⭕️چرا فلسطینی ها ایستاده اند؟!
🔹حتما اصالت این مردم و بی نظیر بودن این جغرافیا از نظر حضور پیامبران بزرگ الهی چون آدم و ابراهیم و سلیمان و داوود و یعقوب و یوسف و عیسی و موسی و... سلام ا... علیهم اجمعین و ایمان عمیق شان نقش محوری در ایستادگی جانانه امروز دارد ولی وقتی اکثریت یک جامعه می ایستد، حتما باید به سراغ «تجربه تاریخی» این ملت و قوم نیز رفت. حتما چنان که سخنگوی ارتش رژیم اعتراف می کند، گسترش فکر اسلام گرایی در فلسطین، منجر به تشکیل جریانات سازش ناپذیرتری در این منطقه شده است و شیخ احمد یاسین که زندگی و شهادت او روی ویلچر، نمادی از این پایمردی بود، توانست الگوی فلسطینی سازش ناپذیر را زنده و مقاومت «اسلامی» را ایجاد کند که امروز نشانه های ایستادگی جانانه او هویداست.
🔸اما در کنار این عوامل ایمانی و فکری، تجربه معاصر مردم فلسطین نیز نقش بسیار مهمی در تصمیم گیری امروز آنان دارد. یاسر عرفات که خود می گوید تحت تاثیر سخنان یک سید ایرانی یعنی سید مجاهد نواب صفوی در دانشگاه الازهر به سمت جهاد گرایش پیدا کرد، اولین جریان مسلح گسترده فلسطینی یعنی فتح را در ۱۹۵۹ و پس از گسترش موج ملی گرایی عربی به خاطر پیروزی جمال عبدالناصر در جنگ ۱۹۵۶ تاسیس کرد. وی اولین خارجی بود که به ایران آمد و با امام دیدار کرد. هم او اما پس از جهاد و تحمل فشارهای بسیار و آوارگی در چند کشور، به امید ارمغان آرامش برای جامعه خود به صلح گروید و درنهایت اسلو را امضا کرد و این ننگ را پذیرفت که فلسطینیان بر حدود 80درصد سرزمین خود هیچ حاکمیتی نداشته باشند! اما حتی همین مجاهد خسته که آبروی جهادی خود را بر سر صلح گذاشته و حاضر به اعطای اکثر زمین های فلسطین به اشغالگران شده بود نیز دید که این ها به مفاد تعهد پایبند نیستند و وقیحانه در کرانه باختری نیز شهرک سازی میکنند لذا سخن از جهاد مجدد زد که مرگ مشکوکی به سراغش آمد و به زندگی ابوعمار پایان داد.
🔹 اما مقاومت اسلامی فلسطین، حماس بعد از پیروزی در انتخابات و کسب قدرت در سال ۲۰۰۶ در غزه، با کمک ایران دست به تقویت ادوات جهادی خود زد. این حرکت اسلامی در یک عملیات شگفت انگیز توانست فقط با اسیر گرفتن گیلعاد شالیط و آزاد نکردن او در جنگ ۲۲ روزه، درنهایت در مبادله آزادگان، تعداد ۱۰۷۰ اسیر خود را آزاد کند و این تجربه های تاریخی بسیار مهم که همگی در سه دهه اخیر رخ داده اند اینک جلوی چشمان مردم فلسطین حاضرند. آن ها باور کرده اند که مسیر سازش هیچ دستاوردی برایشان نداشته و ندارد و فقط به «اشغال تدریجی» زندگی در غزه منجر خواهد شد چنان که در کرانه باختری نقشه ای تکه تکه شکلگرفته است لذا ایستادگی را انتخاب کرده اند و نتیجه عزت بار آن را نیز دیده اند. شکست ابهت امنیتی رژیم که نیم قرن ثبات نسبی را تجربه کرده بود در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ نشانه دیگری بر امکان موفقیت «مقاومت سازش ناپذیر» شد که قطعا آثار خود را بر مردم کرانه باختری نیز خواهد گذاشت. منطقهای که 40برابر غزه است و اگر همراهی مردم آن با جریان مقاومت بیشتر شود، می تواند راهی امیدبخش و حیاتی برای آزادسازی قدس و فلسطین ایجاد کند.
