eitaa logo
شبکه خبری سامان
1هزار دنبال‌کننده
22.8هزار عکس
11.1هزار ویدیو
37 فایل
Saman news شبکه خبری برای ایران فردا
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️فرصت‌سازی پیش‌ثبت‌نام انتخابات 🔹طبق قانون جدید انتخابات، 16مرداد سرآغاز ماراتن انتخابات با پیش ثبت‌نام داوطلبان نامزدی در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به مدت یک هفته تا پایان وقت اداری یکشنبه 22 مرداد است که پایان امسال(یازده اسفند) به همراه ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری برگزار خواهد شد. این تغییر که به عنوان مرحله‌ای جدید به فرآیند قبلی انتخابات اضافه شده است، با هدف ایجاد فرصت بیشتر و بازه موسع‌تر جهت بررسی متقن مستندات و سوابق داوطلبان نامزدی در انتخابات است. 🔸یکی از رئوس انتقادات به قانون انتخابات در دوره‌های گذشته، فرصت محدود بررسی سوابق نامزدها بود که همواره مورد مطالبه شخصیت‌ها، جریان‌ها و گروه‌های سیاسی، مردم و به ویژه مسئولان اجرایی و صیانتی - نظارتی از جمله شورای محترم نگهبان بود که امید است با این تغییر بخش زیادی از موانع بررسی دقیق‌تر برداشته شود. 🔹وفق این قانون، زمان بررسی از آذرماه به مهرماه منتقل شده و در ضمن برای تکمیل کار مرحله پیش ثبت‌نامی لحاظ شده که حدود 70 تا 110 روز قبل از ثبت نام قطعی، نامزدها باید در سامانه اعلامی از سوی ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام حضور نمایند. این ثبت نام مهم است و اگر کسی داوطلب نامزدی در انتخابات پایان سال باشد و در این سامانه ثبت نام ننماید نمی‌تواند نامزد قطعی انتخابات باشد. البته اطلاع‌رسانی و ابلاغیه‌هایی از سوی وزارت کشور در رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی و گروه‌ها و کانال‌های مجازی و همچنین ارسال پیامک به همه گوشی‌های تلفن همراه انجام شده است. 🔸با این حال برخی‌ از تحلیل‌گران نگران مقوله بسیار مهم مشارکت مردمی در انتخابات به واسطه این تغییر قانون هستند‌ که باید متذکر شد؛ اولا این قانون مطالبه‌ای از گذشته بوده که امروز محقق شده است و ثانیا، نسبت چندانی به تعبیر وزیر محترم کشور با مشارکت ندارد؛ چرا که محدودیت و ممنوعیتی برای مشارکت مردم ایجاد نمی‌کند. 🔹ضمن اینکه این تغییر قانون به نظم و سرعت تصمیم‌گیری نامزدهای داوطلبی در انتخابات به ویژه نامزدهای حزبی و مشهور که معمولا اعلام نامزدی خودشان را به دقایق انتهایی فرصت ثبت‌نامی و پس از ارزیابی تصمیم رقبای انتخاباتی موکول می‌کردند در این مرحله قدری باید زودتر به تصمیم برسند. 🔸بدون تردید مشارکت حداکثری مردم هم مهم است و همواره اولویت نظام و کشور بوده و خواهد بود و لذا در این مقطع هم باید همه توان‌ها و ظرفیت‌ها برای تقویت این موضوع مصروف شود تا شاهد برگزاری انتخاباتی با شاخص‌ها و راهبردهای چهارگانه مورد تاکید مقام معظم رهبری در نیمه فرودین امسال باشیم و جنگ شناختی و ناامیدسازی دشمنان را نقش بر آب نماییم.ان شاالله.
