرفه ای مستقل برخوردار شود تا دقیق ترین پیش نویسها با رویکرد عدالت محوری را برای بررسی مسائل زنان وخانواده در جلسات ستاد ملی فراهم سازد و بعد از تصویب در ستاد نیز نظارت جدی به عمل آورد که همه دستگاهها به وظیفه خود بدرستی عمل کنند.
لینک مبنای قانونی ستاد زن و خانواده:
http://rc.majlis.ir/fa/law/print_ version/796627
http://dolat.ir/detail/305831
http://cabinetoffice.ir/fa/news/3106
https://www.isna.ir/news/95050113442
http://mehrkhane.com/fa/news/29708
🌿 گروه صالحین در:
۱- آی گپ:
iGap.net/salehin
۲- ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/851378176G207dfe9e36
۳- بله: https://Bale.ai/invite/#/join/MWYwY2M5MT
۴- بیسفون:
http://bpn.im/salehinir
۵- سروش:
https://sapp.ir/joingroup/GNXs6CzRZbcqI1pKD2fwuOyW
بنياد مستضعفان که كارتل مستكبران نيست!
جوان: بنياد مستضعفان که كارتل مستكبران نيست!يقيناً راقم و ايضاً احتمالاً همه خوانندگان اين سطور عميقاً اميدوارند تمام اخبار منتشر شدهاي كه دستمايه نگارش اين يادداشت قرار گرفته، از جانب آقاي سعيديكيا يا حتي هر مقام مسئول ديگري، از بيخ و بن تكذيب شود،اما در صورت صحت اخبار منتشره راجع به «گردهمايي مديران بنياد مستضعفان»، راهكاري را كه بدواً و اقلاً به ذهن هر عاقلي خطور ميكند در انتها و پس از ارائه جزئيات اين گردهمايي كه چهارشنبه گذشته برگزار و اخبارش دو سه روز پيش رسانهاي شده ارائه خواهم كرد.
عجالتاً به اين اعداد توجه كنيد:۱- اعطاي وام هزار ميليون ريالي خريد مسكن به مديران بنياد مستضعفان۲- اعطاي وام خريد خودرو به مبلغ 200 ميليون ريال به مديران بنياد۳- پرداخت ۷۵ ميليون ريال كارت هديه نقدي به هر مدير حاضر در گردهمايي بنياد۴- پرداخت ۲۰ ميليون ريال كارت هديه نقدي به همسر هر مدير حاضر در جلسه۵- اهداي ۱۰ ميليون ريال هديه نقدي به صورت شارژ در كارت خدمات رفاهي۴- پرداخت كارت خريد از فروشگاه شهروند به مبلغ ۲۰ ميليون ريال به هر مدير حاضر در جلسه۶- پرداخت كارت خريد از يك فروشگاه ديگر به مبلغ ۱۵ ميليون ريال به هر مدير حاضر در جلسه۷- اهداي كارت خريد از يك فروشگاه ديگر به ارزش ۵ ميليون ريال به تمام مديران حاضر در جلسه۸- اهداي يك كيف و يك دستگاه درل شارژي كامل با تجهيزات جانبي با برند خاص به هر مدير حاضر در جلسه۹- اهداي ۲ كيلوگرم پسته اعلا به هر مدير۱۰- اهداي دو عدد ادكلن نفيس مردانه و زنانه به هر مدير حاضر در جلسه
مجموع هداياي فوق حدود 140 ميليون تومان براي هر مدير ميشود كه بنا بر اخبار منتشر شده 60 مدير هم در جلسه مذكور حضور داشتهاند كه سرجمع ميشود 8 ميليارد و 400 ميليون تومان؛ فقط براي يك همايش پايان سال به مناسبت سالروز تأسيس بنياد مستضعفان! بماند كه اين همايش در هتل پنج ستاره پارسيان اوين واقع در شمال شهر تهران برگزار شده و مبلغ گزافي هم بابت اصل برگزاري مراسم و پذيرايي خرج شده است. هداياي پايان سال مديران شركتها و هلدينگها و كارانههاي بسيار گزاف اعضاي هيئت مديره انبوه شركتها و بنيادهاي اقتصادي زيرمجموعه بنياد مستضعفان را هم ميتوان به اين سياهه افزود.
sapp.ir/payamenghelab پیام رسان سروش
رد ادعای وزارت صنعت توسط گمرک؛ علاوه بر کود انسانی گل و لای فاضلاب هم وارد کشور شده است❗️
🔹گمرک ایران در خصوص موضوع واردات کالایی تحت عنوان " گل و لای فاضلاب " در ردیف تعرفه ای ۳۸۲۵۲۰۰۰ توضیحات بیشتری داد و اعلام کرد :
در سال ۱۳۹۵ کالایی تحت عنوان گل و لای فاضلاب با مجوز ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت از ترکیه وارد کشور شده که این کالا پس از اخذ مجوز های قانونی از جمله مجوز سازمان محیط زیست از سوی یک شرکت دانش بنیان به گمرک اظهار و پس از پرداخت کلیه وجوه متعلقه و تشریفات قانونی از گمرک ترخیص شد .
