┅✿❀✨ *﷽*✨❀✿┅┄
🍁🥀 # تسلیت_مولایم
📚 رباب دختر امرؤ القیس
👈🏻 👨👩👧👧 رَباب بِنت إمرؤالقَیس بن عدی، همسر امام حسین(ع) و مادر سکینه و علی اصغر (عبد الله رضیع) است. او را زنی عالم و اهل فصاحت و بلاغت معرفی کردهاند.
👤رباب در واقعه کربلا حضور داشت و همراه اسیران به شام رفت. وفات وی را نیز پس از واقعه عاشورا در سال ۶۲ هجری قمری و از شدت غصه و اندوه ذکر کرده اند.
🔳 نـســـب
✍🏻 رباب دختر امرؤالقیس بن عدی، است. پدرش از اعراب شام و نصرانی بود و در خلافت عمر بن خطاب (خلافت: ۱۳ - ۲۳ق) مسلمان شد. از مادر رباب هم با نام هند الهنود دختر ربیع بن مسعود بن مصاد بن حصن بن کعب یاد شده است.
🔳 ویژگیهای شخصیتی و اخلاقی
🌀 سید محسن امین میگوید: در کتاب الاغانی از قول هشام کلبی نقل شده است که رباب از بهترین زنان و افضل آنان در جمال، ادب و عقل بود.
🔳 ازدواج با حسین بن علی(ع)
🌀 شیخ مفید در ذکر اولاد امام حسین(ع)، رباب را جزو همسران امام میشمارد. بنابر نقلی امرؤالقیس سه فرزند خود را از فرط علاقه و ارادت به حضرت علی(ع) به عقد ازدواج امیرالمؤمنین(ع) و امام حسن(ع) و امام حسین(ع) درآورد.
🔳 علاقه امام حسین(ع) به رباب
💗امام حسین(ع) رباب را بسیار دوست میداشت و درباره وی شعر هم میسرود. در شعری که به امام حسین منسوب است، امام (ع) بیان میدارد خانهای که در آن رباب و سکینه باشد، دوست دارم. اشعار دیگری نیز درباره رباب به امام حسین(ع) منسوب است.
🔳👨👩👧👧 فرزندان
👤رباب دو فرزند از امام حسین(ع) داشت، یکی سکینه و دیگری عبداللّه.
👶عبداللّه( علی اصغر) در روز عاشورا در حالی که کودکی بیش نبود، در آغوش پدرش به شهادت رسید.
🔳 حضور در کربلا
💔 بر اساس شواهدی که نقل شده است، رباب در کربلا حضور داشت و همراه اسیران به شام رفت. گفته شده که او شهادت علی اصغر(ع) در آغوش پدر را نظارهگر بود.
🌀 ابن کثیر دمشقی میگوید: او در کربلا همراه حسین(ع) بود و هنگامی که حسین(ع) شهید شد، بسیار بیتابی میکرد. او پس از شهادت امام حسین(ع) چنین سروده است:
🌾انّ الّذی کان نورا یستضاء به
🌾بکربلاء قتیل غیر مدفون
🌾سبط النّبی جزاک اللّه صالحة
🌾عنّا و جنّبت خسران الموازین
🌾قد کنت لی جبلا صعبا ألوذ به و
🌾کنت تصحبنا بالرّحم و الدّین
🌾من للیتامی و من للسّائلین و من
🌾 یغنی و یأوی إلیه کلّ مسکین
🌾و اللّه لا أبتغی صهرا بصهرکم
🌾حتّی اغیب بین الرّمل و الطّین
ترجمه فارسی؛ 👆🏻👇
💔 آن که نوری پرتوافشان بوده است اکنون، کشته دفن ناشده کربلاست
💔نواده پیامبر! خدا تو را از سوی ما جزای نیکو دهد [تو] از زیان وزن اعمال [در قیامت]، دور گشتهای.
💔تو برای من کوهی سخت بودی که به آن پناه میبردم
💔و تو با رحمت و دینداری، با ما مصاحبت میکردی.
💔[پس از تو] چه کسی برای یتیمان باشد و چه کسی برای درخواست کنندگان
💔و چه کسی نیاز را برطرف کند و مسکینان، به او پناه برند؟
💔به خدا سوگند، پس از تو با هیچکس دیگری ازدواج نخواهم کرد
💔تا آن که میان شن و گِل، مدفون و ناپیدا شوم.
🔳 همچنین نقل شده است که رباب در مجلس ابن زیاد، سَرِ حسین بن علی(ع) را در آغوش گرفت و آن را بوسید و چنین سرود:
🏴🚩وا حسینا! [هیچ گاه] حسین را از یاد نخواهم برد
🚩🏴که نیزههای دشمنان، بدن او را چاک چاک کرده است.
🏴🚩در کربلا به نیرنگ، او را بر زمین زدند
🚩🏴خداوند، کران تا کران کربلا را سیراب نکند!