🇮🇷 🖼 انقلاب چه بر سر ایران آورد؟! 🍃🌹🍃 🔻نرخ فقر از ۴۶٪ به ۲۷٪ 🔸باسوادی از ۳۶.۵٪ به ۸۸.۷٪ 🔹سهم نفت در درآمد کشور از ۷۵ به ۸٪ 🔸امید به زندگی از ۵۵.۸ به ۷۷.۳٪ 🔹تولیدناخالص داخلی از ۸۰٫۶ به ۹۳۹٫۳ میلیارد 🔺مرگ‌ نوزادان در هر ۱۰۰۰تولد از ۹۳.۳ فوتی به ۱۰.۵ فوتی ✅ ما نگفتیم! نشریه The Cradle گفته ولی باز بعضیا خودشونو به ندیدن میزنن! ➕به ما بپیوندید: 🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
المپیاد جهانی شیمی ایران افتخار آفرید 🔺دانش‌آموزان ایرانی یک طلسم ١٨ ساله را شکستتند 🔹در پنجاه‌وپنجمین المپیاد جهانی شیمی که در دانشگاه ETH در شهر زوریخ واقع در سوییس برگزار شد، دانش‌آموزان ایرانی با کسب ۳ مدال طلا و ۱ مدال نقره، موفق به شکستن یک طلسم ١٨ ساله هم شدند. 🔹محمد حلاجی، زهرا تهمتنی، ژیار مسلمی و دیاکو سیدی اعضای تیم ملی ایران در این دوره از المپیاد جهانی شیمی بودند. همچنین آخرین باری که یک دانش‌آموز دختر از تیم ایران توانسته بود در المپیاد جهانی شیمی مدال طلا کسب کند به هجده سال قبل و در سال ۲۰۰۵ برمی‌گردد. 🔹علی اصغر آقاجانی از اعضای کمیته علمی المپیاد شیمی ایران که خود نیز برنده مدال طلای المپیاد جهانی شیمی سال ۲۰۱۱ به شمار می‌رود گفت: تیم‌های کشورهایی همچون آمریکا و کره‌ جنوبی با امکانات آزمایشگاهی بسیار قویتر، رتبه‌هایی پایین‌تر از کشورمان کسب کردند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزم را با نام زیبای تو پاگشا میکنم 🌤🦋 یا الله 🦋🌤 ✨با نام تو آغاز میکنم شروع هر لحظه را ✨ای که زیباترین علت هر آغاز تویی امروزم را با تلاش ✨و مهربانی به تو میسپارم ✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨الهی به امیدتو ••✾🌻🍂🌻✾•
🛑 مقایسه جالب بینندگان تلویزیونی در انگلستان با بینندگان برنامه‌های مذهبی در ایران شهاب اسفندیاری:‌ 🔹پر بیننده‌ترین برنامه‌ی تولیدی BBC در انگلستان یک مسابقه‌ی رقص سلبریتی‌ها است که ۱۹ سال سابقه‌ی پخش دارد. این برنامه در موفق‌ترین فصل خود ۱۱ میلیون بیننده داشته است. اگر جمعیت بالای ۱۲ سال آن کشور (حدود ۵۷ میلیون نفر) را در نظر بگیریم، این برنامه حدود ۲۰٪ بیننده داشته است. 🔹مقایسه‌ی این آمار با آخرین نظرسنجی در مورد مخاطبان ویژه برنامه‌های محرم در تلویزیون ایران قابل توجه است. پر بیننده‌ترین برنامه‌ی دهه‌ی اول محرم در ایران حسینیه‌ی معلی بود. بر اساس نتایج نظرسنجی ۳۰/۶ ٪ از مردم (بالای ۱۲ سال) تماشاگر این برنامه بودند؛ یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر.