👤وزارت صنعت مدعی شده بود که نه کود انسانی و نه گل و لای فاضلاب در سالهای ۹۵ و ۹۶ وارد کشور نشد. *تسنیم*
🍎 آنتی بیوتروریسم
🌿 گروه صالحین در:
۱- آی گپ:
iGap.net/salehin
۲- ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/851378176G207dfe9e36
۳- بله: https://Bale.ai/invite/#/join/MWYwY2M5MT
۴- بیسفون:
http://bpn.im/salehinir
۵- سروش:
https://sapp.ir/joingroup/GNXs6CzRZbcqI1pKD2fwuOyW
۶- گپ: https://gap.im/salehinir
صالحین salehinir
رد ادعای وزارت صنعت توسط گمرک؛ علاوه بر کود انسانی گل و لای فاضلاب هم وارد کشور شده است❗️ 🔹گمرک ایر
🔴خبرکوتاه
🔹امارات متحده از آغاز فعالیت نخستین راکتور خود در «نیروگاه هستهای براکه» در نزدیکی ابوظبی و با ظرفیت تولید ۱۴۰۰ مگاوات برق خبر داد
🔹ایران هم به لطف مدیران غربزده اش پس از تعطیلی نیروگاه های هسته ای؛ به واردات #کود_انسانی از ترکیه دست پیدا کرده.
#به_عقب_برنمیگردیم ✌
#بهلولگرام:
🔴به واردات #کود_انسانی ترکیه اینقدر گیر ندید!
ما یه بار رفتیم ترکیه، اونقدرکه ایرانی دیدیم اونورا، ترکیه ای ندیدیم!
🔹صد درصد داخليه، فقط گمرک بهش خورده😐
🔺رسول شاکرين 🔺
🇮🇷
مرافقه الشهدا کانال اشنا یی ورفاقت با شهدای گرانقدرانقلاب .دفاع مقدس . مدافعین حرم ومافعین وطن وجبهه مقاومت اسلامی
https://eitaa.com/morafeghatoshohada
مرکا:
کانال خبری .فرهنگی .سیاسی. اجتماعی درخدمت دوستان
https://eitaa.com/markaa
هدایت شده از مرکا
یادِ " خُدا " علیزاده قاسم اقا:
🔸سخنرانی هانری ماسه
در جشن بازنشستگی اش در دانشگاه سوربن فرانسه:
من عمرم را وقف ادبیات فارسی ایرانی کردم و
برای اینکه به شما استادان و روشنفکران جهان بشناسانم که این ادبیات عجیب چیست،
چاره ای ندارم جز اینکه به مقایسه بپردازم، كه بگویم که ادبیات فارسی بر چهار ستون اصلی استوار است :
_ فردوسي
_ سعدی
_ حافظ
_ مولانا
♥️فردوسی، هم سنگ و همتای هومر یونانی است و برتر از او...
♥️سعدی، آناتول فرانس فیلسوف را به یاد ما می آورد و داناتر از او...
♥️حافظ با گوته ی آلمانى قابل قیاس است، که او خود را شاگرد حافظ و زنده به نسیمی که از جهان او به مشامش رسیده، می شمارد...
اما
♥️مولانا...
در جهان هیچ چهره ای را نیافتم که بتوانم مولانا را به او تشبیه کنم.
او یگانه است و یگانه باقی خواهد ماند.
او فقط شاعر نیست، بلکه بیشتر جامعه شناس است و بویژه روانشناسی کامل که ذات بشر و خداوند را دقیق می شناسد.
