❌ شبهه
🔻بیانیه مشترک روسیه و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر ایرانی را دیدید؟ دیدین روسیه از پشت خنجر زد؟
✅ پاسخ
🔹 اولا ایران نیز شبه جزیره کریمه و چهار منطقه دیگر که مورد اختلاف روسیه با اوکراین است را جزء روسیه نمی داند. پس اختلاف نظرهای سیاسی طبیعی است و نمی توان انتظار داشت که همه یکسان فکر کنند.
🔹ثانیاً آنچه در بیانیه مشترک وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیج فارس و روسیه آمده، حمایت از «تلاشهای امارات عربی متحده برای راهحل مسالمتآمیز به منظور حل مسأله جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق گفتوگوهای دوجانبه و یا مجامع بینالمللی» است. پس روسیه صرفاً از مذاکره و راه های بین المللی برای حل مسئله حمایت کرده نه اینکه امارات را مالک جزایر ما دانسته باشد.
🔹ثالثاً با همهی اینها، ما با روسیه و هیچ کس دیگر، تعارف نداریم و در همین حد هم انتظار هم نوایی با امارات را نداریم و لذا سفیر وی امروز احضار و مراتب اعتراض ایران به این کشور ابلاغ شد. چون ایران خود را مالک قطعی این جزایر می داند و این موضوع را قابل مذاکره نمی داند. سفیر روسیه نیز احترام به تمامیت ارضی ایران را پذیرفته است. (خلاصه مثل غرب گدا ها نیستیم که چشممون را بر همه ظلمهای غرب ببندیم و برای اینکه بدشون نیاد هیچی نگیم)
🔻بارها گفته ایم که کشورهای مختلف در دنیا به دنبال منافع خود هستند و با کسی عقد اخوت ندارند. مهم این است که با دیپلماسی فعال و قدرتمند، از حقوق و منافع خود دفاع کنیم. در رابطه با روسیه نیز ایران به همین شکل عمل می کند اما پروپاگاندای رسانه ای غرب و غرب گرایان با بزرگنمایی برای اینکه تسلط خود برای ایران عزیز ما را بازیابی کنند، در فضای رسانه ای
و مجازی روسیه هراسی ایجاد می کنند
تا ایران نتواند از منافع مشترک خود با این کشور و دیگر کشورهای همسایه بهره مند گردد.
💢🔻دولت قبل، قاره آفریقا را تبعیدگاه میدانست نه سرزمین فرصتها
✍محسن مقصودی تهیه کننده مجموعه تلویزیونی آفریقا:
🔹سفرای ما باید بدانند قاره آفریقا و آمریکای لاتین یکی از مهمترین محل های ماموریت است. نباید اینطور تصور شود که این مناطق تبعیدگاه هستند. قبلا نگاه وزارت خارجه این نبود که این مناطق سکوی فرصتهای اقتصادی است بلکه این مناطق عملا به تبعیدگاه تبدیل شده بود.
🔹کشورهای آفریقایی هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ سیاسی و فرهنگی فرصت های زیادی برای کشورمان دارند.
🔹به لحاظ سیاسی این کشورها حدود یک چهارم کشوهای جهان در قاره آفریقا هستند؛ یعنی ۵۴ کشور جهان که در مجامع و رای گیریهای بین المللی جایگاه مهمی دارند و ایران میتواند از کمک این کشورها در جایی که پای حق و حقوق کشورمان بر مبنای آرای کشورها در میان است استفاده کند.
🔹از منظر مبانی انقلابی نیز این کشورها مظلوم و مستضعف محسوب میشوند و ذاتا مردم آفریقا علاقه مند به انقلاب اسلامی هستند.
🔹از نظر اقتصادی نیز قاره آفریقا بازار بکر و بی نظیری دارد. اگر در بازارهای اروپا و آسیا بازارها اشباع شده و رقابت سنگینی وجود دارد در بازار آفریقا وضعیت متفاوت است. علی رغم اینکه کشورها در این قاره حضور دارند اما همچنان فرصتها زیاد است. ممکن است ده سال دیگر این فرصت را نداشته باشیم و اگر دیر اقدام کنیم که الان هم دیر است و رقبای ما دارند به شدت کار میکنند ممکن است فرصت ها را از دست بدهیم.