9.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 چند نفر باید قربانی جنایات محور غربی عبری شوند تا جهان غرب بیدار شود؟
💬 انتقاد «ریچارد مدهرست» خبرنگار و تحلیلگر سیاسی از اکاذیب غرب در مورد حقوق بشر و حقوق بینالملل:
🔻 خستهکننده است که اسرائیلیها همیشه نقش قربانی را بازی کنند حتی وقتی در حال نسلکشی فلسطینیان هستند.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
💢 وزیر اسرائیلی: قطر کاملاً یک کشور دشمن است
🔻 عمیخای شیکلی، وزیر امور یهودیان خارج از اراضی اشغالی گفت، قطر یک کشور دشمن است، اما در عین حال یک کشور پیشرفته است.
🔻 وی ادعا کرد، آنچه که در جام قهرمانی فوتبال جهان به میزبانی قطر در سال ۲۰۲۲ رخ داد، نمود یهود ستیزی بود.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
⭕️پیروزی قاطع مقاومت
🔹پس از گذشت حدود ۴۸ روز از حملات وحشیانه صهیونیستها به غزه و مقاومت جانانه مردم فلسطین و گروههای مقاومت شروط حماس پذیرفته شد تا آتشبس موقت چند روزه اجرا شود. مرحله اول از تبادل اسرای دو طرف انجام شده و گذرگاه رفح برای عبور برخی مایحتاج فلسطینیها باز شده است. این ظاهر امر بود و نکته اساسیتر از آن شکست ذلیلانه رژیم صهیونیستی است.
◽️در پذیرش این آتشبس عوامل گوناگون مؤثر بودند؛ از جمله:
1️⃣مقاومت مردم مظلوم فلسطین و حمایت آنها از گروههای مقاومت در سختترین شرایط که دشمن را به این نتیجه رساند که نه تنها مردم غزه تسلیم طرح کوچ اجباری نمیشوند؛ بلکه پایگاه اجتماعی حماس با این حملات بیش از گذشته تقویت شده است.
2️⃣آنچه صهیونیستها آن را جنگ اشباح نامیدند، در واقع شیوه جنگی حماس است که روز به روز تلفات صهیونیستها را بالاتر برده و فضا را برای آنها پیچیدهتر میکند. میدان در دست حماس است و فضاسازی رسانهای تغییری در معادلات میدانی ایجاد نمیکند.
3️⃣وحدت میدانی گروههای مقاومت از یمن تا عراق و از سوریه تا لبنان عامل مهم دیگری است که صهیونیستها را مجبور به پذیرش آتشبس کرد. حضور گروههای مقاومت در کشورهای گوناگون روندی هماهنگ داشته و همانگونه که سیدحسن نصرالله در دو سخنرانی خود بر آن تأکید داشت، گزینههای مختلف مقاومت متناسب با وضعیت جنگ رونمایی میشود.
4️⃣حمایت بینالمللی مردم در کشورهای گوناگون و تظاهرات گسترده ایشان در حمایت از مردم فلسطین و محکوم کردن جنایات صهیونیستها که متناوباً فشار مضاعف بینالمللی را برای آتشبس در غزه ایجاد کرد.
5️⃣تحقق نیافتن ادعاهای صهیونیستها از نابودی حماس تا کوچ اجباری مردم غزه و علاوه بر آن، در بدترین شرایط مالی رژیم روزانه میلیونها دلار هزینه جنگ بدون دستاورد میشود؛ کما اینکه حتی یکی از تونلهای حماس کشف نشده و یک اسیر هم آزاد نشده است. این مسائل وضعیت بنیامین نتانیاهو را در سرزمینهای اشغالی با مشکلات عدیده و روزافزونی مواجه کرده است و آمریکا را به عنوان نگهدارنده رژیم و حامی اصلی او برای ادامه جنگ دچار تردید جدی کرده است.