قدر او را بدانید و
بوسیله ی او خودراوخدارابشناسید
مرکا
کانال خبری .فرهنگی .سیاسی. اجتماعی درخدمت دوستان
https://eitaa.com/markaa
هدایت شده از مرافقه الشهدا
کانال مرافقه الشهدا،آشنایی ورفاقت با شهدا
✅ تلگرام:
https://telegram.me/morafeghatoshohada
✅ سروش
http://sapp.ir/morafeghatoshohada
✅ ایتا
https://eitaa.com/morafeghatoshohada
مرکا:
مرکا:
مرکا
کانال خبری .فرهنگی .سیاسی. اجتماعی درخدمت دوستان
https://eitaa.com/markaa
یکی از راههایی که فلسفهی سیاسیِ لاک با نظریهی شناخت او پیوند مییابد اعتقادش به تساهل و مدارا است. به خاطر دارید که میگفت در شناخت ما از جهان تجربی یقین و قطعیت وجود ندارد، فقط نوعی احتمال کلی در اختیار داریم. در این صورت، به نظر او، هم خطاست و هم از نظر اخلاقی نادرست که مراجع سیاسی و دینی عقاید خود را بر دیگران تحمیل کنند. این نظر او آنچنان نفوذ تاریخی سرنوشتسازی داشته است که جا دارد نمونهای از گعتههایش را کلمه به کلمه نقل کنیم. 《کجاست آن انسانی که برای اثبات صدق هر آنچه بدان قائل است یا اثبات کذب هر آنچه مردود میشمارد دلایل بیچون و چرا و تردیدناپذیر داشته باشد یا بتواند بگوید تا بُنِ جملگیِ عقاید خویشتن و دیگران تعمق کرده است؟ در حالت شتابناکی که به سر میبریم و باید در آن با چشمان نابینا دست به عمل بزنیم، ضرورت اعتقاد پیدا کردن بدون علم داشتن، نه، اغلب معتقد شدن برپایهی ادلهی ناچیز، باید ما را بیش از آنکه دیگران را در تنگنا بگذاریم مشغول و مراقب آگاه ساختن خودمان بکند.》
لاک پیش از هر اندیشمند دیگری به پیریزی نظری دموکراسی لیبرال خدمت کرد. کسانی که آمریکاییان آنها را پدران بنیانگذار مینامند، مردانی که قانون اساسی ایالات متحدهی امریکا را نوشتند، به هنگام کار خود، آگاهانه لاک را مدنظر داشتند و در مکاتبه با یکدیگر نام او را میآوردند. لاک تاثیری همسان بر اندیشهی فرانسویان در سراسر قرن هجدهم داشت- ولتر ، مونتسکیو و اصحاب دایرهالمعارف فرانسه در آثار او مبانی افکارِ نه تنها سیاسی بلکه اخلاقی، آموزشی و فلسفی خود را یافتند. بدین قرار وی عامل بسیار موثر فکری انقلاب در آمریکا و در فرانسه بود. محل تردید است که هیچ فیلسوفی، از زمان ارسطو تا زمان کارل مارکس، نفوذی بیشتر از لاک بر امور عملی گذاشته باشد.
(از کتاب سرگذشت فلسفه
براین مگی)
🌿 گروه صالحین در پیام رسان:
۱- آی گپ:
https://profile.igap.net/salehin
۲- ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/851378176G207dfe9e36
۳- بله: https://Bale.ai/invite/#/join/MWYwY2M5MT
۴- بیسفون:
http://bpn.im/salehinir
۵- سروش:
https://sapp.ir/joingroup/GNXs6CzRZbcqI1pKD2fwuOyW
۶- گپ: https://gap.im/salehinir
دانستن حق مردم است
ضوابط کلي اطلاع رساني و آگاهي دادن به مردم در بند 2 اصل 3، اصل 24 و اصل 175 قانون اساسي آمده است و اصل 168 اين قانون ناظر به حالتي است که کيفيت و وضعيت اين اطلاع رساني مورد مناقشه و نزاع قرار گيرد.
بند 2 اصل سوم قانون اساسي که در فصل اول اين قانون و زير عنوان اصول کلي آمده، مطلق است. تنها قيدي که در آن وجود دارد، کلمه «صحيح» است که استفاده از مطبوعات به اين قيد مقيد شده است.
بارها گفته شده در قوانين به کاربردن صفت و قيود و عبارات مبهم ممنوع است. بنابراين «استفاده صحيح از مطبوعات» نمي تواند معناي روشني را به ذهن متبادر کند زيرا اين صحت در زمان ها و مکان هاي گوناگون و برحسب اينکه چه کسي آن را بسنجد، متفاوت خواهد بود. به هرحال حکمي که در اين بند از اصل سوم آمده، همان است که آن را «دانستن حق مردم است» تعبير کرده اند.
در اين بند به رسانه هاي گروهي اشاره شده که لاجرم رسانه ديداري و شنيداري يعني صداوسيما را تداعي مي کند.
اصل يکصدو هفتادو پنجم قانون اساسي اين سازمان را به تامين آزادي بيان و نشر افکار با رعايت موازين اسلامي و مصالح کشور موظف کرده است.
