🔺میزان فطریه و کفاره قضای روزه عمد و غیر عمد از سوی نماینده ولی فقیه در استان خوزستان آیت الله موسوی جزایری اعلام شد:
🌙 با توجه به قیمت گندم و تحقیقاتی که صورت گرفته است، امسال بهای زکات فطره برای هر نفر از مردم شریف خوزستان پنج هزار و چهارصد تومان و بنابراحتیاط پنج هزار و پانصد تومان خواهد بود.
🔻همچنین کفاره یک روز قضای روزه غیرعمد هزار و پانصد تومان و کفاره یک روز قضای روزه عمد نود هزار تومان می باشد.
#زکات_فطره
#فطریه #کفاره
کانال صالحین خوزستان در پیام رسان های ایرانی 🇮🇷
▫️ @salehinkhoz
#پرسش_و_پاسخ
◀ حفظ آثار ماه رمضان
❓چه كنيم تا آثار و بركات ماه رمضان را در خود بيشتر حفظ كنيم؟
🔺 بدون ترديد يك ماه روزه دارى و مبارزه عملى با هواهاى نفسانى، تأثير بسيار عميقى در روح و روان و سلامت جسمانى انسان دارد؛ اما چه كنيم روزه ما اثرش بر نفس و جان باقى بماند؟
🔹در مرحله نخست بايد بكوشيم روزه ما كامل و واقعى باشد؛ آن گاه اثر آن تا سال آينده؛ بلكه براى هميشه باقى مى ماند.
امام جعفر صادق عليه السلام مى فرمايد: «هرگاه روزه دار هستى، پس بايد گوش و چشم تو از حرام به دور و جوارح و اعضاى تو از زشتى ها پاك باشد. بايد كارهاى بيهوده و لغو را از خود دور كنى... لازم است بر تو حلم و وقار و خشوع روزه واقعى [ زيرا روزه دار واقعى كسى است كه] كاملاً مراقب و مواظب تمامى شئون زندگى اش باشد تا كوچك ترين نواقص شرعى، عرفى و اخلاقى از او مشاهده نگردد... روزه دار بايد در حد امكان، سكوت و خاموشى را اختيار كند؛ مگر ذكر خدا و بيان نيازمندى هايش. از قهقهه و بلند خنديدن بپرهيزد؛ زيرا خداوند بر خنده هاى قهقهه خشم دارد».
از اين سخنان پر معناى امام صادق عليه السلام، استفاده مى شود كه روزه وقتى كامل است و ما روزه دار واقعى محسوب مى شويم كه اين عمل، فقط خوددارى از خوردن و آشاميدن نباشد؛ بلكه همه اعضا و جوارح ما روزه دار باشد. چنين روزه اى كامل و واقعى است و طبعا اثر آن پايدار خواهد بود. البته علاوه بر آنچه گفته شد، دو عمل مهم ديگر بايد انجام دهيم تا اثر روزه تا ماه مبارك رمضان بعدى باقى بماند:
1⃣ پرهيز از آنچه كه موجب زايل شدن اثر روزه مى شود. علت غايى روزه دستيابى به «تقوا» (دورى از گناه) است؛ چه اينكه گناه با غايت و هدف روزه منافات دارد و در تعارض است و ما هنگامى مى توانيم از اثر روزه (تقواى الهى) به طور مستمر بهره مند شويم كه رفتارمان، همسو و هم جهت و در راستاى پرهيزگارى باشد.
2⃣ علاوه بر اجتناب از گناه، بايد ارتباط خود را با آنچه در ماه مبارك رمضان انجام داده ايم، قطع نكنيم؛ يعنى، براى تقويت آثار روزه، گاهى روزه بگيريم. البته اين روزه ها واجب نيست؛ ولى از نظر كيفيت بايد به همان صورتى باشد كه در ماه مبارك رمضان روزه مى گيريم؛ يعنى، همه اعضا و جوارح ما روزه باشد.
بنابراين استوارى عمل و مداومت بر آن، موجب مى شود اثر آن عمل باقى بماند. امام باقر عليه السلام فرمود: «دوست داشتنى ترين عمل نزد خداوند، عملى است كه بنده آن را ادامه دهد؛ هر چند اندك باشد» و يكى از دلايل استمرار عمل، حفظ و بقاى اثر آن است. از نظر علمى و تجربى نيز اين حقيقت ثابت شده است كه براى ماندگارى يادگيرى و نهادينه شدن صفات اخلاقى و معنوى، يك فرآيند دو مرحله اى را بايد طى كرد: شكل گيرى و تثبيت و بقا.
هر مهارتى كه انسان به دست مى آورد، براى تثبيت و بقاى آن، بايد ارتباط خود را با آن مهارت ـ اگر چه به صورت اندك ـ حفظ كند. اين مطلب در مورد مسائل معنوى و اخلاقى نيز صدق مى كند؛ يعنى، اگر مى خواهد اثرات ماه مبارك رمضان، نه تنها تا ماه رمضان بعدى حفظ شود؛ بلكه به عنوان يك سرمايه معنوى براى هميشه باقى بماند، بايد ارتباط خود را با اين ماه حفظ كند. نگه داشتن اين ارتباط، ممكن نيست؛ مگر با انجام دادن همان اعمالى كه در ماه رمضان انجام مى داد.