🔳🏴 وفات
🌀ابن اثیر مینویسد: رباب پس از واقعه عاشورا یک سال بیشتر زنده نماند و زیر سایه ننشست و از شدت غصه و اندوه درگذشت. سید محسن امین سال وفات رباب را ۶۲ هجری (یعنی یک سال پس از عاشورا) ذکر میکند.
🦿پانویس
▪️امین، اعیان الشیعة، ۱۴۲۱ ق، ج۶، ص۴۴۹.
▪️امین، اعیان الشیعة، ۱۴۲۱ ق، ج۶، ص۴۴۹.
⭕️تعامل سازنده با دنیا
🔹دیپلماسی پویا و متوازن توانایی باز کردن گرههای کور اقتصادی و معیشتی کشورها را دارد. در همین راستا دولتهای مختلفی که بر سر کار آمدهاند عمدتاً همگی ادعای توانایی تعامل و ارتباط سازنده با دیگر دولتها را داشتهاند حال آنکه این مدعی در برخی موارد با شدت و ضعفهایی همراه بوده است.
🔸دولت سیزدهم در همان سال اول مدیریتی خود با فعال کردن دو راهبرد جدید ارتباط با همسایگان و ارتباط سازنده با شرق مهر پایانی بر یکجانبهگرایی سیاسی دولت سابق زد. عضویت در سازمان شانگهای نقطه عطفی در سیر روابط ایران با کشورهای شرق آسیا قلمداد میشود. از دیگرسو در روزهای اخیر فصل تازهای از تعاملات بینالمللی توسط دولت آغاز شده است.
🔹سفر دکتر رئیسی به قاره سیاه و امضای چندین سند تجاریـ اقتصادی با سه کشور آفریقایی نشانگر عزم جدی دولت در برقراری ارتباط و تعامل سازنده با دیگر دولتها میباشد. بررسی استعدادهای اقتصادی دوطرف، استفاده از ظرفیتهای بالقوه کشورها، ارتقاء سطح مناسبات سیاسی و فرهنگی میان ملتها از جمله اصلیترین دلایل سفر اخیر ریاستجمهوری ایران به قاره آفریقا قلمداد میشود.
🔸توافق ایران و عربستان، تلاشها برای توافق میان ایران و مصر و در عین حال مذاکره با طرف غربی بر سر مسئله انرژی هستهای ایران و احیای برجام در دولت فعلی جزو اخبار خوبی هست که نویدبخش گشایشهای سیاسی و اقتصادی در آینده را میدهد.
🔹در مقابل این تعامل سازنده مأیوس شدن طرفهای غربی و به ویژه آمریکا و به هم خوردن محاسبات آنها باعث شده است تا نقش این تعاملات بیش از پیش پررنگتر شود. حمله دولت آلبانی به مقر منافقین، آزاد شدن زندانیان ایرانی در کویت و امارات، ورود ایمن و شرافتمندانه حجاج ایرانی به مکه و مدینه، آزاد شدن بخشی از مطالبات مالی ایران در سایر کشورها، ورود سرمایهگذاران خارجی به بازارهای ایرانی همگی بخشی از پیامدهای دیپلماسی هوشمندانه و فعال نظام در روزهای اخیر میباشد.
🔸نکته حائز اهمیت این است که در نظام بینالملل بازیگران بر اساس منافع ملی خود دست به کنش و واکنش سیاسی میزنند و هماکنون دلیل اصلی که نزاع منافع تبدیل به همکاری در برخی موارد شده است، برخورداری جمهوری اسلامی ایران از قدرت سخت و نرم در کنار یکدیگر و استفاده از قدرت میدان میباشد. طبیعتاً در صورت از بین رفتن قدرت میدان، دیپلماسی خالی هر چند هوشمندانه نیز باشد توانایی حل و فصل اختلافات و منازعات بینالمللی را نخواهد داشت.
⭕️صف بندی خطرناک جهانی!
🔹مجموعه وقایعی که درباره روسیه از آغاز ژوئن ۲۰۲۳ اتفاق افتاده چنان سریع بوده که تا حدی موازنه را در صحنه جهانی علیه روسیه کرده است. نخست بزرگترین رزمایش هوایی تاریخ ناتو که مصادف با امضای منشور آتلانتیک انجام شد. نکته دوم نیز تضاد بین واگنر و وزارت دفاع بود که وضعیت موازنه را به ضرر روسیه کرده است، هرچند این مسئله بسیار سریع جمع شد. در وهله بعد هم موضعگیری کنونی ترکیه در برابر ورود سوئد به ناتو نیز دقیقا ادامه چنین داستانی است. در چنین شرایطی پوتین در منطقه غرب آسیا به دنبال نزدیکی هر چه بیشتر به اعراب به عنوان مهمترین شرکای خود در حوزه انرژی است که سفر وزیر خارجه کویت به مسکو و بیانیه مشترک در باب جزایر ایرانی خلیج فارس از همین نظر حائز اهمیت است.