درباره افاضات سفیر انگلیس محمدكاظم انبارلويي 1-سفير انگليس در تهران به مناسبت روز خبرنگار يك پيام چندخطي صادر كرده كه قابل تأمل است. او گفته است:«اداي احترام مي‌كنيم به خبرنگاراني كه اجازه ندارند كار خود را انجام دهند و امنيت خود را در خطر مي‌بينند . از جمهوري اسلامي مي‌خواهيم تا آنهايي كه خودسرانه بازداشت شده‌اند را آزاد كند.» به چند سؤال در اين پيام مي‌رسم كه بايد پاسخي شايسته پيدا كند! الف- اين خبرنگاران چه كساني هستند كه مورد حمايت دولت انگليس هستند كه نمي‌توانند كار خود را انجام دهند؟ كار آنها چيست؟ ب- چرا اين دسته از خبرنگاران امنيت خود را در خطر مي‌بينند؟ چه كسي امنيت آنها را تهديد مي‌كند؟ ج- اين‌كه سفير انگليس گفته به اين خبرنگاران اداي احترام «مي‌كنيم» و از جمهوري اسلامي«مي‌خواهيم» كه آنها را آزاد كند، معلوم مي‌شود نظر او نيست نظر دولت انگليس هست و او به نمايندگي از دولت انگليس اين موضع را اتخاذ كرده است. براي رسيدن به پاسخ اين سؤالات اين گفته شمس‌الواعظين، روزنامه‌نگار برجسته دوران دولت خاتمي شنيدني است! او مي‌گويد: «320 نفر از روزنامه‌نگاراني كه در داخل قلم مي زدند رفته‌اند، بي‌بي‌سي ، اينترنشنال، راديو فردا و ... آنجا كار مي‌كنند!! » به نظر مي‌رسد اين گفته شمس‌الواعظين بخش بزرگي از سؤالات بالا را پاسخ مي‌دهد. سفير انگليس انتظار دارد کارکنان بي‌بي‌سي، اينترنشنال، راديو آمريكا، يك شعبه در لندن، پاريس و واشنگتن داشته باشد و يك شعبه در تهران ! شعبه خارج آن تحت حمايت دولت انگليس و آمريكا و رژيم صهيونيستي هر غلطي خواستند بكنند شعبه داخل آن هم به شرح پيام وي هم «اجازه كار» و هم «امنيت» داشته باشند! سفیر انگلیس معتقد است خبرنگارانی که حقوق از انگلیس در تهران می گیرند قبل از فرار به خارج کسی نباید مزاحم کار آنها بشود. او فكر مي‌كند ايام مشروطيت است بايد در باغ سفارت انگليس بوي پلو بيايد و بست‌نشينان سفارت ديگ مشروطه انگليسي را «بار» بگذارند و به پخت و پز فكري افكار عمومي بپردازند! او گفته از جمهوري اسلامي مي‌خواهيم تا آنها كه خودسرانه بازداشت شده‌اند آزاد شوند. او معتقد است قبل از بازداشت بايد از سفارت اجازه گرفته مي‌شد! اين ابله نمي داند با اين گفته او جاسوس بودن ، مرتبط بودن و حقوق بگير بودن و مجرم بودن آنها را اثبات و اعتراف كرده است! او حتي با اين بيان كساني كه هنوز دستگير نشده‌اند را هم لو داده است! 2- كار اين جماعت «خبرنگارنما» و «قلم زن» به نفع اجانب چيست؟ به چند قلم از كار آنها در زير اشاره مي‌شود. الف- نفرت‌آفريني در داخل عليه جريان انقلاب و حركت در امتداد خط نفاق ب- ترويج ذلت در برابر قدرت‌ها و ريل‌گذاري به سمت غرب ج- مردم فريبي ، ايجاد فتنه ، تحريف واقعيت ها و دروغگويي و پذيرش سلطه بي چون و چراي غرب د- كار زير نظر سرويس هاي خارجي وسفارش گرفتن از آنها و نقش‌آفريني در جنگ نرم انگليس عليه ملت ايران 3- پيام سفير انگليس قبل از اينكه به مسئولان جمهوري اسلامي باشد، به كساني است كه به ادعاي او بازداشت هستند. او در اين پيام گفته است دولت انگليس از شما حمايت مي‌كند دير يا زود دارد اما سوخت و سوز ندارد به زودي شما را با پذیرش پناهندگي و حقوق مادام العمر در كنار همان 320 نفري كه شمس‌الواعظين گفته رفتند بي‌بي‌سي و اينترنشنال و راديو آمريكا مشغول شده‌اند ،خواهيم ديد. افاضات جدید سفیر انگلیس خارج از عرف دیپلماتیک است و او را تا حد یک عنصر نامطلوب ساقط می کند!
26.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
■ زیارت حرم حضرت رقیه خاتون و عنایت خاص بی‌بی به یک پیرمرد چرخی...\به کلام؛ حجت‌الاسلام استاد بندانی نیشابوری يا الله 🤲
7.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
احکام کاشت ناخن و ابرو و مژه و... نه وضو قبوله نه نماز نه غسل و لطفا لطفا لطفا دقت کنید... قابل توجه اونایی که دائم هی میگن وضوی جبیره غسل جبیره... خانمهای عزیز آخرت خودمون رو با این مثلا زیبایی های مقطعی دنیایی ویران نکنیم...