🔹قاره آفریقا بازار ۶۰۰ میلیارد دلاری دارد که سهم ایران از صادرات به قاره افریقا تنها ۱.۲ میلیارد دلار است. این رقم نیز در یکی دو سال اخیر که رشد صددرصدی داشته ایم و صادرات کالای ما به این قاره افزایش دو برابری داشته بدست آمده است.
🔹کشور ترکیه ۱۹ برابر ما به قاره آفریقا صادرات دارد. رقم صادرات آنها بیش از ۲۱ میلیارد دلار بوده است؛ پس ما فاصله جدی با بسیاری از کشورها و رقبا داریم.
📝 آواربرداری در حوزه سیاستخارجی ادامه دارد
🔻احسان صالحی، دبیر شورای اطلاع رسانی دولت:
🔸تیپ تعامل دولت قبل با چند کشور غربی زیادهخواه در چارچوب سندرم استکهلم قابل تحلیل است. سندرم استکهلم بازگوی حالتی است که در آن گروگان به گروگانگیر حالت همدلی و وفاداری پیدا، و با اختیار و علاقه خودش را تسلیم او میکند.
🔹تعطیل کردن ظرفیتهای مهم همکاری با آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین و پرهیز از متنوع سازی روابط خارجی، در واقع گروگان کردن فرصتهای پرشمار به بهای دلخور نشدن چند کشور گروگانگیر بود.
‼️سفر امروز به آفریقا در حالی است که رئیس دولت قبل حتی یک بار به این قاره یعنی سرزمین فرصتها سفر نکرد.
🔸۹۶ درصد الماس، ۹۰ درصد کروم، ۸۵ درصد پلاتین، ۵۰ درصد کبالت، ۵۵ درصد منگنز، ۴۰ درصد بوکسیت، ۱۳ درصد مس، ۵۰ درصد فسفات، ۶۵ درصد طلا و ۳۰ درصد توریوم و اورانیوم جهان به صورت طبیعی در آفریقا ذخیره شده و این فقط ظرفیتهای همکاری در بخش معدنی است.
🔹متأسفانه در دوره ابتلای دولت قبل به سندرم استکهلم و مغازله با چند دولت غربی، رقبای ایران با شتاب زیاد به سمت استفاده از فرصتهای آفریقا رفتهاند به نحوی که مثلاً روابط تجاری ترکیه با آفریقا امروز بیش از ۲۰ برابر ایران است.
9.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ استعمارگری انگلیسیها پشت پرده ادعای امارات در مالکیت جزایر سهگانه ایران!
🔹 در برنامهای که قرار بود علیه ایران تمام شود سخنان مهمان برنامه علیه حامی مالی شبکه بیبیسی باعث شد که مجری برنامه نتواند واکنشی در قبال این صحبتها داشته باشد!
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
♦️ دکتر رئیسی «کامپالا» را به مقصد «هراره» ترک کرد
🔹 رئیس جمهور پس از پایان سفر به اوگاندا، با بدرقه وزیر امور خارجه این کشور «کامپالا» را به مقصد «هراره» پایتخت زیمباوه ترک کرد.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ استقبال گرم مسلمانان اوگاندایی از رئیس جمهور
🔹 مسلمانان اوگاندایی از رئیسجمهور ایران در مسجد جامع کامپالا بزرگترین مسجد شرق آفریقا استقبال کردند.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
🚨طالبان عزاداری محرم را ممنوع کرد!
🔹در آستانه ماه محرم طالبان به شیعیان افغانستان دستور داد از برافراشتن پرچمهای مذهبی، سینهزنی در معابر، عزاداری در شهرها و نصب پرچم بر در خانهها و مغازهها خودداری کنند
8.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️تلویزیون DBC ادعا کرد این نوجوان فرانسوی بوده که با گلولهی خارج شده از تفنگ پلیس فرانسه برخورد کرده!
#شبکه_DBC
10.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 هپکویی که بود؛ هپکویی که هست
🔹️اگرچه تجربه ناموفق خصوصیسازی چالشهای زیادی را رو به روی مدیران شرکت هپکو اراک قرار داد اما آمار تولیدات و عملکرد دوسال اخیر شرکت هپکو نشان دهنده رشد قابل توجهی است که نوید بازگشت به روزهای اوج شرکت را میدهد.
ابوالفضل رنجبر فعال کارگری شرکت هپکو:
🔹️دو سال گذشته بر اساس قراردادی که داشتیم ۵۰۰ دستگاه را تحویل مشتریان دادیم که اگر قرارداد جدیدی بود توان ساخت و تحویل آن را داشتیم.