🔸از سوی دیگر، در صحنه اسرائیل نیز پس از تصویب لایحه اصلاحات قضایی مدنظر نتانیاهو، اختلافات بایدن و نتانیاهو افزایش یافته است و لاپید به عنوان شاخصترین رجل سیاسی بلوک لیبرال خواستار حضور مجدد معترضان در خیابانها شده است که با توجه به این که نتانیاهو در شش ماه گذشته از همسویی با زلنسکی خودداری کرده است و هم اکنون روابط واشنگتن و تلآویو تضعیف شده این میتواند فرصت خوبی برای پوتین باشد.
🔹در صحنه داخل نیز پاسخ پوتین به اختلافات واگنر و وزارت دفاع، تغییر فرماندهی جنگ اوکراین بود؛ با توجه به تقویت جبهه ناتو و اعطای تسلیحات خوشهای به زلنسکی، پوتین بیش از هر زمان به رفع اختلاف واگنر و وزارت دفاع نیاز دارد که در این زمینه میتوان به انتصاب «میخائیل تپلینسکی» به فرماندهی جنگ اوکراین که به سوروکین و پریگوژین نزدیک است، اشاره کرد. در چنین شرایطی اخباری که از دستیابی واگنر به سلاح هستهای روسیه مستقر در بلاروس به گوش میرسد نقطه مقابل دستیابی زلنسکی به سلاح خوشهای است. در نهایت آن چه از صف بندی جهان به نظر میرسد یک جهان در آستانه جنگ جهانی است؛ صف بندی مستحکم ناتو در برابر ائتلاف روسیه، چین، اعراب و اسرائیل در کنار آمدن سلاحهای نامتعارف به خط مقدم جنگ اوکراین چنین تصویری از آینده میدهد.
❤️ #سلام_امام_زمانم
🔹 السلام علیک یا ابا صالح المهدی علیه السلام
🔹 السَّلاَمُ عَلَى بَقِيَّةِ اللَّهِ فِي بِلاَدِهِ وَ حُجَّتِهِ عَلَى عِبَادِهِ...
🔹 سلام بر مولایی که زمینیان، عطر خدا را از وجود او استشمام می کنند؛ سلام بر او و بر روزی که حکومت خدا را روی زمین برپا خواهد کرد.
🔹 صحیفه مهدیه، زیارت پنجم حضرت بقیة الله
بوی اسپند عزایش به مشامم می رسد
باز هم چشم به راهم که محرم برسد🏴
#صلیاللهعلیکیااباعبدالله #محرم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 #روزشمار | ۲۷ تیرماه ۱۴۰۲
💫 #رهبر_معظم_انقلاب:
بچهها را متدین بار بیاورید. متدین بار آوردنِ بچهها همان چیزی است که میتواند آیندهی این کشور را آباد کند.
🗓 ۱۳۸۴/۰۲/۱۲
#تقویم۱۴۰۲
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
♦️ بابک زنجانی به اعدام محکوم شد
🔹سخنگوی قوه قضائیه: بابک زنجانی به اعدام و رد مال محکوم شده و از بدو بازداشت تاکنون در زندان است و اقدامات رد مال وی بدون وقفه در حال انجام است و حتی از یک روز مرخصی هم استفاده نکرده است
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
♦️ ایران بهدنبال سهامداری در پالایشگاه آفریقایی
🔹 پارسال برای اولینبار ایران برای سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی ونزوئلا اقدام کرد و قرارداد ۱۱۰ میلیون یورویی بازسازی و تعمیرات اساسی پالایشگاه الپالیتوی ونزوئلا را امضا کرد. با اجرای این قرارداد، وزارت نفت حدود ۳ میلیون قطعه به ونزوئلا صادر کرده و با بازسازی این پالایشگاه و احیای ظرفیت آن روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت خود را به این کشور صادر میکند.
🔹 در گام بعدی به نظر میرسد وزارت نفت ۳ پالایشگاه جدید در آمریکای لاتین با نامهای «سینفوئگس کوبا»، «رویای آرمانی بولیوار نیکاراگوئه» و «کاردون ونزوئلا» را برای هدف بازسازی و صادرات نفت قرار داده است.
🔹 حالا ایران بهدنبال نوسازی و بازسازی پالایشگاههای آفریقاست. ظرفیت پالایشگاهی آفریقا ۳.۵ میلیون بشکه در روز است که حدود نیمی از آن غیرفعال است. ایران میتواند با تعمیرات اساسی و نوسازی این پالایشگاهها مثل تجربه ونزوئلا این واحدها را به مقصد صادرات نفت خود تبدیل کند.
🔹 چهارشنبۀ هفته پیش رویترز در گزارشی از مذاکرات دولت ایران و اوگاندا برای ساخت یک پالایشگاه ۶۰ هزار بشکهای پرده برداشت. بررسی پروژههای پالایشی اوگاندا نشان میدهد که احتمالا نام این پالایشگاه هویما (Hoima) است. برآورد سرمایهگذاری این پروژۀ پالایشگاهی حدود ۴ میلیارد دلار است.