💢 قوّت‌ ها و آسیب‌ ها در کارنامه دو ساله دولت -۱ ♦️۱) دو سال از آغاز ریاست جمهوری آقای رئیسی گذشت. او حقوقدان و قاضی‌القضات بود، و نه فعال سیاسی و حزبی مصطلح. سیاست را می‌شناخت و به اعتبار مسئولیت قضایی، با چالش‌های مدیریتی آشنایی داشت، اما اهل سیاسی‌کاری و سیاست‌بازی نبود. می‌شود کارنامه دو ساله رئیسی و دولت وی را از زوایای مختلف ارزیابی کرد؛ مقایسه با کارکرد رئیس‌جمهور و دولت قبل، شعار‌ها و وعده‌های انتخاباتی، رضایت مردم، ارزیابی کارشناسان، و آسیب‌ها موانع موجود. 🔹️ ۲) صداقت رئیسی و حرمت و کرامتی را که برای مردم و عزت و اقتدار و امنیت ملی قائل است، می‌توان با سکاندار قبل از او مقایسه کرد. چند روایت از حامیان دولت سابق را بخوانید: ➖نیما زم مدیر کانال آمدنیوز، هنگام اقامت در پاریس: «مجموعه ما در انتخابات ۹۶ تحلیل امنیتی داشت. می‌‌خواهم بازش نکنم تا قضایای دیگر اتفاق بیفتد تا بنشینیم و مفصل‌تر با هم صحبت بکنیم. با توجه به شرایط داخلی و خارجی، به این نتیجه رسیدیم که باید برویم پشت سر فردی مثل روحانی. ما دلباخته کسی نبودیم. من همین الان هم از کاری که آمدنیوز در انتخابات کرد، دفاع می‌‌کنم. چون با تحلیل این کار را کردیم. کشور باید به نقطه جوش می‌‌رسید». ➖یادداشت خبرگزاری خبر آنلاین (وابسته به مدیران ارشد دولت قبل) ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ با عنوان «جایزه بهترین کارگردانی برای روحانی؛ در حاشیه چگونگی توزیع کالاهای اساسی»: «توزیع سبد کالا با شیوه‌‌ای که انجام شد، نه اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیش‌بینی باشد. او دقیقا همین ازدحام، دعوا و مرافعه و احیانا له شدن در زیر دست و پا را پیش‌بینی می‌‌کرد و اصلا را برای پیشبرد استراتژی خارجی خود لازم داشت. نگاه کنیم به اظهارات شرمن که گفته؛ «شما در اخبار دیدید ایران اخیرا به طور قابل مشاهده‌ای غذا بین مردم فقیر توزیع کرده تا نشان دهد کاهش محدود تحریم‌‌ها، تاثیر مستقیم داشته». این دقیقا همان نتیجه‌‌ای بوده که روحانی از توزیع سبد کالا داشته... اگر با این نمایش بتوان جایزه اول بهترین اثر را در فستیوال سیاست جهانی به خود اختصاص داد، به تحقیر چند روزه ‌‌ای که بازیگران آن [مردم] شدند، می‌‌ارزید»! ➖سردبیر نشریه صدا (سردبیر بعدی روزنامه هم میهن): «چرا روحانی چهار روز قبل از گرانی بنزین، آن‌گونه سخنرانی می‌‌‌‌کند؟ کدام رئیس‌‌‌جمهور اعلام کرده بود که فلان ‌قدر کسری بودجه داریم؟ روحانی در یزد از کسری بودجه گفت و همین روش را در کرمان ادامه داد. همه اینها، یعنی می‌‌‌خواهد به هر قیمتی شده، دوباره (با آمریکا) مذاکره کند. این‌جا بود که قمار کرد. وقتی دید چیزی دستش ندارد، بنزین را گران کرد تا جامعه واکنش نشان دهد؛ فشار از پایین اتفاق بیفتد تا در بالا چانه‌‌ زنی کنند که مذاکره انجام شود. می‌‌‌گویند وزیر اطلاعات در جلسه دولت هشدار داده اگر بنزین را گران کنید، ‌جامعه به هم می‌‌‌‌ریزد و روحانی خندیده است. اینکه می‌‌‌گویند آن تصمیم، غیرکارشناسی، و اطلاع‌‌ رسانی آن هم غلط بوده؛ اتفاقاً از نظر روحانی، هم کارشناسی بوده و هم نحوه اطلاع‌‌‌رسانی- در واقع اطلاع ‌نرسانی- درست بوده، تا جامعه بیشتر عصبانی شود». ➖صادق خرازی (معاون وزیر خارجه در دولت اصلاحات): «حقیقتا در ماجرای بنزین، بی‌‌‌خردی حاکم بود. مگر می‌‌‌شود بنزین را سه برابر کنید و قبلش هیچ آگاهی نداده باشید!؟ گاهی به شوخی می‌‌گویم مسئولین ما صبح به صبح که بیدار می‌‌شوند برنامه‌ریزی می‌‌کنند که انقلاب را از بین ببرند و این مردمند که آن را حفظ می‌‌‌‌کنند». ➖علی مطهری، نایب‌ رئیس‌‌مجلس دهم: «حوادث آبان ۹۸ که بیشتر ناشی از بی‌‌تدبیری دولت بود، این خیال را در آمریکا پدید آورد که پایگاه اجتماعی جمهوری اسلامی کاهش یافته و وقت مناسبی برای ترور سردار سلیمانی است. قبل از آن، جرات این کار را به خود نمی‌دادند. البته با تشییع پرشکوه پیکر آن عزیز، واقعیت را دریافتند.» ➖«عباس -ع» تحلیلگر روزنامه اعتماد: «دلار ۴۲۰۰ تومانی استخوانی در گلوی دولت (رئیسی) است»؛ «دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟». 💢ادامه دارد
💢 قوّت‌ ها و آسیب‌ ها در کارنامه دو ساله دولت -۲ ♦️۳) نیمه مرداد ۱۴۰۰، هنوز دولت جدید از مجلس رای اعتماد نگرفته بود. بنابراین جلسه دولت با حضور آقای رئیسی و کابینه دولت دوازدهم برگزار شد. دولتمردان در این نشست خبر دادند که بودجه کافی برای پرداخت حقوق کارکنان دولت در آن ماه وجود ندارد. 🔸آقای جهانگیری گفته بود «آقای رئیسی در شرایطی مسئولیت اداره دولت را بر‌عهده گرفته‌ که فشار آمریکایی‌ها و مسائل منطقه، بسیار سخت شده است. این شرایط کرونا، این شرایط خشکسالی؛ منابع کشور هم که ته کشیده است». وزیران نیرو و جهاد کشاورزی هم، گزارش‌هایی درباره ناترازی‌های برق و نبود بودجه ارزی ۲/۳ میلیارد دلاری برای واردات گندم و روغن ارائه کرده بودند. 🔹️ ۴) برخی نتایج ۸ سال فعالیت دولت برجام، عبارت است از: «۶ برابر شدن نقدینگی که از عوامل اصلی تورم است، شکستن رکورد 49/6 درصدی تورم در دولت ‌هاشمی (کارگزاران) و رسیدن آن به ۵۲ درصد، ۶ تا ۹ برابر شدن قیمت مسکن و خودرو و سکه و ارز و بسیاری از اقلام دیگر، ۴ سال ثابت نگاه داشتن قیمت بنزین و ۳ برابر کردن ناگهانی آن، افزایش ضریب جینی (شکاف طبقاتی) از رقم کاهشی شده ۳۶۵ در سال ۹۲ به رقم ۴۰۹ در سال ۹۷، نابودی ۱۸ میلیارد دلار و ۶۰ تن طلا از ذخایر استراتژیک، واگذاری پرفساد نیشکر هفت ‌تپه، ماشین‌سازی تبریز، هپکو اراک، آلومینیوم المهدی و پالایشگاه کرمانشاه، تعطیلی تولید و تحمیل تورم ۷۰۰ درصدی در بخش مسکن، معطلی پنج‌ساله در قبال عهدشکنی غرب، و دو برابر شدن تحریم‌ها با وجود هزینه‌های هنگفت برجام از جمله سپردن ۴۱ تعهد مخفیانه به FATF و تعهد دادن برای کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی و کاهش نیروگاه‌‌سازی. ♦️۵) اینها، تنها خسارات برآمده از غربگرایی نیست. اگر برخی محافل، صرفا با خوش‌خیالی نسبت به غرب، گرفتار نفوذ شدند، برخی دیگر از محافل غربگرا با نقش‌آفرینی در جنگ ترکیبی دشمن و اغتشاشات، خسارت دومی را هم وارد کردند که خاطره جنایات آنها در فتنه ۱۳۸۸ و دادن گرای تحریم‌های فلج‌کننده به دشمن را زنده کرد. 