از اين رو توصيه مى شود بعد از ماه مبارك رمضان، گاهى روزه بگيريد و تلاوت قرآن را ـ هر چند روزى يك صفحه ـ قطع نكنيد و دعاهاى مربوط به ماه هاى بعد از رمضان را هر روز بخوانيد. سيره عملى بزرگان دين ـ مانند پيامبر و ائمه عليه السلام ـ همواره اين بوده كه بعضى از روزها را روزه مى گرفتند و توصيه مى كردند كه حداقل هر ماه سه روز، روزه بگيريد (اول، وسط و آخر ماه) و حداقل هر روز پنجاه آيه قرآن را تلاوت كنيد و... اين سيره و سفارش ها شايد براى استمرار و بقاى آثار ماه مبارك رمضان و تبديل آن حالات معنوى، به صفات و ملكات ماندگار و هميشگى است؛ به گونه اى كه اين آثار جزء وجود و شخصيت انسان شود و همواره رفتارهاى او را تحت تأثير قرار دهد.
#اخلاق #حفظ_آثار_رمضان #معرفتی
📎مشاهده مطلب در سایت:
🌐 http://khozestan.salehin.ir/?p=4401
کانال صالحین خوزستان در پيام رسان هاي سروش، ايتا و گپ:
🆔 @salehinkhoz
#تربیتی
💢 در آسیب های تربیتی به دنبال عامل آن باشید
🔅 شناخت عوامل موثر در آسیب های رفتاری تا جایی اهمیت دارد که ندانستن آن ما را به تشویش فکر و عمل انداخته و دانستن آن گاهی به عینه درمان را به ما دیکته می کند.
به عنوان مثال اگر از افسردگی و گوشه گیری یک متربی آگاه شدید برای درمان آن ناچارید همه عواملی که میتوانند در به وجود آمدن این مشکل دخیل باشند (مانند اجتماع خانواده مدرسه دوستان و غیره) را بررسی کنید تا به راهحل معقولی دست یابید. اما اگر به عوامل مختلف آسیب ها در حلقه آگاه شوید و مشکل افسردگی متربی را در عدم توجه سرگروه به ایشان بیابید بدون تردید درمان آن را تغییر رفتار سرگروه دانسته و بهترین و موثرترین نسخه را برای آن مشکل خواهید پیچید.
#آسیب_شناسی_تربیتی
هر روز با #نکات_تربیتی در کانال صالحین خوزستان(در پيام رسان های سروش، ايتا و گپ) با ما همراه باشید:
🆔 @salehinkhoz
هفته ۱۱.pdf
786K
✅بسته محتوایی #قطره_ای_از_معارف
ویژه گروه #نوجوان_برادر
۱۸ خرداد الی ۲۵ خرداد
موضوع : دعا و نیایش
.............
✅ کانال صالحین خوزستان :
🆔 @salehinkhoz
خ هفته ۱۱.pdf
813.4K
✅بسته محتوایی #قطره_ای_از_معارف
ویژه گروه #نوجوان_خواهر
۱۸ خرداد الی ۲۵ خرداد
موضوع : دعا و نیایش
.............
✅ کانال صالحین خوزستان :
🆔 @salehinkhoz
✅ کانال صالحین خوزستان از امروز در نظر دارد جهت توانمندسازی ارکان شبکه تربیتی صالحین، مجموعه ای از دوره های آموزشی تولید شده در سنوات گذشته را در موضوعات مختلف جذب، تثبیت، کادرسازی، الگوسازی و غیره در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
.......................................
🔹با ما همراه باشید
✅ کانال صالحین خوزستان در سروش، گپ و ایتا:
🆔 @salehinkhoz
27.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺حجت الاسلام و المسلمین ذوالفقاری
#قسمت_اول : چرا پایگاه مقاومت محور فعالیت تربیتی در انقلاب اسلامی قرار گرفته است ؟
✅ کانال صالحین خوزستان در سروش، گپ و ایتا:
🆔 @salehinkhoz
28.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 نماهنگ | یادتان هست؟
🔸 امام خامنهای: «جوانهای ما یادشان نیست، همین شهر تهران در زیر آتش موشکهای شبانهروزیِ دشمن میسوخت! خانهها خراب میشد، انسانها کشته میشدند؛ در شهر تهران! شهرهای جبهه -مثل دزفول، مثل اهواز، مثل شوش و بقیّهی شهرها- که جای خود دارد؛ حتّی تا شهرهای دوردست، موشکهای دشمن میرسید! ما موشک نداشتیم، وسیلهی دفاع نداشتیم، مجبور بودیم دستمان را روی هم بگذاریم، تماشا کنیم!