🔹با توجه به آنچه گفته شد، آمریکا و رژیم صهیونیستی برای فرار از شکست مجبور به پذیرش شروط حماس شدهاند. در حقیقت، از ابتدا هم روشن بود که حملات رژیم صهیونیستی نمیتواند ادامه داشته باشد و مجبورند برای آزادی اسرا راه مذاکره را در پیش بگیرند. اکنون یک مرحله از تبادل اسرا انجام شده و عاقلانهترین راه برای صهیونیستها ادامه همین روند است و باید دید رژیم صهیونیستی راه مذاکره را میرود یا اینکه راه شکست خورده حملات را دوباره ادامه میدهد.
💢 گزارشها دربارۀ توقیف یک نفتکش در نزدیکی یمن
🔻 شرکت امنیت دریایی امبری خبر داد افرادی ناشناس از یک نفتکش در مجاورت سواحل یمن بالا رفتهاند. خبرگزاری فرانسه نوشته این نفتکش «سنترال پارک» نام دارد و متعلق به یک صهیونیست است.
🔻 رویترز هم نوشته یک مقام دفاعی آمریکایی گفت نشانههایی وجود دارد که افراد مسلح ناشناس امروز یک کشتی را در خلیج عدن توقیف کردند.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
💢 حمله جنگندههای اسرائیلی به دمشق
🔻 جنگندههای ارتش اسرائیل در ۵ آذر ماه، فرودگاه دمشق را مورد هدف قرار دادند. این حمله منجر به آسیب دیدگی باند فرود و تعلیق پروازهای این فرودگاه تا اطلاع ثانوی شد.
🔻 گفته میشود پروازهای فرودگاه دمشق به فرودگاههای حلب و لاذقیه منتقل شده است
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
💢 دولت غزه: اشغالگران ۴۰ هزار تن بمب روی غزه ریختهاند
💬 سخنگوی دفتر اطلاعرسانی دولت غزه:
🔻 نیروهای رژیم اسرائیل ۴۰ هزار تن مواد منفجره روی غزه ریختهاند و در تلاش هستند این منطقه را به محلی غیرقابل سکونت تبدیل کنند.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
💢 پارلمان آفریقای جنوبی با اکثریت آراء به اخراج سفیر اسرائیل و قطع کامل روابط دیپلماتیک با این رژیم رأی داد.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
#بصیرت_صبر_تشخیص
🔻بیائید از ملت صبور، مقاوم و قهرمان غزه که ملت قهرمان ایران را الگوی خود قرار داده اند درس بگیریم،
🔹بنگریم که مردم آزاده جهان
به ایران و انقلاب با چه امیدی چشم دوخته اند
و دنیا ایران را چگونه میبیند
♦️به مسئولین و ارکان مملکت ایمان بیاوریم
قبول کنیم که
نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور بیدارند هوشیارند، فکور و دلسوزند
دغدغه مسئولین کشور خدمت و رشد و توسعه ایران عزیز و رفاه ایرانی است،
🔹قبول کنیم که رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای بیدارند و از تمامی اخبار، اطلاعات و مسائل ریز و درشت کشور آگاه و حساس هستند،
♦️بازیچه عده ای سیاست زده و عده ای غربزده و پیاده نظام دشمن نباشیم
🔹با ظاهر روشنفکری و دلسوزی جاهلانه
دشمن را شاد نکنیم،
با دشمن هم مخرج و تکمیل کننده پازلش نباشیم.🤔
💢 آمادگی ارتش برای ارائه کمکهای درمانی به غزه
💬 فرمانده کل ارتش:
🔻 در عملیات و جنگ اخیر هیچ دستاورد نظامی نصیب رژیم صهیونیستی نشد. این واقعه نشان داد به معنای واقعی کلمه اسرائیل سستتر از خانه عنکبوت است.
🔻 ما به داخل کشور و مجامع بین المللی اعلام کردهایم حاضریم به نزدیکی نوار غزه برویم و کمکهای درمانی لازم را به مردم غزه ارائه کنیم.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
💢 انصارالله یک کارمند برجسته سازمان ملل را از یمن اخراج کرد
🔻 سفير الدين سيد، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در یمن توسط انصارالله در چهارشنبه گذشته از یمن اخراج شد. وی پنجشنبه صنعا را ترک کرد. علت این اخراج هنوز معلوم نیست و کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل نیز در این باره مطلبی منتشر نکرده است.