🔸دقت کنید! ‌رئیس ‌‌جنبش کارآفرینان فرانسه، پس از آشوب ماه گذشته در فرانسه، به روزنامه «پاریزین» گفت: «آشوب‌‌های ۶ روزه، بیش از یک ‌میلیارد یورو (۱.۰۹ میلیارد دلار) خسارت به اقتصاد فرانسه وارد کرد. این، غیر از خساراتی است که به صنعت گردشگری وارد شده است». 🔸اگر ۶ روز ناآرامی در فرانسه (بدون ضریب ‌دهی خارجی و نقش‌آفرینی احزاب داخلی) موجب بیش از یک میلیارد دلار خسارت شده، پنج ماه (۱۵۰ روز) آشوب‌افکنی با هدایت آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و اسرائیل در سال گذشته، و هشت ماه (۲۴۰ روز) آشوب‌افکنی نیابتی غربگرایان در سال ۱۳۸۸، مجموعا چقدر خسارت برای اقتصاد ایران به همراه داشت؟! دست‌کم۶۵ میلیارد دلار به خاطر آسیب مستقیم و چند برابر آن، به خاطر افزایش هزینه‌های ناشی از تحریم در طول این ۱۴ سال؟! 🔹۶) متاسفانه در ارزیابی جهش تورم از اوایل مهر ۱۴۰۱، نسبت به نقش «آشوب ترکیبی»، غفلت یا تغافل صورت می‌‌گیرد. مزدوران غرب که بعدها برای جهش تورم ‌اشک تمساح ریختند، همان بانیان آشوب‌ها در سال گذشته بودند. کشته بودند و تعزیه می‌داشتند! ماموریت آنها برای ابتدای سال گذشته‌ -با عنایت به وضعیتی که تحمیل کرده بودند- تدارک « تورم سه ‌رقمی» بود اما چون موفق نشدند، فاز دوم را با اغتشاشات را کلید زدند. ♦️۷) به چند آمار که گستره برخی ناترازی‌های برجا مانده را بازنمایی می‌کند، عنایت کنید: کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی، جارو‌شدگی خزانه و پیش‌خور شدن بودجه ارزی سال ۱۴۰۰ تا تیرماه همان سال، انتشار ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پول بی‌پشتوانه و انفجار نقدینگی، بدهی انباشته ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومانی، و سررسید اوراق فروخته شده به میزان ۵۳۲ هزار میلیارد تومان. 🔸در مقابل، فقط چند نمونه از حجم بدهی‌ها و تعهدات تسویه شده توسط دولت فعلی را مرور کنید: تسویه ۲۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی سود اوراق، تسویه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوق‌های بازنشستگی، اختصاص ۴۰ هزار میلیارد برای رتبه‌‌بندی معلمان و۵۴ هزارمیلیارد برای تسویه بدهی بانک مرکزی. تامین این هزینه‌های هنگفت (در کنار تامین بودجه عمومی) به واسطه افزایش درآمدهای نفتی و غیرنفتی انجام شده است. 🔸احیای صادرات نفتی به میزان ۱/۵ تا ۱/۹ میلیون بشکه در حالی است که صادرات نفت در دولت برجام، تا زیر ۳۰۰ هزار بشکه هم سقوط کرد. دولت رئیسی با وجود کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی، ۴۶۴ هزار میلیارد تومان از بدهی‌ها و تعهدات دولت قبل را هم ظرف دو سال تسویه کرده. همچنین با وجود شرارت‌های سال گذشته، نرخ رشد اقتصادی صفر شده در دهه ۹۰، به ۴ درصد رسیده است. این، یکی از نتایج شکستن حصار خودتحریمی در سیاست خارجی و تحول دیپلماسی تجاری است، هر چند که ظرفیت‌های هنوز احیا نشده، ده‌ها برابر فرصت‌های احیا شده است.