اينکه اين سازمان به وظايف خود عمل مي کند يا نه، موضوع بحث ما نيست، زيرا عبارت آزادي مطبوعات اصولا منصرف به فرد اجلي، يعني رسانه هاي مکتوب است و دنبال دردسر هم نمي گرديم.
اصل بيست و چهارم قانون اساسي در توضيح نحوه اجراي بند 2 اصل سوم مي فرمايد: «نشريات و مطبوعات در بيان مطالب آزادند، مگر آنکه مخل به مباني اسلام يا حقوق عمومي باشد، تفصيل آن را قانون معين مي کند».
ملاحظه مي شود اصل مذکور براي روشن کردن مفهوم «استفاده صحيح از مطبوعات» اولا آزادي نشريات و مطبوعات را اعلام کرده و ثانيا در توصيف استفاده صحيح، «مخل نبودن به مباني اسلام يا حقوق عمومي» را مبنا قرار مي دهد.
واضح است هر دوي اين عبارات، به ويژه مباني اسلام قابليت تعبير و تفسير وسيع را دارد و کاربرد اين دو عبارت با قاعده اي که گفتيم (ممنوعيت استفاده از صفت و عبارات مبهم در قوانين) سازگار نيست. ازاين رو قانون گذار در انتهاي اصل بيست وچهار روشن کردن مفهوم اين دو عبارت را به قانون موکول کرده است.
منظور، قانون مطبوعات است که به نظر مي رسد قانوني که فعلا داريم با آزادي مطبوعات چندان انطباق و تناسبي ندارد.
به نحوي که براي فردي اين امکان ايجاد شد که به استناد اين قانون و با توسل به قانوني که به هيچ وجه قابل انطباق بر مورد نبود، يکباره چندين نشريه را توقيف کند، توقيفي که عملا به تعطيل و محو منتهي شد.
از طرفي مناقشه در باب اصل بيست وچهارم قانون اساسي بايد با اعمال اصل 168 قانون اساسي مورد بررسي و حل وفصل قرار گيرد.
اصل يکصدو شصت و هشتم مي فرمايد: «رسيدگي به جرائم سياسي و مطبوعاتي علني است و با حضور هيئت منصفه در محاکم دادگستري صورت مي گيرد. نحوه انتخاب، شرايط، اختيارات هيئت منصفه و تعريف جرم سياسي را قانون بر اساس موازين اسلامي معين مي کند».
قانون هيئت منصفه تصويب و جرم سياسي نيز تعريف شده است. بگذريم از اينکه از زمان تعريف جرم سياسي تاکنون - تا آنجا که ما مي دانيم- هيچ موردي براي رسيدگي هيئت منصفه به جرمي با اين وصف پيش نيامده است، درخصوص جرم هاي مطبوعاتي نيز اين هيئت منصفه ناچار ماخوذ به آن قانون مطبوعات است.
از طرفي همچنان که بارها گفته و نوشته شده، نحوه انتخاب و تشکيل هيئت منصفه چنان نيست که نظر آن را بتوان برايند اعتقاد عمومي مردم عادي و باسواد کشور تلقي کرد. تفصيل اين قضيه را پيش از اين مکرر گفته و نوشته ايم.
به نظر مي رسد آزادي بيان آن گونه که در اصل 24 آمده، با توجه به ضوابط قانون مطبوعات و نحوه تشکيل هيئت منصفه به نحوي نيست که خبرنگار و نويسنده مطبوعات با دل فارغ به وظيفه خود عمل کند.در قسمت اخير بند 2 اصل سوم (پيش گفته) کلمات ديگري هم آمده است: «بالابردن سطح آگاهي هاي عمومي... و وسايل ديگر». اين وسايل ديگر را مي توان به ابزارهاي اطلاع رساني در فضاي مجازي تعبير کرد که به نوبه خود فعلا معلق هستند. به نظر مي رسد براي تامين و اشاعه آزادي مطبوعات اقدامات جدي از جانب نظام و دولت و مجلس و اهل نظر ضروري است. والله اعلم.
بهمن کشاورز - وکیل دادگستری/روزنامه شرق
🌿 گروه صالحین در پیام رسان:
۱- آی گپ:
https://profile.igap.net/salehin
۲- ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/851378176G207dfe9e36
۳- بله: https://Bale.ai/invite/#/join/MWYwY2M5MT
۴- بیسفون:
http://bpn.im/salehinir
۵- سروش:
https://sapp.ir/joingroup/GNXs6CzRZbcqI1pKD2fwuOyW
۶- گپ: https://gap.im/salehinir