🔻 انصارالله در سال ۲٠۲٠ نیز یکی دیگر از کارمندان این سازمان با نام العبيد أحمد را اخراج و اجازه ورود جانشین تعیین شده به جای او توسط کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل را نداد.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
⭕️قانون جدید بازنشستگی در کشور
🔹هم اکنون در ایران ۱۷ صندوق بازنشستگی وجود دارد که در مجموع ۲۵/۳ میلیون مشترک و مستمریبگیر را تحت پوشش قرار داده است. با این حال، بیشتر این صندوقها قادر به پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان خود از محل منابع داخلی نیستند و در قوانین بودجه سالانه مبلغی برای کمک به آنها در نظر گرفته میشود. نکته قابل تأمین در این خصوص، رشد فزاینده مقدار این کمک بر اثر گرفتن تصمیمات هزینهساز برای این نهادها و نیز رسیدن تعداد قابل توجهی از شاغلان فعلی به سن بازنشستگی است.
◽️وضعیت صندوقهای بازنشستگی پنج ریشه بحرانزا دارد:
1️⃣ تغییرات جمعیتی: رشد نامتوازن جمعیت یعنی بالابودن نرخ رشد جمعیت در یک دوره (دهه ۶۰) و کاهش این نرخ در دورههای بعدی، موجب روند منفی یک شاخص با عنوان نسبت پشتیبانی در 10 سال اخیر شده است. این نسبت برابر است با نسبت تعداد بیمهشدگان به تعداد پروندههای مستمریبگیران. روند تغییرات این شاخص برای سازمان تأمین اجتماعی، رسیدن آن از ۶/۱ به ۴/۲ در سال های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ را نشان میدهد. همچنین ملاحظه میشود این رقم برای صندوق بازنشستگی کشوری از ۱/۰۷ به ۰/۵۹ رسیده است.
2️⃣سن بازنشستگی: در دهههای اخیر، با وجود افزایش پیوسته امید به زندگی، نهتنها متناسب با آن (به دلیل افزایش توان افراد جامعه برای اشتغال) سن بازنشستگی افزایش نیافته، بلکه این روند نزولی بوده و متوسط سن بازنشستگی نزدیک به پنج سال کاهش نیز یافته است.
3️⃣ نسبت ارزش روز همه داراییها به مصارف سال ۱۴۰۰: بررسیها نشان میدهد در صورتی که امکان واگذاری تمامی داراییهای موجود در صندوقهای بازنشستگی وجود داشته باشد، این داراییها کفاف تأمین مصارف ۲۳ ماه برای سازمان تأمین اجتماعی، ۱۸ ماه برای صندوق بازنشستگی کشوری و ۱۲۶ ماه برای صندوق روستاییان و عشایر را خواهد کرد.
4️⃣ درآمد حاصل از داراییها به کل منابع: در این زمینه شاخص «سهم درآمد حاصل از داراییها از کل منابع» برای صندوق بازنشستگی کشوری، از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰، نسبتاً رو به بهبود بوده و از ۱۱/۹ به ۱۴/۲ درصد رسیده است. در سازمان تأمین اجتماعی نیز این شاخص از ۲/۴ درصد در سال ۱۳۹۶ به ۵/۴ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
5️⃣بازنشستگیهای پیش از موعد: یکی دیگر از عوامل بروز بحران در صندوقهای بازنشستگی انطباق نداشتن قوانین و سیاستگذاریها در این حوزه با اصل حفظ پایداری مالی صندوقها بوده است. از جمله میتوان به قوانین مربوط به بازنشستگیهای پیش از موعد اشاره کرد و در این میان بازنشستگیهای پیش از موعد مشاغل سخت و زیانآور یکی از مهمترین آنهاست. نکته پایانی اینکه دولت برای رفع مشکلات مربوط به صندوقهای بازنشستگی با نگاه کوتاهمدت میتواند با اختصاص بودجه دولتی و کاهش استفاده از منابع این صندوقها، وضعیت نسبی آنها را بهبود دهد، اما در بلندمدت نیاز است تا راهکارهای اساسیتری اتخاذ شود.