💢 قوّت‌ ها و آسیب‌ ها در کارنامه دو ساله دولت -۳ ♦️۸) فهرست بلند موفقیت‌ها که فقط چند نمونه آن گفته شد، مانع از دیدن ضعف‌ها و آسیب‌ها نیست. زحمات و خدمات چشمگیر در آواربرداری از سوءمدیریت دولت قبل و جبران بسیاری از ناترازی‌ها، به جای خود محفوظ و مشکور؛ اما نباید غفلت شود که هدف نهایی، شیرین شدن کام مردم به ویژه طبقات مستضعف از جرعه زلال عدالت، و همچنین زمینه ‌سازی برای استقرار احکام الهی است. 🔹️ مهم‌تر از رشد و رونق اقتصاد، تبعیض‌زدایی از برخی روند‌های به ارث رسیده است. تکلیف مهمی که با وجود اصلاح برخی روند‌های معیوب، هنوز بر زمین مانده، باز توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع و امکانات، به شکلی است که به رانت‌سازی، تبعیض، شکاف اجتماعی، و فربه‌سازی گروه‌های فاسد و مفسد منتهی نشود. این مسئولیت دولت، دستگاه قضایی و مجلس، بدون اهتمام جهادی و برنامه‌ریزی انقلابی برای مانع‌زدایی و معارضه با عوامل مزاحم ادا نخواهد شد. 🔸 مبارزه با تبعیضات و رانت‌ها، به‌اندازه فعالیت‌های ایجابی برای رونق اقتصاد و افزایش درآمد‌های عمومی اهمیت دارد، بلکه مهم‌تر است. رونق اقتصاد، ابزار است و هدف نهایی، عدالت اجتماعی است. برای تامین این هدف، باید قاطعانه با دو طیف «رانت طلب»، و «جریان معاندِ همسو با دشمن در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی» مبارزه کرد 🔹۹) برخی موسسات و شرکت‌های پردرآمد در دو عرصه عمومی و دولتی، همچنان در اختیار مدیران ناهمسو با مواضع عدالت خواهانه دولت و انقلاب اسلامی قرار دارند، یا حتی برخی مدیران آنها تغییر کرده‌اند، اما روند‌های قبلی در زمینه رانت‌سازی و تامین مالی محافل معاند، همچنان ادامه دارد. 🔸سخن از صد‌ها هزار میلیارد تومان منابع ملی است که به حلقوم ‌اشرافیت معارض با آرمان‌های انقلاب سرازیر شده و بستر پرورش فتنه‌های بزرگ علیه انقلاب و مردم بوده است. باید ریشه این بده- بستان و زالوصفتی برآمده از ‌اشرافیت غربگرا را خشکاند. ♦️۱۰) موضوع مهم دیگر، تامین امنیت اخلاقی و آسایش روانی جامعه، و رشد فضائل انسانی است. دستگاه‌ها نمی‌توانند بدون تامین قانونمندی، مسئولیت‌پذیری و سلامت در حوزه‌های پردازش افکار عمومی، ادعا کنند در تراز مسئولیت در جمهوری اسلامی کار می‌کنند. 🔸نقش وزارت خانه‌های ارشاد، ارتباطات، علوم، و آموزش و پرورش منحصر به فرد است. نه به آن سیاست‌زدگی دولت‌های غربگرا که حتی مدیران ورزشی و مدیران وزارت علوم و رؤسای دانشگاه‌ها و ارشاد و آموزش و پرورش و... را از میان چهره‌های کار کشته سیاست باز انتخاب می‌کردند، و نه به ضعف تشخیص در میان برخی مدیران فعلی که رفتار‌شان، حاکی بیگانگی با شرایط عمومی کشور و جبهه‌بندی دوستان و دشمنان انقلاب است. 🔸از همین منفذ هم هست که شبکه‌های نفوذ، تحریف و معارضه، مجال فعالیت افسار گسیخته و حتی تامین مالی از سوی برخی موسسات و شرکت‌های بزرگ را پیدا می‌کنند.